Jump to content

Şizofreni ve Cin Çarpması


0zguN

Önerilen Mesajlar

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde görev yapan M. Kemal Irmak isimli profesör, uluslararası hakemli bir dergide "Şizofreni ya da Cin çarpması" başlıklı bir makale yayımladı.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nda çalışan Profesör M. Kemal Irmak, Journal of Religion and Health isimli dergide yayımlanan bilimsel makalesinde şizofreni hastalarının cinler tarafından rahatsız edildiğini kabul etmesi dikkat çekti. Meselenin bir başka ayrıntısıysa bilim değeri tartışmalı olan bu dergiye yazılacak bilimsel makaleler için TÜBİTAK'ın dünyanın en önemli bilimsel dergilerine verilen teşvikin neredeyse aynısını vermesi.

Prof. Irmak, makalesinde beyne yerleşmiş cinlerin şizofreni semptomları oluşturabileceğini söylerken, bazı üfürükçülerin de hastalıkları tedavi ettiğini öne sürdü. Odatv'de yer alan habere göre, tıp mesleğinin "cin çarpması" olasılığını artık hesaba katması gerektiğini savunan Irmak, doktorların "dini şifacılar" ile birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Prof. Irmak'ın makalesinden bir bölüm şöyle:

"Halüsinasyon problemine karşı geliştirilebilecek bir yaklaşım, cinli bir dünyanın varlığı ihtimalini düşünmek olabilir. Cinler bütün ana dinlere göre, var olduğu ve insanları ve insanların vücutlarını yönlendirdiği düşünülen görünmez varlıklardır. Cinlilik durumu, sanrılar ve halüsinasyonlarla birlikte gözlemlenen ruhsal bozukluğun yarattığı bir dizi tuhaf davranış olarak yorumlanabilir. Bu nedenle şizofrenideki halüsinasyon, cinlerin gerçek görüntüsünden kaynaklanan yanlış bir yorum/yanılsama olabilir. Bulunduğumuz bölgedeki bir üfürükçü, şizofreni hastalarının iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Tedavi yöntemi, hastaların 3 ay içinde görünen semptomlardan kurtulduğu düşünüldüğünde başarılıdır. Bu nedenle tıp insanlarının üfürükçülerle çalışmaları, şizofreni için daha faydalı bir tedavi yolu sunmaktadır."

Uluslararası bilimsel puanı oldukça düşük olan dergiye TÜBİTAK'ın verdiği teşvikin yüksek olması da meselede dikkat çeken bir başka ayrıntı.

Makalenin Orjinal Metni: Schizophrenia or possession? [J Relig Health. 2014] - PubMed - NCBI

 

ALINTIDIR

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sylvan Maldoon'un Astral Bedenin Projeksiyonu kitabinda sizofreni gibi hastaliklarin buyuk ihtimalle fiziksel ve astral bedenin birbirinden bir miktar ayrilmis olmasindan kaynaklandigi anlatiliyor. Bu ayrim sirasinda algilanan baska varliklara ait sesler, goruntulerin fiziksel bedendeki tezahuru ya da astral ve fiziksel algilarin birbiriyle ortusmemesinden kaynaklanan bir nevi algi problemi gibi yani. Bana da bu kitaptaki anlatim gayet uygun gorunuyor. Bir takim dualarla vs bu tarz hastaliklarin cidden iyilestigine de bizzat sahit oldum. Tabi bilim dunyasina bizim orda bir ufurukcu var cok iyi geliyor demek ayiptir.

Stephen Hawking ciksa dostlar ben kanaat getirdim astral bir dunya var , sizolarin tedavisini buldum dese ayakta alkislariz, cunku bilime olan sevgisine saygisina yaptigi arastirmaya guveniriz. Sonucta Tanri parcacigi ya da Sicim teorisi calismalari laboratuvar ortaminda calisilmasaydi, bir Turk prof biz gonulden inaniyoruz bu boyledir deseydi kimsenin umrunda olmayacakti. Tubitak ta calisanlardan duydugumuza gore bir bilim yuvasi olmaktan giderek uzaklastigini da biliyoruz. Velhasil bence profun soyledikleri dikkate alinabilirdi bir takim bilimsel verilere ve teorilere dayandirabilseydi.

Not: Tek paragraflik makale nedir yahu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence bir profesörün böyle bir makale yazması komik bir durum.

 

Pozitif bilimler hakkında, dalında uzmanlaşma yolunda bir adamın; bunu yazabilecek kadar korkusuz ve özgüvene sahip olması harika durum bence. Farklı bakış açıları gösterebiliyorsa fikir iyidir bence. Yazının tamamını doğru olarak alacağız diye bir kaide yok sonuçta.

Tsukikage tarafından düzenlendi
imla
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tek paragraflik makale nedir yahu?

aynen ya günlüğüne bile daha fazla yazıyordur :)

aslına bakarsanız tıp alternatif tıbba yöneliyor artık ;

özellikle de artık antibiyotikler işe yaramadığını düşünürsek yakında doktorlardan üfürükçü çıkabilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir yandan diyorum ki, tedaviye yardımcı olma ihtimali varsa denenmesi gerekir, bilim açık fikirli olmalıdır, denemekten ne zarar gelir adam haklı, bir yandan da diyorum ki hayır bilim pozitif olmalıdır tıbbın ve psikolojinin inle cinle ne alakası var. Kafam karıştı :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pozitif bilimler hakkında, dalında uzmanlaşma yolunda bir adamın; bunu yazabilecek kadar korkusuz ve özgüvene sahip olması harika durum bence. Farklı bakış açıları gösterebiliyorsa fikir iyidir bence. Yazının tamamını doğru olarak alacağız diye bir kaide yok sonuçta.

 

Ağzına sağlık :o

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...