Jump to content

boynuzsuzgeyikler

Önerilen Mesajlar

Başlamadan önce : Son aylarda o kadar çok varlıklarla antlaşma yapmak için ya da benzer şeylerden mesajlar aldım ki bu yazıyı paylaşmak zorunda hissettim kendimi. Yaklaşık iki saat önce telefonumdan bana ulaşılması ise akşam akşam dinlenmek yerine yazmam gerektiğini hatırlattı tekrar bana. İyi okumalar herkese.

 

 

Seremonik (Ritürl) Maji ve Büyücülük

 

Seramonik maji belli bir formülün bilimsel uygulamasıyla varlıkları çağırıp onlara hükmetme kadim sanatıdır. Kutsanmış kıyafetlere bürünmüş , elinde hiyeroglifler yazılı bir asa tutan majisyen , belli kelimeler ve sembollerde bulunan güçler aracılığıyla elementlerin veya astral dünyanın görünmez sakinlerini kontrol edebilir. Kadimlerin detaylı seremoni majileri her zaman şer olmasa da , ondaki kimi sapkınlıklardan , büyücülük , yani kara büyü okulları da çıkmıştır.

 

Birçok sanat ve bilimin doğum yeri ve büyük bir öğrenim merkezi olan Mısır , aşkın deneyler için ideal bir ortam oluşturmuştur. Atlantis’in kara büyücüleri burada , ilk gizem okullarının ahlakını tümüyle çözüp yozlaştırana kadar insanüstü güçlerini kullanmaya dikkat etmişlerdir. Bir rahipler kastı oluşturarak daha önce inisiyelerin sahip olduğu mevkilerin ve spiritüel yönetimin iplerini ele geçirmişlerdir. Kara büyü bu şekilde devlet dinini belirlemiş , rahipler kastının formüle ettiği dogmalara kesin ve tereddütsüz bir biçimde boyun eğdirerek insanların entelektüel ve spiritüel faaliyetlerini felce uğratmıştır. Firavun , Kızıl Konsül’ün – rahipler kastı haline gelmiş olan başbüyücüler meclisi- bir kuklası haline gelmiştir.

 

Bu büyücüler kadim bütün anahtarlarını sistematik olarak yok etmiştir , böylece onların tarikatının bir üyesi haline gelmeden ustalığa ulaşmak için gerekli bilgiye herhangi bir kimsenin ulaşmasını engellemişlerdir. Onları koruduklarını ileri sürerek gizem okullarının ritüellerini değiştirmişlerdir , öyle ki bir neofit , mertebeleri geçse de hak ettiği bilgiye ulaşamamıştır. Geçmişte bilgelerin inceleme ve tefekkür sembolleri olarak dikmiş oldukları tasvirlere tapınmayı teşvik ederek putperestliği yaratmışlardır. Gizem okullarının işaret ve sembolleri ile ilgili olarak yanlış yorumlar yaygınlaştırılmış , müritlerin kafasını karıştırmak için karmaşık tanrıbilimler geliştirilmiştir. Doğuştan öğrenme hakları elinden alınıp cehalet içinde yaşayan kitleler , ruhanilik kılığındaki bu kastın acınası köleleri haline dönüşmüştür. Her yerde batıl inançlar egemen olmaya başlamış , kara büyücüler devleti tamamen ele geçirmiştir ; sonuç olarak günümüz de bile Atlantis ve Mısır rahipler kastının aldatıcı karmaşıklığıyla uğraşılmaktadır.

 

Seremonik Majiyi , kutsal kitaplarının kutsal bir uğraş olarak gördüğüne kesin olarak ikna olan ortaçağ Kabalistleri hayatlarını seremonik majiye vakfetmiştir. Kabalistlerin aşkıncılığı , Musevilerin eskiden beri seremonik majisyenlerin prensi olarak gördüğü Kral Süleyman’ın çok eski majikal formüllerine dayanır.

 

Ortaçağ Kabalistleri arasında , Sefer Yezirah’ın soylu kavrayışından uzaklaşarak vakitlerini iblis , varlık çağırma ve cadılıkla geçiren çok sayıda kara büyücü vardı. Bunlar karmaşık ritüeller veya dünyaaltı ( Submundane) yaratıkların yardımı olmadan insanı kesin bir biçimde gerçek bireysel tamamlanmaya taşıyan erdemli hayatın yerine majikal aynaları , kutsanmış hançerleri ve tabut çivilerinden çemberleri koymuşlardır.

 

Seremonik majiyle elementsel ruhları kontrol etme peşinde olanlar , bunu , daha ziyade , gayp alemlerinden nadir bilgiler veya doğaüstü güçler elde etme umuduyla yapmışlardır. Napolyon Bonaparte’ın küçük kırmızı iblisi , de Medici’nin meşhur kahin kafaları , elementlerle insanlara nasıl davranacaklarını söyleme hakkı vermenin felaketsi sonuçlarının örneklerindendir. Sokrates’in bilgili ve tanrısal daemonu bir istisna gibi görünse de , bu durum gerçekte , majisyenin entelektüel ve ahlaki halinin onun çağırabildiği element türünü belirlediğini gösterir. Sokrates’in daemonu bile ölüm kararı verildiğinde kaçıp gitmiştir.

 

Aşkıncılık ve her türden doğaüstü olaylar peşinde koşan büyücülük , Atlantis büyücülüğünden kalma çıkmaz sokaklardır; felsefenin doğru yolundan ayrılan ve buralara gelenler , hemen her zman , ihtiyatsızlıklarının kurbanı olurlar. Kendi iştihalarına hakim olamayan insan , vahşi ve değişken elementsel ruhları yönetme görevine uygun değildir.

 

Birçok majisyen , dünyaaltı yaratıkların faal bir şekilde işlerine katılabilmesinin yolunu açtığı için hayatını yitirmiştir. Eliphas Levi , Tyanalı Apollonius’un ruhunu çağırdığı zaman neyi başarmak istedi ? Yalnızca merakını tatmin etmek , koca bir hayatın adanmışlığını , tehlikeli ve faydasız bir uğraş aşkına yitirmek için yeterli bir sebep midir ? Eğer Apollonius yaşarken sırlarını avamdan uzak tutmuşsa , onun ölümünden sonra bunları meraklı birine ifşa etme ihtimali var mısır? Levi ona görünen hayaletin gerçekte büyük filozof olduğunu ileri sürmeye cüret etmedi ; çünkü Levi elementsel varlıkların ölmüş insanların biçimini çok kolay alabileceklerini iyi bilirdi. Modern zamanlarda medyumlara görünen hayaletlerin büyük bir kısmı , vefat etmiş insanların ruhlarını çağırmak isteyen kişilerin akıllarındaki düşüncelerden oluşmuş bedenlerin kılığına bürünen elementsel varlıklardan ibarettir.

 

Kara Büyünün Teorisi ve Uygulaması

 

Seremonik majinin altta yatan ilkelerini kısaca gözden geçirerek onun teorisini ve uygulaması hakkında fikir sahibi olabiliriz.

 

Bir. Görünür(zahir) evrenler gibi görünmez (gayb) evrenler vardır. Bu evrenlerin yüksek planlarında iyi ve güzel ruhlar yaşar; karanlık ve yasaklı aşağı planlar ise , Düşmüş Melek ile onun on prensinin liderliği altındaki kötü ruhlar ve iblislerin yaşam yeridir.

 

İki. Seremonik majinin gizli süreçleri yoluyla bu görünmez yaratıklarla temasa geçmek ve bazı beşeri işlerde onların yardımını almak mümkündür. İyi ruhlar faydalı herhangi bir girişime hemen yardım ederler, kötü olanlar ise sadece saptırmak ve yok etmek isteyenlere hizmet eder.

 

Üç.Majisyen , anlaşmaya varılan belirli bir süre boyunca bir elementsel varlığın efendisi olabilir.

 

Dört. Gerçek kara büyü bir iblisin yardımıyla gerçekleşir. Bu iblis dünyevi hayatı boyunca büyücüye yardım eder , ancak anlaşmaya göre ölümden sonra majisyenin ruhu iblisin hizmetçisi olacaktırç Bu nedenle kara büyücüler , mezardan sonra onları bekleyeni bildikleri için , fiziksel hayatlarını uzatmak için her türlü şeyi yaparlar.

 

En tehlikeli kara büyü , kişisel arzuları tatmin etmek için okült güçleri sapkın bir şekilde kullanmaktır. Bu insan bencilliğinin daha az karmaşık ve daha yaygın şekilde rastlanan biçimlerinden başka bir şey değildir.; çünkü dünyevi kötülüğün temel sebebi bencilliktir. İnsan dünyevi güç için ölümsüz ruhunu takas eder, asırlar içinde bu mübadeleyi mümkün kılan gizemli bir süreç geliştirilmiştir. Kara sanatın çeşitli dallarıhemen bütün seremonik maji biçimlerini kullanır ; nekromansi , cadılık , büyücülük ve vampirizm. Mesmerizm ve hipnotizma da bu genel başlığın altına girer ; sadece tıbbi amaçlarla kullanıldıkları vakitler hariçtir, böyle durumlarda bile işin içindeki herkes için bir risk unsuru söz konusudur.

 

Ortaçağın iblislerle çalışma yöntemi ortadan kalkmış gibi görünse de , birçok modern düşünce formu – özellikle ’zenginlik’ , ‘irade güçlendirme’ psikolojisi dedikleri türler – sadece kılık değiştirmiş bir kara büyüden ibarettir , ismi farklı olsa da , doğası aynı kalır.

 

Ortaçağın en tanınmış majisyenlerinden biri Dr. Johannes Faust’tur , daha çok Dr. Faust olarak bilinir. Majikal eserleri inceleyerek , ona yıllarca çeşitli konularda hizmet eden bir elementsel varlığın hizmetini garantilemiştir. Dr. Faust’un majikal güçleriyle ilgili çok tuhaf efsaneler vardır. Bir örnekte oyuncul bir ruh halinde olan filozof , bir pazarcı kadının yumurta sepetinin üstüne pelerinini atarak yumurtalardan hemen civciv çıkmasını sağlamıştır. Başka bir örnekte ise küçük bir saldan düşmüş ve sudan elbiseleri ıslanmamış halde çıkarılmıştır. Fakat neredeyse bütün diğer kara büyücülerde olduğu gibi , Dr. Faust’un hayatı da bir felaketle sonuçlanmış, bir sabah sırtından bıçaklanmış halde bulunmuştur ; yaygın bir inanışa göre bunu yapan kendi iblisidir. Goethe’nin Dr. Faust’unu hemen herkes edebi bir karakter olarak görse de , bu eski büyücü on altıncı asırda bizzat yaşamış birisidir. Dr. Faust varlıklarla yaşadıklarını anlatan bir kitap yazmıştır.Aşağıdaki alıntı bu kitaptan bir bölümdür. (Dr. Faust ile matbaacı Johann Fust birbirine karıştırılmamalı)

DR. FAUST’UN KİTABINDAN ALINTI , WITTENBERG , 1524

(Yok edilmesi emredilen orijinal Almanca kitaptan kısaltılmış çeviridir.)

 

‘’Gençliğimden itibaren bilim ve sanatı hep takip ettim ve hiç ara vermeden okudum. Elime geçen kitaplar arasında bir tanesi vardı ki , onun içinde bir çok majikal formül ve celp türleri bulunuyordu. Bu kitapta , ister ateş , ister su , ister hava ya da topraktan yapılmış olsun, bir varlığı onu kontrol edebilen majisyenin istediklerini yapmaya zorlayacak bilgileri keşfettim. Ayrıca her varlığın ötekinden farklı güçlere sahip olduğunu , her birinin farklı bir operasyon için kullanılabileceğini ve her birinin doğaüstü etkiler yaratabilme gücüne sahip olduğunu keşfettim.

 

‘’Bu harika kitabı okuduktan sonra , kitapta bulunan bilgilerin doğruluğunu sınamak arzusuyla çeşitli deneyler yaptım. İlk başta vaat edilenlerin gerçekleşeceğine pek inanmıyordum. Fakat daha ilk celbimde , bana çok güçlü bir varlık göründü ve onu neden çağırdığımı sordu. Gelişi beni öylesine korkutmuştu ki ne söyleyeceğimi bilemedim ve sonunda ona maji araştırmalarım sırasında bana yardım edip edemeyeceğini sordum. O da bazı şartlarda anlaşırsak yapabileceğini söyledi. Bu şart onunla bir anlaşma yapmaktı. Bunu yapmak istemedim , ama cehaletim yüzünden, kendimi bir çemberle korumaya almadığım ve aslında tümüyle onun merhametine kalmış olduğum için , talebini reddetmeye cesaret edemedim , rüzgara karşı hareket etmemenin en doğru yol olduğunu düşünerek kaçınılmaz olanı kabul ettim.

 

‘’Bundan sonra ona arzularım ve ihtiyaçlarım için bir süre hizmet etmesi karşılığında ruhumu satacağımı söyledim. Anlaşma düzenlendikten sonra , adı Asteroth olan bu güçlü varlık , hizmetkarım olarak atanan Marbuel isminde başka bir varlığı gösterdi. Bundan sonra , Marbuel’in amaçlarıma uygun olup olmadığını soruşturdum. Ona ne kadar hızlı olduğunu sordum, ‘rüzgar gibi’ diye yanıtladı. Bu cevap beni tatmin etmeyince ona şöyle dedim , ‘Sen , benim hizmetkarım olamazsın , geldiğin yere geri dön.’ Çok geçmeden başka bir varlık geldi, bunun adı Aniguel idi. Ona da aynı soruyu sorduğumda bana kuş kadar hızlı olduğunu söyledi Ben de , ‘ Sen de benim için çok yavaşsın, geldiğin yere geri dön,’ dedim. Tam o anda Aciel isminde bir varlık önümde zuhur etti. Üçüncü defa aynı soruyu sorunca o ‘ben insan düşüncesi kadar hızlıyım’ dedi. Ben de , ‘sen bana hizmet edebilirsin , ‘ dedim. Bu varlık uzun süre bana sadık kaldı, ancak bana ne gibi hizmetlerde bulunduğu konusu buraya sığmayacak kadar büyük bir yer tuttuğu için , burada sadece varlığın nasıl çağırıldığını ve korunma çemberinin nasıl hazırlandığını anlatmakla yetineceğim. İnsan tarafından çağırılmayı kabul edip onun kölesi olacak türden bir çok varlık vardır. Bunlardan kimileri şunlardır ;

 

Edit : Bu noktada goetia ile ilgili açılan başlıklardan 72 şef ruh veya iblis konusuna bakabilrisiniz. Gecenin şu saati bunları yazmakla vakit harcamak istemiyorum.

 

‘’Şimdi , eğer şunu ya da bunu ele geçirmek için bir varlığın yardımını isterseniz , çağırmak istediğin varlığın işaretini çizmelisin. Şekil gündoğumundan hemen önce yapılmış olan bir çemberin önünde olmalıdır ; sen ve yardımcın bu çemberin içinde durun. Çemberi çizmek istediğin yere , daha önce hiç kimseyi incitmek için kullanılmamış olan bir kılıçla bir haç çiz. Bundan sonra iç içe üç tane çember çizmelisin. En içteki çember haçdikeni dalından yapılmış on iki haç üzerine asılan el değmemiş parşomenden dar bir çizgi şekillendir. Bu parşomenler üzerine aşağıdaki örneğe göre isimleri ve sembolleri yazmalısın. Bu ilk çemberin dışına aşağıdaki gibi ikinci çemberi yap;

 

‘’Önce sağa değil , sola doğru sarılmış kırmızı bir ipek iplik bul. Bundan sonra yere defne yapraklarından yapılmış on iki haç koy. Ayrıca yeni beyaz kağıttan uzun bir şerit hazırla. Daha önce hiç kullanılmamış bir kalemle ikinci çemberde görünen karakterleri ve sembolleri yaz. Bu kağıt şeridi kırmızı iprek iplikle sar ve bunun üzerine defne yaprağından on iki haçı iğnele. Bu ikinci çemberin dışına , yine üzerinde takdis edilmiş palmiye yapraklarından on iki haç iliştirilmiş olan hiç kullanılmamışparşomenlerden bir çember çiz. Bu üç çemberi yaptıktan sonra , onların içine gir , ilk olarak yere çizmiş olduğun haçın ortasına çizilmiş bir pentagramın tam ortasında dur. Güvenliğini böylece sağladıktan sonra , her şeyi tarife göre yap ve kutsal çağırıyı okuduktan sonra görünmesini istediğin varlığın ismini söyle. İsmi çok anlaşılır şekilde söylemen önemlidir. Ayrıca belli ruhlar ancak belli vakitlerde çağırılabildiği için, günü ve saati not etmelisin’’

 

Kara büyücü elementsel iblisle sözleşmesini yaptığı an , emrine verilen güçleri kullanabilecek kadar güçlü olduğunu düşünse de , çok geçmeden yanıldığını görür. Yılarlının büyük bir kısmında , tüm enerjilerini , kendilerini koruma sorununu çözmek için kullanırlar. Çünkü kendi açgözlülüğünün çağırdığı bir dehşetler alemi ona her gün biraz daha yaklaşır, ta ki her an karanlık derinliklerine düşebileceği köpüren bir girdabın kıyısına gelene kadar. Ölmekten korktuğu için – çünkü iradesi kendi iblisinin hizmetine girmiştir - , majisyen mahvolmuş dünyevi varlığını uzatmak için suç üstüne suç işler. Hayatın, bütün yaratıkların ortak mülkü olan gizemli bir evrensel kuvvetin yardımıyla korunduğunu anlayan kara büyücü, genellikle enerjisini başkalarından çalan bir okült vampire dönüşür. Ortaçağa ait batıl inançlara göre , kara büyücüler kurt adama dönüşürler ve geceleri , kanlarındaki hayat kuvvetini almak için korunmasız kurbanlara saldırarak yeryüzüne dehşet saçarlar.

 

 

Secret Teachings of All Ages / Manly P. Hall

Ve gecenin bu saatinde üşenmeden buraya aktaran : boynuzsuzgeyikler

 

Dip Not : Umarım Şeytanla , iblislerle vs vs lerle antlaşma yapmak istiyorum diye kapımı çalanlar neden yardımcı olmayacağımı daha iyi anlamışsınızdır. Girmek istediğiniz yol oldukça tehlikeli. Bin defa sordunuz bin defa açıkladım zaten bu davetleri belirli bir seviyey gelmeden başaramayacağınızı lakin asla anlamadınız ya da anlamak istemediniz. Umarım üstadın bu güzel yazısı ve çevirisi size bazı şeyleri anlamanızda benden daha yardımcı olabilmiştir.Ve son olarak telefondan yazdığım için imla hatalarından affınıza sığınırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yazı güzel hocam , emek vermişsin teşekkürler . Bu arada platon ; benim gözüme her zaman daha çok bir majisyen olarak görünmüştür . Sokratesten bir şeyler aşındırdığı aşikar . Gerek idealar kuramı gerek dünyanın ruhsal bir organizma olduğu düşüncesi ve bunlarla beraber Betimleme biçemindeki ustalığı ve devlet adlı eseri ; İnsan algısının sınırlarını oldukça zorlayan düşünce formları . Sokratik doktrini bu kadar iyi bir şekilde geliştiren bir insan seremoniyel maji disiplini ile gayb aleminden belli vizyonlar almıştır muhakkak ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuda birçok kez rahatsız edilmeniz ve anlattıklarınıza rağmen bu konuda ısrarcı olanlarla uğraşmanız gerçekten üzücü. Kişinin özgür iradesi nasıl bir yol izleyeceğine kendisi karar verecektie elbet, yine de birinden bir şeyler için yardım ya da yöntem istenilip kibar bir dil ile reddedildiyseni nerede duracağınızı da bilmelisinizdir.

 

Elinize, yorumunuza sağlık. Umarım bunları okuyup biraz seçimleri üzerine düşünürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

tesekkurler boynuzsuzgeyikler. Ben bu seviyeye kadar ilerlemis biriyle hic karsilasmadim ama bu seviyede olmadan varliklarla ugrasan buyuculeri biliyorum. Tanidigim bu kisiler islam inanciyla calisan ve cinlerle isbirligi yaptigini iddia eden kisiler. Maalesef bu kisiler yillardan sonra zihinsel hastaliklarla ugrasmak zorunda kaldilar. Hic biri de guzel bir hayat yasamadi (bana gore). Cagirdiklari varlik cin midir yoksa kendi yarattiklari varliklar midir bilemiyorum. Bu kisilerden tamamen iyi niyetlerle calisan, hic kimseden maddi karsilik beklemeden sadece iyi niyetleri gerceklestirmek icin ugrasan kisi ilk aklini kaybeden oldu. Sanirim sadece kisisel cikarlar ya da kotu niyetler getirmiyor insanin sonunu. Nihayetinde bu varliklar sadece basina sardiginiz kisinin degil sizin de enerjinizi her gun emiyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kesinlikle öyle ve hiç bir korunma bilgisi olmadan bu işlere bulaşmak en basit bir fincan daveti diye bilinen başlangıç davetlerinde bile kişilerin başına iş açabilmektedir. Bu tarz bir yola giren kisi en azından hayatının yıllarını teoriye ayırmalı ve sonrasında da bir adım atmadan bin defa düşünmelidir. Gözü kara ve tezcanlı kişilerin üstesinden kalkabileceği uğraşlar değil bunlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Keşke insanlar negatif enerjili varlıklar yerine pozitif olanlarıyla içli dışlı olsalardı da daha iyi şeyler yaşasalardı.Yada ne biliyim maji deyince akla illa cin davet etmek demon hapsetmek falan mı geliyo.Daha üstün ve iyi varlıklar yokmu. Mesela Şamanlarda alt dünya ve üst dünya kavramı var.kara maji ve beyaz maji burdan geliyo yanılmıyosam:D peki ikisiyle de ilgilenen,içli dışlı olanlar var mıdır hep merak etmişimdir.bkz (gri gandalf ,ak gandalf ) :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Orta çağ majisi bana kalırsa dogmalar üzerinde dans ediyor. Altın şafak ve diğer cemiyetlerin uygulamaları ne kadar sahih bilinmez, zaten ortada ifşa denilen bir saçmalık var. Büyük ihtimal akılları bulandırmak için düzenlenen tezgahlardan sadece biri. Kendi gözlemlerime ve araştırmalarıma göre varlık din ilişkisi bu güne kadar delme çatma ilerlemiş. Sağlıklı ve tutarlı bilgi yok denilecek kadar az. Her şeyin üstüne birde bu tür davet konularının bahsi geçince iş çorbaya dönüyor. Sözün kısası başkalarının çalışmalarıyla yol alınmayacağını uzun zaman önce anladım. Bu çalışmalar arasına dinler, ekoller, öğretiler vs. bir çok şeyi katabilirim. Her neyse işte boynuzsuzgeyikler'in de dediği gibi: "Bu tarz bir yola giren kisi en azından hayatının yıllarını teoriye ayırmalı ve sonrasında da bir adım atmadan bin defa düşünmelidir. "

Yazı için Teşekkürler :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zaten tüm teorik bilgilerin ötesinde tezcanlılık ve gözü karalıkla somut bir başarı elde edilse dahi - ki ben dahil başlangıçta pek çok heyecanlı amatör cesaretiyle büyük yerelere geleceğini sanmıştı eminim- iletişime geçilen kuvvetli demonik varlıklar, celp edenin duygusal zaaflarından ve korunma yetersizliğindeki en ufak açıklardan sonuna kadar faydalanıp yöneten/obsedör konumuna geçecek, sonuçta durum yine çağıranın aleyhine dönecektir. Yazı için teşekkürler, bana da faydası oldu epey. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...