Jump to content

Kişiliğin dış görünüşe göre sınıflandırılması


Balian

Önerilen Mesajlar

İnsanların beden yapılarına(dış görünüş) bakarak onlar hakkında bazı yargılarda bulunuruz.Acaba çok uzun bir insanın kişiliğiyle çok kısa bir insanın kişiliği arasında nasıl bir farklılık vardır?Dış görünüşe göre insanların kişiliklerini sınıflandıran ilk kişi Kretschmer'dir.Şimdi bu sınıflamayı görelim.

 

a)Piknik Tip:Orta boylu,baş omuzlar arasına gömülü,şişman ve göbekli.Açık kalpli olurlar.Yaşamayı severler.Dışa dönüktürler.

 

b)Atletik Tip:Kalın kemikli kuvvetli,geniş omuzlu ve kasları iyi gelişmiştir.Atılgan,duyarlı ve içe dönüktürler.

 

c)Astenik Tip:Narin,ince ve uzun boylu olurlar.Duyarlı,idealist ve içe dönüktürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Astroloji'nin konularından birisi, en bilineni Yükselen meselesi. Her yükselenin kendisine göre ifade ettiği bir karakteristik vardır, örneğin vücut hatları aşırı yuvarlak birisinden bahsediyorsak o kişi eve kapalı, yetiştiği yere bağlı bir karakter olacaktır. Aynı şekilde eğer kişinin vücudu mesela çok zayıfça ise, kişi kendi yetiştiği yerlerden kopmaya müsait ve ailesinden veya ev hayatından pek de memnun birisi değildir. Bahsettiğim yalnızca oğlak - yengeç ekseninden, daha örnekler arttırılabilir. Bunun yanı sıra mesela ki bir kişinin marsının satürnyen vücutlarda güçlüyse bacak kaslarının güçleneceğini, Venüs'ün ilgili olduğu bölgenin ise daha hassas ve duyarlı olacağından falan konuşabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fizyogonomi ( Yüz yapısından kişiliği okuma sanatı ) asıl olarak çin de geliştirilmiş bir sanattır . Araplar ilmi-sima derler . Bunun eğitimini bende almıştım . Hatta avuç içi okuma sanatından tutun vücudumuzdaki benlerin , yara izlerinin ve doğum lekelerinin manasına kadar eğitim aldım . Aslında dünyaya ölümsüz bir eser meydana getirmiş olan bir kişinin nasıl göründüğü ile alakalı olan yoğun merakımız ile bile böyle bir şeyin var olduğuna kanaat getirebiliriz . Zihinsel karakter kendisini daha çok alın , göz ve kafa yapısında belli eder . Ama ahlaki karakter daha derin bir incelemeyi gerektirir . Dolayısıyla görünüşe bakarak bir insanın mankafa mı ? yoksa bir deha mı ? olduğunu hemen öngörebiliriz . Ama şuç işlemeyeceğine dair hemen kefil olamayız . Birde İnsan iradesi ile davranışlarını değiştirebilir . Dudaklar arasındaki belirgin bir açıklık ve dolgunluk bonkörlüğün , dedikodunun ve fedakarlığın belirtisi olabilir . İnceleme bir bütün olduğu gibi bu kişi eğer bir cıa ajanı olursa eğer eğitim ile mecburen bu modelin önüne geçecektir . :))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fizyogonomiye göre örneğin turuncu saçlı kişilerin sinsi,uzun burunlu veya sarı saçlı kişilerin cesur olduğunu biliyorum.

 

Medyumlar da fizyogonomi kullanıyor.

Biraz komik genellemeler . İşin içindeki coğrafi şartlar , iklim koşulları falan da geçtim de gerçekten ayrıntılı çalışmak gerekiyor . Ama evet erkeklerde hafif kıvırcık , dalgalı ve kabarık (aslan yelesi gibi ) saçlar ve doğal kırmızılılık cesurluk açısından gözlemlenebilir . Bu erkekler saçlarını kesseler bile uzadıkların da sağa veyahut sola doğru dalgalı olur . Düz öne uzayan veyahut dikine doğru uzayan buğday tarlası gibi saçlar korkaklık açısından gözlemlenebilinir . Ama ben genel bilgiler verdim . Daha ayrıntılı işler var . :))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...