Jump to content

Ağaç Büyüsü


sirius

Önerilen Mesajlar

Cadılıkta ağaç kültü oldukça önemlidir. Ağaçlar ve ormanın gücü sadece sihirlerinden değil aynı zamanda kadim bilgeliklerinden gelir. Yaşam ağacı tasviri ile bildiğimiz üzere ağaç bütün alemleri birleştiren ve yaradılış mitlerinin merkezinde yer alan bir unsurdur. Her cadı muhakkak ağaçlarının gücünün farkında olmalıdır. Bu farkındalığın bir adım ötesi, cadılıkta ağaç büyüsü altında geçen ağaçların sihri ve varoluşlarının sırlarıdır. Bu dönem ağaçlar çok önemli olduğu için ve özellikle siyasi anlamda ağaçlara ciddi bir savaş açıldığı için bu konuyu açmak gerektiğini hissettim. Kendim yazmaktansa Scott Cunningham'ın Earth Magic kitabından çevirmek istedim, kendim uzatıp detaylara giriyorum, bunun yerine giriş yazısı mahiyetinde Cunningham'dan aktarmak daha iyi olacaktır. Çünkü az, öz ve akılda kalıcı şekilde aktarır Cunningham. Zaten detaylarını öğrenmek isteyen araştırabilir veya burada sorabilir. Yeni başlayan arkadaşlar için faydalı olacaktır. Zaten içinde olan arkadaşlar için ağaçlarla çalışmak için yeni fikirler verecektir. Kendi notlarımı parantez içerisinde belirteceğim. Onun dışınadılar Cunnningham'a aittir. Ayrıca ilerleyen zamanlarda başka yazarlara dahil yazılar da ekleyip detaylandıracağım.- Sirius

 

http://i.hizliresim.com/5dqGlR.jpg

 

Ağaç büyüsü

Ağaçlar hatırlanamayan zamanlardan beridir doğrudan büyü ile ilişkilendirilmiştir.

 

Bitki krallığının bu dayanıklı üyeleri, binlerce yıl ayakta durabilir ve bizim ölümlü kafalarımızın çok üstüne yükselebilir. (Sirius: Bizden daha büyüktürler, bizden çok daha eskidirler, biz daha bu topraklarda yokken onlar bu dünyada vardılar. Bu yüzden onlar kadim sırrın taşıyıcılarıdır.) Gerçekte onlar sınırsız gücün, uzun yaşamın ve zamansızlığın sembolleri ve bekçileri olmuşlardır. Tüm çağların ağaçları ile bezenmiş el değmemiş ormanlar sadece gizemli, büyülü yerler olmanın ötesinde, onlar aynı zamanda doğanın enerji rezervlerinden biridirler. Kendi sınırları içinde, bitki formunda yeryüzünde tecelli olmuş, evrenin güçlerinin kadim ve yeni gözcüleri, bekçileri durur.

 

Sadece ağaç büyüsü için değil, ayrıca her tür büyüsel çalışma için orman harika bir mekandır. Ama dünyanın herhangi bir yerindeki, herhangi bir ağaç, burada da konuşulacağı üzere, büyüler ve teknikler için kullanılabilir. Her ağaç tipinin kendine has özel güçleri olduğundan dolayı, temel teknikler gösterildikten sonra bunlar özetlenecektir.

 

Akılda tutmak gerekir ki, ağaç büyüsü burada özetlenecek ağaç tipleriyle sınırlandırılamaz, her ağaç kendi tabiatında var olan güçlere sahiptir, ağacın türüne göre çeşitlilik gösterir. Deneyin!

 

Zehirli olanlar hariç (porsuk veya baldıran gibi), bütün ağaçlar şifa büyüsü için mükemmeldir. Herhangi bir ağaç baş ağrısını uzaklaştırmak için, ve kendinize enerji vermeniz için ya da geleceği öngörmek için kullanılabilir. Bizler bütünüyle kendi zihinlerimiz ve eylemlerimizle kısıtlıyız.

 

Büyüsel olarak çalışacağınız ağaç(lar) ile konuşmanız önemlidir. Onlara tam olarak ne istediğinizi söyleyin. Neden ihtiyacınız olduğunu ve onun önemini açıklayın onlara. Ağaçlar, bizden farklı olmalarına rağmen bilinçli yaşayan varlıklardır, farkındalığın anlaşılamayan boyutlarında iletişim kurma becerilerine sahiplerdir. Bazı büyüler, eski büyüler olsa bile, bazen sizi ağaçların içine çekiç ile çivi çakmaya yönlendirirler - lütfen yapmayın. Bu sadece ağaç için zarar ve acı verici değil, aynı zamanda kesinlikle gereksizdir, zarar vermeyen başka teknikler mevcuttur.

 

Bu büyülerden bazıları yapraklar üzerine sembol çizme gerektirebilir. Arkası yakılmış bir çubuk bunun için mükemmeldir, kömürleşmiş tarafı, kalemdeki grafit gibi kullanılabilir. Yetkin hale gelene kadar bunun üzerine çalışın. (sirius: Bu teknik sonrada değinilecek, bir dalın arkasını çakmakla yakarak kömürleştiriyor ve onu kalem olarak kullanıyorsunuz.)

 

(sirius: Burada bir noktaya daha değineceğim. Bazen cadılıkta bir ağacın parçasını kullanmak durumunda kalırız. Asa yapımı da buna dahildir. Bunun için genelde önerilen ağaçtan almamak, hali hazırda düşmüş ağaçtan bulmaktır. Ama bu her zaman böyle olmuyor, kullanmak durumunda olabiliyorsunuz. Bu durumda o ağacın ruhuyla konuşmalı ve o maddeyi kullanmak için izin istemelisiniz. Çünkü o ağacın yaşam amacı, üzerinde yaşayan canlılar ve hatta periler mevcuttur. Bu oldukça basit, sadece ellerinizi ağaca koyun ve yukarıda da bahsi geçen gibi niye ihtiyacınız olduğunu anlatıp, rica edin. Eğer içinizde bir huzursuzluk olursa, içinizden koparmak gelmiyorsa ağaç izin vermemiştir. Lakin içinizde huzur varsa izin vermiştir. Bunu yaptıktan sonra bir adak bırakabilirsiniz. Burada iki önemli nokta var, birincisi ihtiyacınız olmadıkça bir ağaçtan lütfen dal, kök, yaprak koparmayın. İkincisi ihtiyacınız varsa, ihtiyacınız olduğu kadarını sadece alın, daha fazlasını değil, açgözlülük doğada iyi karşılanmaz...)

 

Sirius

 

Devam edecek...

 

Ayrıca forum içinde okuyabileceğiniz bazı konular:

http://www.gnoxis.com/%C4%9F%C3%A7-k%C3%BClt%C3%BC-52066.html

http://www.gnoxis.com/%C3%A7e%C5%9Fitli-k%C3%BClt%C3%BCrlerde-hayat-%C4%9Fac%C4%B1-%C3%B6l%C3%BCms%C3%BCzl%C3%BCk-veren-bitkiler-ve-hayat-suyu-57832.html

http://www.gnoxis.com/%C4%9F%C3%A7lar%C4%B1n-iyile%C5%9Ftirici-g%C3%BC%C3%A7leri-57103.html

http://www.gnoxis.com/agac-mitolojisi-23277.html

http://www.gnoxis.com/%C4%9Fac%C4%B1n-kutsall%C4%B1%C4%9F%C4%B1-6650.html

http://www.gnoxis.com/do%C4%9F-ile-ileti%C5%9Fim-kurmak-ve-bitkileri-kullanmak-45095.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aşağıdaki ritüel ve büyü genel amaç için yapılan bir büyüdür yani her tür çalışma için deneyebilirsiniz, en başta doğa ile iletişimde olma dileğiyle. Yine aynen (sadece spellde bir değişiklik yapıp -ki orjinal çevirisini de vereceğim-) Scott'dan aktardım. Oldukça akışkan ve doğal bir büyü tarzıdır. Ayrıca genel olarak bir büyü nasıl uygulanabilir, onu gösterir bu çalışma. Bu büyü ve türevlerini yapmadan önce küçük bir detaydan bahsetmeliyim. Cadılık (ve genel olarak öğretilerde) iki tür yol vardır; eril yöntemdir. Bilgiye, araştırmaya dayalıdır. Örneğin bir ağaç büyüsü yapacaksanız, sizin için en uygun ağacı seçersiniz, örneğin aşk çalışması için elma veya aile ile ilgili bir çalışma için çınar gibi... Burada araştırır bilgiyi bulursunuz. İkinci yöntem ise dişildir yani sezgisel. Bunun için araştırma olmadan niyetle ormana çıkarsınız ve sezgilerinize göre bir ağacı seçersiniz. Cadılıkta genelde iki metodu birden kullanıyoruz. Aşağıdaki biraz daha dişil yol ağırlıklıdır. Siz kendi sentezlerinizi oluşturabilir, çalışmaları detaylandırabilirsiniz.

 

Ama unutmamak gerekir ki, ağaçlar zaten sihrin ana kaynaklarından biri ve çok güçlü varlıklar olduklarından dolayı çok detaylı çalışmalara girmeden yeterli verimi alırsınız. En önemli nokta ağaç ile iletişime geçmedir. Bunun için önceden de değinildiği gibi ellerinizi ağacın gövdesine koyun, gözlerinizi kapatın, kalp çakranıza odaklanın ve sadece iletişme geçin. Bu birebir konuşma olmak zorunda değildir, sizin söylemlerinize karşı içinizde oluşan duygu ve dürtüler olarak hissedilebilir. Çalışma yapacağınız ağacın sezgisel seçimi ise aynı şekilde olur. Niyetinize göre o ağaç dikkatinizi çekecek, o ağaçta surat göreceksiniz (kabukta) veya ağacın yaprakları sallanacaktır. Bir çok farklı belirti olabilir, sezgilerinize güvenin.-Sirius

 

http://38.media.tumblr.com/9f521257ffb097ae152b7434a1924762/tumblr_n0whjfuT3L1sjoq1co1_500.jpg

 

Bir Ağaç Büyüsü

 

Büyüsel amaç için çalışacak bir ağaç bulduğunuzda, geniş bir yaprak, kömür uçlu çubuk (Sirius: Yukarıda anlatıldı, arkasını yakacak ve kalem gibi kullanacaksınız), bir parça esnek asma veya doğal lifli iplik ve ağaç için bir bozuk para alın. Ağacın altında oturun ve ihtiyacınız olan sembolü, çubukla yaprağa çizin. (Burada hangi büyüyle alaklıysa onla ilgili bir rune, sigil veya içinizden geldiği gibi bir temsil çizebilirsiniz. Bu kısım sizin bilginize, sezginize ve geleneğinize kalmıştır-sirius) Ayağa kalkın ve ağacın çevresinde, saat yönünde 9 kere dönün ve aşağıdakini (veya buna benzer) kelimeleri söyleyin:

 

Kadim topraklarda kadim olan

Zamanın ötesinden bakan

Duy çağrımı, bana gücünü bahşet

Büyümü kutsa ve yücelt.**

 

Bunu olabildiğince sıklıkla 9 kere ağacın çevresinde dönerken tekrarlayın (sirius: aynı bir mantra gibi). Dönüş tamamlandığında, yaprağı ,asma ( ya da doğal iplikle), gövdeye olabildiğince sıkı olarak bağlayın. Eğer bu mümkün değilse, ağaçta bir dal bulun ve oraya bağlayın. Yaprağın güvende olduğundan emin olduğunuzda, bir bozukluk para alın ve ağaca yardımı için ödeme olarak, ağacın dibine toprağa gömün. (sirius: burada adak olarak bozuk para değil, tohum da ekebilirsiniz. Veya süt,bal,zeytinyağı karışımını da libasyon olarak dökebilirsiniz, burası size kalmış. Ayrıca o civarda yaşayan hem canlılar hem doğa ruhları için kek, kraker veya bisküvi parçaları bırakabilirsiniz). Şimdi alandan uzaklaşın ve ağacın işini yapmasına izin verin.

 

Eğer ağaca geri göndüğünüzde, yaprak gitmişse, panik yapmaın. Güçler çoktan onu eyleme sokmuştur.

sirius

"**Kadim dünyada kadim olan

Zamandan eski olan söyle bana,

Büyümü yüklemek için..

senin emrindeki gücü bahşet bana

 

Ancient one of the ancient Earth,

Older than time can tell,

Grant me the power at your command

To charge my magic spell. "

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tedavi Etme Yukarıda ağaçların büyüsel amaçla kullanılabileceğine değindik. Aşağıda Scott'un yazısının devamı var. Yukarıda yaptığım eklemenin aynısını yapıyorum; ister dişil ister eril yöntemi veya isterseniz ikisinin kombinasyonunu kullanın. Aşağıda dişil odaklı olarak sunmuş Cunningham yöntemi. Siz istediğiniz gibi geliştirebilir, değiştirebilir ve kendi büyünüzü oluşturabilirsiniz, aşağıdakiler bu konuda ilham verecektir. - sirius

 

http://i.hizliresim.com/j5R16L.jpg

 

Yukarıda bahsi geçen büyü her tür büyüsel istek için kullanılabilmesine rağmen, ağaçlar uzun zamandır şifa için yardım amacıyla kullanılmıştır ve bu yüzden kullanılabilecek birkaç formül vardır.

 

-ŞİFA BÜYÜLERİ-

 

Yukarıda bahsi geçen büyü her tür büyüsel istek için kullanılabilmesine rağmen, ağaçlar uzun zamandır şifa için yardım amacıyla kullanılmıştır ve bu yüzden birkaç farklı şekilde formülleri kullanabiliriz.

 

Tedavi Etme

 

Gece uykuya dalmadan önce hastanın boynun çevresine kırmızı bir ip bağlayın. Sabah, hemen ipi çözün ve bir ağacın gövdesi veya dalına yeniden bağlayın, böylece hastalık ağaca aktarılacaktır. Ağaç onu toprağın içine gönderecektir. Ayrılmadan önce teşekkür etmek için ağacın dibine bir adak bıraktığınızdan emin olun.

 

Şifa

 

İnce, esnek dalları olan güçlü, sağlıklı ve enerji dolu bir ağaç bulun. Hasta olduğunuzda, bu ağaca gidin ve ince dallarından birine nazikçe bir düğüm atın. Ağaca zarar vermemelisiniz ve bu yüzden düğümün gevşek ama şeklini yeterince koruyacak kadar da sıkı olmasına dikkat etin. Sizi iyileştirmesi için ağaçtan yardım isteyin. Hastalığı veya yarayı düğümün içine "dökün", birkaç dakika detaylarıyla bunu imgeleyin. (sirius: hastalığın veya yaranın ya da negatif blokajın nasıl düğüme aktığını ve orada hapsolduğunu iyice imgeleyin. Dökünden kastı, bırakın o hastalık enerjisi oraya aksın) Ardından özenli bir şekilde düğümü yeniden açın; böylece ağaç zarar görmeyecektir. (Bu büyü ile hastalığı ağaca düğümlüyoruz, ağaçta hastalığı topraklayacaktır- sirius)

 

Sırt Ağrısını iyileştirmek için

Saat yönünde ağacın çevresinde 9 kere çember çizin, ve ondan acınızı hafifletmesini isteyin, şunun gibi bir chant kullanabilirsiniz:

 

Ey yüce ağaç, Ey güçlü ağaç

ağrımı çek, acımı al,

bana özgürlüğün kapısını aç

 

Şimdi sert gövdeye, ağacın kabuğuna doğru sırtınızı yaslayın; sırtınızı kabuğun içine doğru bastırın. Ağacın acınızı emdiğini, absorbe ettiğini hissedin ve ağacın içine doğru sırtınızı serbest bırakın.

Birkaç dakika sonra ayağa kalkın ve ağaca teşekkür etmek için sizin için değerli olan bir şeyleri ağacın dibine gömün.

 

KÖTÜ BİR ALIŞKANLIKTAN KURTULMAK İÇİN

Kendi veya kötü alışkanlığınızın resmini bir yaprağın veya bir parça kabuğun üzerine çizin. (Aynı şekilde arkası kömürleştirilmiş dalla. Ayrıca niyetinizi söylemeyi de unutmayın.-sirius) Onu uygun bir ağaca götürün ve ağacın köklerine doğru gömün. Bu deliğe yaprak veya kabukla birlikte, ağaç için bir adak bırakın ve deliği kapatın. Üzerine biraz su dökün ve tamamlanmıştır.

KAYIP ENERJİYİ YENİDEN KAZANMA

 

Ağacın gövdesine sırtınızı bastıracak şekilde oturun ve ağacın sınırsız enerjisinin içinize akmasına izin verin. Uzun mesafe yürümüş veya tırmanış yaptıysanız harika gelecektir. (Bu ayrıca çok güçlü şekilde sizi topraklayacak, auranızı dengeleyecek ve enerjinizi yükseltecektir. Niyetinizle ağaçla uyumlu olduğunuz güçlü bir şekilde sihirle sizi dolduracaktır - sirius)

 

GELECEĞİ BİLME

 

Yapraklı ağaçların altında yatın ve rahatlayın, üzerinizdeki yeşil sürekli değişen kubbenin içine doğru yukarı iyice bakmaya başlayın. Rüzgarın nazikçe kaldırdığı ve ittiği yaprakların değişen desenlerine bakın.

 

Bu sizi, psişik olarak açık olan bir bilinç durumuna sokacaktır ve sorularınızla ilgili mesajları bu şekilde alabilirsiniz.

 

(Bir diğer yöntem ise yere düşmüş bir ağaç dalına sorunuzu yazmak ve sonra tüm ağaçlara, ormanlara, ormanın ruhlarına sorunuzu gönülden içten aktarıp dalı ormanın içine doğru atmaktır. Bundan sonra gözlerinizi kapatın ve rüzgar eşliğinde ağaçların yapraklarının hışırtılarını, ağaçların fısıltılarını dinleyin. Sorunuza cevap vereceklerdir -sirius)

 

AĞAÇ AŞK BÜYÜSÜ

 

Küçük bir yaprak üzerine kendi resminizi yapın. Bir başkasına ise tanışmak istediğiniz tipte bir kişinin resmini yapın. Yeşil bir iplik ile, iki resmi yüz yüze bakacak şekilde dikin ve sıkıca ip ile düğümleyin.

 

Aşk titreşimleri yayan bir ağaca gidin ve ağaçta doğal bir delik veya çatlak bulun (sakın kendiniz açmayın). Eğer hiç yoksa, dalın gövdeye bağlandığı yer kullanılabilir, orada olabildiğince uzun güvende kalacaktır.

 

Yaprakları sıkıcı bu çatlağa yerleştirin ve yaparken şunları söyleyin:

Suyun, havanın ateşin

Toprağın ağacı, ağacın ruhları,

İstediğim aşkı bana bahşedin.

 

Ve ağacın dibine 7 adet bozuk para koyun ve tamamlanmıştır.

 

Büyüsel ilişki kurduğunuz ağaçlar oldukça kıymetlidir; sık sık onları ziyaret edin, hatta herhangi bir büyü uygulamayacağınız zaman bile ziyaret edin. Ağaçları arkadaşlarınız olarak kabul edebileceğiniz bir noktaya geldiğinizde, Toprak, kendiniz ve hatta ötesiyle çok güçlü bir bağ kurmayı başarmışsınız demektir.

 

Sirius

sirius tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok ilgi çekmemesine rağmen çok değerli bir konu. Emeğine sağlık sirius. Ağaç büyüsü özellikle cadıların en güçlü büyü türlerindendir. Geleneksel yolda yürüyen kişilerin bilmemesi büyük eksikliktir. Ağaçların muazzam iletişim gücü bizlere neredeyse her konuyla ilgili bağlantı kurabilme yeteneği verir. Onların dostlukları olmadan bir cadı eski yolları tam anlamıyla öğrenemez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok ilgi çekmemesine rağmen çok değerli bir konu. Emeğine sağlık sirius. Ağaç büyüsü özellikle cadıların en güçlü büyü türlerindendir. Geleneksel yolda yürüyen kişilerin bilmemesi büyük eksikliktir. Ağaçların muazzam iletişim gücü bizlere neredeyse her konuyla ilgili bağlantı kurabilme yeteneği verir. Onların dostlukları olmadan bir cadı eski yolları tam anlamıyla öğrenemez.

 

teşekkürler Hektor hem önemli eklemeler hem destek için.. sex ve aşk teması yoğun değil, e egoyu da tatmin etmez doğa, ağaç ve toprak ana, o yüzden bu konuların çok ilgi çekmemesi doğal. Olsun bir kişi bile ağaçların önemini hatırlasa yeterli. =)) Bir ağacın kesilmesini duyduğunda, gördüğünde yüreği yanmayana, bir ağaç gördüğünde kadim yolu hatırlamayana, bir ağaçla iletişim kurmayana/kuramayana cadı denir mi...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ağaç büyüsünü uzaktaki biri için yapabilir miyim. Niyetim o kişinin zihinsel bir rahatlığa kavuşması ve hastalıklarını iyileştirmek olsa yapılabilir mi?

 

Evet yapabilirsiniz. O kişi ile ilgili bir resim veya bir parçayı büyüye eklemeyi unutmayın ama.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...