-
Similar Topics
-
Fernando Pessoa Şiirleri
FERAGAT Al beni, ey ezeli gece, kollarının arasına ve oğul de bana, kralım ben kendi isteğiyle terk etmiş düş ve yorgunluk tahtını. kılıcımı, yorgun kollarıma ağır gelen, yiğit ve serinkanlı ellere teslim ettim; asam ve tacım, bekleme odasında, un ufak edip bıraktım. örme zırhım, tamamen yararsız, tıkırtılı mahmuzlarım öyle işe yaramaz, cilalı merdivenlerde bıraktım hepsini. çıkarıp attım, bedenimden ve ruhumdan, krallığı, ve yeniden kavuştum antik ve sakin geceye, gün ba, Yer: Şiir
-
F.Pessoa'dan...
Fernando Pessoa "20. Yüzyılın Yalnızı" İlhan Berk: (Şair) Nesnelerin korkunç gerçeğini keşfetmek, bir tek bu ilgilendirmiş gibidir Pessoa'yı. Dahası, bu onun dünyaya geliş nedenidir sanki. Zaten nesnelerin ürkünç gerçeğini bulmaktan başka nedir ki şairlerin işi? Pessoa da böyle başlar işine. 47 yaşında da şiirinin dünyaya açtığı parıltıyı hemen hemen göremeden ölür. Bir şair yaşamından çok da bir keşiş yaşamı sürdürür. Bilinmemek için elinden geleni yapar. Üç (bazen de dört) takma adla, Yer: Not Defteri
-
Tembellik ve Erteleme: Bugünün İşini Yarına Bırakmak Bizim Suçumuz Mu?
Uzun süredir dağınık halde duran gardırobunuzu düzene sokmanız gerekiyor, ama ne zaman? Bugün mü? Yok, olmaz. Hem hava güneşli, böyle bir günde bu sıkıcı iş yapılır mı? Belki yarın? Mümkün değil, kuzeninizin kınası var. Peki, yarından sonra? “Hımm, bakarız”. Böyle diye diye haftalar geçmiş, bir de bakmışsınız ki gardırobunuzun içinde aradığınızı bulamaz olmuşsunuz. “Aaa, aynı ben!” diyorsanız, endişe etmeyin, şu koca dünyada yalnız değilsiniz. Suç Bizde Mi? Büyük ölçekte baktığımızda, bizi ü, Yer: İnsan Psikolojisi
-
Fernando Pessoa / Álvaro De Campos - Tabacaria / Tobacco Shop
FERNANDO PESSOA / ÁLVARO DE CAMPOS TABACARIA Tobacco Shop I am nothing I shall never be anything I cannot wish to be anything. Aside from that, I have within me all the dreams of the world. Windows of my room, The room of one of the world's millions nobody knows about (And if they knew about me, what would they know?) You open onto the mystery of a street continually crossed by people, A street inaccessible to any thought, Real, impossibly r, Yer: Şiir
-
Anarşist Banker; Fernando Pessoa
20. yüzyıl edebiyatının en ilginç kişiliklerinden Fernando Pessoa, kendi adının yanı sıra kendisinin farklı yanlarını yansıtan hayalî şairlerin adlarıyla yazdığı yapıtlarıyla dünyanın en gizemli şairlerinden, yazarlarından biridir. 1935 yılında ölen Pessoa, ancak ölümünden bir yıl sonra, olağanüstü zengin düş dünyasıyla üne erişti. Yazarın şiirleri dışında sağlığında yayınlanan biricik anlatısı olan Anarşist Banker’de, iki arkadaşın bir yemek sonrasında başlayan sohbeti, okuru ‘burjuva to, Yer: Not Defteri
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.