Jump to content

Antares’in izinde – antares, satürn mars temaslari ve güncele dair


hashikio

Önerilen Mesajlar

ANTARES’İN İZİNDE – ANTARES, SATÜRN MARS TEMASLARI VE GÜNCELE DAİR

 

09 derece 46 dakika Yay’da bulunan Antares, Mars- Jüpiter doğasında, “Akrep’in kalbinde” ifadesiyle bilinen dört büyük kraliyet yıldızından biridir. Kelimenin Anti – Ares kelimelerinin bir araya gelmesinden oluştuğu söylenir. Anti – Ares, “The Rival of Mars” anlamıyla açıklanır yani “Mars’ın Rakibi.” Bu sabit yıldız aynı zamanda, “Batının Bekçisi” ismini de taşımaktadır.

“Mars’ın Rakibi” olmak kolay değil elbette. Antares, korkusuzluk, harekete hazırlık, ani ve beklenmedik olaylar, potansiyel kazalarla ilişkilendirilir. “Batı”’nın Bekçisi ifadesindeki “Batı”, bu yıldızın etkilerinin aranacağı alanlarda akıllarda tutulması gereken bir işarettir. Geleneksel tanımlarıyla Antares, vahşi bir tabiatı, hukuk ya da savaş yoluyla gerçekleşen şiddetli ölümleri de anlatmaktadır. Aynı zamanda Antares diğer kraliyet yıldızlarında olduğu gibi belirli şartlar sunarak büyük başarı, ün, güç vermektedir.

Klasik Astroloji’deki bu tanımlarının yanı sıra Antares’in ısrarcı bir doğaya sahip olduğunu biliyoruz. Mars – Jüpiter doğasında dediğimiz üzere, aktif ve agresif bir genişleme, yayılma prensibi güder. Antares her ne için çalışıyorsa, ister bir kişinin ister bir ülkenin haritasında olsun, onu kesin suretle başarmaya yönelik bir güç taşır. Yine geleneksel kaynaklarda ifade edildiği üzere, “endişe, üzerine aşırı düşme, ısrar”, Antares’in getireceği büyük başarıyı yıkımla sonuçlandırır. Başarmaya o kadar yoğun odaklanır ki başarıyı kendi elleriyle öldüren bir güç üretmeye başlar ve bu güç, gücü isteyenin sonu olur. “Çok çalışma, mücadele” koşuluyla verdiği başarıyı “aşırı elde tutma çabası” ya da “kibir” yoluyla kaybettirir. Diğer kraliyet yıldızlarında olduğu gibi Antares’in de bir erdem sınavı vardır ve Antares de büyük gücü ve başarıyı, gücün gölge yanlarından korunmanız koşuluyla size teslim edecektir.

Bir başka “erdem imtihancısı” olan Satürn’ün 23 Aralık 2014’te Yay Burcu’na girişiyle özgürlükler, eğitimler, yayımcılık, din konuları başta olmak üzere belli sınırlamalar ya da testler hayatımızda kendini göstermeye başlamıştı. Satürn, 29 yıllık döngüsünde, bir burçtan diğer burca geçerken, aslında bir önceki burçta ve evde odaklanılan ana meselenin diğer aşamaya geçilmesini de gösterir. Satürn haritalarda burç değiştirdiğinde, yepyeni bir testten ziyade, daha önceki testlerin başka bir versiyonu, başka bir alanda tezahürü çoğunlukla söz konusu olur. Bu test, hayatımızın yeni bir alanında ve beklenmedik yeni olaylarla gerçekleşiyor gibi görünse de, daha önceden yaşanan olayların çözülmeyenleri üzerine yeni denemelerdir genellikle. Satürn’ün sorumluluk almamızı istediği alanı bulup gereğini yapmak zorundayızdır ve genellikle bu konu, bulup yüzleşmesi kolay bir alanda olmaz.

2016 yılı itibariyle, Satürn Mars ve Antares üçlüsünün temasları astrologlar tarafından dikkatle beklenmekteydi. Yine klasik astrolojiye göre iki büyük kötücül kabul edilen Satürn ve Mars gezegenleri, ışıklardan biriyle de enerjilerini yayma imkanı bulurlarsa ve Antares’in enerjisiyle de birleşirlerse oldukça güçlü etkiler, yönetilemezse yıkıcı etkiler ortaya çıkarabilecekti. İlk olarak 20 Aralık 2015 civarında Satürn, 9 derece Yay’daki Antares’e temas etti. Satürn bu noktadan ilerlerken tekrar Retro duruma geçti ve 9 derece Yay’a doğru halihazırda gerilemektedir. Mars’ın da düz ve geri hareketlerle Antares’in yakınlarından geçmesi ve enerjisini tetiklemesi söz konusu olmaktadır. Mars son olarak 16 Nisan 2016’da durağan duruma geçip Antares yakınlarından, 8 dereceden geri harekete başlamıştır.

Bu geri hareketler neden önemli? “Hikayenin” tamamında, Satürn gibi tam döngüsünü uzun zamanda tamamlayan gezegenler başta olmak üzere gezegenlerin harita etrafında tam bir tur atma sürecinde taşıdıkları test odağı farklı konularla önümüze gelirken, geri hareketlerle tamamlanmamış konular ve dersin eksik kısımları, aynı noktaların tekrar tetiklenmesiyle tamamlanmaya mecbur edilir. Kendi haritalarımızda ve ülke haritasında temas tarihlerini ve tekrarlanan tetiklenmeleri takip etmek faydalı olacaktır.

Antares, Satürn ve Mars temaslarıyla alakalı güncel olarak 15 Temmuz 2016 22.05 civarında başladığını kabul ettiğimiz “köprü kapatılması” biçiminde yansıyan ve “darbe girişimi”, “kalkışma” olarak adlandırılan olayın haritası aşağıdadır:

http://www.astrolojiokulu.com/resimler/images/15temmuz.jpgfile:///C:UsersDIDEMD%7E1AppDataLocalTempmsohtmlclip11clip_image001.jpg

 

Haritada 25 derece Kova yükselmektedir. Yöneticisi Satürn’ün haritanın tepe noktasında ve Antares’e 1 derece mesafede olduğunu görmekteyiz. Ay Mars’tan ışığı almış Satürn’e doğru ilerleme durumundadır. Ay’ın ışığı Satürn’den de toplayarak Oğlak dolunayına kadar götüreceği ve Oğlak burcunda bu olayla alakalı temel meselelerin görünür olacağı söylenebilir. Bu tam bir görünürlük olmasa da Antares’in temsil ettiği güç sorunsalı her ne ise, bununla alakalı bir açığa çıkışa ve tamamlanmaya “olay bazında” ulaşabileceğiz.

Satürn, yaşça büyük kişileri, otoriteyi, elemeyi, bazen gücün katı temsilini, korkuları anlatır. Aynı zamanda Satürn’ün tepede bulunuşu herhangi bir noktadan düşüşü, elenmeyi de anlatabilir. Ay, Mars’tan ışığı aldığı zaman, getirdiği enerji yoğun, aktif ve yıkıcı bir enerjiydi. Antares bu enerjiyi gücü ve başarısı için kullanmak ister. Satürn Antares’le birlikte kendi kurallarını ortaya koymak için direnen ve güç kullanan kişi / kurum / olayları anlatabilir. Satürn’ün aynı zamanda kural ve sistem demek olduğunu biliyoruz. Antares’in sembolik temsillerinden biri de askerlerdir.

Aşağıdaki harita ise, Satürn, Mars ve Antares’in aynı derecede bulunacağı tarihe ait. Bu tarihe kadar pek çok gök görünümü olacak elbette. Ancak bu tarihin Antares’le ilgili süreçleri, özellikle vurgulanan haritalarda ve ülkemiz için önemli olma ihtimali vardır.

http://www.astrolojiokulu.com/resimler/images/23%20austos.jpg

file:///C:UsersDIDEMD%7E1AppDataLocalTempmsohtmlclip11clip_image002.jpg

Sıradaki haritada, yükselen yöneticisi bu kez Mars, Satürn ve Antares’le 8. Ev’de kavuşmaktalar. An haritasını evlerin anlamlarıyla özellikle değerlendirmeyeceğim çünkü belli bir olay anı değildir ve dakika bazında Antares teması tam anlamıyla sağlanmadığı için de yükseleni değerlendirmek şu an için ilk planda değildir. Bununla beraber kavuşumun Türkiye haritasında nasıl bir görünümü olduğuna bakılabilir.

http://www.astrolojiokulu.com/resimler/images/23austos.jpg

file:///C:UsersDIDEMD%7E1AppDataLocalTempmsohtmlclip11clip_image003.jpg

Yazımızın baş aktörü Antares ve Satürn - Mars’la olan kavuşumu, Türkiye haritasının 6. Evine düşmektedir. 6. Ev natal astrolojide çalışanları, astları, evcil hayvanları, sağlığı, günlük rutini anlatır ancak ülkeler bazında baktığımızda bu anlamlar, istihdam, hizmetliler olarak değişir. 6. Ev aynı zamanda askerleri de anlatmaktadır. Şimdi de olaylarla ilgili en hızlı bilgi veren ve ışık taşıyıcısı Ay’ın, 9 derece İkizler’e geldiği ve bu kavuşuma karşıt yaptığı ana bakalım.

file:///C:UsersDIDEMD%7E1AppDataLocalTempmsohtmlclip11clip_image004.jpg

http://www.astrolojiokulu.com/resimler/images/25%20austos.jpg

Ay’ın 9 derece İkizler’e ulaştığı an arayışımız, an haritasının yöneticisinin 12. Ev’de, Satürn, Mars, Antares üçlüsüne karşıt yapar hale olduğu 25 Ağustos 2016 gününe ulaştırmaktadır. Mars, Satürn, Antares, 6 ve 12. Evler askerlikle bağlantılı tanımlanan gezegen ve evlerdir aynı zamanda. Transit Ay’ın ülkenin 12. Ev’inden bu açıyı yapıyor oluşu, bu konularla alakalı bir tezahürün gerçekleşebileceğini, gizli konuların, bilinmeyenlerin, arkadan dönen işlerin etkili olduğu bir durumun yansımalarının yaşanabileceğini göstermektedir.

Antares’e, haritalarımıza dair genel bir son söz söylemek gerekirse, haritalarımızda ilgili yerlerde “aşırılıktan”, “olmayanı oldurmaya çalışmaktan” serbest kalmak, “tahrik”lere kapılmayıp bu üretken enerjiyi işlerimize aktarmak uzun vadede bize başarı getirecektir. Tabi ki bu erdem sınavı söylendiği kadar kolay geçmeyecektir ancak uyanık kalmak her zamanki gibi önemini korumaktadır.

Antares’in ve Satürn - Mars’ın zorlu erdem sınavlarının üstesinden hem bireyler hem de dünya nasıl gelecek, merakla izleyip göreceğiz. Umutla.

Kaynaklar

Imsiragic Aleksandar, Pillars of Destiny

Döşer Öner, Temel Kavramlar

alıntıdır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://i68.tinypic.com/11vteer.png

Şurada ufak bir hata var. 8. evi işaret etmiş ancak haritanın hiçbir alakası yok.

 

Bu arada ufak bir detay, Recep Tayyip Erdoğan'ın Ay'ı ve Mars'ı da Antaresle 1 derece orbla kavuşumdadır ve güneşle iki derecelik orba sahiptir bu kavuşum. Bunun yorumunu şimdi yapamayacağım ama gerçekten enteresan olduğu ortada.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://i68.tinypic.com/11vteer.png

Şurada ufak bir hata var. 8. evi işaret etmiş ancak haritanın hiçbir alakası yok.

 

Bu arada ufak bir detay, Recep Tayyip Erdoğan'ın Ay'ı ve Mars'ı da Antaresle 1 derece orbla kavuşumdadır ve güneşle iki derecelik orba sahiptir bu kavuşum. Bunun yorumunu şimdi yapamayacağım ama gerçekten enteresan olduğu ortada.

 

Evet orada bir hata var galiba.Alıntı yaptığım yerde öyleydi.Erdoğan'ın Antares kavuşumunu bilmiyordum.İlginçmiş gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet orada bir hata var galiba.Alıntı yaptığım yerde öyleydi.Erdoğan'ın Antares kavuşumunu bilmiyordum.İlginçmiş gerçekten.

Açıkçası o olay sırasında transit Satürn'ün Erdoğan'ın Ay'ı ve Mars'ı ile kavuştuğunu düşünürsek, Erdoğan'ın kısıtlandığını ve Erdoğan'ın başının belaya girdiğini anlayabiliriz. Antares ile ilgili bir yorum getirmek istemiyorum şimdilik, çok kavrayabilmiş değilim. Ama enteresan olduğu açık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Açıkçası o olay sırasında transit Satürn'ün Erdoğan'ın Ay'ı ve Mars'ı ile kavuştuğunu düşünürsek, Erdoğan'ın kısıtlandığını ve Erdoğan'ın başının belaya girdiğini anlayabiliriz. Antares ile ilgili bir yorum getirmek istemiyorum şimdilik, çok kavrayabilmiş değilim. Ama enteresan olduğu açık.

 

Futbol maçının burç yorumunan sonra cumhur reisininki çok iyi olur :rofl:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Futbol maçının burç yorumunan sonra cumhur reisininki çok iyi olur :rofl:

 

Valla insanlara ne istiyorlarsa onu veriyorum, adamlara 54551515454 çeşit astroloji yorumu gösterdik bir yorum gelmiyor. Ama bir Fenerbahçe - Braga maçı dedin mi bak nasıl atlıyorlar konuya :D Mesela siz, o kadar konuyu görmemişsiniz gitmişsiniz geyik bir maç analizini görmüşsünüz. Ben artık gider Erdoğan'ı da yorumlarım, Kötü çocuk'u da yorumlarım. İnsanlar ne istiyorsa onu yaparız yani.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Valla insanlara ne istiyorlarsa onu veriyorum, adamlara 54551515454 çeşit astroloji yorumu gösterdik bir yorum gelmiyor. Ama bir Fenerbahçe - Braga maçı dedin mi bak nasıl atlıyorlar konuya :D Mesela siz, o kadar konuyu görmemişsiniz gitmişsiniz geyik bir maç analizini görmüşsünüz. Ben artık gider Erdoğan'ı da yorumlarım, Kötü çocuk'u da yorumlarım. İnsanlar ne istiyorsa onu yaparız yani.

 

Geyik bir maç analizi için fazla ustacaydı.İnsannları astrolojiye ısıtabilen şeyler bunlar.Bence RTE yorumu çok tuta bir an önce çözmeye çalış :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...