Jump to content

Enokyan Büyülü Satranç .


sidar

Önerilen Mesajlar

Enokyan Büyülü Satranç Enokyan Büyülü Satranç Altın Şafak Cemiyetinin Gizli Öğretilerindendir. Altın Şafak Cemiyeti tarafından hazırlanan dörtlü gruplardan oluşan taşlardan meydana gelen büyü satrancıdır. Altın Şafak Cemiyetinin 3 kurucusundan biri olan William Wynn Westcott tarafından satrancın kuralları oluşturmuştur. Kraliçe 1. Elizabeth' in danışmalarına yardımcı olmak için, astroloji ile ilgili çalışmalarda, kullanmak için yapılmıştır. Eğitim ve inisiyasyonla tam olarak uygulanması esas alınmıştır. Enokyan büyülü satrancının taşların her biri Tanrı formlarını simgeler. Bu bir büyü ve kehanet yapmak için oynanan satrançtır. Enokyan satrancının tahtası çok renklerden yapılmıştır. Mısır tanrıları dört ayrı renkle temsil edilmiştir. Parçaların ana kimlikleri şunlardır: Osiris ile temsil edilen kral İsis, kraliçe Horus , şövalye Aroueris, piskopos Nephthys, kale ile temsil ederler. Enokyan büyülü satrancı, dört ana temel kuralla oynanır. Bu temel kuralların her biri kendi altında dört ayrı alt kurallara ayrılmıştır. Enokyan satrancı iki kişi ile oynanmamaktadır. Bir insan ve bir de görünmez ruh ile oynanır. Satranç tahtasının her iki yanına karşılıklı gelecek şekilde sandalyeler konulur ve sandalyenin birine insan oturur. Karşı boş sandalyeye gözlerini dikerek bakar. Ruhla insiyasyon sayesinde temas kurup oynanırdı. Oyun karmaşık olsa da gerçek anlamda kullanım şekilleri ve amaçları vardı. Mathers MacGregor, kocasının bu oyunlarda bizzat oynadığını belirtmiştir. Enokyan büyülü satranç oyununun Altın Şafak çevrelerinde en gizli öğretilerden olduğunu William Butler Yeats yazılarında belirtmiştir.

 

indir.jpg

 

Kaynak :

Enokyan Büyülü Satranç,Okultizm forum .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.Elizabethin danışmanlığını John dee yapıyordu ,Kraliçenin Tahta çıkış tarihini hesaplayan hermetik felsefeylede ilgilenen john dee bu oyunu astrolojik çalışmalarında nasıl kullanıyordu acaba ,İnsiyasyon ve davet üzerine ruhla oynanıyordu ,Karşılıklı idda içerisinde birbirine meydan okuyup ruhtan bilgi alıyorlardı heralde. Burada kalp daveti ile yaşayan bir kişinin bilinciyle de oynanabilir mi acaba bu oyun ?.:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öğrenmeyi çok isterdim, ortaokul ve lisede satranç birinciliği olan biriyim baya ilgimi çekti.:D

 

Evet benimde lise ikinciliğim vardır.:) yalnız tanrısal formlar dikkatimi çekti isis horus falan güneş tanrıları ve tanrıçalar ile mitolojide de en ünlüsü apollon olmak üzere kehanet yetenekleriyle özdeşleştirilmişlerdir hep john dee nin kendimizi gerçekleştirdiğimiz tanrısallaştığımız güneş gezegenine verdiği önem ve bedensiz varlıklardan aldığı tebligatta biliniyor bu oyunuda eğlenceli bir tarot gibi düşünebiliriz gibime geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...