Jump to content

Beyin Kanaması Geçiren Nöro-Anatomist 'Öbür Taraf'ı Anlatıyor


AurorA

Önerilen Mesajlar

Böyle bir şeyde var;

 

Yarık beyin vakası, ruh kavramını çok zora sokan bir tıp vakası. İleri derecede epilepsisi (sara hastalığı) olanların korpus kollasumu ameliyat ile kesiliyor. Korpus Kollasum, sağ beyni sol beyne bağlayan bir sinir köprüsü. Bu sinirsel köprü sağ beynin sol beyin ile iletişim kurmasını sağlıyor. Korpus kollasum kesilince sol ve sağ beyin birbirinden bağımsız olarak çalışıyorlar.

 

"Beyin genel olarak bir bütün olsa da sağ ve sol hemislerin farklı farklı üstlendikleri misyonlar vardır. Ancak sol beyinin, sağ beyinden daha önemli görevler üstlendiğini söyleyebiliriz. Sol beyin daha baskındır. Konuşma merkezi ve duygudurum merkezi.. soldadır. Ancak sağ beyin de mühendislik yeteneklerini ön plana çıkarır. Sağ beyin özellikle boyut ve hacim değerlendirmelerinde ön plana çıkar, bilgiyi şekil ve hayal gücü ile işleme de sağ beyin önemli görev üstlenir. Yani estetik zeka için sağ beyine ihtiyaç vardır. Mimar ve mühendislik işleri için sağ beyine çok ihtiyaç vardır. Buna karşılık matematik işlemleri için de sol beyine ihtiyaç duyulur (alıntı)"

 

Ayrıca sol göze gelen görüntü sağ beyne, sağ göze gelen görüntü ise sol beyne gidiyor. Yarık beyin deneylerinde hastanın sağ gözünü kapatıyorlar, sol gözden gelen görüntü sadece sağ beyne gidiyor. Sağ beyinle böyle iletişim kuruluyor. Sol beyinle iletişim kurmak için sağ göz kapatılıyor. Korpus Kollasum kesildiği için sağ ve sol beyin birbirinden bağımsız çalışıyor, ne sağ beynin sol beyine gelen bilgiden ne de sol beynin sağ beyne gelen bilgiden haberi var.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...