Jump to content

NizaL

Önerilen Mesajlar

İllüstrasyon Fransızca kökenli bir kelime olup, gözle görülebilecek olanın abartılarak ya da tamamen hayal ürünü çizgilerle resmedilme anlamına gelir. Tarihteki ilk illüstrasyon örneklerine yüzlerce yıl öncesinde mağaralara yapılan çizimlerde rastlanmaktadır. O günden bugüne illüstrasyon sanatı sürekli olarak kendini geliştirerek yoluna devam etmiştir. Öncelerde daha çok anı resmetmenin yolu olarak kullanılan illüstrasyon, günümüzde daha çok hayali evrenlerin yaratıldığı, afili mesajların verildiği bir sanata dönüşmüş durumda.

 

Fotoğraf doğadaki bir manzaranın doğru açılarda yakalanması ile en güzel şeklini alabilir. Ancak illüstrasyon için doğa sınırları olmadığı için uçsuz bucaksız bir hayal dünyasından neler çıkabileceğini kestirmek oldukça güç.

 

Avogado6 adlı Japon çizerin illüstrasyonlarına baktığında, insanların hissettiği şey de tam olarak bu!

Kişisel bilgilerini hiçbir şekilde paylaşmayan gizemli sanatçının çizimlerinde aslında epey kişisel detaylar yer alıyor. 650 bini aşkın Twitter takipçisi ve yayınlanmış iki tane kitabı var.

Kendisine sorarsanız; o kimya seven sıradan bir insan. Gelgelelim, Avogado6 ismiyle tanıdığımız çizerin illüstrasyonları sıradanlığın epey ötesinde ve sözcüklerin anlatmaya yetmediği duygularla dolu!

qv9YXd.jpg

 

yq2MOk.jpg

 

k6ZkPq.jpg

 

oVngJ9.jpg

 

lZB7AQ.jpg

 

9Nv4jZ.jpg

 

AzZmjB.jpg

 

3z2Dd9.jpg

 

j6z5oW.jpg

 

g6j5B0.jpg

 

0zbqQY.jpg

 

zMQA9R.jpg

 

pnvglo.jpg

 

Z32Dm3.jpg

 

oVngoR.jpg

 

dB45pn.jpg

 

yq2MQN.jpg

 

aYP5Wg.jpg

 

bidolubaski

onedio

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Berkay Dağlar, bir illüstratör ve grafik tasarımcı.

Çocukluğundan beri en büyük ilham kaynağı sinema olan Dağlar, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde sanat eğitimi aldı. Eğitimine Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü’nde devam etti.

Dönem dönem freelance olarak da çalışan Berkay Dağlar şu an reklam ajanslarında art direktörlük yapıyor. Bugüne kadar çalışmalarıyla birçok sergi ve projede yer aldı.

Çocukken sinemayı ve çizmeyi çok sevmesi onu poster sanatçılığına taşımış olmalı ki bu alanda bu kadar önemli başarılara imza atabiliyor.

 

Son dönemdeki büyük gelişmelerden biri ise Deadpool 2 için çizdiği afiş. 21th Century Fox’un teklifi üzerine çizdiği afiş Deadpool Movie tarafından paylaşıldı. Hatta Berkay Dağlar’a Ryan Reynolds’dan posterinin imzalı, teşekkürlü bir baskısı geldi.Sanatçı, Arif v 216 için de bir poster hazırladı.

 

Uluslararası başarılarına bir yenisini ekleyerek HBO ile çalışan sanatçı son dönemin en popüler dizilerinden Westworld için posterler çizdi.Westworld’ün 2. sezonunun illüstrasyon serisi Berkay Dağlar’a emanet edilmişti.

Her hafta “Host Portraits” isimli seriden bir karakter paylaşılıyor. Hepsi birbirinden etkileyici bu çalışmalar dünyada birçok kişi tarafından beğeniliyor.

 

Stranger Things, Twin Peaks, 3 Bilborards, Wonder Woman ve Mad Max: Fury Road gibi birçok ünlü dizi-film için de poster çalışmaları bulunuyor.

 

Bazı insanlar bu dünyadaki çirkinliği görmeyi tercih ederler. Kargaşa.

Ben güzelliği görmeyi seçiyorum. ” diyor.

 

http://i.hizliresim.com/nljV2a.jpg

 

 

http://i.hizliresim.com/LDZ7Ez.jpg

 

 

http://i.hizliresim.com/7D7EPr.jpg

 

 

http://i.hizliresim.com/PDn4Bb.jpg

 

 

http://i.hizliresim.com/MDo5W7.jpg

 

 

http://i.hizliresim.com/b6kAYn.jpg

 

 

http://i.hizliresim.com/dB8z0Q.jpg

 

 

http://i.hizliresim.com/0zljNV.jpg

 

 

http://i.hizliresim.com/5yLr2A.jpg

 

 

http://i.hizliresim.com/AznQ6Q.jpg

 

 

listelist

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...