Jump to content

Hekate'ye Kutsal Ateş Ayini


Matizza

Önerilen Mesajlar

KUTSAL ATESI AYINI

 

Hazirlik;

Ayini rahatsiz edilmeden yapabileceginiz sakin bir yer bulun. Bir muma yada yakilabilecek, kandil ve benzeri bir seye ihtiyaciniz olacak. Mumu yada kullanacaginiz diger seyleri kutsamak, ayinsel yontemle temizlemek isteyebilirsiniz, tabi sadece temiz olmalarindan emin olmaniz da yeterlidir.

Baslangic;

 

Rahatlayin, derince nefes alip, dunyaya karsi nazik ve gururlu olmak anlamina odaklanip, aklinizi, ruhunuzu ve vucudunuza buna istinaden dengeleyin. Derin nefes alin ve kendi sesinizi bulun ki bu sesle konusacak, dogru ve durust niyetlerinizi dile getireceksiniz. Derin nefes alin, dileginizin gucu ve niyetinizin durustlugunu dile getirebilecek ozgurlugu cagirin.

Ellerinizi kalbinizin uzerine koyun (uc kalp atisi), isaret ve orta parmaginizi (tercihen hangi elinize daha hakimseniz) dudaklariniza goturun (uc kalp atisi) ve daha sonra alniniza (uc kalp atisi).

Simdi basparmaklariniz avuclarinizin icinde, elleriniz yumruk halinde kollarinizi goge dogru kaldirin.

Ellerinizi acin ve sol avucunuz yukari dogru acik, sag kolunuzu avuc iciniz asagi bakacak sekilde vucudunuza birlestirip Tanricayi cagirin.

Iceri Kabul;

 

Icimde uyandiriyorum seni, Cennetin, Dunyanin ve Denizin Yuce hanimi, Gunduz ve Gece gizemin ile,

Ayin Isigi ve Gunesin Golgesi ile,

Icimde uyandiriyorum seni, hayatin, olumun ve yeniden dogumun Hanimi, Golge diyarindan cik artik, ruhumu beslemek ve aklimi aydinlatmak icin, Uc yolun Uc bicimli Hanimi,

Yalvariyorum sana, Gece gezen ruhlarin Anahtar Tasiyan Hanimi, Yildizlarin otesinden bilgeligini getirmen icin,

Yaratici Isigin arasindaki karanliktan yildiz atesini indirmen icin, Golge Diyarlarin Tanricasi! Isik tasiyan Kralice!

Fisilda gizemlerini!

Ates-tasiyan! Dunyevi olan! Cennetin Kralicesi!

[Ellerinizi avuc iceri yukari gelecek sekilde goge dogru kaldirin (uc kalp atisi) ve avuclarinizla yere dokunun]

[Mumun onunde oturun ve mumu yakin]

[uc kez derin nefes alin ve duyularinizin uyanmasina izin verin]

Soyle;

Hekate, gizemlere kilavuz ve yoldassin Sen,

Senin onuruna yakiyorum bu kutsal atesi, [mumu yakin] Onun isigi ki, yildizlari ve taslari, cenneti ve dunyayi birlestirir,

Bu atesle gizemlerini anlamayi amaclayarak buyuyen tutkumu ifade ediyorum, Askei Kataskei Erōn Oreōn Iōr Mega Samnyēr Baui (3 kez) Phobantia Semnē, Yuce Hekate, yildizlari aginda ceviren, hayat sarmalini idare eden,

Rehberlik et bana anlayis yolunda, Birlesen Yollardan, Yollarin Birlesimine,

Gizemlerinin Mesale ve Anahtar Tasiyicilari daima birbirini bulacak.

Simdi oturun ve atesin alevlenmesini ve dans edisini izleyin, atesin kirmizidan sariya, maviden beyaza ve karaya degisen renklerine odaklanmaniz icin kendinizi serbest birakin. Eger dilerseniz, kehanetlere yada gelecege iliskin goruntulere odakli meditasyon yapmak icin aleve yogunlasmak icin kendize zaman taniyabilirsiniz. Aksi halde mumu sondurup saklamak isteyebilirsiniz, bu gunden itibaren gercek benliginizin kendi gizemleri icinde parildayarak, Hekate’nin atesinin kalbinizde yanmasina izin verin!

Aklimdan suan tereddutun golgelerini kovuyorum, Birlikteligimizin sicakligi ve suskunluguyla demlenmesiyle. Kalbimdeki altin pariltini hissediyorum.

Alnimda bilgeliginin zaferiyle artik gizemlerinin ogrencisiyim!

Alevi sondurun, ellerinizi kalbinizin uzerine yerlestirin (uc kalp atisi), isaret ve orta parmaginizi (tercihen hangi elinize daha hakimseniz) dudaklariniza goturun (uc kalp atisi) ve daha sonra alniniza (uc kalp atisi),

Avuclarinizi goge dogru acin ve sonra yere dogru cevirip dokunun.

Not; Herseyden once ceviri hatalari icin ozur dilerim, cok belirgin bir hata oldugunu sanmasamda, eminim genel sablon icin boyle bir ceviriyi benden bin kat daha iyi yapabilecek kisiler vardir. Lakin rituel metninin Tanrica onayli oldugunu da soylemek zorundayim, umarim birilerinin isine yarar.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matizzanın Notu: Yazı bana ait değildir,büyük bir Hekate Coveninin Türkçeye kendi yaptıkları bir çeviridir.Ben sadece burada paylaştım.Bu ayinin bir çok dildeki videolarını youtube üzerinden bulup izleyebilirsiniz,tam olarak yazıdan anlamadıysanız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kimdir bu hakate biraz açarmısınız

 

Hekate, ay ve gece ile ilişkilendirilmiş bakire tanrıçadır. Türkiye'de Lagina antik kenti, tanrıçanın başlıca kült merkezidir. Titan soylu Perses ve Asteria'nın kızıdır, Ay ve gecenin dışında ölüler,yeraltı ve büyücülük ile ilişkilendirilmiştir. Korkuyla karışık bir saygı uyandırır. Mitolojide çok ön planda olmayan Hekate'ye, özellikle erken hristiyanlık döneminde birçok olumsuz anlam yüklenmiştir. Günümüzde Neopaganizmde sevilen bir tanrıçadır.

Özellikle Karyalılar tarafından sevilen tanrıça, Anadolu ya da Trakya kökenlidir. Tanrıça, Artemis ve Apollo ile anne tarafından kuzendir. Baştanrı Zeus'un dünyayı, kendisi gökyüzünü kardeşleri Poseidon denizleri, Hades ise yeraltını alacak şekilde paylaştırır ama tanrıça Hekate ise bu 3 alandada yetki verir. (wiki)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...