Jump to content

Goetia Ruhlarını Anlamak - Haagenti Örneği


hermanubis

Önerilen Mesajlar

haagenti-seal.jpg

 

Haagenti Mührü

 

Başkan - Merkür

Kupa 4'lüsü (20°-30°) - Gece

Çakra : Taç, Boğaz

 

 

Haagenti ilk olarak Gryphon kanatlarına sahip güçlü ve büyük bir Boğa şekilde görünür. İnsanları bilge ve hikmetli yapması, Metalleri Altına, Suyu Şaraba, Şarabı Suya dönüştürme ve bir çok konuda içsel ve araştırma yoluyla bilgi almanızı sağlama ve bilgi verme işlevine sahiptir. Yanlış yazılan ve söylenen bilgilerin doğrusunu tespit etmenizi sağlamak da görevlerinden biridir.

 

Özellikle maji konusunda bilgi veren kitaplarda veya internet sitelerinde sır saklamak için kasti veya cehaletten ötürü kasti olmayan eksik veya yanlış anlatımlara rastlayabilirsiniz. Fiziksel olarak iletişim kurduğunuz hocalar, ustalar ve rehberler de bazen sır saklayabilir, yalan söyleyebilir veya cehaletinden yanlış anlatabilir. Haagenti bu durumlarda sizi korur. (Yukarıdaki kitaplarda da kasti saklamalar vardır) Haagenti yalanları yakalamanızı da sağlar.

 

Ancak ortak alanda doğru bilgi mevcuttur ve İlahi Nizamda icazet alan veya icazetli majisyenlerin bu doğru bilgiye ulaşma yetki ve yetenekleri vardır, bunu sağlayan varlıklardan biri de Haagenti'dir. Bu da maji ilminin korunmasıyla birlikte güzelliklerinden biridir. Bütün Evliyalar tek bir hakikat kaynağından içerler ve hepsi birlikte ancak kendi tekliklerinde Tanrıya doğrudan muhabbetle bağlıdır.

 

Gryphon kanatları ilimle uçabilme ve aşkınlık kazanma. Boğa ise tarlayı sürme ve çalışkanlık gibi ruhsal itkileri temsil eder. Yani bu Ruhla birlikteyken hem çalışkanlaşır hem de bir çok konuya kuşbakışı bir hakimiyet sağlarsınız. Haagenti bana icazeti sağlamadan önce negatif boyutlardan çıkmam için yardımcı olan bir rehber ruhtu ve bir mantar deneyimi sırasında burnundan dumanlar çıkarırken çizgi filme benzer bir görü olarak görmüştüm.

 

Aslında sembolik olarak bu bir takım Simya işlerine işaret eder. Metallerin Altına dönmesi burada bahsettiğim kadarıyla iki şekilde mümkündür bu metalleri o an ne olarak gördüğünüzle alakalıdır. Burada metalleri hem çakralar hem de astrolojik enerjiler olarak algılayabilirsiniz. Bu durumda metalleri altına dönüştürme ile zaman enerjileri veya çakraları dönüşümü kastedilir.

 

Su da özellikle astrolojik enerjilerin akışını belirten bir sembol olduğu için Haagenti Astrolojik enerjilerin akışını daha hayırlı hale getirmeye yarar. Metaller Altına dönüşünce böylelikle Güneşin filtresinden işlenerek tesir ederler. Ancak vücudunuzdaki çakralar da simya'da metallere karşılık geldiği için çakralarınızın Altın olması yönünde de bir işlem yapabilir. İlki süreli ve zamana yaygın, ikincisi ise kalıcı ve bedeninizde mevcut olan bir dönüşüme işaret eder. Su şaraba döndüğü zaman irfan açısından daha duru bir bilgiye de sahip olursunuz. Suyu şaraba dönüştüren eylemler genellikle insani ve ilahi aşk, ruhsal cinsellik - tantra çalışmalarına veya alkol, saykodelik madde, afyon, kenevir, üzerlik tohumu, pelin otu gibi maddi unsurlar içerebilir, bunları doğru kullanmak için de Haagenti yardımcı olur. Suyun şaraba dönüşmesiyle muhabbetiniz veya sanat-bilim eserlerinizin manevi kalite ve güçleri artar. Ayrıca şifacıysanız da şifa gücünüze boyut kazandırır. Bu durumda Goetia tariflerinin içindeki sembollerin çokboyutlu ve birden çok manalara tekabül edebileceğini çalışmalara başlamadan önce görmeniz gerekir. Şu anki okuduğunuz bilgi de Su yerine Şarap niteliğindedir.

 

Sudan Şaraba dönüşüm olduğu zaman bu akışlarda fermantasyon olur yani Ruhsal halinizde değişim olur. Ayrıca su sizin bu akışları hem evrenden alışınız hem de çevreye nasıl yansıttığınızı da belirtir. Bu durumda çakralarınızı Altına dönüştürürseniz (uzun bir süreçtir ve Haagenti ile yıllarca yolculuk edebilirsiniz ancak kararlılık gösterirseniz 1 yıldan da kısa sürebilir. Önemli olan hayırlı amellerde bulunmanız ve Altın kalpli olmanızdır. Cinsel Simya ve Ruh Eşinizle Aşk da bu dönüşümün önemli bir aşamasıdır, ancak öncesinden Genel Arınma ve Regresyon (bunun için Samigin ile çalışabilirsiniz) çalışmaları ile Karmik Arınma ve Günah Telafisi yapmadan Metalleri Gümüşe çevirmeden ruhsal cinsellikle (hem fiziksel hem de uzaktan - ayrıca bkz. Platonik Aşk-Hayalet Sevgili) Altın yapmaya yöneldiğinizde kusurlarınız daha da belirginleşebilir, bu durumda Haagenti Azapçınız olur.

 

Örneğimiz olan Haagenti'den ilerlersek, Haagenti ile çalışan Exorcist; çakraların içindeki kusurların ve negatif varlıkların çıkarılmasını sağlayabilir, çakraları işleyebilir, temizleyebilir, güçlendirebilir, karmik açıdan şiddetli durumlar altında kalan birinin durumunu hafifletebilir, yaratıcı kısırlık yaşayan bir sanatçının ilhamını açabilir. Bunun yanı sıra bir çok şey de mümkündür.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...