Jump to content

Gerçek Hikayelerden Uyarlanmış Filmler


NizaL

Önerilen Mesajlar

Hayatın çoğu zaman bir film sahnesini anımsattığını gösteren, gerçekte yaşanmış olan hikayeleri en gerçekçi ve en iyi şekilde beyaz perdeye aktarmış olan filmlerden bazıları.

 

Efsane (2015)

 

 

Tom Hardy'nin inanılmaz bir oyunculuk sergilediği ve Brian Helgeland'ın yönettiği biyografi ve suç türündeki film Legend (Efsane), birbirinden oldukça farklı olan ve 60'lı yılların İngiltere'sinde bir organize suç çetesinin lideri olan ikiz kardeşler Ronald ve Reginald Kray'in aksiyon dolu hikayesini konu alıyor. Hem Ronald hem de Reginald'ı Tom Hardy canlandırırken kadroda Hardy'ye Emily Browning, Taron Egerton ve Mel Raido eşlik ediyor.

 

Tanrı Kent (2002)

 

 

Fernando Meirelles ve Katia Lund'un yönetmenliğini yaptığı Oscar adayı film Tanrı Kent Brezilya yapımı bir dram filmi. Gerçek bir hikayeden beyaz perdeye uyarlanan Tanrı Kent, 60'lı yılların Rio De Janerio'sunda suç dolu arka sokakların yuttuğu çocukların hikayelerini konu alıyor. 7 yaşında bir çocukken bu ortamı deneyimlemiş olan yazar Braulio Mantovani'nin kitabından uyarlanmış olan film oldukça gerçekçi ve vurucu sahnelere sahip.

 

Spotlight (2015)

 

 

2016 Oscar Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Özgün Senaryo Oscar'ını kazanarak adından çokça bahsettiren Spotlight'ın yönetmeni Tom McCarthy. Başrollerinde Michael Keaton, Rachel McAdams ve Mark Ruffalo gibi önemli oyuncuların yer aldığı, gerçek bir skandalı konu alan Spotlight, Katolik Kilisesi'nin adının karıştığı çocuk tacizi skandalını aydınlatmak isteyen gazetecilerin cesaret dolu hikayesini konu alıyor.

 

8 Mil (2002)

 

 

Başrollerinde ünlü rapçi Eminem, Kim Basinger ve Mekhi Phifer gibi isimlerin yer aldığı 8 Mil'in yönetmeniyse Curtis Hanson. Eminem'in küçük bir kasabadan çıkarak siyahilerin domine ettiği Rap müzik dünyasında fenomen bir yıldız olma hikayesinin anlatıldığı gerçekçi film 8 Mil'i mutlaka izlemelisiniz.

 

Patch Adams (1998)

 

 

Başrollerinde Robin Williams'ın harikalar yarattığı, içinizi ısıtacak gerçek hikayeli bir film olan Patch Adams'ın yönetmeniyse Tom Shadyac. 35 yaşında insanlara yardımcı olmayı istediğini keşfedip tıp fakültesini kazanan ve sevginin her şeyi iyileştireceğine olan inancıyla hastaları üzerinde farklı metodlar deneyen bir doktor olan Patch Adams adındaki bir adamın gerçek hikayesinden uyarlanmış olan bu filme bayılacaksınız!

 

Duyguların Rengi (2011)

 

 

Tate Taylor filmi The Help (Duyguların Rengi)'in başrollerinde Emma Stone, Jessica Chastain, Viola Davis ve Bryce Dallas Howard yer alıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu kadın gücü filmi gizli bir yazı projesi etrafında birleşen 3 kadının sıcacık öyküsünü konu alıyor.

 

Özgürlük Yolu (2007)

 

 

Başrollerinde Emile Hirsch, Marcia Gay Harden ve William Hurt'ün yer aldığı Sean Penn imzalı film Özgürlük Yolu (Into The Wild), iki dalda Oscar'a aday gösterilmişti. Başarılı bir öğrenci olarak iyi bir üniversiteden mezun olan Christopher hayatında bir şeylerin eksik olduğunu derinden hissederek her şeyi geride bırakır ve Alaska'nın vahşi doğasına doğru bir kendini buluş seyahatine çıkar.

 

Tehlikeli Yürüyüş (2015)

 

[video=youtube;A-5vSKhdkn0]

 

Başarılı yönetmen Robert Zemeckis imzalı biyografik film Tehlikeli Yürüyüş'ün başrollerindeyse Joseph Gordon-Lewitt, Ben Kingsley ve Charlotte Le Bon yer alıyor. Philippe Petit isimli, Dünya Ticaret Merkezi kuleleri arasında tehlikeli bir yürüyüşe imza atmış Fransız ip cambazının gerçek hikayesini anlatan film 1974'te geçiyor.

 

Sınırsızlar Kulübü (2013)

 

 

2014'te Altın Küre ve Akademi Ödülleri'ne damga vuran film Dallas Buyers Club (Sınırsızlar Kulübü)'ın başrollerinde Matthew McConaughey, Jennifer Garner ve Jared Leto yer alıyor. Jean-Marc Vallée'nin yönetmenliğini üstlendiği gerçek bir hikayeden uyarlanmış olan biyografik film, Ron Woodroof isimli HIV virüsü taşıyan bir uyuşturucu bağımlısının hikayesini konu alıyor.

 

Bir Amerikan Suçu (2007)

 

[video=youtube;Yn-RqhFl3Xs]

 

Başrollerinde Ellen Page, Hayley McFarland ve Catherine Keener'ın yer aldığı dram filmi Bir Amerikan Suçu'nun yönetmeniyse Tommy O'Haver. 1965 yılında Amerika'nın Indianapolis eyaletinde meydana gelen dehşetengiz bir suçu anlatan vurucu film olan Bir Amerikan Suçu'nu izleyip şiddetin sınırlarını sorgulayacaksınız.

 

sinemalarcom

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunların dışında tavsiyelerim;

 

127 saat

 

4. Tür

 

The Social Network

 

Zodiac

 

Catch Me If You Can

 

The Wolf of Wall Street

 

12 Years a Slave

 

Hachi A Dog's Tale

 

The Imitation Game

 

Rush

 

A Beautiful Mind

 

Der Untergang

 

Amadeus

 

The Pianist

 

Aklıma gelenler şimdilik bunlar ve daha niceleri var. Biraz kurcalarsanız mükemmel filmler bulabilirsiniz :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunların dışında tavsiyelerim;

 

127 saat

 

4. Tür

 

The Social Network

 

Zodiac

 

Catch Me If You Can

 

The Wolf of Wall Street

 

12 Years a Slave

 

Hachi A Dog's Tale

 

The Imitation Game

 

Rush

 

A Beautiful Mind

 

Der Untergang

 

Amadeus

 

The Pianist

 

Aklıma gelenler şimdilik bunlar ve daha niceleri var. Biraz kurcalarsanız mükemmel filmler bulabilirsiniz :)

Teşekkürler:))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kwai Köprüsü (1957)

11.jpg

 

Kwai Köprüsü'nde, Albay Nicholson’ın liderlik ettiği esirler, Kwai Nehri üzerinde bir köprü yapmaları için Japonlardan bir direktif alırlar. Albay Saito’nun köprüyü yaptırmaktaki amacı cephaneyi birliklerine kolayca dağıtmaktır. Albay Nicholson’ın elindeki tek kozu, yapılabilecek en iyi köprüyü yapıp kendi gururunu ve askerlerinin motivasyonunu körüklemek, yitirilen gücü ve kaybedilen özgüveni geri kazanmak olacaktır.

Dönemin büyük yönetmenlerinden David Lean’in unutulmaz başyapıtı olan Kwai Köprüsü, Alec Guiness, Jack Hawkins ve William Holden gibi oyunculardan oluşan kadrosuyla da ilgi çekiyor.

 

Fil Adam (1980)

 

22.jpg

 

Doktor Frederick Treves, 1880'lerin kasvetli Londrası'ndaki bi gezici sirkte fil adam lakaplı, çirkin ve son derece anormal bir görüntüsü olan John Merrick'e rastlar. Zalim bir adam olan sirk müdürü Bytes, annesi Merrick'e hamileyken bir filin saldırısına uğradığını anlatmaktadır. Dr. Treves, Merrick'in hastaneye yatırılmasını sağlar. Dr. Treves bir süre sonra pek zeki olmayan Merrick'in korkunç görüntüsünün altında son derece duyarlı ve insancıl birinin olduğunu anlar. Hastanede ilk başta ondan korkan hemşireler de Merrick'e alışacaktır.

 

Alcatraz Kuşçusu

 

33.jpg

 

Alcatraz'dan Kaçış

 

44.jpg

 

Carandiru

 

55.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uyanışlar (Awakenings) (1990)

 

555.jpg

 

666.jpg

 

Dr. Malcolm Sayer, insan ilişkileri çok zayıf olan ve hayatı boyunca laboratuvarlarda bilimsel araştırmalar yapan bir doktordur. Personel yetersizliği yaşayan bir hastane, başka başvuru olmadığı için Sayer'ı işe almak zorunda kalır. Dr. Sayer, tamamı çok uzun yıllardır bilincini kaybetmiş ve hareketsiz görünen hastaları tedavi etmek ister.

Bir konferansta başka bir hastalık için geliştirilen L-Dopa adlı ilacın kendi hastalarına da derman olabileceğini düşünen Sayer, şansını denemek ister. İlacı Leonard Lowe üzerinde denemek için izin alan doktor, ilk başta başarılı olur ancak zamanla ilacın yan etkileri ortaya çıkmaya başlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler katkınız için paranormalfikir.

arecrateria teşekkürler.

 

Maudie

 

http://i.hizliresim.com/b6kA20.png

 

Yıl: 2016

Yönetmen: Aisling Walsh

Senaryo: Sherry White

Süre: 115 dk

Oyuncular: Sally Hawkins, Ethan Hawke, Kari Matchett

Tür: Biyografik, Romantik, Dram

Ülke : İrlanda, Kanada

 

http://i.hizliresim.com/AznQqr.jpg

 

http://i.hizliresim.com/0zljko.jpg

 

Primitif resimleriyle ünlü Kanadalı halk sanatçısı Maud Lewis'in erken yaşta pençesine düştüğü romatoid artrit yüzünden hayatı çok zor geçmiş, fakat bir o kadar ilham veren hayatı er ya da geç biyografik film muamelesi görecekti.

Onun Nova Scotia'da küçük bir kulübenin bir köşesine sığan mütevazı hikâyesi Maudie'de beklenildiği gibi kitabına uygun, melul ve makul bir dokunaklılıkla işleniyor.

 

http://i.hizliresim.com/ODVnZP.jpg

 

http://i.hizliresim.com/GDPQkV.jpg

 

http://i.hizliresim.com/6Nr7k3.jpg

 

http://i.hizliresim.com/k6G3Jr.jpg

 

Özet

Film, Yeni İskoçyalı bir kadının bir evde hizmetçi olarak çalışırken bir yandan yeteneklerini bileyerek nasıl toplumun sevilen bir figürü haline geldiğini anlatır.

 

Görünürde çıtı pıtı bir hayatı, ufak, alçakgönüllü bir filmle onurlandırma yolunu seçiyor Maudie. Seyircisini yıpratmaktan çekiniyor, oysa anlattığı ressam gölgesiz ve şen resimlerinin aksine yoksulluk ve horgörüye rağmen serpilmesini bilmiş, saygınlığını sanatıyla kazanmış bir çilekeş.

Hiç kimsenin değil onun hikâyesinin delip geçmesi lazım seyirciyi, sadece duygulandırması değil düşündürmesi de aynı zamanda. Nasıl oluyor, Maud Lewis bunca sıkıntının içinde böylesi yaşam sevinci saçan eserleri nasıl üretebiliyor? Nedir onun sırrı? Maalesef Maudie, tüm olanaksızlıklara karşın ışıldayan bu şaşırtıcı sanatsal yaratıcılık içinde insanın özüne dair elzem bir şeyler aramaya çalışacağına tüm gayretini kahramanının yaşamını sunulabilir kılmak için harcıyor. Törpülüyor, şurada burada temizliyor paklıyor onu. Eli yüzü düzgün kılıyor.

 

Başrollere Sally Hawkins ile Ethan Hawke'ı getiriyor. Sefaleti romantize ediyor, melodramı çekinmesizce kişisel bir başarı öyküsüne tercih ediyor.

 

AFK Sinemada

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

The Hurricane - IMDB: 7,6

 

Herkesin seyretmesi gereken bir film.

ff.jpg

 

Hurricane lakaplı Rubin Carter adında bir boksörün gerçek yaşam öyküsünün konu edildiği Onaltıncı Raund (The Hurricane) filmi de vizyona girmiş olduğu 1999 yılına damgasını vuruyor. Norman Jewison tarafından yönetilen bu yapım; Denzel Washington, Vicellous Reon Shannon, Deborah Kara Unger, Liev Schreiber ve John Hannah’dan oluşan oyuncu kadrosuyla da oldukça dikkat çekiyor.

 

fff.jpg

 

fffff.jpg

 

 

[video=youtube;-xohmBPmKKk]

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...