Jump to content

Fizyolojik Yapının Önemi ve Kişilikteki Etkenleri


Balian

Önerilen Mesajlar

Vücudumuzdaki salgı bezlerinin hızlı ya da yavaş çalışması çevreye olan uyumumuzu bozar.Bu uyumun bozulması uyuşuk,saldırgan,içine kapanık gibi kişilik özelliklerinin ortaya çıkmasına neden olur.Şimdi bu salgı bezlerinin neden olduğu kişilik özelliklerini görelim:

 

a)Hipofiz Bezi:Hipofiz bezinin ön kısmı fazla salgı salgılarsa dev cüsseliğe(Gigantism),az salgı salgılarsa cüceliğe(Nanism) neden olur.

 

b)Tiroid Bezi:Boğazın her iki tarafında bulunan iki parçadan oluşmuştur.Fazla salgılanması gerginlik ve huzursuzluk yaratır.Az salgılanması ise tembellik ve uyuşukluğa neden olur.

 

c)Böbrek Üstü Bezleri:Adrenalin denen bir salgı salgılar.Bu salgı heyecan hayatımızı düzenler.Kana fazla karışırsa heyecan belirtileri görülür.

 

d)Cinsiyet bezleri:Cinsiyet bezleri hem kadında hem de erkekte bluğ çağından itibaren salgılanmaya başlanır.Bu salgılar erkekte erkeksi özelliklere kadında ise kadınsı özelliklere neden olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...