-
Similar Topics
-
Geri Gelen Mektup - Hüseyin Nihal Atsız
Geri Gelen Mektup Rûhun mu ateş, yoksa o gözler mi alevden? Bilmem, bu yanardağ ne biçim korla tutuştu? Pervâne olan kendini gizler mi alevden? Sen istedin, ondan bu gönül zorla tutuştu... Gün senden ışık alsa bir renge bürünse; Ay secde edip çehrene yerlerde sürünse; Her şey silinip kayboluyorken nazarımdan Yalnız o yeşil gözlerinin nûru görünse... Ey sen ki kül ettin beni onmaz yakışınla, Ey sen ki gönüller tutuşur her bakışınla!.. Hançer gibi keskin ve çiçekler gibi ince, Çe, Yer: Şiir
-
Mutlak Seveceksin ! Hüseyin Nihal Atsız
[TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 100%, align: left]Mutlak Seveceksin Sevda gibi bir gizli emel ruhuna sinmiş; Bir haz ki hayalden bile üstün ve derinmiş. Gökten gelerek gönlüne rüzgar gibi inmiş, Bir sır ki bu,ölsen bile açamazsın... Anlatması imkansız olan öyle bir an ki, Hülyadaki ses varlığının gayesi sanki... Bak emrediyor daldığın alemden uyan ki, Mutlak seveceksin beni, bundan kaçamazsın... Kalbin benim olsun diyorum,çünkü mukadder... Cismin sana yetmez mi? Çabuk, Yer: Şiir
-
Hüseyin Turan
Hüseyin Turan - Acayip Hayvanlara Benziyirsen http://www.youtube.com/watch?v=vb3J_nlA96U, Yer: Diğer Müzik Türleri
-
Kadın Erkekleşince - Hüseyin Rahmi Gürpınar
Tanzimat yazınının kuramcıları önce çeviriler, sonra da öykünmelerle Türkçe de roman ı varetmiştirler.1862 de Yusuf Kamil paşa ile başlamıştır bu çeviriler. Çeviri örnekleri verilirken A. Mithat Efendi öykü kitabı, daha sonra da roman türünde eserler yayınlar. İlk roman yazarımız Şemsettin Sami de 1872 de ilk romanı Taaşşuk i Talat ve Fitnat ı yayınlar. Tanzimat dönemi yazarlarımız, yaşamın tanığı olarak ele aldıkları konuları, bütün acemilikleriyle bir öğretmen gibi işlemiş, toplumsal yara, Yer: Oyun İncelemeleri
-
Hüseyin Rahmi Gürpınar
http://www.ufak.com/sharedimages/gurpinar.jpg Gerçekçi Türk romancısıdır (1864-1944). Osmanlı paşalarından Mehmet Sait Paşa'nın oğludur. Annesi küçük yaşta öldüğü için anneannesinin İstanbul'daki konağında eski geleneklere uygun bir hava içinde büyüdü. Mahalle okulunu ve Mahmudiye Rüştiyesi'ni (ortaokul) bitirdi. Özel olarak Fransızca öğrendi. Öğrenimine bir süre daha devam ettiyse de sağlık nedeniyle okuldan ayrılmak zorunda kaldı. İkinci Meşrutiyet'e kadar çeşitli dairelerde memurluk yap, Yer: Yazarlar
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.