Jump to content

Ruhani satanistlere bir sorum var


Ryze

Önerilen Mesajlar

Ben satanist değilim ama şöyle bir açıklama yapiyim Lavey satanizmine ciddi ciddi inanan bir insan bulabileceğini sanmıyorum şuana kadar tanıdıklarımdan(satanist olarak) hiç birisi bu adamı sevmiyordu açıkçası bu adama inanan olduğunu da sanmıyorum...Nedeni tahminimce Bülent kısa-bilinmeyen yönleriyle Satanizm kitabında laveyin şarlatan olarak olduğu yönünde konuşması olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Laveyan satanizminin ruhani satanizmle alakası yoktur, ruhani satanizmde amaç şeytanın rehberliğinde aydınlanmak diyebilirim. Bahsi geçen söz laveyan saçmalığı olduğu için konuyu fazla irdelemeye gerek yok.

 

Tamam aydınlanıp geliyim sonra sohbet ederiz. Sohbeti haz veren bir konu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 

Güçlülere ne mutlu.Çünkü onlar yeryüzüne sahip olacaklardır.Zayıflara lanet olsun.Çünkü onlar esarete varis olacaklardır.

 

 

Zayıf biri satanist olamaz mı?

 

Crowleyin kanun kitabında geçen bir cümle bu yahu ? . Tabi lavey araklamış olabilir . Onun dışında zayıf biri satanist olamaz mı ? .Liyakatsiz bir soru .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsi geçen zayıflık ruh zayıflığı , farkındalığın eksikliği , kendini yetiştirememiş , güçlenmemiş bir ruh , kendini tanımamış bir zihin ... ... evet olamaz .. bu sadece ruhani satanizm için değil tüm sistemler için geçerli evrensel bir AMAÇ tır zaten .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayır, o söz doğrudan anlaşıldığı anlamda söylenmiş, neden diye soracak olursanız metnin devamında ruh için ayrıca bir cümle geçiyor

 

Güçlülere ne mutlu. Çünkü onlar yeryüzüne sahip olacaklardır.Zayıflara lanet olsun.Çünkü onlar esarete varis olacaklardır.

Kuvvetlilere ne mutlu .Çünkü onlara insanlar arasında saygı gösterilecektir.Zayıflara lanet olsun. Çünkü onlar yok edilecektir.

Cesurlara ne mutlu. Çünkü onlar yeryüzünün efendileri olacaklardır. Doğrulukla mütevazi olanlara lanet olsun.

Galiplere ne mutlu, çünkü zafer hakkın temelidir. Malup edilenlere lanet olsun. Çünkü onlar ebediyen köle olacaklardır.

Demir bileklilere ne mutlu. Çünkü uyumsuzlar onların önünden kaçacaklardır.

 

Ruhta zayıf olanlara lanet olsun. Çünkü onlara sille vurulacaktır. Ölüme meydan okuyanlara ne mutlu.Çünkü onların günleri karada uzun olacaktır.Mezarın ötesinde daha zengin bir hayata gözünü dikenlere lanet olsun.Çünkü onlar bolluk içerisinde mahvolacaktır.

Kanun Kitabında benzeri olan metinler;

21. Bizim herhangi bir ortaklığımız yoktur kovulmuş ve aciz olanlarla: onlar bulundukları rezalette ölsün. Zira onlar hissetmez. Merhamet kralların yüküdür; mutsuzları & zayıfları ezin, bu güçlü olanların kanunudur, bu kudretli olanların kanunudur, bu bizim kanunumuzdur, ve bu dünyanın mutluluğu. Düşünme ey kral, bu yalanı, senin ölmen gerektiğini, gerçekten, sen ölmeyeceksin, sen yaşayacaksın. Şimdi anlaşılmalıdır, Kralın bedeni yok olduğu zaman, o her zaman saf vecd içinde kalsın. Nuit! Hadit ! Ra-Hoor-Khuit! Güneş, kudret & görü, ışık, bunlar sadece yıldızın & yılanın hizmetçileri içindir.

 

 

22. Ben yılanım, bilgi & mutluluk veren ve yansıyan parlaklık,ben insanların kalbini sarhoşluğa götürürüm. Bana hürmet için şarap alın ve gizemli uyuşturucular, Peygamberinizin bahsedeceklerinden, & onlarla sarhoş olun. Onlar size asla zarar vermesin. Onlar bir yalandır, kendinize karşıbir aptallık. Masumiyetin gösterişli bir yalandır. Güçlü ol ey insan! Duyguların ve bolluğun her şeyinden zevk al ve mutlu ol! Korkma, seni herhangi bir Tanrı bundan dolayı reddedecek diye.

 

23. Ben yalnızım, hiçbir tanrı yoktur, benim bulunduğum yerde.

 

 

24. Bak! bunlar derin sırlardır, çünkü benim dostlarım da var, onalr Münzevidir. Ama zannetmeyin ki onları ormanlarda veya dağda bulabilesin; onları mosmor yataklarda etraflarında güçlü organlar ve gözleri ateş ve ışık saçan, ve hacimli alevli saçları olan müthiş dişi yaratıklar tarafından sevilirken bulursunuz onları orada. Onları yönetirken göreceksiniz, başarılı ordularla, bütün mutluluklarla; ve bu onlar için bir mutluluk olacaktır, bundan bir milyon defa daha büyük. Birbirinize karşı her tür zararlı güç kullanımından sakınınız, Kral’a karşı Kral ! Yanan kalplerle birbirinizi sevin, kendi vahşi onurunuzla ezin aşağı insanları, kızgınlığınızın gününde.

 

70. Başka kelimelerde yardım & umut vardır. Bilgelik der ki, güçlü ol! O zaman daha çok mutluluğa katlanırsın. Hayvan gibi olma, zevkini incelt. Eğer içiyorsan sanatın doksan ve sekiz kurallarına göre iç. Sevişirsen şefkatini aş, ve eğer mutlu bir şey yaparsan, bırak orada özgürlük olsun.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün güçlü olan bir zamanların zayıfıydı,şimdinin zayıfı geleceğin güçlüsü ,zayıfı yok edersen güçlü nasıl olacak,zayıfı desteklersen o bir gün güçlü olacaktır.dev bir ağaç bir zamnlar kırılgan bir fidandı bu sapıklara kalsa yaşam varolmazdı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün güçlü olan bir zamanların zayıfıydı,şimdinin zayıfı geleceğin güçlüsü ,zayıfı yok edersen güçlü nasıl olacak,zayıfı desteklersen o bir gün güçlü olacaktır.dev bir ağaç bir zamnlar kırılgan bir fidandı bu sapıklara kalsa yaşam varolmazdı.

 

Lo vey e mi dedin?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ruhu huzur bulsun üstad Bülent in " bilinmeyen yönleri ile satanizm " çok açıklayıcı olmuş.

 

Ne kadar şarlatan denilse de Anton lavey in ve yezidi satanizmi daha yakın gördüm. Buna rağmen tamamıyla beni celb eden bir ekol yok. Üstadın son kısımda dediği gibi satanizm sosyoekonomik baskılar yüzünden artması beklenmeli. Ben de sosyoekonomik ve fiziki yaratılışım yüzünden satanic yolu seçme taraftarıyım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://www.gnoxis.com/ruhani-satanizm-34856.html

Bu yazı sana yardımcı olur sanırım ve benzeri bir sürü yazı var forumda zaten . Şahsen kişisel olarak pek araştırmasam da insana ilklerde sandığı kadarı ile tatmin edecek bir yol değil . Çünkü insan bilincinde tek taraflı \ dengesiz birçok yanı var gibi , ve bilinç eşiğinizin oldukça çatışacağı ve sizi olumsuz görünen durumlar ile sınayacağı kesin .

 

Bülent kısanın gerçekler kitabı yorumu kitabını okumanı tavsiye ederim bu konuda . İşte herşeyin yaratıcısının evren\kozmos olduğu ve elohim veyahut allah isminde olan bir obsedör tanrının özgürlükçü şeytan ile mücadele içerisinde olduğu düşüncesi hakim . Ki bana göre bu düşünceler safsatadan ibaret . İnsan psikolojisinin metaforik projeksiyonu da diyebiliriz .Psişenizin derinlerine inmeyi istiyorsanız eğer mitoloji ,astroloji ,paganizm ve şamanizmi öneririm ..

 

İşte bir enka veyahut baş daemon dedikleri lucifera adanma ritüeli gerçekleştiriyorsun , enochian dilini öğreniyorsun falan filan . Lakin bu daemonic çalışmalar veyahut enochian dili falan bir ruhsal satanizm rehberliğinden\düşüncesinden bağımsız gelişen şeylerdi . Açıkcası arkadaşların biraz kafası karışık gibi . Pek kadim bir öğreti gibi durmuyor . Çok fazla copy-paste işler dönmüş bu mevzuda . :)

 

Tabi kimsenin deneyim ve düşünce özgürlüğüne karışma hakkım yok . Lakin kendi mantığım bu mevzuyu kabul edemedi .

sidar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Satanizm konusu bana da öyle binlerce yıllık kökeni olan bir öğreti olmaktan ziyade, daha çok, birkaç yüzyıllık bir geçmişe sahip olan 'el yapımı' bir ekol gibi geliyor. Özellikle Katolik kilisenin geniş halk kitlelerini korku temalarıyla manipule ederek kendisini de bu korku unsurlarına karşı tek koruyucu unsur olduğu iddiasıyla ürettiği bir akım olduğunu düşünmüşümdür. Tıpkı vampir hikayelerinde vampirlerin kiliseye girememesi; haç taşıyan kişiye yaklaşamaması; kilisede kutsanmış suyla kovulabilmesi gibi, şeytana tapan bu 'pis, kaka' adamlardan da halkı yine kilise koruyacaktı. Özellikle 11. ve 12. yüzyıllarda İskandinav yarımadasında kendinden önceki tüm inanışlara ait mabetleri, sunakları yerle bir eden Hristiyanlık, haliyle kendinden önceki tüm pagan inançları 'şeytanlaştırma' politikasını yürütmekte herhangi bir çekince duymadı. Bunun bir de karşı tarafta yarattığı bir etki olacağı gerçeğinden hareket edersek, geniş halk kitlelerini sudan gerekçelerle şahsi ve keyfi olarak engizisyon mahkemelerinde işkencelere ve türlü cezalara tabiî tutan ve dönemini tüm avrupa insanlığı için kapkara bir kâbusa çeviren Katolik dünyasına karşı gelişen tepkiler kendine sığınacak sağlam bir cephe bulmuş oldu. Öyle ki, yüzyıllardır -deyim yerindeyse- insanların anasını ağlatan Katolik Hristiyanlığa ölümüne saldıran bu yeni 'öğreti' marjinal düzeyde de olsa kendi kitlesini oluşturmaya başladı. Özellikle de popüler kültürün her eve sınırsızca nüfuz edebildiği yüzyılın bu son yarısında Hristiyanlıktan, son bin yılın intikamını almak isteyen İskandinav topluluklarında bir halli rağbet gördü. Öyle ki 90'lı yılların başlarında bir trend gibi gelişen kilise yakma eylemleri, Hristiyanlıkça yeraltına gömülen Paganizmin intikamını Satanizm ile alma arzusu haline gelmişti. Zaten hal-i hazırda günümüzde bile satanizm başlığı altında değerlendirmelere maruz bırakılan yine Pagan öğretiler ve her türden doğa tabanlı inançlar olmaktadır.

 

Tüm bu yukarıdaki -kişisel- düşüncelerimin dışında aslında vurgulanması gereken o çok basit husus ise, bir öğretinin yol olarak benimsenmesi için uzun yıllara dayanan bir geçmişinin olması zorunluluğu olmadığıdır! Yani günümüzde ilke ve kıstasları olgunlaşarak sistematik hale gelmiş olan Satanizmin de bir yol olarak kabul görmesinin tamamen kişinin kendi öz kararına bağlı olduğudur...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Satanizm konusu bana da öyle binlerce yıllık kökeni olan bir öğreti olmaktan ziyade, daha çok, birkaç yüzyıllık bir geçmişe sahip olan 'el yapımı' bir ekol gibi geliyor. Özellikle Katolik kilisenin geniş halk kitlelerini korku temalarıyla manipule ederek kendisini de bu korku unsurlarına karşı tek koruyucu unsur olduğu iddiasıyla ürettiği bir akım olduğunu düşünmüşümdür. Tıpkı vampir hikayelerinde vampirlerin kiliseye girememesi; haç taşıyan kişiye yaklaşamaması; kilisede kutsanmış suyla kovulabilmesi gibi, şeytana tapan bu 'pis, kaka' adamlardan da halkı yine kilise koruyacaktı. Özellikle 11. ve 12. yüzyıllarda İskandinav yarımadasında kendinden önceki tüm inanışlara ait mabetleri, sunakları yerle bir eden Hristiyanlık, haliyle kendinden önceki tüm pagan inançları 'şeytanlaştırma' politikasını yürütmekte herhangi bir çekince duymadı. Bunun bir de karşı tarafta yarattığı bir etki olacağı gerçeğinden hareket edersek, geniş halk kitlelerini sudan gerekçelerle şahsi ve keyfi olarak engizisyon mahkemelerinde işkencelere ve türlü cezalara tabiî tutan ve dönemini tüm avrupa insanlığı için kapkara bir kâbusa çeviren Katolik dünyasına karşı gelişen tepkiler kendine sığınacak sağlam bir cephe bulmuş oldu. Öyle ki, yüzyıllardır -deyim yerindeyse- insanların anasını ağlatan Katolik Hristiyanlığa ölümüne saldıran bu yeni 'öğreti' marjinal düzeyde de olsa kendi kitlesini oluşturmaya başladı. Özellikle de popüler kültürün her eve sınırsızca nüfuz edebildiği yüzyılın bu son yarısında Hristiyanlıktan, son bin yılın intikamını almak isteyen İskandinav topluluklarında bir halli rağbet gördü. Öyle ki 90'lı yılların başlarında bir trend gibi gelişen kilise yakma eylemleri, Hristiyanlıkça yeraltına gömülen Paganizmin intikamını Satanizm ile alma arzusu haline gelmişti. Zaten hal-i hazırda günümüzde bile satanizm başlığı altında değerlendirmelere maruz bırakılan yine Pagan öğretiler ve her türden doğa tabanlı inançlar olmaktadır.

 

Tüm bu yukarıdaki -kişisel- düşüncelerimin dışında aslında vurgulanması gereken o çok basit husus ise, bir öğretinin yol olarak benimsenmesi için uzun yıllara dayanan bir geçmişinin olması zorunluluğu olmadığıdır! Yani günümüzde ilke ve kıstasları olgunlaşarak sistematik hale gelmiş olan Satanizmin de bir yol olarak kabul görmesinin tamamen kişinin kendi öz kararına bağlı olduğudur...

 

Kısmi doğru düşünceler. Fakat benim ihtiyaç duyduğum ekol negatif ve tanrı karşıtı olmalı. Mesela pagan da olabilirdim ama negatif duygular la nasıl olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kısmi doğru düşünceler. Fakat benim ihtiyaç duyduğum ekol negatif ve tanrı karşıtı olmalı. Mesela pagan da olabilirdim ama negatif duygular la nasıl olacak.

 

Ateizm bu ihtiyacını karşılayacaktır ;) Size ağız dolusu küfürler edebilme hürriyeti verir. Bunu kaba nihilizm ile taçlandırırsanız, ki zamanla o yolu bulacaktır, artık sadece tanrıya değil, topluma da negatif hale geleceksinizdir.

 

Tavsiye eder miydim? Nnnayır...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ateizm bu ihtiyacını karşılayacaktır ;) Size ağız dolusu küfürler edebilme hürriyeti verir. Bunu kaba nihilizm ile taçlandırırsanız, ki zamanla o yolu bulacaktır, artık sadece tanrıya değil, topluma da negatif hale geleceksinizdir.

 

Tavsiye eder miydim? Nnnayır...

 

Saol almayayım :D . Konu hakkında yeterince bilgilendim kilit vurulabilir. Bundan sonrası artık beni satanist yapacak şey şeytanın kendisidir. Göğün 7 katından gürleyip emir gönderen sonrada bakmayan tanrı yerine başucumdaki benimle konuşan ilgi gösteren emir vermeyen tanrıyı seçerim tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Saol almayayım :D . Konu hakkında yeterince bilgilendim kilit vurulabilir. Bundan sonrası artık beni satanist yapacak şey şeytanın kendisidir. Göğün 7 katından gürleyip emir gönderen sonrada bakmayan tanrı yerine başucumdaki benimle konuşan ilgi gösteren emir vermeyen tanrıyı seçerim tabi.

 

Ruhsal satanizm yolunda ruhsallığa önem veren insanlara spiritüalist diyebiliriz aslında (Spiritüel takılıp kendilere ruhsal satanist falan diyorlar ). Ama new age akımındaki veyahut bir kısım yahudi mezheplerinin \kendilerine aristokratik diyen sınıfların referans olarak inandıkları babil talmudu öğretilerindeki gibi kaba ,egoistçe ve sığ bir şekilde bakmıyorlar olaya . Spiritüalizm de her ruh kendisinden sorumludur . Davranışlarından ,düşüncelerine kadar hemde . Kişisel gelişim ve tekamül esasdır . O yüzden kavrayışı ve düşünceleri derinleştirmek de bu yolda oldukça faydalıdır . Size tavsiyem DR. Bedri Ruhselmanın neo-spiritizm ekolünü ,semavi ve kadim dinleri o dinleri yozlaştıran bir takım topluluklardan bağımsız olarak incelemeniz ve araştırmanız . Hatta quantum düşünce modellerine de bakabilirsiniz .Çünkü olaya çok sığı yaklaşıyorsunuz . Yani popüler satanist kültürünün yüzeysel algısı ile yaklaşıyorsunuz ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ruhsal satanizm yolunda ruhsallığa önem veren insanlara spiritüalist diyebiliriz aslında . Ama new age akımındaki veyahut bir kısım yahudi mezheplerinin \kendilerine aristokratik diyen sınıfların referans olarak inandıkları babil talmudu öğretilerindeki gibi kaba ,egoistçe ve sığ bir şekilde bakmıyorlar olaya . Spiritüalizm de her ruh kendisinden sorumludur . Davranışlarından ,düşüncelerine kadar hemde . Kişisel gelişim ve tekamül esasdır . O yüzden kavrayışı ve düşünceleri derinleştirmek de bu yolda oldukça faydalıdır . Size tavsiyem DR. Bedri Ruhselmanın neo-spiritizm ekolünü ,semavi ve kadim dinleri o dinleri yozlaştıran bir takım topluluklardan bağımsız olarak incelemeniz ve araştırmanız . Çünkü olaya çok sığı yaklaşıyorsunuz . Yani popüler satanist kültürünün yüzeysel algısı ile yaklaşıyorsunuz ..

 

Evet olabilir. Okuyacağım. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ruhu huzur bulsun üstad Bülent in " bilinmeyen yönleri ile satanizm " çok açıklayıcı olmuş.

 

Ne kadar şarlatan denilse de Anton lavey in ve yezidi satanizmi daha yakın gördüm. Buna rağmen tamamıyla beni celb eden bir ekol yok. Üstadın son kısımda dediği gibi satanizm sosyoekonomik baskılar yüzünden artması beklenmeli. Ben de sosyoekonomik ve fiziki yaratılışım yüzünden satanic yolu seçme taraftarıyım.

oha ryze sen müslim değil miydin? satanic olmaya mı karar verdin?

Havas ilmi hakkında ve cin hüdam etme hakkında bilgiler veriyordun, şimdi satanic mi olmak istiyorsun. Gerçi beraber din arayacaktık bir aralar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

oha ryze sen müslim değil miydin? satanic olmaya mı karar verdin?

Havas ilmi hakkında ve cin hüdam etme hakkında bilgiler veriyordun, şimdi satanic mi olmak istiyorsun. Gerçi beraber din arayacaktık bir aralar.

 

Arayış içindeyim hala ikna olmadım. Dediğim gibi buna tanrı ve şeytan karar verecek. Kimin ruha daha çok değer vermesi gibi . Tanrının işaretleri bi 10 sıfır önde şimdilik :D gördüğüm rüyalar negatif enerji bir raddeden sonra dayanılmaz bir hal aldı. Bu tanrının kendi dinimde kalmam için gönderdiği bir uyarı olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...