Jump to content

Sapiens Kitabının Film Uyarlaması


NizaL

Önerilen Mesajlar

Ridley Scott ve Asif Kapadia Çok Satan Sapiens Kitabının Uyarlamasını Çekecek

 

http://i.hizliresim.com/PDnP8d.jpg

 

Çok satan Sapiens kitabının uyarlaması, insanlığın gezegenin baskın türüne nasıl dönüştüğünü açıklayacak.

 

Blade Runner ve Alien filmlerinin yönetmeni Ridley Scott ile Oscar ödüllü belgeselci Asif Kapadia, İsrailli profesör Yuval Noah Harari'nin uluslararası çok satan Sapiens: İnsanoğlunun Kısa Tarihi kitabını uyarlamak için bir araya geliyor.

 

Akla ilk seferde Carl Sagan'ın aslında kitap olan Cosmos'u ve BBC'nin Planet Earth'ü gibi belgesel dizilerini getiren Sapiens, konusunu çok geniş bir şekilde ele alıyor. Tarih öncesi yaratıklardan günümüze dek tüm insanlığın yolculuğunu çiziyor. Harari kitabında, ilk Sapien'lerin aile ağacındaki pek çok daldan biri olan Homo Sapiens'in gezegene egemen olmayı nasıl başardığını açıklamaya çalışıyor.

 

Scott'un yapımcılığını üstleneceği ve Kapadia'nın yönetmen koltuğuna oturacağı yapımın belgesele dizi mi yoksa film formatında mı uyarlanacağı şu an için bilinmiyor. Kudüs İbrani Üniversitesi'nde bir tarih profesörü olan Harari, “Bilim, kurgu, tarih, drama ve dehayı, türümüzün inanılmaz yolculuğunu hayata geçirmek için bir araya getirmeyi umuyoruz. Homo Sapiens yolculuğuna önemsiz bir hayvan olarak başladı ama şimdi bir tanrı olma eşiğinde." yorumunu yaptı. Sapiens, 2011'de yayınlanmasından bu yana dünya çapında 8 milyon kopya sattı ve Barack Obama, Bill Gates ve Mark Zuckerberg'i okuyucuları arasına kattı. Scott ve Kapadia, 2017 yılında kitabın film haklarını satın almıştı.

 

Sinemalarcom

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...