Jump to content

Dyatlov Olayı hakkında


Buda Jo Red

Önerilen Mesajlar

Merhaba Sevgili Gnoxis Forumu uyeleri bugun bu yazimda sizlere Dyatlov Geçidi Olayından bahsetmek istiyorum.Bir grup kayakçı, Ural Dağları'nda geziye çıkarlar ve esrarengiz bir sekilde Ölürler.Kulaga cok degisik geldigini soyleyebilirim.Sanki bir film konusuymus gibi.Hatta ilerleyen zamanda sizlere bu olayin filminin linkinide verecegim.Ama konudan kopuk bir film.Neyse konudan sapmayalim.Uzun zamandir bu konu hakkinda yazi yazmayi planliyordum.Ama oydu buydu pek vakit ayiramamistim.Simdi Herseyi en basindan alalim.

 

 

http://www.budajored.com/images/dyatlov.jpg

 

 

Igor Dyatlov

Zinaida Kolmogorova

Lyudmila Dubinina

Alexander Kolevatov

Rustem Slobodin

Yuri Krivonischenko

Yuri Doroshenko

Nicolai Thibeaux-Brignolle

Alexander Zolotarev

Yuri Yudin

 

 

Listede 9 kisi vardir ama 1 kisi hastalik nedeni ile katilimi iptal etti.

2 Kadin 7 erkek 27 Ocak 1959 da Ural Dağları'nın uçsuz bucaksız eteklerinde 2 haftalık tırmanısa gittiler. Yolculuklari kuzeydeki otorten daglarina kadardi.

Genelde dagcilar arasinda kullanilan terimler arasinda zorluk terimleri vardir.Katagori 1 , Katagori 2 , Katagori 3 gibi bu terimler tirmanisin , yolculugun , iklimin vs. zorlugunu belirtmektedir.Bu 8 kisinin gitti yer ise Katagori 3 sinifi olan yani En zor katagori idi.Ama basta olan Igor Dyatlov cok emindi . Kendisi takimin lideriydi ve diger takim uyeleri ise yetenekli onceden tirmanis yapmis tecrubeli insanlardan olusmaydi.2 haftalik bu tirmanis onlar icin cok buyuk bir risk degildi.

 

 

Gezi planına göre grup Vizhai kasabasına geri döndükten sonra Dyatlov hemen bağlı oldukları spor klubüne telgraf çekecekti. 12 Şubat günü kararlaştırıldığı gibi telgraf gelmediğinde kimse bir tepki vermedi. Bu tür zorlu gezilerde gecikmeler neredeyse her zaman olurdu. Birkaç gün sonra birşeylerin ters gitmiş olabileceği ihtimali düşünülmeye başlandı.

 

 

Sporcularin yakin dostlari , ailelerin israri uzerine bir arama kurtarma ekibi olusturuldu ve 20 Subat 1959 da aramaya baslandi.6 gunluk uzun bir aramadan sonra grubun varacagi yerden 10 - 11km uzakta Kholat-Syakhl Daginda ilk gelisme yakalandi.

http://www.budajored.com/images/dyatlov1.jpg

 

 

Ilk dikkatleri ceken sey cadirdi.Tahrip olmus yirtilmis bir haldeydi.Cadirin etrafinda ayak izleri agaclik alana dogru gidiyordu.Ama her taraf kardi ve net birsey gorulmuyordu.Agaclik alanin orda diger dikkatleri ceken sey ise odun parcalari ve 2 ceset olduguydu.Cesetler ciplakti ve ustlerinde sadece ic camasirlari vardi.Boyle bir dondurucu sogukta ic camasir ile olmaz imkansizdi.Daha sonra detayli aramalar ile odunlarin oldugu yer ile kamp arasinda 3 ceset bulundu.bu 3 ceset arasinda 150 m lik mesafe vardi.

 

 

Hemen akla ilk gelen olum sebepleri Hipotermi yani vucut isisinin dusmesi denildi.Bulunan bu cesetlerden sonra digerlerini aramak icin ekip araliksiz

calismalara devam etti ve sonunda 4 ceset daha bulundu.Bu cesetler 4 metre karin altindaydi. Ilk bulunan odunlarin ordaki cesetlere gore baya uzaktaydilar.Ama gozlere carpan diger birsey vardi.Bulunan cesetlerden 3 u siddetli darbe yuzunden ölmüşlerdi.Birinde kafatasinda buyuk bir derece zedelenme vardi.Diger 2 sinin ise gogus kafeleri parcalanmisti.

Olay yerine giden uzmanlar cesetleri incelediklerinde bu gucun bir araba kazasina es deger olabilecegini soylemislerdi.Uzmanlarin soyledikleri diger sok eden birsey ise bu parcalanma , zedelenme olaylarinin hicbiri disardan gelen birsey degildi.Gogus kafesi parcalanmasi , kafatasinda buyuk zedelenme.Sonradan Otopside kadınlardan birinin dilinin kayıp olduğu görüldü.Peki tamam bu gece bu sporculara ne oldu ne olduda bunlar disariya kactilar veya kacirildilar , ic camasirlari ile ,buna sebep olan neydi , neden yapildi diye aklimiza binlerce soru geliyordur. Konuya devam etmeden once hadi gelin bir kac resime bakalim.

 

 

 

 

http://www.budajored.com/images/dyatlov2.jpg

 

 

Grup uyelerinin bir arada olduklari resim

 

 

http://www.budajored.com/images/dyatlov3.jpg

 

 

 

 

http://www.budajored.com/images/dyatlov4.jpg

 

 

Bulunan izler bulunan gunluklerden 31 Ocak günü dağlık araziye varmış ve tırmanışa hazırlanmıştır. Dönüş için yiyecek ve ekipmanları için ormanlık alanda bir stok çadırı kurduktan sonra 1 Şubat'ta tırmanışlarına başlarlar. Hesaplarına göre 1 günde tırmanışı bitirip ertesi gece kampı öteki tarafta kuracaklardır. Ne var ki giderek sertleşen hava, kar fırtınaları ve azalan görüş mesafesi bir şekilde onları hedefleri olan Otorten Dağı yerine Mansi dilinde "Ölüm Dağı" anlamına gelen Kholat Syakhl'a götürür. Dağın ismi hariç buraya kadar yaşananlarda pek olağandışı bir durum yok. Kampta bulunanlar buradan sonra ne yaşadıklarına dair bir ipucu vermiyor.

 

 

Her ne kadar bu cesetlerin insan gucuyle yapilmadigi soylense de Rus polisi bir cinayet olasılığını düşünerek adli araştırmalara başlar. Böylece zaten soru işaretleriyle dolu olan olaya bir yenisi eklenir: radyasyon. Uzmanlarin soylediklerine gore Cesetlerin üzerlerindeki giysilerde radyoaktif kirlenme vardır.Sporcularin tirmadigi Ural daglari bolgesinde Yasayan yerliler vardir bunlar Mansi yerlileridir.

 

 

 

 

http://www.budajored.com/images/dyatlov5.jpg

 

 

Rus polisinin cevrede yaptigi aramalar sonucu hicbir ayak izine rastlanmamistir.Gun gectikce yeni seyler bulunmaya devam etmistir.

En ilginc nokta ise cadirda bulunmustur cadir disardan degilde icerden yirtilmistir ve Ormanlık alanda ateş yakan grup üyeleri çok yakında duran kuru dalları değil de nedense ıslak dalları kullanmışlardır.

 

 

http://www.budajored.com/images/dyatlov6.png

 

 

Bu bulunan yeni gelismelerden sonra basin ve halk yeni teoriler uretmeye baslamislardir.Gazeteler mansetlere hep bu konuyu cikartmistir.

 

 

Suan tum yazdiklarimizi gozden gecirdigimde yapilacak varsayim ise bu sporcularin birseyden korktugu veya etkilendigidir.Arastirmalarima gore geceleri cadirda sicak olmasi icin kiyafet yerine ic camasir ile uyurlarmis.

Aklimizda hep soru isareti.ormanın girişinde durup ateş yakmışlar. Aralarından ikisi (ölü ya da canlı) ateşin yanında kalırken üçü kampa geri dönmeye karar vermiş ancak yolda birer birer ölmüşler. Dördü ise ya önceden ya sonradan ormanın içlerine ilerlemiş. Bu sporcularin duzensiz hareketleri ates yakarken kuru dal kullanmamalari kör olduklarıni dusunduruyor.Hatta kafasinda ciddi yarik olan icin kor birinin ormanda koştururken ağaçlara çarpması gayet doğal.

Peki ama bu sporcular bunlari neden yaptilar ? O gece orda ne oldu ? Neden kactilar?

 

 

KGB Ajanlarinin silahli testinemi tabi tutuldular ?

KGB Ajanlarinin ozel testlerini gordukleri icin mi oldurulduler ?

Yoksa O gece orda halkin soyledigine gore Bazi isiklarin havada uctugu UFO Iddasi ?

Yoksa Kurt Adam vs. Insan disi bir yaratik gormeleri ?

 

 

Aklima gelenler bunlar ama birseyi unutuyoruz `Radyasyon`.

Polislerin ve KGB nin bu olayin sirrini bildigi dusunulmektedir.

Mayis 1959 da Bu Olayin Dosyasi kapaniyor.Sporcuların hepsinin "bilinmeyen zorlayıcı bir güç" yüzünden öldükleri söyleniyor. Olay dosyası resimleriyle birlikte gizli bir arşive yollanıyor. Resimler ancak 1990'da ortaya çıkıyor - eksik olarak.

Bir de şu aşağıdaki fotoğraf var. Olayla ilgili polis dosyasında yer aldığı söyleniyor.

 

 

http://www.budajored.com/images/dyatlov7.png

 

 

UFOlar mı, paranormal varlıklar mı, gizli ordu araştırmaları mı bilinmez ama ortada alışık olmadığımız birşeyler olduğu kesin.

 

 

http://www.budajored.com/images/dyatlov8.png

 

 

Burda yazimin sonuna geliyorum sevgili okurlar umarim sizlere ufakta olsa

birsey anlatabilmissimdir.Eger kacirdigim bir yer veya atladigim bir konu varsa burdan bana yorum atabilirsiniz ve konuya ekleyebilirim.

 

 

Yazi bana Aittir. Buda Jo Red

Dyatlov hakkinda paylastigim resimlere bu konudan bakabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

böyle bir konu açılması beni çok şaşırttı :) ben 4 sene rusyada yaşadım ve bu olayı o tarihten beri biliyorum dyatlov geçidi 1 ve 2 belgesel niteliğinde videoları seyrettim ama insanların bu kişilerin ölümü ile ilgili bilinmeyen bir güç olduğu ve bunun insanlar tarafından metafizik varlıklarla birleştirilmesi rahatsızlık veriyor aslında bu olay kesinlikle görünmeyen varlıklar tarafından yapılmış bir katliam değildir çünkü bu olayın yaşandığı bölgede bulunan mağaralarda KGB bilimin ötesinde deneyler yapılıyordu ve ben rusları iyi bilirim geri vitesi yoktur ve ölümün üzerine koşa koşa gidebilecek karakterde yapıda kişilerdir bu olayın yaşandığı yıllar KGB'nin en hızlı yapılanma ve dünya statüsünde sabit bir istihbaratta yer bulmaya çalıştıı zamanlardı ki o zamanda insanlara gizli deneyler yapılıyordu uykusuzluk deneyi gibi ve daha tehlikeli sonu ölümlerle biten deneyler o sebebten dolayı bu üniversite öğrencileri kamp yapmak için seçtikleri bölge rusyanın en soğuk bölgesidir ve en ıssız KGB o zamanlarda dağın eşiğindeki mağaralarda deneyler yapılıyordu bu yüzden onca yıllar geçtiği halde bu katliam dosyası kapatılmıştır ve açılamaz çünkü devlet halen bu katliama verecek cevap bulamyor devlet sırrı olduğu için çünkü o yıllarda KGB metafizik deneyler yapıyordu , Rusya tarih boyunca kendisini dünyanın en iyi ırkı olarak kabul eder bu yüzden Rusya herzaman beynimizin alamayacağı kadar garip tehlikeli deneyler yapardı ki marsa ilk ayak basan insan rus astronottur ve atom bombasını ilk bulan yine ruslardır tabi kullanan onlar olmadı ama neyse heryıl ölmüş olan üniversite öğrencileri dağcıların mezarı ziyaretçi akınına uğrar ama bu olay hala devletin açıklama yapamayacağı olayların başında gelir ama bilinmesi gereken şudur ki bu olayın görünmeyen varlıklarla değil sadece KGB deneylerinin yapıldığı bölgede bu kişilerin bir anda ortaya çıkmasıyla görmüş olabilecekleri gizli bilgiler doğrultusunda KGB tarafında öldürülmüş olduklarıdır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@nevermore

yorumunuz için teşekkur ederım , yolladıgınız belgesellerde bu konuyu yavas ve guzel bır bıcımde teorılerı ıle bırlıkte anlatılmıstır ama kesın bır sonuca varılmamıstır.Filmi konu ile alakasız bır yapıttır.Bence halen daha çözülememiş olması ve gizemini koruması , abartılı olduğu anlamına gelmez diye düşünüyorum, teşekkurler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Osman1453 teşekkurler yorumunuz ıcın tabıkıde bende sızın dusundugunuz gıbı dusunuyorum sadece bu olay hakkında olabılecek teorılerı yazmak ıstedım. toplam bılgım kadarı ıle 64 teorı vardır.KGB izlerinin oldugu bır cok rus kaynakta yazmaktadır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu olayın iç yüzüne dair 6. boyut varlıklarının açıklaması:

 

Kasyaopya Celselri celse 27-2-2016

 

Q: (L) Bugün 27 Şubat 2016. (Arielle) 27 bir 9. (L) 2016 da 9 yapıyor.

 

 

(Galatea) Ve Dyatlov Geçidi olayında da 9 kişi öldü. 9! 9! 9!

 

 

(L) Aman tanrım, onu ters çevirince de 666 oluyor!

 

 

C: Merhaba çocuklar! Kasyopya hatta! Ben Millmnoa! Dyatlov Geçidi olayı gezegeninizdeki pek çok benzer olaydan yalnızca bir tanesi. Söz konusu olaylar herhangi "gizli" deneylerden ziyade boyutlararası transfer ve zaman genleşmesiyle ilgiliydi.

 

 

S: (L) Zaman genleşmesi... Boyutlararası transferi biraz anlayabiliyoruz ama zaman genleşmesi? Sanırım onu da az çok anlayabiliriz. Peki, neden o insanlar oradan kaçıyorlarmış gibi çadırları içerden yırtılmıştı?

 

 

C: Orada portal ortaya çıktı.

 

 

S: (L) Tamam. Çadırların yırtılması ve kaçma olayı da portaldan dolayıydı... Herhalde bu boyutlararası transferden SONRA oldu... Aslında öyle olmayabilir de. Şunu sorayım: Bu insanların başına gelenler, bir tür boyutlararası transferin ardından geri bırakılmalarından sonra mı oldu?

 

 

C: Evet

 

 

S: (L) Yani hipotermiden ölenler aşağı yukarı canlı olarak döndüler ve hipotermiden öldüler çünkü çadırlarını yırtıp açtılar ve delirmiş gibi oradan kaçmaya çalıştılar. Peki ya ciddi yaralanmalardan ölenler? Örneğin birinin dili kesilmişti?

 

 

C: Onlar sonradan geri bırakıldılar ve portal dünyadan belirli bir mesafe yukarıdaydı.

 

 

S: (Andromeda) Yani aşağı attılar.

 

 

(L) Dehidre olmaları veya bazı fizyolojik semptomlarla ilgili birşeyler okudum. Giysileri tersti ve buna benzer başka çok tuhaf şeyler vardı...

 

 

C: Transferin etkileri.

 

 

S: (L) Yani birşeyler ileri geri transfer olduğunda herşey karmakarışık olabiliyor. Kadınla adamın bir tür portaldan geçmek zorunda kaldıkları o film gibi. Bir portaldan geçip uzay gemisine giderken bir anlamda donduruldukları odalar vardı. Gemide kötülerle mücadele ettiler ve onlardan kurtuldular ama transfer cihazlarından biri kaldı. Birlikte onun içine girdiler. Tuhaf olan şey şuydu ki öbür taraftan çıktıklarında kadın hamileydi çünkü bu transfer sürecinde içine girdikleri silindirde atomları birleşmiş.

 

 

(Pierre) Bu onların söylediği şey... [kahkaha]

 

 

(L) Bu bir bilim kurguydu ama hiç unutmadım. Biriyle birlikte moleküllerinizin ayrıştığı ve sonra diğer taraftan çıktığınızda tekrar birleştiği birşeyin içine girdiğinde herşey allak bullak olabiliyor, özellikle de olan biteni anlamlandıramadığında.

 

 

(Pierre) Philadelphia Deneyindeki gibi. Askerlerden bazıları geminin çelik duvarları içinde yeniden molekülerize olmuşlar.

 

 

(L) Bu da zaman genleşmesi problemiyle mi ilgili?

 

 

C: Evet

 

 

S: (L) Yani birşey belirli bir noktaya hedeflendiğinde ama gezegen hareket ettiğinde veya birşey hareket ettiğinde veya düzgün hizalanmadığında her türlü garip şey olabiliyor.

 

 

(Joe) O portal o bölgede tesadüfi olarak mı açıldı? Özel olarak o insanlarla ilgili değil miydi?

 

 

C: Başka bir boyuttan bitki-bazlı amatörlerin keşif gezisiydi.

 

 

S: (L) Bitki bazlı derken bu varlıkların bitkimsi varlıklar olduklarını mı kastediyorsunuz?

 

 

C: Evet

 

 

S: (Data) Peki o insanları ellerinde tutmak yerine geri bırakma zahmetine neden girdiler?

 

 

C: Uzunvadeli olarak istemiyorlardı. Amatörler!

 

 

S: (Joe) O portal o Rus yürüyüşçülere bunları yapmak için mi açıldı özel olarak?

 

 

C: Hayır

 

 

S: (Joe) Yanlışlıkla oldu yani.

 

 

C: Evet

 

 

S: (Joe) Yani bir anlamda "Şu boyutlararası portal açıcımızı deneyelim de ne olduğuna bakalım!" dediler.

 

 

C: Olayın meydana geldiği yer önemliydi.

 

 

S: (Joe) Ve yürüyüşçüler de tesadüf eseri o sırada oradalardı.

 

 

C: Evet

 

 

S: (Pierre) Yer neden önemliydi?

 

 

C: Yeraltı maden içeriği ve yapısı.

 

 

S: (Joe) Yani bunlar bir grup bitkimsi varlıktı ve akşam yemeği falan için mineral bulmak veya bir çeşit maden çalışması yapmak üzere gezegenimizde keşif yapıyorlardı...

 

 

C: Yakın

 

 

S: (Chu) PoB'un bize anlattığı o insanların başına gelen ve bir efsane yaratılmasına neden olan şey de bu muydu?

 

 

C: Hayır. Efsane.

 

 

S: (Joe) Bitkimsi... Örneğin neye benziyorlardı? Kaktüs insanlar gibi birşey mi?

 

 

C: Gri uzaylılar denen varlıklardan bazılarına benziyor.

 

 

S: (Joe) Ama bitki temelliler.

 

 

(Andromeda) Ve bir deney yapıyorlardı veya maden arıyorlardı veya buna benzer birşey.

 

 

(L) Keşif gezisi.

 

 

(Andromeda) Araya insanlar girdi ve onlar da, "Oops! Pardon, istediğimiz siz değildiniz..." dediler herhalde.

 

 

S: (Joe) Balığa gidip yanlış birşey yakalayıp sonra da onu geri atmak gibi.

 

 

C: Yakın

 

 

S: (PoB) Kurbanların üzerinde bulunan potasyum-40 nereden geldi?

 

 

C: Transfer süreci sızıntısı.

 

 

S: (Joe) O süreçle ilgili kimyasallar olmalı... Kocaayaklar ve sülfür gibi.

 

 

(L) O kadının dili neden alınmıştı?

 

 

C: İnceleme amaçlı örnek.

 

 

S: (Andromeda) Peki ya hiçbir fiziksel travması olmadığı halde beyin hasarı olan kadın?

 

 

C: Transfer süreci sorunu. Amatörler!!

 

 

S: (L) Yani bunlar o sırada kullandıkları teknolojiye tam olarak vakıf olmayan varlıklardı. Tam olarak anlamadıkları birşey yaptılar ve işi berbat ettiler. Gezegenimizde bu tür kaç olay oluyor?

 

 

C: Çok.

 

 

S: (Joe) Bu biraz da bizim bitki transferleri yapmak isteyip istemediğimize bağlı belki de. [kahkaha]

 

 

C: Dünyanızın beceriksiz bilimini düşünün!

 

 

S: (L) Yani atom bombaları patlatan geri zekalılar yaptıkları deneyler yüzünden başka alemlerdeki başka bireyler üzerinde benzer etkilere veya sonuçlara neden oluyor olabilirler mi?

 

 

C: Evet

 

 

S: (PoB) İnsanların orada gördüklerini söyledikleri ateş topları gerçekten var mıydı?

 

 

C: Gözlem portalları elbette!

 

 

S: (L) Yani zaman zaman görülen ateş veya ışık toplarından bazıları gerçekliğimizin etrafındaki gözlem delikleri veya portalları olabilir?

 

 

C: Aynen öyle!

 

 

S: (Galatea) Bu da aklıma başka birşeyi getiriyor... Karanlıkta gördüğüm minik ışık parlamaları. O da benzer birşey mi?

 

 

C: Hayır

 

 

S: (Galatea) Peki ne görüyorum?

 

 

C: Beyindeki fosfenler.

 

 

S: (Joe) Bu konuyla işiniz bitti mi?

 

 

(L) Her ayrıntıya girebilirsin ama buna harcayacağımız enerjiye değeceğini sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kasyopyalılar başka bir boyuttaki varlıkların amatörce yaptıkları bir deney sonucu olduğunu söylüyorlar,kasıtlı olmayan rastlantısal bir olay olduğundan bahsediyorlar.Dünyada atılan nükleer bombalarında başka boyutlardaki varlıklara zarar verebileceğinden söz ediliyor.Olayın kökeni dünya dışı varlıklar.Bu olaydaki ölümlerin ve diğer olayların acaipliği bunu kgb yaptıdan çok daha ciddi bir açıklama.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kasyopyalılar başka bir boyuttaki varlıkların amatörce yaptıkları bir deney sonucu olduğunu söylüyorlar,kasıtlı olmayan rastlantısal bir olay olduğundan bahsediyorlar.Dünyada atılan nükleer bombalarında başka boyutlardaki varlıklara zarar verebileceğinden söz ediliyor.Olayın kökeni dünya dışı varlıklar.Bu olaydaki ölümlerin ve diğer olayların acaipliği bunu kgb yaptıdan çok daha ciddi bir açıklama.
ben ufolarında bazen ajan çalışmaları doluğunu düşünüyorum.nedeni ise benim fikrim olması değil az çok burda da konusu açıldı.neresi unuttum bi köyde gece cinler geliyor vb bir söylenti çıkmış millet sokağa adım atamazmış olayın gerçeğini görenlerde hemen öldürüldüğü için tanık kalmıyormuş artık nasıl anlaşıldıysa bu söylentinin mimarı bölge jandarma komutanı imiş kaçakçılar ile anlaştığı için bunu yaymış gece istediği şeyleri yapabiliyorlarmış ve rahatlarmış.tabi ortaya çıkınca hepsi tutuklanmış.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...