Jump to content

Neden Cehennemde Oynamıyorsun?


Ram

Önerilen Mesajlar

http://1.bp.blogspot.com/-6PMuQNkFC4k/UyrJSa46T3I/AAAAAAAACDU/s5WGy-vbmPE/s1600/why-dont-you-play-in-hell-poster.jpg

 

 

Uzak doğu filmlerini sever misiniz? Belki de uzak doğu diyince aklınızda hemen dövüş filmleri, kılıç, aksiyon, havalarda uçma, kahramanlık ve kung fu tarzı klasik şeyler canlanıyordur. Eh... Tebrikler! Çünkü ön yargılısınız.

 

 

Eğer benim gibi çekik gözlere meraklıysanız ve merakınız uğruna bu kültürü biraz daha eşelemek isterseniz, işte o vakit karşınıza çıkacak olan özel filmlerden bir tanesidir "Why Don't You Play in Hell?"

 

 

Filmin konusuna dair kısa bir özet geçmek gerekirse, basitçe; iki saatte bizlere anlatılan şunlardır:

 

 

Çocukluğundan beri, sinema dünyasını sarsacak büyük bir film yapmayı isteyen ve yönetmenliğe merak salmış bir grup genç, günün birinde yıllardır hayalini kurdukları filmi çekme fırsatını elde eder. Üstelik bu amatör bir film değil; son derece ciddi, büyük bütçeli ve profesyonel bir film olacaktır. Yönetmenimiz ise birazcık "değişiktir" ve her sahnenin gerçekten yaşanmasını arzuluyordur -ölüm sahneleri buna dahildir. Böylece her sahnenin aslında gerçek olduğu, sinema tarihinde daha önce eşine rastlanmamış bir film çekilmiş olacaktır.

 

 

Eleştiri bağlamında söyleyeceklerim şunlar ki; film yavaş başlıyor ve Tarantino filmleri gibi boş lakırtıya bol bol vakit ayırıyor. Belki bunu doğallık adına yapıyor ama yukarıda da belirttiğim gibi uzak doğuya karşı bir sempatiniz yoksa filmin ilk yarısında can sıkıntısına dayanmanız zor olacaktır.

 

 

Peki finale ulaşanlar? Filmin finaline erişmeyi başaranlara sesleniyorum: Yazdığınız bir öyküye son noktayı koyduğunuz zaman aynı duyguları hissetmiyor musunuz? Evet!

 

 

Filme puanım on üzerinden 7. Filmin finaline puanım ise on üzerinden dokuz. Final tam bir katarsis olmuş. Çok hoş. Fumi Nikaido'ya puanım ise on üzerinden on. Şu resimdeki bayandan bahsediyorum. Daha ne kadar güzel olabilir? Saç kesimi çok hoş. Normalde liseli kızlara benziyor ama bu filmde stilisti çok başarılı olmuş. Limitine ulaşmış. Jun Kunimura'ya ise on üzerinden sekiz. Ben onu Gaki no Tsukai'den hatırlıyor gibiyim ancak emin değilim. Tembel olduğum için araştırmadım. Orada da oynadı mı emin değilim ancak kendisini kesinlikle daha önce izlemiştim. Sevgili Fumi alınmasın ama Shin Tsutsumi gerçekten bu filmin yıldızı olmuş. Shin Tsutsumi! Tanımam etmem. Belli ki, benden zengin birisi, rahat rahat yaşıyor işte parası var; ama güzel oynamış yahu. Çok hoşuma gitti. Yoksa Shin iyidir hojdir ame banena.

 

 

Soundtrack olarak film bizlere cömert davranmıyor. Zannedersem toplamda üç adet büyüleyici soundtrack müziği var. Ne yazık ki, bu müzikler Youtube'da da yok. Zaten filmin soundtrack cd'si de yok. Filmin müzikleri gerçekten çok hoş ve en önemlisi şu ki para ve egonun gölgesinde değil kalpten yapılmış besteler onlar. Mutluluk ve sevinç aşılayan major dizinin daha iyi kullanıldığı başka bir film hatırlıyor musunuz?

 

 

Ciddiyetsiz bir senaryo, saçma sapan bir olay kurgusu, aptal saptal bir sürü şey, büyüleyici bir final ve katarsis ile çizgi filmler gibi şen şakrak bir kayıt olmuş. Ben Japonya'ya gidiyorum. Oradan bir yenge bulmaya çalışacağım. Kredi çekip döner dükkanı falan açarım herhalde. Zaten turizm okuyorum, benden olsa olsa garson olur. Neyse, izleyin desem de, beğenilmeyeceğinden korkuyorum. Hayatınızdan iki saat çaldığım için üzülürüm sonra. Eh, benim için anlamlı bir filmdi. Old Boy sevenler yüzde yetmiş bunu da sever. Choose your destiny!

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=WhTNMPJs6ao

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...