Jump to content

Ezoterik Kelt Haçı Açılımı


Matizza

Önerilen Mesajlar

Tarot açılımları arasında en çok tercih edilen, en bilinen ve muhtemelen en eski açılımlardan biri olan Kelt Haçı Açılımı, bize sorduğumuz sorularla alakalı detaylı bilgiler ve öngörüler sunabilir. Hayatlarımızın çeşitli yönlerine, geçmiş ve geçmekte olan günlerimize dair merakımız ve dolayısıyla sorularımız hiç bitmeyecek, peki ya kendimiz, ruhumuz ve karmamız? Kendimizi, benliğimizi keşfetmek bize hayat yolumuzda ilerlerken daima güvenebileceğimiz hiç bozulmayan bir pusula armağan eder.

Klasik Kelt Haçı Açılımının modifiye edilmiş bir versiyonu olan Ezoterik Kelt Haçı Açılımı, tam da bu yönde bir keşfe dalabileceğimiz bir açılım. Ona dünyaca tanınmış Tarot öğretmenlerinden Rachel Pollack’ın Tarot Wisdom adlı kitabında rastladım.

Yazar bu açılımı Talmud’da uygunsuz sorulara karşı uyarı niteliğinde verilmiş bir emire dayanarak hazırladığını not düşüyor. Bu emir şöyle:

“Dört şeyi sormamalısın:

Yukarıda olanı,

Aşağıda olanı,

Önce gelmiş olanı,

ve Sonra gelecek olanı.”

Bu ifade, bir açıdan hemen tüm ezoterik pratiklerde yer alan temel fikre gönderme yapıyor. Yukarı kelimesi göksel katları ve üst dünyaları, Aşağı kelimesi yer altını ve alt dünyaları, Önce kelimesi dünyaya gelişinizden öncesini, Sonra kelimesi ise dünyadan ayrılışınızdan sonrasını temsil ediyor. Bu ifade belki de bu bahsi geçenlere dair olan fikirleri bastırmak gibi bir niyete sahip, ya da en yalın haliyle bizlere zihnimizi ve düşüncelerimizi yukarıya-aşağıya-sağa-sola yöneltmeden “ân”a odaklamayı öğretmeyi amaçlıyor, tıpkı Zen öğretileri gibi. Spiritüel öğretmenlerden Ram Dass, meşhur “Şimdi burada ol” sloganında bunu öz bir şekilde ifade etmiştir.

Bu emirde yer alan dört yasak soru, Kelt Haçı açılımındaki küçük haç işaretini oluşturan sorulara denk gelmekte. Yazarımız bu haçın ortasına denk gelen ilk iki kart için de birer soru oluşturarak bu açılımı tasarlamış, ayrıca bu soruları yasağı çiğnemeden sormanın da bir yolunu bulmuş:

 

1. Şu an olduğunuz kişinin / varlığınızın özü nedir?

2. Bunu hayatınızda nasıl ifade ediyorsunuz?

3. Yaratıcı ve kozmos ile aranızdaki bağ nedir/nasıldır?

4. Benliğinizin, varlığınızın kökeni ne kaynağı nedir?

5. Sizi şekillendirmiş olan şey(ler) ne(ler)dir?

6. Varlığınızın şu ânının ötesinde ne(ler) yer alıyor?

 

Aşağıdaki görsel kartların nasıl yerleştirileceğini gösteriyor:

 

esoteric-celtic-cross.jpg

 

Bu açılımı çokça denedim ve hepsinde de tutarlı yanıtlar aldım, herkese gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum. Bir kişi bile kendini keşfetme yolunda faydasını görürse, paylaşımım amacına ulaşmış olacak.

Sonsuz sevgi ve saygı ile,

~Deniz Gaia

Kaynak: Rachel Pollack’s Tarot Wisdom: Spiritual Teachings and Deeper Meanings, Llewellyn Publications, 2008.

 

ALINTIDIR.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...