Jump to content

Obsedör Nedir.? Obsesif Kişilik ...


sidar

Önerilen Mesajlar

Obsesif Ruhlar .

 

 

 

 

 

 

Şimdi sizlere sosyofikir olarak obsesdörler hakkında bilgi vermek istiyorum ki bu konu gerçekten de önemli bir yere sahip psikoloji de farklı ve korkutucu karakterler gibi adlandırılırlar ama önce ;

Obsedör teriminin anlaşılması, obsesyonun ne olup ne olmadığının anlaşılmasıyla olanaklıdır. (Obsesyon teriminin spiritüalizmdeki anlamı psikiyatrideki anlamından tümüyle farklıdır.)Obsesyon klasik spiritüalizm terminolojisinde kısaca, bedensiz bir varlığın bir bedenliyi veya bedenlileri kendisine körü körüne itaat edecek derecede etkisi altına alması olarak tanımlanır. Daha açık bir deyişle, obsesyon fenomeninde, ölüm olayı ile bedenini terketmiş bir varlığın, insanlara hükmetme hırsı gibi geri seviyeli bir hırsı tatmin etmek üzere, bir veya birkaç insanı çeşitli taktiklerle hükmü altına alması söz konusudur. Fakat bu öyle bir hükmetmedir ki, ilerlemiş aşamalarında, hükmedenin en ufak bir telkini bile, hükmedilenenin akıl hastahanesini boylamasını, birini öldürmesini, kendini ölüme atmasını, hatta intihar etmesini sağlamaya yeterli olacaktır. İşte obsesyon denilen bu fenomende hükmedene obsedör, hükmedilene de obsede adı verilir.

http://3.bp.blogspot.com/-YXZtO6yhZAU/T1pjaQzlXzI/AAAAAAAAAQg/V-BrJ0RbvG0/s1600/iiea.jpgBu aslında ruhçuluk obsesyonu gibidir de ayrıca.. Aslında gerçekteki gibi değil de sanki ruhlar dünyasında yaşıyormuş gibi hissederler kendilerini..

Obsesif kompulsif bozuklukla ilgili özgün ve daha uzun bir makale için buraya..

Obsedör obsesyon olayında obsede denilen kişiyi etki altına almış olan bedensiz

varlığa klasik spiritüalizmde verilen addır. Fakat günümüzde obsedörlere özgü

yöntemlerle çevresine saf, iyiniyetli insanları toplayan kimseler için de

kullanılmaktadır.

http://2.bp.blogspot.com/-hKWB97MncFc/T1pjbO7mpMI/AAAAAAAAAQo/X2umFRLrZQ4/s320/tanrisal+ozumuz+ruh+35+(6).jpgRuhçulukta obsesyonun oluşmasını hazırlayan ve ilerleten başlıca koşullar

 

Psişik hallerle ilgili olanlar:

 

1- Hipnoz

2- İbadet veya meditasyon, konsantrasyon, izolman gibi birtakım mistik deneyimler sırasında kişinin kendisini çevreden yalıtması.

3- Üzüntü, sevinç gibi heyecan hallerinde aşırılık ve bu heyecanlara kapılarak kendini kaybetmek

4- Dalgınlık ve aşırı yorgunluk.

5- Hastalık komaları

Şimdi gelin karakter özellikleri ile ilgili olan obsedörlere göz gezdirelim..

Karakter özellikleriyle ilgili olanlar:

1- Bilgisizlik

a- Obsesyon hakkında bilimsel yazıları okumamaktan kaynaklanan bilgisizlik.

b- Ruhsal irtibat seansında bedensiz varlıkça verilen bilgilerin kontrolüne ve eleştirilmesine olanak veren bilgilerden yoksun olma.

c- Obsedör tarafından kullanılabilecek manevi (din,tasavvuf vs.) konulardaki bilgisizlik

 

2- Kişinin akıl ve muhakeme yeteneklerini gerektiği gibi kullanamaması

3- Temiz, saf kimselerin obsedör tarafından kullanılabilecek din, kutsallık duyguları, mistik eğilimleri ve karşısındakini yüceltme eğilimi.

4- İnangaçlık. Muhakeme etmeden akla her gelene veya her söylenilene inanmak.

5- Bağnaz (dogmatik) ve sabit fikirli olmak.

6- Cesaretsizlik. Obsedöre karşı gelecek cesareti gösterememe, her şeyine boyun eğme.

 

Obsedörler aslında insanları gerçekten de etkisi altına alan çok tehlikelidirler..

 

Obsedörlerin Taktikleri

 

  • Obsedörler avlarını ele geçirmek için her yola başvururlar ve çeşitli taktikler kullanırlar. Bu taktiklerden bazıları şöyle açıklanır:
  • Kendilerini iyi, güzel, erdemli, bilgin gibi göstermeye çalışırlar.
  • Avlarının huylarına göre ifadeler kullanarak telkinlerde bulunurlar.
  • Laf kalabalığı yaparak ve her bilim dalından yalan yanlış söz ederek kendilerini bilgili, deneyimli, uzman olarak kabul ettirmeye çalışırlar.
  • Yüksek sırlardan söz ediyormuş gibi poz yaparak birçok mucizevi olay (levitasyon, fantom, doğrudan ses vb. gibi metapsişik fenomenler) meydana getireceğini vaat ederler.
  • Bilinmeyen veya gelecekteki bazı olayları bildirerek avlarının güvenini kazanmaya çalışırlar.
  • Sorularla sıkıştırıldıklarında daha sonra yanıtlayacaklarını ya da yanıtların bilinmesinin soran için hayırlı olmayacağını söyler veya bu tür kaçamak yollara başvururlar.
  • Karşılarındakileri bilgisizlikle nitelendirerek, her söylediğini rahatlıkla empoze etmeye çalışırlar.

Din, tasavvuf, mistisizm ve kutsallıkla ilgili konulara yapışarak, kendilerine çeşitli payeler biçerler (örneğin geçmiş reenkarnasyonunda ünlü veya önemli biri olduğunu bildirme).

Bu arada obsedörler bazı karakter özelliklerine sahiptirler bunlar ;

Obsedörlerin Karakterleri

Obsedörlerin genel nitelikleri ise şunlardır:

Bağnazlık: Görüşlerini değiştirmekten nefret ederler, görüşlerini, inanç sistemlerini sarsacak herhangi bir düşünceye dayanamazlar, böyle düşüncelerden son derece ürkerler. Bu kararlı halleri de kimi deneyimsiz insanlar üzerinde daha etkili olmalarına neden olur.

Sevkedicilik: Herkesi kendi yollarına sürükleme ve kendilerini diğerlerine bir lider gibi gösterme hırsları vardır. Bu amaç uğrunda, öğüt, rica, maddi veya manevi çıkar vaatlerinde bulunur, çevrelerindekilere manevi payeler dağıtırlar, ısrar ederler ve gerekirse tehdit gibi her yola başvururlar.

Hükmedicilik: Hükmetme, yönetme, emretme ve kendini üstün gösterme özellikleri vardır.

Kurbanı bilgi kaynaklarından uzaklaştırıcılık: Kurbanlarını, uyanmalarını sağlayabilecek her türlü bilgi, fikir ve yayınlardan uzak tutmaya çaba gösterirler. Bunun için bu tür bilgi, fikir ve yayınların değersiz, hatta onlara zararlı olduklarını telkin ederler. Böylece, çevrelerinden yalıttıkları, kendi alemine çekilen obsede ya da obsedeler üzerindeki hakimiyetleri artar. Çünkü obsede, artık yalnızca obsedöründen aldıklarını doğru ve mutlak hakikat olarak kabul etmeye başlayacaktır.

Eleştiriden kaçmak: Eleştiriye hiç dayanamazlar. Çünkü kurdukları sistemi sarsabilecek bir öğedir. Eleştiri kavramını kurbanları olan obsedelerde de yok etmek isterler ve bunun için insanın akıl, muhakeme, düşünme, yaratıcı imajinasyon yeteneklerini köreltmeye, yok etmeye büyük çaba gösterirler. Kimi obsedörler bu amaçla müritlerine “ben sizleri hakikatlere akıl yolu ile değil, kalp yolu ile ulaştıracağım, akıl yolu şeytani, kalp yolu rahmanidir” türünden fikirler telkin ederler.

Bilgilerinin sınırlı ve belirli oluşu: Obsedörlerin bilgilerinin çok eksik ve sınırlı olmalarına karşılık, bu küçük bilgilerine sıkı sıkıya bağlı olmaları, yapışmaları deneyimsiz kişilerin gözünde o bilgilerin abartılmasını sağlar. Eleştiri de sözkonusu olmayınca obsedörün her saçmalaması eleştirilmemesi gereken büyük hakikatler ve hikmetler olarak kabul edilir. Oysa hakikati gören deneyimli bir kimse o varlığın tüm sözlerini bir araya toplasa, orada herkesin bulup söyleyebileceği basit bir iki fikrin veya dünyada belirli formüllere saplanıp kalmış bazı tarikat talimatının yüzlerce kez tekrarından başka bir değer bulamayacaktır.

Araştırmacı sorulardan kaçıcılık: Kişi obsedörün söylediklerinden biraz daha fazla hakikati öğrenmek ister ve söylediklerini biraz kurcalamaya kalkıştığı takdirde, söylediklerinin altında çelişkilerin, garip fikirlerin, anlamsız, hatta tehlikeli telkinlerin bulunduğunu görebilecektir. Obsedör varlıklar böyle sorularla, yani kurcalayıcı, çelişkileri ortaya koyucu sorularla karşılaştıklarında şaşırır, kızar, hatta tehditlerde bulunabilirler. Sonunda müritlerine bu tür sorular sormayı, daha ilerisini araştırmayı men edebilirler.

 

Kaynak

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her insanın içindeki obsesif Potansiyel\Eğilimleri gösteren muhteşem bir makale . Tabi peygamberler ve devlet adamları bu işte aşmış ...

 

Bana göre : Dönem dönem obsesif-kompülsif davranış bozukluğuna ve majör depresyona kapılan çoğu insan katıksız obsedördür ....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

psikolojideki obsesif kişilik bozukluğu ile ruhsallıkta ki, bedensiz bir varlığın tesiri altında kalma manasındaki obsesyonu birbirinden ayırt etmekte fayda var diye düşünüyorum. İkisi isim olarak aynı olsa da, aynı fenomen değildir. Bazı noktalarda benzeşebilirler ama kökenleri farklıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yazıda garip bir şekilde kendi kendimi gördüm. Ha tabii burada manevi bilgi ile baskı kurmak var ama sonuçta yaptığımız şey aynı. Manipüle etmek! Kendi kendime "Vay a... Obsedör da mı olduk?" diye kendi kendime söylendikten sonra "Nasıl obsedör olunur?" diye kitap bastırıp bir yayın evinde yayınlatmaya karar verdim. Obsedör olmak isteyenlere şu tavsiyeleri verin:

-Karşınızdaki insanı koruduğunuza ve hatta onun iyiliği için kendinizi feda ettiğinizi söyleyin. Karşınızdaki buna tav olacaktır.

-Duygusal bir insan olduğunuzu söyleyin ve hayattaki en ufak şeylere kırıldığınızı, nasıl mücadele etmeniz gerektiği ile ilgili karşı taraftan tavsiyeler isteyin. Karşınızdaki insan sizin korunmanız gerektiğine karar vereceği için size daha yakın duracaktır.

-Eğer bir kişi sizin dediğinizden şüphe ediyorsa onu yanınıza çağırıp şüphe ettiği şeylere cevap verin. Daha sonra şüphe edebileceği şeyleri siz düşünün ve onlara da siz cevap verin. Sonuç olarak kişi her şeyi düşündüğünüzü ve kendisinin düşünmemesi gerektiğine karar verecektir. Bu sizin cevapladığınız eleştirileri başkalarından duyunca "Hehehe... Leth bana bunları söylemişti. Ne kadar aptalca hareket ediyorlar, neyse ki bana Leth yolu gösterdi." tepkisini verecektir.

-Kimsenin ilgilenmediği ama gerekli şeyler hakkında az ama çarpıcı şeyler hakkında fikir sahibi olun ve sürekli bahsetmeyin. Mesela bilgisayar konusu açıldı mı tak yapıştırın Windows hakkında bütün bildiklerinizi. Eğer orada bilgisayarlar hakkında az şey bilen varsa sizi o konu bir ilah gibi görecektir ve sizi gözünüzde büyütecek "Bu iş bu adamdan sorulur." diyecektir. Bu tarz konular arttıkça insanlar bir anda sizi her konuda her şeyi bilen ve kendilerinin ilgilendiği "gereksiz" konularla ilgilenmeyen karizmatik bir adam olarak belleyecekler, sizin bilgi birikimi konusunda çok çok üstün olduğunuzu düşünecektir.

-Güler yüzlü olun. İnsanlar eğlenip, coşan insana yaklaşır ve sizin tamamen iyi niyetli olduğunuzu düşünür. İyi niyetli olmak önemli şey, hafifte saf bir portre çizebilirseniz ipler sizin elinizdedir.

 

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Eğer bu işin inceliklerini öğrenmek isterseniz gelin yanıma benimle bir hafta geçirin ve obsedör nasıl olunur makale yazın. Beğenmezseniz paranız iade!

 

İşi ciddiye alırsak böyle eğilimlerimin olmasını fark etmek gerçekten moralimi bozuyor. Bu kadar düştüm mü? Hani ben dünyaya iyiliği getiren çocuk olacaktım? İnsanlar tarafından sürekli olarak dışlanmak ve insanlar tarafından aşağılık durumuna düşürülüp alay konusunu olmak sonunda beni bu noktaya getirdi. Bana aptal gözüyle bakan insanlara kelimenin tam anlamıyla kendime bağlayıp "Lan gerizekalı aslında ben seni çokta takmıyorum bütün her şey senin bana gelmen için bir oyundu, seni kullanıp atıyorum" deyip bir kenara atınca verdikleri tepkiden garip bir keyif alıyorum. Hani ben en aptaldım diye gülüyorum sonra onlara. Manyaklaştım ben şu son iki yılda, bu kadar sosyopat olduğumu bilmiyordum. Yazdıkça farkına varıyorum hani.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...