Jump to content

Bir Olayı Veya Kişiyi Unutmak İçin


Moterda Olisya

Önerilen Mesajlar

Farz edelim ki bir aşk bitti yada kötü bir deneyim yaşadınız ve acı çekiyorsunuz. Unutmak istersiniz ama o dönemde bunu yapabilecek kadar güçlü değilsiniz o zaman bu majiyi uygulayabilirsiniz. Ay görünmediği bir zamanı seçin, ya da yeni ayın en ince hali bir ip kadar ince görüldüğü vakit olması gerek. Gece dışarı çıkın ve bir ağaç'tan küçük bir dal koparın. Toprak üzerine ağacın dalıy'la unutmak istediğiniz kişinin ismini yazın sonra elinizle silin. Bir daha yazın ama bu defa harfler daha küçük olacak, tekrar elinizle silin ve üçüncü kez ismini yazın. Bu kez harfler daha da küçük olmalı ve isiminin üzerine üfleyin isim kayboluncaya kadar. Bir daire çizin, ortasına da gülen bir ağız. Üstüne bir yaprak bırakın ve ardınıza bakmadan o yeri terk edin. Giderken de sizi mutlu eden her ne varsa düşünerek yolunuza devam edin.- Alıntıdır. -

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

paylaşım için teşekkürler,

 

fakat ben kişinin yaşadığı hiç bir şeyi unutmaması gerektiğine inanıyorum. yaşadığımız her şey bize bir şey katar. çektiğimiz zorluklar direncimizi arttırır ve belki ileri zamanlarda yaşayacağımız zorlukları daha kolay atlatmamızı sağlar. Acılarımızın zaman akışına bağlı, doğal bir şekilde geçmesine izin vermeliyiz. bu nedenden ötürü bu tarz şeyleri yapmadan önce bu unsurları göz önünde bulundurmamız gerektiği kanısındayım. tabi biraz da inanç meselesi bu :)

 

iyi forumlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İşe yarıyor olabilir, umuyorum da yarıyordur ama ben hayatın bize getirdiği, hoşlanmadığımız olayların hoşlanabileceğimiz şekilde yorumlanmasını ve üzerlerinden dersler çıkarılmasını öğrenmenin hem kişinin tinsel sağlığını hem de okült uğraşında kendisine güç ve fayda sağlayacağı düşüncesindeyim.

Bu acılardan sıyrılmak ve kurtulmak, unutmak yerine bu acıları asla unutmamaya çalışıyorum şahsen.

Bu, kişiyi olgunlaştırır. Ha, olgunlaşma ne kadar iyi bilemeyiz fakat en azından hayatta 'acı' olarak nitelendirdiğimiz olaylara karşı bizi dirençli kılar. Elbette böyle olacak diye çileci olmamız da gerekmez. Kutupluluk Prensibi ve Tekabül Prensibi'ni okumanız size fikir verebilir, anlamanız dahilindeyse hayatınıza yön verebilir.

 

Bana fikir üretimime neden olacak bilgi ve bakış açısını sağlayanlara duyduğum sonsuz minnet dışında, ilgimle yücelecek başka bir obje tanımıyorum. Minnet duyduğum bir fikir kaynağı kişi de olabilir, kaotik şekiller barındıran bir çocuğun eseri olan bir görsel de, halkının tüm zihinsel potansiyelini kendi ekonomik-maddi çıkarları için öldüren bir iktidara aşık insanın aptallığı da minnetime sahiptir. Bunlara, bana her türlü acıyı yaşatacak sevgili de dahildir.

 

Eğer mutsuzluk için sebepler buluyor, mevcut durumumuzu olumsuz nitelendiriyorsak, bu, bunun üzerine hiç düşünmediğimiz; terminolojik ve kültürel ön kabuller yaptığımızın göstergesidir.

 

Mutsuzluk ya da olumsuz şartlar yoktur. Mülki değerlerden kopup, mental dünyaya sahip olan kimseler için elbette.

 

 

"Genetik hastalıklar ve travma halleri dışında; sağlığımızın kalitesi, varlığa, zenginliğe ve mutluluğa sahip olmamız, tesadüflere değil, sadece kendimizin doğru seçimlerine bağlıdır.

"Neden bunlar hep başıma geliyor?!" diye hayıflanıp, devamlı kaderimizi suçlayacağımıza, iç dünyamızın sesine kulak vermeliyiz. Matematiksel bir düzen içinde olan dünyamızda, yaşamın kaptanı olabilmeyi, ürettiğimiz ve evrene gönderdiğimiz doğru “etki”lerde aramalıyız."

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...