Jump to content

Kivi Şarabı (Green Potion)


chess

Önerilen Mesajlar

Ortaçağ okült yazıtlarda, içen kişinin mental algılarını açıp diğer boyutları görme yeteneğini kazandırdığına inanılır.

O yıllarda kivi, Çin'in sadece belirli bir bölgesinde yetiştiği için çok değerli olan bu şarabın 1 şişesi için 15 kese altın verildiği rivayet edilir.

Bu ne kadar doğrudur bilmem ama diğer şaraplardan farklı bir sarhoşluğu olduğu doğrudur.

 

MALZEMELER:

2 kg kivi

1 kg toz şeker

2 gr maya besini (çay kaşığının 3/1i kadar)

5-6 gr şarap mayası (1 çay kaşığı)

Hava kilidi ya da balon

Su

 

YAPILIŞI:

Kivileri soyup mutfak robotunda iyice parçalayıp püre haline getiriyoruz.

Püre haline gelmiş kivileri tencereye boşaltıp 1 kilo şeker ve 1 litre içme suyu ekliyoruz.

Ocağın altını yakarak yaklaşır 60 dereceye kadar karıştırarak ısıtıyoruz.(el yakacak kadar ısınması gerek) Bu sayede, yabancı maya ve bakterileri öldürüyoruz. Ayrıca; hücreleri patlatarak içindeki şekeri ve sıvıyı dışarı salmasını sağlıyoruz.

İnce bir kevgirle süzüyoruz (sıcak).

Kevgirde kalan posayı da 1 litre suyla süzüyoruz, böylece posada kalan şeker ve aromayı da almış oluyoruz.

5 litrelik su şişesine koyup, yaklaşık 4 litreye kadar suyla tamamlıyoruz.

Maya besinini ekleyip iyice çalkalıyoruz.

Mayayı ekleyip tekrar çalkalıyoruz.

Şişe kapağını delip hava kilidini yerleştiriyoruz.( ya da ince bir iğneyle 7-8 yerinden delinmiş bir balonu kapağa geçirebilirsiniz.)

Karanlık bir yerde 25 gün kadar bekletiyoruz.(Bu süre ortamın sıcaklığına göre değişebilir, ideal sıcaklık 20-25 derece arasıdır)

25 günün sonunda temiz bir hortumla (akvaryum hortumu ya da serum hortumu olabilir) dibe çökmüş mayayı kaldırmadan yavaşça başka bir kaba alıyoruz.

Buz dolabında 1 hafta daha dinlendirdikten sonra tüketmeye ya da şişelemeye başlayabilirsiniz.

 

Afiyet olsun:cool:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam önceden insanlar nohut vb bakla tanelerini kullanıyorlarmış maya olarak fakat bu hem fermantasyon süresini uzatıyor hem de yabancı bakterilerin olmasına yol açıyor. İnternetten şarap mayası da maya besini de bulabilirsiniz. İkisini oplam 15-20 tl arası bir fiyata bulabilirsiniz.(minimum 10 defa kullanmalık) Standart ekmek mayası kullananlarda var (dr. oetker vb) ama tadını bozuyor şarabın, ben tavsiye etmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kivi bilimsel araştırmalar neticesinde içerisinde doğal melatonin ( Uyku düzenleyici ) hormon olan veyahut onunla ilişkisi olan meyve kaynaklarından biri . Tabi objektifliği korumak için araştırmalar sürüyor . Bahsedilen tarif de 2 kg kividen söz ediliyor ki melatonin fazlası sersemlik hali ve uyuşukluk yapar . İçindeki rafine şeker de çabası . Bahsettiğiniz tuhaf sarhoşluk durumu belki budur . Ortaçağ okült yazıt deyince iş ilgi çekmekten öteye gitmiyor . Kaynak belirtmeniz ve hangi gelenekte ne şekilde kullanılıyor falan bunlardan bahsetmeniz daha mühim . Tabi ben bilmiyorum okült tarafını , varsada ilgilenecek arkadaşları aydınlatırsanız sevinirim . Bizde faydalanırız belki . Birde kişisel olarak meyve ziyanı olarak görüyorum ben bunları üzüm oldukça yeterli şarap konusunda . Tabi kişisel görüşüm .Tıpkı kutu meyve sularını israf olarak görmem gibi .Bilemiyorum ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Neden farklı şeyler, farklı tatlar denemeyesin? Belki mistik bir gücü yok ama farklı bir tadı var. Ben, arkeolog bir arkadaşımın yalancısıyım tarihi bilgilerde, bu yüzden kaynak göstermem biraz zor. Meyve suyundan da şarap yapmış biriyim, kivi şarabı daha farklı, daha derin bir şarhoşluğa sahip bunu söyleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Neden farklı şeyler, farklı tatlar denemeyesin? Belki mistik bir gücü yok ama farklı bir tadı var. Ben, arkeolog bir arkadaşımın yalancısıyım tarihi bilgilerde, bu yüzden kaynak göstermem biraz zor. Meyve suyundan da şarap yapmış biriyim, kivi şarabı daha farklı, daha derin bir şarhoşluğa sahip bunu söyleyebilirim.

 

Benden de daha eski bir üye imişsin . Yeniden gelmişsin foruma hoş geldin de . Konuyu açtığın başlık ve konuya giriş bölümü hatalı dostum .Bu forumda pek hobiler ,yemek ve içki tarifleri yok . Eğer tarif bir iksir değil ise . :))). Yetenek kazandırmak çok iddialı bir söylev . Psişik ve büyüsel enerjiyi arttırır denilebilir çoğu tarif için . Yetenek içinse paşa paşa sistematik olarak çalışman gerekir .Evet okültizmde hızlı netice arayışları için uyuşturucu kullanımı var . Ama o da yeteneği körelten bir olgu oluyor ekseriyetle . Yeteri kadar deneyim de yoksa . Benim uzmanlık alanım da değil bunlar . Arkadaşça bir mesaj . Bir nevi forum sorumluluğu .:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...