Jump to content

Çocuk Kitapları


adEda

Önerilen Mesajlar

Beğenilen, önerilen çocuk kitaplarını bi başlık altında toplayalım istedim. Bi çok kişi yaşının geçtiğini düşünebilir belki ama sağlam çocuk kitaplarından her zaman ögrenilecek çok şey olduğuna inanıyorum. Ayrıca bi çocuğa hediye edilebilecek en güzel şey bir kitaptır... :)

 

Listeye Küçük Prens'le başlamalı tabii;

 

Screenshot_2016-04-14-20-04-13-1.jpg

 

Küçük Prens, Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve 1943'te yayımlanan hikâye. Dünyanın en çok satan ve okunan kitaplarından biridir. Eserde bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılır.

 

 

"Hoşça git," dedi tilki. "Vereceğim sır çok basit: İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman doğruyu görebilir. Gerçeğin mayası gözle görülmez." Küçük Prens unutmamak için tekrarladı: "Gerçeğin mayası gözle görülmez."

(Tanıtım Bülteninden)

 

 

 

Screenshot_2016-04-14-20-11-13-1.jpg

 

 

Şeker Portakalı, Brezilyalı yazar José Mauro De Vasconcelos'un 1968 tarihli romanı.Brezilya'nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin beş yaşındaki oğlu olan hayal gücü çok gelişmiş Zeze adlı çocuğun başından geçenleri konu edinir.

 

 

Yazarlıkta karar kılıncaya kadar, boks antrenörlüğünden ressam ve heykeltıraşlara modellik yapmaya, muz plantasyonlarında hamallıktan gece kulüplerinde garsonluğa kadar çeşitli işlerde çalışan Jose Mauro de Vasconcelos'un başyapıtı Şeker Portakalı, "günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsü"dür. Çok yoksul bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen, dokuz yaşında yüzme öğrenirken bir gün yüzme şampiyonu olmanın hayalini kuran Vasconcelos'un çocukluğundan derin izler taşıyan Şeker Portakalı, yaşamın beklenmedik değişimleri karşısında büyük sarsıntılar yaşayan küçük Zeze'nin başından geçenleri anlatır. Vasconcelos, tam on iki günde yazdığı bu romanı "yirmi yıldan fazla bir zaman yüreğinde taşıdığını" söyler.

 

Aydın Emeç'in, güzel Türkçesiyle dilimize armağan ettiği Şeker Portakalı'nın başkahramanı Zeze'nin büyüdükçe yaşadığı serüvenleri, yazarın Güneşi Uyandıralım ve Delifişek adlı romanlarında izleyebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ann Nolan Clark - Inkalar'ın Sırrı

 

Screenshot_2016-04-14-20-20-31-1.jpg

 

İnkalar’ın gizemli uygarlığının kapılarını aralayan şiirsel bir roman.

 

Güney Amerika’da, bugünkü Peru’yu kat eden And Dağları’nda kurulan parlak İnka uygarlığı, yaklaşık 500 yıl önce İspanyol istilasıyla yıkıldığında, geriye gizemli söylenceleri kaldı. Dünya çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Ann Nolan Clark, işte bu söylencelerden birinin barındırdığı müthiş bir gizden yola çıkarak bu romanı kaleme aldı. İnkalar’ın yaşam biçimi ve inançlarını büyüleyici bir coğrafyanın içinde, insan ve doğa sevgisiyle yoğurarak aktaran bu şiirsel romanın Türkçe’deki ilk baskısı 1998 yılında, Andlar’ın Sırrı adıyla yapılmıştı. 1953 Amerikan Kütüphaneler Birliği (ALA) Newbery Ödülü’ne değer görülen roman, etkileyici bir çocuk klasiği.

 

Konu Özeti

 

Güney Amerika’nın batı kıyılarındaki Peru’da, And Dağları’nın yükseklerinde gizli bir vadide saklı büyük bir lama sürüsü vardır. Sürünün koruyuculuğunu yapan Yaşlı Büyük Chuto ile çoban çocuk Cusi’nin yaşamına eski İnka uygarlığının sırlarla dolu efsaneleri yön vermektedir. Cusi her geçen gün, kim olduğunu, nereden geldiğini daha çok merak etmektedir. Chuto ise suskundur ve çocuğun bunları öğrenmesi için henüz erken olduğunu düşünmektedir. Ancak çoban çocuk, adım adım gerçeğe yaklaşacak, kimliğini ve ait olduğu gizemli geçmişiöğrenecek, önünde bambaşka bir dünyanın kapıları açılacaktır…

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İrem Uşar - LataŞiba

 

Screenshot_2016-04-14-20-30-17-1.jpg

 

Zıtlıklar üzerine eğlenceli bir senfoni!

 

Çocuk edebiyatının dikkati çeken genç yazarlarından İrem Uşar, birbirine zıt kentlerde yaşayan ve yasak olanı keşfetmek için benzer duygularla yola çıkan iki çocuğun, tehlikeli olduğu kadar eğlenceli hikâyesini anlatıyor. Herkesin zayıf, her yerin dapdar ve eğlenceli her şeyin yasak olduğu Şiba’da yaşayan Dara da; hayatın yemek, eğlence ve tembellik üzerine kurulu olduğu Lata’da yaşayan Şlopgen de, günün birinde kentlerini çevreleyen yüksek duvarların ardında ne olduğunu merak ederler. Katı kurallarla tektipleştirilmiş toplumlarda birbirinden habersiz büyüyen iki kahramanın yıllar önce bir belediye başkanının kaprisi sonucu ikiye bölünen Lataşiba’yı bir araya getirme girişimlerini etkileyici bir kurguyla aktaran roman, Bilge Yarasa ve Ressamlar adlı ressam gibi renkli karakterlerle bezeli. İlk çocuk kitabı Kuuzu Lunapark Ailesiile Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) tarafından Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı 2011 Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen yazarın, yalın bir dille kaleme aldığı kitaba, Sadi Güran’ın özgün desenleri hayat katıyor. Hem çocukları hem de yetişkinleri tektipleştiren ve ötekileştiren kurallar üzerine düşünmeye davet eden modern bir masal.

Konu Özeti

 

Bir yanda Genişler’in kenti Lata’da yaşayan Şlopgen; diğer yanda Darlar’ın kenti Şiba’da yaşayan Dara. Birbirinden habersiz iki çocuk. Genişler’in Lata’sında hayat yirmi top dondurma gibi; Darlar’ın Şiba’sındaysa her şey solucan gibi ince ve uzun. Eski bir kitap ve festivalde kendini gösteren bir gölge, Şlopgen’le Dara’nın dikkatini çekince olan olur! Yaşamlarının ve kentlerinin sınırını belirleyen yüksek duvarın ardında ne vardır acaba?..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

image.jpeg

 

"Bir gün nasıl olsa öleceğim, önemli olan ölmek değil. Önemli olan yaşamımla da ölümümle de insanlar üzerinde etkili olabilmektir."

 

Küçük Prens ve Küçük Kara Balık...

Bu kitaplar masum ama derin anlatımlarıyla insanı derinden etkilerler. Farklıdırlar. Mutlaka okumalısınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kâğıt Uçakla Gizli Gizli Macera- Christine Nöstlinger

 

0000000268594-1.jpg

Günümüz dünyası üzerine zekice bir eleştiri, fantastik bir serüven!

Hadi Ama Baba! ve Evde ve Uzakta adlı kitaplarıyla ülkemizde her yaştan okur tarafından hayranlıkla okunan, Hans Christian Andersen ve Astrid Lindgren ödülleri gibi, çocuk ve gençlik edebiyatının uluslararası pek çok büyük ödülünün sahibi olan usta yazar Christine Nöstlinger, bu sıradışı romanında da antiterbiyeci yaklaşımıyla, çocuğa ve onu çevreleyen sosyal dünyaya ilişkin her türlü ayrıntıyı incelikle işliyor. Çocuğun birey olarak, ailede, kurumlarda ve sosyal yaşamda verdiği var oluş mücadelesini, birbirinden ilginç simgeler ve renkli karakterlerle dile getiren Nöstlinger, okuru soluksuz bir okuma yolculuğuna çıkarıyor. Her yaştan insanın gülümseyerek okuyacağı, masalsı bir roman.

 

 

Konu Özeti

Hugo, hep en güzel yaşlarında kalacak, hiç büyümeyecek bir çocuktur. Düzen meraklısı ailesi ona göz kulak olsa da, Hugo, kâğıt uçaklarla sık sık gizli yolculuklar yapıp yeni maceralar yaşamanın bir yolunu bulur. Kendi gibi büyümeyen çocukları bulmaya çalıştığı her macerada, farklı ve ilginç pek çok karakterle tanışır: Sürekli bir çatının tepesinde oturup lolipop yalayan, kocaman, şişko çocuk; bir dakikayı yedi kat uzatabilen Zaman Yayıcısı; çaldıkları müzikle herkesi uyutan Tebdili Kıyafet Bayanlar Orkestrası; arsası olmayan uçurtma evde yaşayan kız; karnından

şarkı söyleyerek üçboyutlu halılar dokuyan kadın; köpekler, kediler, tavşanlar, kargalar, ördekler… Hugo, tüm bu yolculukları boyunca, bir yandan da, çok değerli bir şeyi, bilginin en iyi nasıl öğrenileceğini keşfedecektir…

 

163795_0.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bilinmeyen Adanın Öyküsü - José Saramago

(...ben bilinmeyen adayı bulmak istiyorun, o adaya ayaka bastığımda kim olduğumu öğrenmek istiyorum, bilmiyor musun ki, kendinden dışarı çıkıp kendine bakmadıkça kim olduğunu asla bilemezsin...)

 

Uyku tutmadı, bir çırpıda okudum... Gençlere masallar tadında : -D

paranormalfikir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...