Jump to content

Önerilen Mesajlar

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, ikinci yılında yine önemli bir konuya dikkat çekiyor. 15 Kasım’a kadar başvuruların alınacağı “Kısa Film Uzun Etki” ismiyle düzenlenen yarışmanın bu yılki teması “Çocuk İşçiler”.

 

Danis Tanovic genç sanatçılara ilham verecek

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın bu yılki kanaat önderi, bol ödüllü yönetmen ve yazar Danis Tanovic, toplumun dezavantajlı kesimlerinin hikayelerini konu alan filmleriyle tanınıyor. Tanovic, "Çocuk işçiliği insanlığa, kendimize ve geleceğe karşı işlenen bir suçtur. Lütfen çocuk işçiliğine karşı mücadelemizde bize katılın…" ifadelerini kullanarak sinemacıları yarışmaya katılmaya çağırdı.

 

Bosna Hersekli yönetmen, ilk uzun metrajlı filmi No Man’s Land (Tarafsız Bölge) ile 2012’de "En İyi Yabancı Film Oscarı"nın ve 2001’de Cannes Film Festivali’nde "En İyi Senaryo Ödülü"nün sahibi olmuştu. Kariyeri boyunca Berlin Film Festivali’nden farklı dallarda Altın Ayı ve Gümüş Ayı ödülleri almaya hak kazanan Tanovic’in toplam 29 ödülü bulunuyor.

 

Son başvuru tarihi 15 Kasım

 

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması için başvurular 6 Haziran-15 Kasım tarihleri arasında devam edecek. Yarışmaya başvuracak eserlerin en fazla 5 dakika uzunluğunda olması ve çocuk işçiler sorununu anlatmaları gerekiyor. Eserler, öncelikle ön jüri tarafından değerlendirilecek ve finale kalan en az 10 en fazla 15 eser arasındanjüri son değerlendirmeyi yapacak. Çocuk işçiler sorununu en iyi şekilde sunan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı bulunan eserlerin birincisine 15 bin TL, ikincisine 10 bin TL, üçüncüsüne 5 bin TL verilecek. Yarışmaya http://www.kisafilmuzunetki.org adresinden başvurulabiliyor.

http://www.sabancivakfi.org/i/content/3675_1_ikinci_kisa_flm_yarismasi_01.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...