Jump to content

It Follows (David Robert Mitchell)


sloan

Önerilen Mesajlar

10389243_791599320920525_929395534143373437_n.jpg

 

 

 

 

It Follows, şüphesiz ki bu senenin en çok ses getiren yapımlarından biri. Çok öveni olmasına rağmen nefret edeni de bir hayli fazla.

 

Yönetmenliğini David Robert Mitchell'in yaptığı ve başrollerinde Maika Monroe ve Keir Gilchrist olan filmi başarılı olarak nitelendirmek mümkün.

Jay Height (Maika Monroe) sevgilisinden cinsellik ile geçen şeytani bir varlığı devralır. İlk başta buna inanmayan Jay'in hayatı yakında cehenneme dönecektir. Peşini bırakmayan ve onu öldürmeye çalışan bu varlıktan kaçacak ve onu başkasına mı devredecektir yoksa varlığın istediğini almasına izin mi verecektir?

Bu aralar takıntım korku filmleri, şu son bir haftada 6 tane korku filmi izledim. Bunlardan biri de It Follows'tu. Bu izlediklerim arasında It Follows birçok yönden favorim olmamasına rağmen cesur bir yapım olduğunu söylemek istiyorum. Öncelikle diğer 5 filmin de karakterleri oldukça yüzeyseldi, aynı şekilde senaryoları da. Gizli bir çatı katı, bodrum ya da arka bahçe. Eğer bu klişe senaryolar ve ne yapacaklarını yarım saat önceden tahmin edebildiğiniz karakterlerden bıktıysanız It Follows sizin için birebir. Ama şunu da söylemem gerekiyor ki It Follows'u "korku" filmi olarak nitelendirmek de doğru değil, çünkü sizi korkutmuyor. Evet, oldukça geriyor, Jay ile empati kurduğunuzda ise gerginliğiniz daha da artıyor. Ama bu sahneler arasında hiçbirinde tüylerimin diken diken olduğunu hatırlamıyorum.

Maika Monroe, filmin en zayıf etmenlerinden biriydi bence. Çok yapma bir performans sergilemiş.

Filmde çalan müzikleri "sinir bozucu" olarak nitelendirmek çok da yanlış olmaz. Bazı yerlerde gerilimi arttırma görevini başarıyla gerçekleştirmiş olsalar da, filmin büyük çoğunluğunda sinir bozucu olmaktan öteye geçememişlerdi. Bu müzikler bir de yönetmenin filme farklılık katmak amacıyla kullandığı karanlık hava ile birleşince iyice iç karartıcı olmuş.

It Follows, senaryo yönünden her ne kadar tatmin etse ve korku filmi severlere farklı bir yapım sunmuş olsa da, korkutuculuk yönü oldukça düşük kalmış bir yapım benim gözümde. Yönetmen; senaryo ve çekimleri farklılaştırma çabasına girince filmin bir korku filmi olduğunu unutmuş.

10389243_791599320920525_929395534143373437_n.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...