Jump to content

Etki-Tepki Mekanizması ve Doğum Haritamız..


sidar

Önerilen Mesajlar

Gözlemler gezegenimiz dışından insan davranışını etkileyen birçok kaynak olduğunu göstermektedir. Bunlardan bazıları Güneş radyasyonu, güneş parçacıkları, ay radyasyonu ve gezegenlerin jeomanyetik alana etkileridir. Evrenin her yerinde mevcut olan manyetizma, tüm Dünya üzerindeki insanlar da dahil olmak üzere birçok canlının biyolojik döngülerini etkilemektedir. Araştırmacı Michael Gouglin’e göre insanların biyolojik saatleri direk olarak gezegenlerle bağlantılıdır.

 

Dünya da dahil olmak üzere tüm gezegenler büyük elektrik akımlarıtaşırve elektromanyetik yapıları nedeniyle yaydıkları manyetik enerji dalgaları elektriksel bir rüzgar şeklinde Dünyanın manyetik alanına ve biyosfere girer. Dünyanın manyetosferi bu güçlere aşırı derecede hassastır. Her bir gezegenin Dünya manyetosferi üzerinde farklı bir etkisi vardır. Her ne kadar gezegenlerin direkt elektromanyetik ışınımları olduğu bilinse de, şu anda sahip olduğumuz teknolojiyle bunun ne derece etkili olduğu bilinmemektedir.

 

Gezegenler her yöne elektromanyetik enerji yaydıklarından birbirlerinin manyetik alanlarını ve Dünya manyetik alanını etkiler. Dünya’daki hayatı, kişisel ve gezegensel biyosferimizi doğrudan etkileyen bu manyetik tesirler, evrensel iradenin, yani Allah’ın iradesinin dışa vurumunun aracısı olurlar. Astrolojik açıdan, gezegenlerin içinde bulunduğu burçlar, birbirleriyle yaptıkları açılar ve evler, dünyaya gelen elektromanyetik güçlerin düzenini ve etkileşimini belirler.

 

Tüm canlıların ve haliyle insanların bir manyetik alanı vardır ve Dünyanın manyetik alanı ile sürekli bir bağlantı içerisindedir. Dünyanın alanındaki değişiklik kişisel alanları da etkilemektedir. Tüm küçük alanlar büyük alanın frekansına uymaya yönelir, ama bireysel farklılıklar bu etkiyi değiştirir. İnsanların Dünyanın manyetik alanındaki sürekli oluşan küçük veya büyük değişikliklere farklı hassasiyetler göstermelerinin sebebini doğum haritalarında aramak gerekir.

 

Dünyanın manyetik alanında değişimler yaratan doğal güçler direkt olarak hayatımızdaki olayları oluşturmazlar. Olayları oluşturan insanlardır. Gezegenlerin birbirleriyle oluşturduğu açısal kombinasyonların yarattığı yüksek enerji insanların sinir sistemlerini etkileyerek uyarır ve eyleme geçmelerine sebep olur. Böylelikle kişiler aldıkları bu elektromanyetik uyarıyla baskın olan eğilimlere, tavra ya da ruh haline yönelirler.

 

Şüphesiz bu evrensel etkilere karşı göstereceğimiz reaksiyonlar kaçınılmaz değildir. Etkilere nasıl tepki gösterdiğimiz kişisel farkındalık düzeyimizle ve sorumluluk duygumuzla ilişkilidir. Dış uzaydan gelen etkiler karşısında bazılarımız daha sübjektif ve tepkisel davranırken, bazılarımız farkındalıkla ve daha objektif davranır. Bazı hassas kişiler diğerlerinden daha fazla etkilenebilir, hiperaktif veya agresif hale gelebilirler. Mantıklı ya da mantıksız eylemlerde bulunmak bizim seçimimizdir. Şüphesiz bu etkilere vereceğimiz bilinçsiz veya bilinçli tepkilerimizin ve seçimlerimizin oluşmasında bireysel astroloji haritalarımızdaki gezegen pozisyonları önemli rol oynar. Ama onları nasıl ortaya koyacağımıza bilinçli ya da bilinçsiz olarak biz karar veririz. Bu etkileri bilinçli bir şekilde kullanıp yönlendirmemiz, yaratıcı sonuçlar ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

 

Psişik kahin Edgar Cayce’ye göre “evrendeki değişiklikler ve gezegenler, yıldızlar ve Zodyak’ın konumları, insanoğlunun iyi ya da kötü şeyler yapmasını etkiler. Ama insan da bunları etkiler. Çünkü aslında yıldızlar bizi yönetmez, biz yıldızları yönetiriz. Bu etkiler, varlığın iradesinden daha büyük değildir. Yıldızların yaşamı yönetmesi yerine yaşam yıldızları yönetir, çünkü insan evrendeki tüm varlıklardan üstün yaratılmıştır ve evrenin kanunlarını değiştirebilme gücüne sahiptir.

İnsanoğlu olarak irademiz tüm bunların bizi etkilemesinin üzerindedir ve aslında gerçekliği inşa eden zihnimizdir.”

Cayce’ye göre “Astroloji, irade gücünü hesaba katmazsak, belirli bir yaşam boyunca gezegenlerin konumu nedeniyle oluşan eğilimleri vermektedir. Bu durumda, eğer insan bilgece bir yaşam sürmek istiyorsa, bu eğilimlerle baş etmek için iradesini nasıl kullanacağını bilmek zorundadır. Aslında hepimiz bunlarla baş etmek zorundayız.”

 

Aslında dönemsel gökyüzü hareketleri bizlerin irade gücünü artırmayı hedeflemektedir. Bilinç uyanıklığına geçiş için irade gücü kazanmak gerekmektedir. İnsan, iradesini güçlendirdikçe düşüncelerine egemen olur ve bu sayede geleceğini oluştururken, adımlarını daha bilinçli atar. Düşüncelerimize egemen olamadığımızda ise, tekamül sürecimizde ilerlememiz gereken asıl yoldan uzaklaşmaya, ana planla örtüşmeyen bir yola doğru yönelmeye başlarız. Böylelikle, birbiriyle çelişen isteklerimiz, planlarımız yüzünden iyice yönümüzü kaybeder, gereksiz korku ve endişelere düşeriz ve yaşamımız denetimsiz bir akış içerisine girer. Sonuç olarak, dünyaya geliş misyonumuzu başarıyla sürdürmekten uzaklaşmaya başlarız.

 

Güneş, Ay ve gezegenlerden gelen karmaşık etkilere nasıl tepki verdiğimiz bu yüzden çok ama çok önemlidir. Eğilimlerimiz, gezegenlerin doğum anımızdaki konumlarıyla paraleldir, ama bu eğilimler, doğru yönlendirildiğinde yazgımızı oluşturan yapıyı da belirler. Yani, Allah tarafından bize bahşedilen irade gücümüzü kullanma biçimimiz, kişisel yazgımızı belirler. İdeal yazgımızı gerçekleştirmemiz, evrensel etkilere verdiğimiz tepkilerle, irade gücümüzü kullanma biçimimizle bağlantılıdır.Kişisel görüşüme göre, Allah tarafından seçme özgürlüğü ile mükafatlandırılmış varlıklar olarak bizler sadece ETKİLENENLER değiliz, aynı zamanda etkilere verdiğimiz tepkiler yoluyla ETKİLEYENLERİZ!

Sözlerimi, kişisel web sitemin karşılama sayfasında yer verdiğim slogan ile noktalıyorum.

ZODYAK İÇİMİZDEDİR!

“Güneş, Ay, gezegenler, yıldızlar ve burçlar bizden gayri değildir. Onlar bizi etkiler ve biz de onları etkileriz. Astroloji, bu karşılıklı etkileşimi ve bütünlüğü kavramamızı sağlar.”

Sevgi, ışık ve umutla!

Öner DÖŞER

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Açıkçası astrolojiye karşı bu ilkel bakış açısının hala daha terk edilmediğini görmek gayet moralimi bozuyor. İşin açıkçası yıl 2016 iken, yıllar öncesinde astrolojiye İslam ve Avrupa medeniyetlerinde daha mantıklı, daha kapsamlı bir bakış açısı getirmişken insanların ilkel Vedik astrolojisindeki bakış açısını hala daha taşıdığını görmek beni gayet üzüyor. Hatta bilgiye ulaşmanın oldukça kolay olduğu şu dönemde bile!

 

Gezegenler asla ama asla etken bir güç değildir. Enerjileri yoktur, etkiledikleri şeyler klasik fiziğin kanunları sınırlandırılmıştır. Gezegenlere farklı anlamlar lütfetmek, gezegenlerin etkileyici birer güç olduğunu ortaya koymak açıkçası gezegenlerin etkisel güçlerini biraz abartmak oluyor. Elbette ki Ay'ın ve belki Güneş'in insanlar üzerinde doğrudan kavraması güç etkiler bıraktığını inkar edemem, bu bilimsel olarak ispatlanmış bir şey. Ancak ki basit bir mantık ile ilerleyen diğer gezegenlerin de etken güç olduğu pek kabul edemem. Zira böyle bir şey kesin olarak yoktur, kaldı ki yanımızdan geçip giden bir kamyonun gökyüzündeki gezegenden bizi daha çok etkileyeceğini ima eden bir fizik kanunu dahi vardır.

 

Asıl olan şey gökyüzünün bizim için saat olduğu ve olayların benzer bir paralellik içerisinde işlemesidir. Saatteki Akrep ile Yelkovan nasıl hayatımı etkilemek yerine günün saatini gösteriyorsa, gezegenlerde aynı işlevdedir. Ortada gayet tanrısal bir sistem vardır. Her ne kadar gezegenlerin bir yörüngeyi takip ettiği kesinse hayatımızdaki her şeyin benzer paralellikte ortaya çıkacağı gayet kesindir. İnsan doğar, maddi düzenle haz ile bağlantı kurar, mental anlamda gelişir ve bunların gezegenlerle alakası yoktur. Bir insan Dünya'da değil evrenin bir başka ucunda, bu gezegenlerden çok çok uzakta yetişse dahi Zodyakta anlatılan evreleri yaşayacaktır ve yine de bu gezegenlerin gösterdiği etkileri deneyimleyecektir. Zira tanrının bu evrende kurduğu bütün düzen bunun üzerinde var olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lethal ;

 

Belki muhalefet olduğunu zannederek ,yazıyı tamamlayan şeyler yazmışsın . Aynı şeyleri söylemişsin yani . Gezegenlerin enerjileri yoktur kısmı hariç tabi . Astrofizik ; madde = enerji yi kanıtlamışken hemde . Neyse psikanalizde ; neden biz insanların bu kadar karşı eleştiri yapmaya yatkın egolara sahip olduğunu kanıtlamış. Yani düşüncelerimizde daha çok içgüdüsel fonksiyonların hakim olduğuna dair . Tabi o buranın konusu değil ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lethal ;

 

Belki muhalefet olduğunu zannederek ,yazıyı tamamlayan şeyler yazmışsın . Aynı şeyleri söylemişsin yani . Gezegenlerin enerjileri yoktur kısmı hariç tabi . Astrofizik ; madde = enerji yi kanıtlamışken hemde . Neyse psikanalizde ; neden biz insanların bu kadar karşı eleştiri yapmaya yatkın egolara sahip olduğunu kanıtlamış. Yani düşüncelerimizde daha çok içgüdüsel fonksiyonların hakim olduğuna dair . Tabi o buranın konusu değil ..

Gezegenlerin gücünü reddetmek zaten başlı başına bahsetmek istediğim asıl şey değil mi? Asıl demeye çalıştığımın asıl özeti bu değil midir? Yorumlama şekline elbette ki kanıtlamak için eklediğim şeyler gezegenlerin gücünü daha da kanıtlayabilir. Zodyak içimizdedir lafı zaten dediğim şeylerin bir kısmını kapsıyor.

 

Ancak demeye çalıştığım şey, eleştirdiğim şey gezegenlerin etken bir güç olarak tarif edilmesi ve varlıkların da bu güce karşı farklı bir güç olarak algılanması. Ortada bu kadar etkin bir güç teması yoktur, demeye çalıştığım şey o gezegenlerin sadece temsili olarak incelenmesi gerektiğidir. Bizim bilinçlerimizdeki figürler kendiliğinden koşulların getirmiş olduğu durumlardan dolayı gökyüzünde temsil edilen şekilleri kavramış oluruz. Biraz daha irdelersek bahsettiğin içgüdüsel fonksiyonların düşüncelerimiz üzerindeki etkisiyle bağdaştırabiliriz.

 

Bu arada Sidar, sanki sana düşmanmışım gibi eleştiriyormuşum gibi düşündüğünü hissettim. Umarım öyle bir şey yoktur, zira seni severim. Benim burada karşı çıkmamın nedeni sana olan düşmanlığım değil, doğrunu hissetme ihtiyacımdır. Koşullar bizi muhalefet kılıyor anlayacağın. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...