Jump to content

Geyik Dövmesi ve Anlamı


Heretik

Önerilen Mesajlar

Genelde dövmelerde aslan, kaplan, yılan gibi kudret veya korkutuculuk timsali şaşalı figürler olur. Ancak farklı bir dövme, Geyik ve özellikle Geyik Kafası dövmelerinin klasik gösterişli figürlerin dışında özel ve farklı bir anlamı vardır.

 

deer head.jpg

 

Geyik, özellikle spiritüalizmde arayışın simgesidir. Geyiğin ormanda hızla zikzaklar çizerek koşturması ve yiyecek arayışı, spiritüel sembolizmde manevi arayış, gerçeğin ve mutlak doğrunun peşinde koşmak olarak gösterilmiştir.

 

Zaten Güç Hayvanı Geyik olan kişilerin hayatlarının arayışla geçeceği, sürekli bir takım fikirleri temel alıp arayış içinde onları bırakacağı, daha sonra başka doğruları kabul edip onlardan da vazgeçeceği böylece ömürleri boyunca en gerçek bilginin peşinde ormanın - ki orman burada hayatın zorlu ve hatta karanlık dönemeçleri olarak tasvir edilir- en derinine kadar ilerlediği söylenir.

 

Ek olarak geyiğin doğası gereği zarafet, kibarlık ve ılımlı bir doğayı temsil ettiği belirtilir. Genel olarak yırtıcı olmadığı için de savaşçı özelliğinin eksikliğinden dolayı ürkek ve çekingen bir karakteri de temsil eder.

 

deer arm.jpg

 

 

Tabi geyiğin boynuzlarını da unutmamak gerek. Geyik, her ne kadar otçul ve ürkek olsa da vahşi dünyanın aksine medeni, zarif duruşu ve gerçeği cesurca aramanın gerektirdiği ormanın tehlikeleriyle yüzleşmenin yanında uzun ve dallı budaklı boynuzlarıyla çekici bir yüzü de temsiler. Şimdiye kadar anlaşılmıştır tabi ama özel olarak Geyik'in Güç Hayvanı ya da benzeri bir spiritüel temsilcisi olarak Geyik olan insanları tabir eder bu tanımlamalar.

 

Bence, bolca güç, kudret ve gösterişli figürlerin dışında sadece bilenlerin anlayabileceği orijinal bir dövmedir geyik kafası. Tavsiye ederim. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

güzel tabi hem mana olarak hemde görüntü olarak hoşuma gitti gerçekten :)

ama Aslan ya bacak kadarken de hastasıydım hala da hastasıyım.Takım olur, burç olur, efendilik ve kudret olur tam ben :D

 

Evet zaten Aslan dövmesi hayvan dövmeleri arasında en çok yapılanlardan. Doğal olarak Aslan Kral diye boşuna dememişler. :) Dediğin genel kudret anlamlarının hepsini taşıyor. İşte tam da genelin sevdiğinden farklı bir anlam ve gösteriş arayışında olanlar için - ki buna ben de dahilim- geyik dövmesi aranan farklılık olabilir. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...