Jump to content

Clash

Önerilen Mesajlar

Uzun uzun baktım televizyon başlıklarına ancak göremedim. Eğer gözümden kaçtıysa affola.

 

The Handmaid's Tale, Kanadalı yazar Margaret Atwood' un 1985' te yazdığı kitabından uyarlama bir Hulu dizisi. Türkiye' de blutv üzerinden izlenebiliyor.

Normalde kitabı ilk sezonda anlattılar ancak ikinci sezon için ve hatta üçüncü sezon için de onay alınca dizi, yazarın onayını alarak devam ettiler olaya. Margaret' ın tek istediği gösterilen her bir olayın dünyada halihazırda gerçekleşmiş bir olayı içermesi. O yüzden dizi, kitaptan hiç çıkmamış gibi devam ediyor.

the-handmaids-tale-movie-poster.jpg

Amerika Birleşik Devletleri yıkılmış ve yerine bir teokrasi olan Gilead kurulmuştur. Uzun zamandır ülkede bebeklerin olmayışı kadınların suçu olarak gösterilmiş. Kadınlar kısır kaldığı öne sürülerek onların hayattaki rollerini kesmişlerdir. Artık sadece eşler, Martha'lar ve Damızlık kızlar vardır. Her bir komutanın evinde ona çocuk doğurması için o komutanın adını alan bir damızlık kız. Biz Offred' i görüyoruz, Fredinki olarak geçer kitapta da. Onun yaşadıkları üzerinden anlatılmakta her şey. Elizabeth Moss Offred olarak başrolde.

 

İnsan izleyince şok oluyor. Oldukça gerici bir dizi. İnsanı geren taraf da "distopik" yapısı değil, halihazırda yaşanılanların varlığı. Kadınların gördüğü muameleler distopik bir gelecekte değil yaşanmakta olan veya çoktan yaşanmış şeyler. "Benim de başıma gelecek" korkusu insanı sarıyor. Ve Gilead' da kadınların özgürlüğü elinden alındığında herkesin özgürlüğünün elinden alındığı vurgusu yapılıyor bol bol.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...