Jump to content

Boerue Şamanik Bilim Kurgu Animasyon Serisi


reincarnated

Önerilen Mesajlar

boerue-boru-animasyon.jpg

Şimdi var mısınız Orta Asya bozkırlarında geçen, bilim ve şamanlığın çatıştığı, Türk mitolojisinin tanrıları ve buram buram “köklerimizden” şeyler kokan bir yapım izlemeye? Hem de kaliteli bir çizgide!

 

Börü (Boerue), bir çizgi dizi projesi. Senarsitliğini bir Kayıp Rıhtım üyesi ve aynı zamanda ödüllü bir yazar olan Mercan Aytuna’nın üstlendiği, MayAna Creatives tarafından 1 senelik bir uğraşın sonucu olarak ortaya çıkmış bir yapım. Ve şimdi Kickstarter’da desteğimizi bekliyor!

 

Şamanizm, Tengricilik ve Animalizm’i aynı potada eriten Börü, aynı zamanda kelime anlamı olarak “kurt” ve “bir ulusun kaderini değiştirme gücüne sahip lider” anlamlarına da gelmektedir. Peki bu çizgi dizinin konusu nedir, değil mi?

 

En genç ve yetenekli, ama aynı zamanda “şizofren” element avcısı Duman, gökbilimci ve avcı Pamir ile hem çoban hem de aksi mi aksi ama bilge Kam Ana’nın çırağı şaman Bars’ın yolculuğunu konu ediyor. Kam Ana’nın tanrılarla yıllardır konuşamaması ve bilimin geldiği noktada insanlığa sırt çevirmeleri üzerine bu gidişatı değiştirecek bir çare arayışıyla başlıyor her şey. Bu yolda Kimya Akademisi’nin tarihindeki en genç element avcısı olan Duman, idolü Opaz Bey’in öğrencisi olma hayalinin peşinde gidecek. Öyle ki, bu yolda onu ne şamanlar ne de süregiden savaş durdurabilir. O derece kararlı anlayacağınız. Öte yandan gökbilimci Pamir, gizli bir görev üzerine, Gökbilimi Akademisi adına element avcılarının arasına gönderilecek.

 

O zaman hemen fragman gelsin!

[video=youtube;MHDv9N9-wkU]https://www.youtube.com/watch?v=MHDv9N9-wkU

 

Kaynak:

Şamanik-Bilimkurgu Çizgi Dizisi Börü (Boerue), Hepimizin Desteğini Bekliyor! | Kayıp Rıhtım

Boerue - Shamanic Bilimkurgu Animasyon Serisi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...