-
Similar Topics
-
Antik Yunan Olimpiyatlarında “Kara Büyü”
Antik Olimpiyat oyunları başlamadan önce Yunanistan’ın en iyi sporcuları Zeus heykelinin önünde toplanırdı. Heykelin ayaklarının önünde, rahipler tarafından ritüeli yerine getirmek üzere kurban edilen bir yaban domuzunun eti bulunurdu. Sporcular, şimşek tanrısının intikam dolu taş bakışları üstlerindeyken kuraldışı bir hareket yapmayacaklarına, hakemlere rüşvet vermeyeceklerine, rakiplerini sabote etmeyeceklerine ve en önemlisi kara büyü kullanmayacaklarına dair yemin etmek zorundaydılar. Olymp, Yer: Dinler ve İnanışlar
-
Antik Yunan’da Büyü
Yunanlar için büyücülük (mageia ya da goeteia), büyülü sözler ve uğursuz dualar (epoidai), lanetli tabletler (katadesmoi), iyileştirici ilaçlar ve ölümcül zehirler (pharmaka), muskalar (periapta) ve güçlü aşk iksirlerini (philtra) içeren kapsamlı bir konuydu. Antik dünyada büyü, batıl inanç, din, bilim ve astroloji arasındaki ayrım, modern dünyada olduğu gibi belirgin değildi. Bu gizemli, kapsayıcı büyü sanatı, insanların günlük yaşamlarında kendilerine yardımcı olmalarını ve mutluluklarına ket, Yer: Dinler ve İnanışlar
-
Antik Roma’da Fahişelik
Romulus ve Remus’un analarına çobanlar Lupa diyorlardı. Lupa kelimesi ise hem dişi kurt hem de fahişe anlamındaydı. Ancak günümüzde fahişe kelimesinin anlamı Roma Dönemindeki anlamı ile aynı değildir. Çünkü bugünkü anlamından, fahişe denince saygınlığını yitirmiş düşmüş kadın akla geliyor. http://arkeopolis.com/wp-content/uploads/romus-ve-romulus.jpg Fahişeler, yüzlerindeki ağır makyaj, bağlı olmayan saçları ve Augustus döneminde zina yapan kadınların da giymek zorunda oldukları giyisileri, Yer: Dinler ve İnanışlar
-
Antik Çağ Simyasının Rönesans İzdüşümleri: Sanat ve Bilim Bağlantısı
[h=2]Antik Çağda Sanat [/h]Öncelikle antik dönemlerde sanat, bilim ve dinin birbirinden çok kesin bir şekilde ayrılmadığını, ancak bugün bizim keskin bir tanım getirme arzularımızdan kaynaklanan bir zaruret ve/veya bir keyfiyet olduğuna deyinmek gerekmektedir. Kelimelerin kökenlerinde bile şaşılacak derecede bu gün ayrı tutulan kavramlar barındırırlar ve bu tekliğin içindeki çokluk bile yeterince konuya hakim olunmasını zor kılar. Aynı durum sanat içinde geçerlidir. Dinsel bir tiyatro, kutsal bi, Yer: Simya
-
Antik Mısırın Özel Tütsüsü Kapet Yapımı
Antik Mısırın Özel Tütsüsü Kapet Yapımı Bloga yazidigim son mesajım bana bir kaç yıl önce yaşadığım eski bir olayi dusunmeme sebep oldu. Mısır Tanrılarına saygı gösterirken ritüellerinin çoğunda kullandığım kapet için bu tarifi hatırladım. Yeniden paylaşmaya degecegini dusundum. Yunan kifesi tarafından da bilinen Kapet, eski Mısır'da popüler olan bir tütsü türüdür. Her bir madde için doğru tercümeyi bilmediğimiz için çoğu tamamlanmamış olsa da, oldukça birkaç tarif ve üretim yöntemleri bize ul, Yer: Neo-paganizm & Wicca
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.