Jump to content

Evler, Gezegenler ve Açılar Üzerine


Lethal Perfection

Önerilen Mesajlar

Sevdiğim ve çok tatlı bulduğum bir arkadaşım benden yıldız haritasını incelememi, incelerken aynı zamanda astroloji hakkında bilgiler vermemi istedi. Çok tatlıydı kıyamadım. Bunları yazıp internet üzerinden attım, sıkıldığım için yarıda bıraktım. İnternette paylaşabilir miyim diye sorduğumda "Tabii ki" dedi, bende bu kadar uğraşmışken kanatlı sitemin üyelerine bu yazıyı atıyorum. Keyifli okumalar! =)

-----------------------------------------------------------------

 

Önce gezegenlerin hangi konumda ne işe yaradığına bakmaya ne dersin? Bu yazı öğretici amaçlı olduğu için önce gezegenleri tanıtayım sana, sonra evlerle beraber yorumlarım.

 

Güneş'iniz Oğlak burcu, ah ne hoş en maddiyatçı ve en öz güvensiz burcu kendinize kendinize kişilik burcu olarak seçmişsiniz. Oğlak burcunun ne işe yaradığını tabii benden daha iyi biliyorsunuzdur. Dilerseniz Güneş'in ne işe yaradığını öğrenelim.

 

Güneş temel taşını temsil eder. Kimi zaman dinlerde bu Tanrı olarak geçer, mundane astrolojide devlet lideri olarak. Yani en fazla göz önünde olan ve en büyük rolü üstlenen astrololoji de güneşle ilişkilendirilir. İnsanda ruhsal anlamda kişilik, fiziksel anlamda kalp güneşin konularındandır.

 

Peki ya Ay? Astrolojide Ay Güneş'in bir diğer yüzü olarak kabul edilir. Normalde her gezegenin kendi gece ve gündüz oluşumları vardır. (Az sonra bahsedeceğim.) Güneş ise daimi gündüzü temsil ettiği için gece olduğu zaman yerini Ay'a bırakır ve Güneş ışığını yansıtan Ay gece oluşumunu ele alır. Gece oluşumu gündüz oluşumuna göre daha çok gündüz oluşumunun gölgesinde kalmış ve gündüz oluşumundan güç alan konuları temsil eder. Güneş devlet liderini temsil ediyorsa Ay halkı temsil eder, Güneş kalbi temsil ediyorsa Ay kalbi temsil eder, Güneş kişiliği temsil ediyorsa Ay bilinçaltını ve mizacı temsil eder.

 

Senin Ay burcun ise Terazi. Senin kişiliğin sürekli olgunluğu ve serinkanlılığı öğütlerken mizacın hoşluğu, adaleti ve karşındakine değer vermeyi öğütlüyor. Üstelik senin ayının 8. evde olması cinsel organlarına hoş bir görüntü kazandırıyor. Tamam yani "Sana ne gerizekalı?" diyebilirsin ancak 8. ev cinsel organlardan sorumlu olan ev, arada bir yorumlarken geçeyim dedim.

 

Sadece Güneş ve Ay gece gündüz oluşumlarını kendi oluşturamaz. Diğer gezegenlerin hepsi kendi gece gündüz oluşumlarına sahiptir. Bunu burçlarla açıklamak mümkün, zira kendi içine kapanık olmasıyla tanınan Toprak ve Su grubu burçları gezegeninin gece tarafıdır, dışarıya karşı açık olmasıyla bilinen Ateş ve Hava grubu ise gündüz tarafı.

 

Dilersen aynı gezegenin burçlarını şurada ortak özelliklerini sıralayım:

 

Güneş ve Ay:

Yengeç burcu: Kendi kabuğu altında güçlü bir dünya kurar ve bunu sadece kendi kabuğu altındakilerle paylaşır.

Aslan burcu: Kendi kabuğu altındaki güçlü dünyasını diğerleri ile paylaşır.

 

Merkür:

Başak burcu: Detaylara aşırı dikkatli olması ile bilinir. Detaycılığı kendi doğasının bir parçasıdır. Merkür'ün etkisiyle hızlı ve doğru düşünür. Kolay kolay kandırılamaz, itaate takıntılı olmasından dolayı pek sevilmez.

İkizler burcu: Başak burcundaki düşünce hızı dışarıya açılır ve düşünceler insanlarla paylaşılmaya başlanır.

 

Venüs:

Boğa burcu: Güzelliklerin hepsini kendi başına yaşar, kıskançlığına yenik düşmüştür.

Terazi burcu: Güzellikleri diğerleri ile paylaşır ve insanlarla arasındaki ilişkilerinde bu güzellik anlayışını sıkça kullanır.

 

Mars:

Venüs'ün zıt gezegeni olur kendileri. Venüs güzelliklere düşkün iken Mars güzelliklerden sıyrılarak güçlü bir varlık oluşturmanın peşindedir.

Akrep burcu: Nefretini kendi içine akıtır, bir ömür boyunca intikam için fırsat kollar.

Koç burcu. Nefretini hemen dışarıya vurur ve meydan muharebesinden kaçmaz.

 

Jüpiter:

Merkür'ün zıt gezegenidir. Merkür'ün maddiyatçı doğası ile Jüpiter'in aşırı manevi doğası birbirine uymaz.

Balık burcu: Kendi mistik yönünü kendi içine saklar, kendini manastırlara kapatır ve yalnız kalmaya çabalar.

Yay burcu: Mistik yönünü dışarı vurur, insanları bu mistik yöne çeker ve mistisizmin propagandasını azimle yapar. Balık burcu kendini manastıra kapatıyorsa Yay burcu misyonerlik yapar.

 

Satürn:

Güneş'in ve Ay'ın zıt gezegenidir. Güneş ve Ay varlığı temsil ederken Satürn hiçliği ve hiçlikten mükemmellik çıkarmayı temsil eder.

Oğlak burcu: Hayata bir hiç olarak başlar, çabalar ve mükemmel bir şahıs olur. Ama mutlaka çabalar.

Kova burcu: Çevresindeki insanlar bir hiçtir, çabalar ve çevresindeki insanları mükemmel şahıslar haline getirir.

 

 

Merkür burcun Oğlak. Oğlak'ın Merkür'ü getirdiği hal biraz daha felsefik ve pratiktir. Ortaya mükemmel düşünceler koyar fakat yavaş işleyen ve geç öğrenen bir zekanın belirtisidir. Bir hedef doğrultusunda kararlı bir şekilde ilerler. Merkür'ün hızlı enerjisi büyük kısıtlamaya uğrar. Merkür zira hızın, iletişimin ve ulaşımın gezegenidir. Vücuttaki sinir hücreleri üzerinde büyük etkiye sahiptir. Hali ile Oğlak gibi uyuz ve hantal bir burç bu gezegenin üzerinde bulununca ulaşımda gecikmeler, yavaş işleyen bir hayat ve gelenekçi bir düşünce yapısını temsil eder.

 

Venüs burcun Yay ki bunu kendin öğrenmiştin başka bir yerden.

 

Mars burcunda Oğlak. Bu hedefine büyük derecede konsantre olmuş, enerjisini boşa harcamayan ve kararlı adımlarla işini bitirmeye yönelik bir kişilik göstergesidir. Mars daha çok çirkefliğin, kişisel enerjinin ve gücün temsili gezegenidir. Oğlak ise kuvvetli iradenin burcudur. İkisi bir araya gelince Mars hemen atılımcı ve çirkef doğasını kaybeder ve belli bir olgunluğa erişir. Kişinin bilinçaltından gelen saldırgan istekler bastırılmış ve etkisizdir. Benimde Mars'ım Oğlakta.

 

Jüpiter şansın, bereketin ve mistisizmin yıldızıdır. Terazi burcunda olması gerçekten hoş. İkili ilişkilerde şans anlamına gelir. Eğer Terazi burcunun iyi yönleri göstermeye çalışırsan başına iyi şeyler gelme şansı yüksek. (Kibarlık, ağır başlılık, adillik, sanatçılık)

 

Satürn ise hiçliğin ve cezanın yıldızıdır. Buda Terazi burcunda, üstelik Jüpiter ile kavuşum yapıyor. Genel olarak yorum basit, eğer Terazi burcunun kötü yönlerini gösterirsen (Kararsızlık, tembellik, kıskançlık, dengesizlik) büyük kayıplar verirsin. Ayrıca Satürn Terazide baskın olduğu için sana efendi bir yapı verir.

 

Diğer gezegenlere girmiyorum çünkü onlar çok uzun sürede burç değiştiren jenerasyon gezegenler. Kişilik oluşumunda minimum paya sahipler. Onun yerine dilersen senin sentez ve gölge burcunu bulalım.

 

Sentez burç senin baskın burcun, gölge burcun ise sende özellikleri hiç görülmeyen burcun olur. Genellikle gölge burcun neyse o yönden insanlarla tanışman oldukça olasıdır.

 

Şimdi gezegenlerin hangi burçta olduğunu sıralayalım:

Güneş=Oğlak (Güneş 3 puanlık değer kazanır.)

Ay=Terazi (Ay 3 puanlık değer kazanır.)

Yükselen=Kova (3 puan)

Tepe noktası=Akrep (1 puanlık değer)

Merkür=Oğlak (1 puan)

Venüs=Yay (1 puan)

Mars=Oğlak (1 puan)

Jüpiter=Terazi (1 puan)

Satürn=Terazi (1 puan)

Diğer gezegenler kişilik oluşumunda gereksiz olduğu için yazmıyorum.

 

Gezegenlerin yanında puanlar var, şöyle bir tablo çıkaralım ve gezegenlerin yanında bulunan puanları burçların yanına yazalım.

Oğlak (3+1+1) Boğa Başak |Toprak grubu burçları: 5 puan

Terazi (3+1+1) Kova (3) İkizler |Hava grubu burçları: 8 puan

Koç Aslan Yay (1) |Ateş grubu burçları: 1 puan

Yengeç Akrep (1) Balık |Su grubu burçları: 1 puan

Öncü: 10 Sabit: 4 Değişken: 1

(Gezegenler yanyana aynı satırdaysa aynı elementten, alt alta aynı sütunda ise aynı niteliktedir. Toplam 15 puan var. Satırlar ve sütunlar toplamı 15 olmalı)

 

Daha rahat anlaman için Oğlak ve Terazi'ye direkt 5 puan yazmak yerine 3+1+1 yazdım.

Oğlak burcu: Güneş (3 puan) + Merkür (1 puan) + Mars (1 puan)

Terazi burcu: Ay (3 puan) + Jüpiter (1 puan) + Satürn (1 puan)

 

Görüldüğü üzere en fazla puan alan element Hava, en fazla puan alan nitelik ise öncü sınıfı. Hava grubundan olup öncü nitelikli hangi burç var? Terazi burcu. Buradan senin Terazi burcuna yatkın biri olduğunu görebiliyoruz. Peki ya tabloda nitelik ve element bakımından en az puanı alan hangi burç var? Değişken nitelikli ve su/ateş grubu olan Balık ve Yay burcu var. Genellikle çevrende bu iki burçtan insanlar var olabilir ve bu iki burcun özelliklerini daha az gösteriyorsun.

 

Bununla beraber sürükleyen gezegenin Ay. Güneşten sonra o geliyor.

 

5. evin İkizler burcu. Yani güneş burcu ikizler olan kimselerle çok iyi eğlenebilirsin ve onlara aşık olabilirsin.

 

En bilinen şey doğum haritanızda görünen yükselenin siz doğduğunuz zaman doğuda kalan yıldız olduğu. Ne kadar hoş öyle değil mi? O güneşin doğduğu çizginin hemen üstü 12. evdir, orada gün doğarken çok güzel görüntüler olur. Usul usul manzarası ile içinizi ısıtır ve size moral aşılar. O an güneşi seyrederken kaç kişi olursanız olun yalnızsınızdır. Kendi içinize dönmüşsünüzdür ve geçmişinizi sorguluyorsunuzdur. İşte o anlar herkes için mistik anlardır, birazda duygusal. Dilersen bu hoş alanın astrolojideki tam karşılığı olan 12. evi inceleyelim. 12. ev Balık burcuyla bağdaştırılan bir ev. Genellikle kişinin iç dünyasını belirttiği söylenir. Tam ismi ise "Arınma Evidir." Güneş buradayken yavaş yavaş bulunduğunuz yer karanlıklardan arınır. Aynı şekilde kişinin Güneş'i 12. eve düşüyorsa kişi kendisine yük olan zor olan şeylerden hayatı boyunca arınır ve ömrü boyunca yalnız olmayı tercih eder. Çünkü insanlar onun Tanrı ile arasında olan bağı engeller. Balık burcu ile bağdaştırılır.

 

Senin 12. evinde Oğlak burcu ve Mars var. Bu senin oldukça şiddetli ve baskılı bir iç dünyaya sahip olduğunu, çok sık içsel krizler geçirdiğini fakat bunu kimseye belli etmediğini gösteriyor. Aynı şekilde yaptığın aktiviteler ve düzenlemeler hiç fark edilmiyor.

 

Güneş biraz daha yükseldiği ve 12. evden kurtulduğu zaman 11. eve varır. Burada güneş bir kaç saat önceki karanlığı tamamen dağıtmıştır, etrafın aydınlandığını artık herkes fark etmiştir. Yavaş yavaş insanlar diğerleriyle anlaşmaya başlamıştır. 11. ev astrolojide arkadaşlar evi olarak geçer. Kişinin kendi kurallarını diğerlerinin kabul etmesi esasına dayalıdır. Kova burcu ile ilişkilendirilir. Sen doğduğun zaman Yay burcu bu evdeymiş, kabaca özetlemek insanlarla hemen arkadaş olabilirsin ve çevrende farklı kültürlerden insanlar olduğu gibi mistik konularla uğraşan arkadaşlarında var.

 

Güneş dahada yükseldiği, en tepeye vardığı an bütün gücünü tamamen ortaya koyar ve ortalığı bunaltıcı derecede sıcak yapar. İnsanlar sığınacak bir yer aramanın telaşı içerisine girer çünkü o sıcakta güneşin altına kalırsan başına güneş geçer ve hastahanelik olursun. Güneş'in o sinir bozucu anlarda bulunduğu konum 10. evdir. Bu 10. ev öyle bir evdir ki bu evde bulunan bütün gezegenler kendini rahat hissetmezmiş. Kişinin kariyer ve şöhret konuları ile yakından alakalıdır. Zira bir kişi şöhrete kavuşana kadar güneşin altında yanıp sığınacak bir yer arayan kişi gibidir, şöhrete kavuştuğu zamanda güneşin o zararlı ışınlarından kendini koruyacak bir yere ulaşmıştır. Bu 10. ev doğum haritasında özel isimlerle anılan dört çizgiden biridir, ona da tepe noktası denir. Tepe noktası gerçekten anlamda sen başını kaldırıp en tepeye baktığın yere denir. Bildiğin tepe noktası yani, doğum haritanda da en üstü gösteren taraf tepe noktası. Sende bu tepe noktası Akrep burcuna geldiği gibi Yay burcu tarafından kesiliyor. İçeriğinde Venüs'ü ve Uranüs'ü barındırıyor. Kaba taslak yorum şu: Şöhretten ve kariyer yapmaktan büyük keyif alıyorsun, ayrıca iş ortamındaki arkadaşlarından etkileniyor olabilirsin. Daha olgun kişilikli kimseler aynı şekilde daha çok ilgini çekebilir. Es geçmeyelim: 10. ev soğuk nevale Oğlak burcu tarafından yönetilir.

 

Güneş o en tepedeki dandik halinden sonra o yakıcı sıcaklığını bırakır ve daha tatlı tatlı çevreyi ısıtmaya başlar. İnsanlar işine kaldığı yerden devam eder ancak dinlenecek enerjiyi bulduklarından dolayı herkesin ruh hali biraz daha hoştur. Daha doğrusu çakır keyiftir, kişiler güneşin doğuşunda yaşadıkları ruh halini tekrar yaşar fakat bu sefer daha sosyaldirler. Herkes birbiri ile eğlenmenin dersindedir ve yaptıkları işler kişileri bunaltmaya başlamıştır. Herkes bitse de gitsek peşindedir. Güneş'in bu bulunduğu konum 9. ev olarak değerlendirilir. Kişinin uluslar arası ilişkilerini, mistik fanatik eğilimlerini, felsefi yönlerini, nasıl eğlenebildiğini ve yüksek öğrenimini gösterir. 9. evin Akrep burcu. Sen her şeyi felsefi yönleri ile ele almaya çalışan ve bunun için dünyayı dolaşmaya hazır birisin. Uzun yolculuklar senin felsefi yönünü daha çok açığa çıkarır ve uzun yolculukların senin için ayrı anlamı vardır. Ciddi bir öğreti öğrenmen, bütün hayata bakış açını değiştirebilecek olayların uzun yolculuklar esnasında sende olması muhtemel. (9. ev yay burcu ile alakalandırılır. Artık fark etmişsindir her ev burç sırasına göre alakandırılıyor. 8. ev Akrep, 7. ev Terazi, 6. ev Başak vs vs. Sanırım kavradın bu işi daha yazmıyorum.)

 

Güneş o 10. evden sonra hafiften alçalmaya başlamıştır ve 9. evin sona ermesi ile artık iyice batış noktasına yaklaşmaya başlıyordur. Güneşin batmasına daha çok vardır ancak kişiler bir günün daha bittiğinin farkına varmıştır. İnsanlar moralsizleşmeye, daha alıngan ve daha huzursuz olmaya başlamıştır. Herkesin aklında bir ton düşünce kafaları dalgın görünür. Sabahtan beri koşup oynayan sağa sola küfreden velet bile uzun uzun düşünmeye başlamıştır. Bu işte 8. evin etkisidir, yeniden doğuş evi olarakta bilinir. Güneş bir sonraki eve geçene kadar herkes o gün ne yaptı ne etti değerlendirip günün geri kalanına kendini hazırlar. Senin 8. evin Başak burcu ile başlıyor Terazi burcu ile bitiyor. Ay, Jüpiter ve Satürn bu burçta üst üste binmiş. Ayrıca Pluto'da 8. evde olunca kendi evinde tam güç vermiş oluyor. Ortak para yönetimi konusunda oldukça başarılısın. (Ailenin parası vs vs) Mistik ama aynı zamanda gizemli konulara oldukça meraklısın.

 

Güneş daha da alçalmaya, insanların gökyüzünde güneş olmasına rağmen mekanlar karanlık geldiği için ışıklarını yakmaya, arabalarının farlarının yanmaya başladığı aralık ise 7. evdir. Bu aralıkta insanların birden karşısındaki insana ilgi duyası, ona daha fazla değer veresi ve o kişi ile arasındaki bağı daha da iyileştiresi gelir. Karşısındaki ile kendisi arasındaki ilişkide adalete biraz daha dikkat eder. Herkes bu evrede biraz daha romantiktir, aşkların pek çoğu güneşin batımına başlar derler ya. Haha... Hep 7. evin etkisi bunlar. Senin 7. evinde Aslan burcu başlıyor, Başak burcu bitiyor. Eh, ikili ilişkilerde kendini yağ gibi üste çıkaran ancak hoş bir mizacın var. Karşındakine en az kendin kadar değer veriyorsun. İnsanlarla ikili ilişkilerde bulunmak sana keyif veriyor, tıpkı benim gibi.

 

7. evin bitişini/başlangıcını gösteren alçalan çizgisinden başlayan bütün evler kişinin farkında olmadığı konuları ilgilendirir. Burada artık gece vardır ve hatırlarsam sana gezegenlerle ilgili yazdığım yazıda astrolojide gece gündüzde olan konuların bir gölgesidir. Bundan sonra yazacağım evlerde zıt evine de vurgu yapacağım.

 

Güneş battıktan biraz batınca coğrafi konum olarak tam zıt noktada güneş hafiften doğmaya başlamıştır. Kişiler artık yavaş yavaş evlerine çekilmiş kendi kişisel bakımlarını yapmaktadırlar. Kimisi bütün gün sığır gibi koktuğunu fark eder kendisinden utanır. Gider bir duş alır falan. Ne sığır herifmişim lan diye kendine kızar. Sonra televizyonunun karşısına geçer ve temiz olmasının tadını çıkarır. 6. ev itaat etme, kişisel temizlik ve detaylar konularını yönetir. 12. evde var olan "Kendini tanı!" teması aynı şekilde 6. evde de vardır fakat 6. evde kişinin kendini tanıması daha fiziksel yollarla gerçekleşir. Bununla beraber 12. ev kişinin kendi benliğini öldürmesini konu alırken 6. ev kişinin kendi benliğini yenerek boyun eğmeyi konu alır. Senin 6. evinde Yengeç burcu görünüyor. Sen sevdiğin insanlara büyük önem veren, onlar için her şeyi yapabilen hatta hastalanmayı bile göze alan birisin.

 

Vakit biraz daha geçtikten ve dünyanın zıt tarafında 11. ev belirmeye başlayınca insanlar artık temizliği bırakıp eğlenmeye ve çocuklarıyla beraber ilgilenmeye başlarlar. İnsanlar yine çakır keyiftir, yemekler pişmiş ve masaya konmuştur. Bütün gün çekilen o çile unutulmuştur ve sanki yarın yokmuş gibi eğlenilir. Senin 5. evinde İkizler burcu görünüyor. Bu 5. ev bakımından kısır bir burç olarak yorumlanabilir. Fazla çocuğun olmadığı gibi fazla yaratıcı olmayabilirsin. 5. evdeki ikizler kişiye edebiyat bakımından bir artı verir ve yaratıcı bir yazarlık yeteneği oluşturur. Bununla beraber konuşmaların oldukça eğlenceli olabilir.

 

Vakit dahada geçer, artık dünyanın öbür tarafında öğlen vakti yaşanmaktadır. Saat 12'ye yaklaşmıştır. İnsanların artık uykusu gelmiştir, eğlence içerisinde geçen bir kaç saatten artık yorulmuşsunuzdur. Artık evde değilseniz bile evinize geri dönmek istersiniz çünkü sokaklar hem soğuktur hemde serseri dolmuştur. İnsanlara karşı bir mücadele vermeye başlamış, evinizin kapısındaki serseriyi nasıl alt ederim düşünmeye başlamışsınızdır. O kadar keyif içinde geçen vakitin bir karşılığı olduğunu fark edersiniz. Korkuyorsunuzdur fakat bunu belli etmiyorsunuzdur. En sonunda evinize gittiğiniz zaman içinizden mobilyalara bile sarılmak gelir. Ailenizi ne kadar çok özlediğinizi fark edersiniz. İşte 4. ev senin korunacak yer anlayışını direkt olarak gösteriyor. Sürdürdüğün mücadeledeki dinlenme yerini anlatır sana. 4. evinde Boğa burcu (Venüs Yayda) var. Bu senin evine ne kadar düşkün olduğunu, evini ne kadar çok sevdiğini ve sahip olduğun mistik deneyimlerinin çoğunluğunu evinde yaşadığının bir göstergesi.

 

Vakit biraz daha geçtikten sonra artık düşüncelere dalmaya başlarsın, evinin sana sağladığı rahatlık seni düşüncelere yönlendirir. Hazırlanıp yatağa uzanmışsındır belki ama sürekli düşünürsün. O an düşüncelerini anlatacak birileri anlarsın, artık o dereceye gelmiştir ki üstünden o güzelim battaniyeyi atar ve önüne kağıt kalem alır yazmaya başlarsın. Bütün gün nasıl olur da bu kadar çok şeyi düşünmedim diye kendine hafiften kızarsın. 3. evin konusunu böyle özetleyebiliriz işte. 3. ev senin düşüncelerini yönettiği gibi düşünme hızı ile yakından alakalı Merkür ile ilişkilendirilir. Senin 3. evinde Koç burcu var ama çok çok sonuna geldiği için ben Boğaymış gibi yorumluyorum. Sen konuşmanla insanları etkileyebilen, felsefi yönde düşünmeyi hiç bırakmayan bir kişiliksin. İletişimin ilk aşamasından insanlar seni seviyor ve senden kolayca etkileniyor.

 

Birden sen o kağıtta uzun uzun şeyler karalarken uyku bastırır, o hiç gelmeyen uyku hemencecik bastırıverir. Sen elindeki kalemi kağıdın üzerine usulca bırakır ve olduğu gibi hemen başını masaya koyarsın. Kimse sana ellemesin, kimse senle uğraşmasın kimse senin rahatını bozmak istemezsin. Bütün gün böylesine güzel bir duygu yaşamamışsındır, hiç olmadığı kadar rahat hissedersin. 2. evi de özetlemiş bulundum. Senin 2. evinde Balık burcu var ve Jüpiter Terazide. Sen rahatlığın konusunda hiç bitmeyecekmiş gibi düşünen, bitmemesini de istemeyen bir kişisin. Pazar günü çılgınlar gibi kafasını dağıttıktan sonra Pazartesi sabahı "Bu ne ya?" diye hüngür hüngür ağlayabilirsin.

 

Bak şu şarkıda çok güzeldir, dinlememezlik yapma gerçekten bozulurum. [url=

[/url]

 

Ve gelelim asıl başta yorumlamam gereken fakat en sonda yorumladığım eve. Vakti dahada geçtikçe, uykunun ilk evresi bittince artık bilinçaltında gizli kapaklı kalmış şeyler birden kendini göstermeye ve kendini belli etmeye başlar. Okulundaki rezil şahısa söylemek istediklerin o rüyalarda ortaya çıkar, kendini getirmek istediğin hal o anlarda ortaya çıkar. 1. ev aynen bu konuları kapsar, hareket geçirme ve varlığa dökme 1. evin anahtar kelimeleridir. Senin 1. evin Kova, yani yükselenin Kova. Sen kendi düşüncelerini diğer insanlara dikte etmeye çalışan ve varlığınla bile insanlara kurallarını kabul ettirebilen birisin. Haksız olduğun hiçbir şey yok, sen zaten en doğrusunu düşünebilme yetisine sahipsin. Önemli olan toplumun bunu kabul etmesi, zira aşırıya kaçan yönlerinin açıklaması mutlaka var ve bunu herkes kabul etmeli.

 

İlk olarak kalıp olarak açıları öğrenmeye ne dersin? Mesela kavuşumlar?

 

Kavuşumlar iki gezegenin enerjinin aynı şekilde çalışıyor olmasını vurgular. Genellikle iyiye yorumlanır ancak bazen kötümcül anlamları da olabilir. Ancak sen öyle bir kavuşum taşıyorsun ki şu ana kadar kötü yorumlandığını görmedim. "Mükemmel kavuşum" olarak değerlendirilen bir kavuşum... Tabii ki de o kavuşum Bolluk yıldızı Jüpiter ile Disiplin yıldızı Satürn'ün kavuşumudur.

 

Haritanda Satürn ile bağlantılı çok fazla burç taşıyorsun ve Satürn'ün Terazide olması senin Satürn'ünün döve döve Jüpiter'e baskın olduğunun göstergesi. Satürn Terazide hırpalayıcı özelliklerini kaybeder ve tatlış bir hal alır. Ağır başlı, sakinliğini bozmayan ve insanlarca saygı duyulan bir kişiliksin. Yani Terazi'deki Satürn'ün anlamı bu. Böyle bir Satürn Jüpiterle kavuşuma geçince kişinin serin kanlı, karşısına çıkan engelleri ağır başlılıkla kabul edebilmesini sağlayan ve kolayca pes etmeyen bir kişilik meydana getirir. Bu kavuşum içinde birde Ay'da var! Aaa çok ilginç! Sen duygularını kolayca törpüleyen, sevgi yönüne bir dur diyen ve karamsar bir kişilik olduğu kadar değer verdiği kişilerin üstüne aşırısıyla düşen, onları her yönden hayata hazırlamaya çalışan bir kişiliksin. Ama tabii bazen duygusuz biri kesilmen, insanları yargıya tutmanda olası şeylerden biri.

 

Şimdi... Doğum haritası yorumlama bakımından gerekli detayları vereyim, iki gezegeni yan yana getir yorumla.

Güneş'in kavuşumu: Kişiliğe doğrudan etki eden şeyleri sembolize eder. Kişiliğin bir parçası olurlar adeta. Senin güneşinle kavuşum yapan Merkür var, senin hızlı düşündüğünü gösteriyor. Kavuşumun iki derecelik bile olmaması senin hızlı düşünürken çok fazla hataya düştüğünün bir başka göstergesi. Hızlı kavramanın nedeni bu açı olabilir.

 

Ay'ın kavuşumu: Kişinin sahip olduğu karanlık yönlerinin bir parçası haline gelen şeyleri sembolize eder.

Merkür'ün kavuşumu: Kişinin yaşam ve düşünce hızını aynı zamanda düşünce şeklini temsil eder.

Venüs kavuşumu: Kişinin sahip olduğu güzellik anlayışını ve hatta güzelliğine gelen katkıları temsil eder. Senin Venüs Mars kavuşumun var. Cinsel anlamda çekicilik bu açının en bilinen yönüdür. (Not: Çok pardon ya kendi doğum haritamla karıştırmışım Venüs Mars kavuşumun yokmuş benim varmış. :/)

 

Mars kavuşumu: Kişinin enerjisinin nasıl kanalize edilebilineceği hakkında fikir veren açılardır. Venüs Mars kavuşumunu cinsel yönden çekicilik diye yorumlamıştım, Venüs'ün cinsellikle doğrudan ilişkisi olduğunu düşünürsen Mars'ın Venüs'e kavuşum yapması kişinin enerjisini cinsellik konularına kanalize ettiğinin göstergesidir. (Kendimi ifşa ettim sus sus) Senin Mars'ın yükselenle kare açı yapıyor. Bu demektir ki sen enerjini harekete geçirme ve dış görünüş konularına kanalize ediyorsun, aynı şekilde savaşçı bir görüntün olabilir. Yükselenin Kova olduğu için Kova burcunun agresif yönleri sende daha da tetiklenir. (Düşüncelerini kabul ettirme falan. Biliyorsun zaten)

 

Jüpiter kavuşumu: Dokunduğu şeyi büyüten bu gezegen bir başka gezegenle kavuşumda olduğu zaman o gezegene destekleyici etki bırakırlar. Mesela Marsla kavuşum halindeyse kişi kendisini aşırı hareketli hissedebilir. Senin Ay'ın ile kavuşum halinde. Bu açı aslında duygularda aşırılık anlamına gelir. Devam edeceğim ancak biraz işim var. Üzgünüm. Bu gece daha yazacağım.

 

Satürn'ün kavuşumları: Beraberinde bulunduğu gezegenin etkisini hafifleştirir. Mesela Ay ile kavuşum yaparsa kişinin duyguları körelir, Ay burcu da Oğlaksa artık nasıl bir şey ortaya çıkarır merak ettim.

 

Kavuşumların bu kadarı yeterli. Zira diğer gezegenlerin etkileri tam bilinmediği için gezegenin kavuşum yapması ilişkilendirilen burcun özelliklerinin ön plana çıkması şeklinde bilgiler ön plana çıkartılıyor.

Şimdi Kare açılara geçelim. Kare açılar kişinin önündeki engeldir ve insanların bu kare açıyı aşmaları istenir.

 

Yoluna çıkan büyük bir kare gibi düşün. Ciddi engeldir insan için. Ancak kişi bu engeli aşmak için çabalarsa ki engeli aşmak için verdiği o büyük eforun aslında kendisinin ne denli yol katetmesinde yardımcı olacağını görecektir. Kişinin kendi enerjisini bir hedefe yönlendirmesi bakımından iyi olduğunu düşünülebilinir. Ayrıca sekstil açıların işe yaraması için kişinin o yöndeki özelliğinin fark etmesi gereklidir ve sekstil açıların tetiklenmesi ile ortaya çıkan durumlar kare açıları aşmanın ödülü olarak değerlendirilebilinir.

 

Zodyakta aynı nitelikte burçlar birbiri ile ya kare açı yapar ya da zıt açı. Aynı nitelikteki burçlar arası uyumsuzluğu oldukça rahat kavrayabilirsin. Mesela Akrep burcu Kova'ya kare açı yapar, Kova burcu genellikle sosyal ve insanlara değer veren bir burç olarak literatüre geçmişken Akrep burcu antisosyal halleri ile tepkileri toplar. Aynı şekilde Yay burcu çok dağınık ve umursamaz yapılıdır, buna karşılık Başak burcu ise titiz ve takıntılıdır.

 

Senin doğum haritanda 6 tane kare açı var. (Satürn sonrasını saymıyorum.) Benim ise sadece 3 tane kare açım var. Buradan senin benden daha çok zorluklarla karşılaştığını ve senin benden daha çok başarılı olacağını çıkartabiliriz. Ancak mesele kişinin zorluklar karşısında pes etmemesi ve efor harcaması.

 

Güneş karesi: Karakterin uyumsuz yönlerini gösterir. Sende güneşle alakalı (Hay maşallah) üç adet kare açı var. Birincisi Güneş Ay karesi. Bu açıdan bende de var. Kişiliğin duygularla uyumsuz çalıştığını, duyguların bastırıldığını ve bu yüzden şiddetli depresyon gibi ağır duygusal çalkantıların bir habercisi. Depresifiz. İkincisi Jüpiter ve Satürn karesi. Sen kendini zamanında aşırı şımarık olarak bulmuş fakat sonrasında hayatın zorlukları karşısında çarpılmış, umudunu kaybetmiş ve sırtına binen yüklerden bıkma noktasına gelmiş birisin.

Ay karesi: Kişinin kendi duygularıyla çelişen başka bir yönü gösterir. Aynı şekilde bu Ay kareleri bol olursa kişiye annelik rolünü üstlenenle anlaşamamasını gösterir. Sende Güneş ay karesi yanında Ay Merkür karesi var. Bu duyguları ifade etmekte zorluk, duyguların düşüncelere ters düşmesi ve duyguların düşüncelerle bastırılıyor olmasını ifade eder. Merkür'ün 11. evde olması kişinin kendi duygularını topluma ifade etmesinde zorluk olarak görülür.

 

Merkür karesi: Kişinin düşüncelerindeki dengesizlikler ve bozukluklar olarak tanımlanır. Ay'ın dışında Jüpiter ve Satürn ile kare yapıyor. Satürn ve Jüpiter'ın kavuşumda olduğunu ve Satürn'ün baskın olduğunu düşünürsek şöyle bir yorum yapabilirim: Sen karamsar düşünmeye oldukça yatkın ve her şeyin en kötü yönlerini bularak insanları yoran birisin. Düşüncelerine güvenmeyebilirsin çünkü zamanında aşırı saçma ve gerçeküstü projelerinin çuvallaması senin moralini bozmuş olabilir.

 

Venüs karesi: Kişinin sanatsal ve kadınsal yönü ile ilgili sıkıntıları vurgular. Dışsal gezegenler dahil Venüs'te bir kare açı taşımıyorsun.

 

Jüpiter karesi: Kişinin şansını fazla zorladığı durumları gösterir. Bu açıları tanımlamıştım. Genellikle şımarıklıkla bağlaştırılır, kişi çocukluğunda ve gençliğinde oldukça şımarılmıştır ve her şeyin istediği gibi olacağını düşünür. Ancak ömrünün geri kalanında bir destek bulamayınca oturup ağlar ve neden bu kadar kötü bir yaşantısı olduğunu düşünür.

 

Satürn karesi: Kişinin daha üstün bir kişi veya yapı tarafından sınırlandırılmasını ve normal bir insanın katlanamayacağı yönlerini gösterir. Aynı zamanda kişiye babalık rolünü üstlenen kişi ile ilgili olan sıkıntıları da vurgulanır. İkimizinde yükseleni Kova olduğundan dolayı kendi başıma gelen bir şeyi sana da anlatmalıyım. Yükseleni Kova olan kişi bu açılarda üstünlük sağlayıp başarıya kavuştuğu zaman diktatör eğilimlere baş vurur ve çevresindeki insanlar kayıtsız şartsız bu kişilerin her dediğine boyun eğer. Bunu kendime uyarlayarak söylüyorum, direkt sende geçerli olmayabilir. Zira ben Adolf Hitler'in sahip olduğu kare açılar bende de var. Hazır adını anmışken bir fatiha okuyalım, zira saygı duyduğum bir eleman benim Adolf Hitler'in psikolojisinin %70'ini taşıdığımı söyledi.

 

(Burada sıkıldığımı belirtiyorum ve yarıda kesiyorum. Daha da devam etmiyorum, araştırmasını istiyorum)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Satürn:

Güneş'in ve Ay'ın zıt gezegenidir. Güneş ve Ay varlığı temsil ederken Satürn hiçliği ve hiçlikten mükemmellik çıkarmayı temsil eder.

Oğlak burcu: Hayata bir hiç olarak başlar, çabalar ve mükemmel bir şahıs olur. Ama mutlaka çabalar.

Kova burcu: Çevresindeki insanlar bir hiçtir, çabalar ve çevresindeki insanları mükemmel şahıslar haline getirir.

şu kısmın hangi yerinde eşim bilmiyorum.yükseleni kova burcu oğlak.pek bir nimetini göremedim.onun satürnün.

let bana da yazabilirmisin kötü eleştirmicem belki şu beni huzursuz eden eksik contayı bulurum.

güneş terazi

merkür başak

venüs akrep

mars yay

jüpiter oğlak

neptün yay

uranüs yay

pluto oğlak

kuzey ay düğümü boğa

juno başak

:D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Satürn:

Güneş'in ve Ay'ın zıt gezegenidir. Güneş ve Ay varlığı temsil ederken Satürn hiçliği ve hiçlikten mükemmellik çıkarmayı temsil eder.

Oğlak burcu: Hayata bir hiç olarak başlar, çabalar ve mükemmel bir şahıs olur. Ama mutlaka çabalar.

Kova burcu: Çevresindeki insanlar bir hiçtir, çabalar ve çevresindeki insanları mükemmel şahıslar haline getirir.

şu kısmın hangi yerinde eşim bilmiyorum.yükseleni kova burcu oğlak.pek bir nimetini göremedim.onun satürnün.

let bana da yazabilirmisin kötü eleştirmicem belki şu beni huzursuz eden eksik contayı bulurum.

güneş terazi

merkür başak

venüs akrep

mars yay

jüpiter oğlak

neptün yay

uranüs yay

pluto oğlak

kuzey ay düğümü boğa

juno başak

:D

Mesele aslında o tarafa eğimi olduğu, eğer eşinin Mars'ı veya Satürn'ü ters bir konumdaysa o tarz etkiler az olabilir. Bununla beraber yapacağım yorum bu kadar detaylı olmaz. :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mesele aslında o tarafa eğimi olduğu, eğer eşinin Mars'ı veya Satürn'ü ters bir konumdaysa o tarz etkiler az olabilir. Bununla beraber yapacağım yorum bu kadar detaylı olmaz. :D

detaylı da olabilir.eşimin marsı koç satürnü venüsü oğlak önceki mesajda sadece bana aitolanları yazmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...