Jump to content

Kayip kiz / gone girl - 2014


AEON

Önerilen Mesajlar

kayip-kiz-1410361099.jpg

 

KENDİ YORUMUM

 

David Fincher bana göre bu işin tanrısıdır. Son filmi olan ” Gone Girl ” den haberim olduğu gibi keyifli bir gece geçireceğimi düşünüp play tuşuna bastım. Filmdeki bazı şeyler bana bir o kadar tanıdık geliyordu ki, izlediğim her an yumruk gibi çarpıyordu suratıma. Geçmişimi, ve olsaydı onunla geleceğimi, paranoyak olup git gide işin içinden çıkamamamı, YALAN üzerine kurulu bir sistemi ve bir kadının diğer ikinci yüzünü korkunç bir şekilde yüzüme vuruyordu. Zamanın da onun için yapmadığım şeyler için gerçekten oturup ta dua ettim, kaybeden ben değildim ama akıl sağlığımı böyle bir kadın yüzünden kaybettim diyebilirim. Bu kadar abartılı olmasa da yaşadığım olaylar zincirinde böyle lanet ve kendini zeki sanan bir kadın ile kenetlenmiştim. Zeki olup olmaması sorun değildi aslında, sevmiştim. Ama bir katildi. Başkaları ile yatıp kalkan, her kelimesi yalan olan ve 4 sene boyunca benim sabrımı sınayan bir katil. Bana cehennemi yaşatmadı, zira ben onun için hiçbirşey yapmıyordum. Yaşatamadı demek daha doğru olur sanırım, ben onun affedilemez hatalarına karşı devam ettim. Dedim ya tek kaybım akıl sağlığı, belki şu an bunu okuyanlar ” e bundan daha büyük birşey mi var? ” derler. Öyle düşünmeyin iyi ki o tüm erkeklerle yatıp kalkan, başkalarından çocuk aldıran kadınla evlenmedim. David amcamızın bu filmi kulağıma küpe olsun, bir gözümü daha açtı. O kevaşe ile evli olsaydım bu filmi ben yazardım çünkü aynı olaylar olurdu. David amca ise ekmek yiyemezdi. Hem gerip hem düşündüren bu film bana bi kadını kaba sığdıramayacağımızı, gerçekten iki yüzlü insanların yapabileceği en son noktaları gösterdi. Siz siz olun insanları bir sefer değil bin sefer tanıyın, o da yetmeyebilir ama ben çözümü buldum. Yalnızlık iyidir hehe. İçim rahat klavyem de sağlammış her tuşu çalışıyor, hadi bir sigara yakıp David Fincher a saygılarımızı iletelim…

 

 

 

---

 

 

Kayıp Kız (Özgün adı: Gone Girl) David Fincher tarafından yönetilen ve aynı adı taşıyan 2012 romanından Gillian Flynn tarafından uyarlanan, 2014 ABD yapımı gerilim filmi. Filmin başrollerinde; Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry ve Carrie Coon yer almaktadır.

Ortabatı Amerika Birleşik Devletleri'nde geçen hikayede gizemli bir şekilde karısı kaybolan bir adam kısa bir sürede şüpheleri üzerine çekmektedir. Filmde sahtekarlık, medya, ekonominin evlilik üzerine etkilerini ve insanların birbirlerini algılamaları incelenmektedir.

Film 26 Eylül 2014'de 52. New York Film Festivali'nin açılış gecesinde dünya prömiyerini yaptı. 3 Ekim'de ABD'de sinemalarda gösterime girdi. Kayıp Kız; Pike ile Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu ve Fincher ile En İyi Yönetmen dalları da dahil olmak üzere dört Altın Küre Ödülü adaylığı kazandı.[1]

 

vikipedi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...