Jump to content

Grimoire


Kuranes

Önerilen Mesajlar

ilk önce sitenize yeni üye olduğumu , ilk konu ve ilk mesajımı atmakta olduğumu sizlere belirteyim . böyle bir paylaşım forumunun olması gerçekten çok hoş . konuyu buraya açtım çünkü okültizmle bağlantılı ..

 

herneyse uzatmadan anlatmak istediğim konuya gelelim .

 

grimoire nedir ilk önce onu açıklayayım . grimoire en kısa anlatımıyla büyü kitaplarına verilen genel bir addır . içinde sigiller , iyi-kötü ve naturel ruh daveti , ölü diriltimi gibi kitabın içeriğine göre değişen okült konular vardır.

günümüze kalan ünlü grimoirelerden ünlü olanları cok kısa bi şekilde acıklamak istiyorum .

 

Abra Melin

abra melin isimli almanyada yaşayan dönemin ünlü majisyeni tarafından kaleme alınmıştır ve kendisinin aslen mısırlı oldugu sanılmaktadır. kitabın içeriği dört iblis prensi olan lucifer , leviathan , satan ve belial ve sekiz alt prense (astaroth , magot , asmodeus , beelzebub , orien , paimon , ariton , amaimon) ve onların bi çok yardımcılarının davetini içerir. ancak bu ruhları cagırmadan önce kesinlikle iyi ruh daveti yapılması gerketiğini söyler.

ayrıca çok çok önemli bir noktadır ki , golden dawn üyelerinden aleister crowley loch ness yakınlarında sırf bu kitabı incelemek ve içindekileri uygulamak amacıyla tapınak yaptırmıştır.

 

The GreaterKey Of Solomon

Kral süleymana atfedilir ve iyi kötü ruhların efsunlarının yanı sıra , hazine bulma , ruh daveti için gerekli çemberlerin olusumu gibi alt konulara eğilir.

 

The Grimoirum Verum

kötü ruhların davetini içerir.

 

The Grimoirium Of Honorius

ölü diriltimi ve kötü ruh denetimi gibi konulara eğilir .ancak pek rağbet görmez çünkü ünlü okültler bu kitabı katolik ayinlerinin çarpıtılmış şekli olarak görürler.

 

Arbatel Of Magic

doğayı yöneten ruhları ele geçirmeyi anlatan bir grimoiredir.

 

aklıma gelen en bilindik grimoireleri açıklamaya çalıştım. umarım bir nebze de olsa bilgi dağarcıgınızı genişletebilmişimdir. okuyanlara teşekkürler. ayrıca bu konuları konusmak veya daha fazla bilgi almak isteyen arkadaşlar benimle irtibate geçebilirler :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

eline sağlık kardeş hoşgeldin.....bu kitapların aslı astarı yok diye biliyorum kim kullanıyo bunları ve nerdeler crowley okuyup okuyup kafayı sıyırmış ama bi icraatı yok ki şimdiki kopyalarında bişey olsun:thumbsup:kim ölü diriltmiş kim doğa olaylarına hükmetmiş efsane diye düşünüyorum bunları senin somut bi tecrüben varsa dinlemek isteriz tabi......

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

öncelikle okdugunuz için teşekkürler.

iki arkadaşa da cevap vereyim. çevirilerin bir cogu yine golden dawn üyesi olan gregor mathers tarafından ingilizce olarak yapılmıstır . grimoirelerin yazarlarının bazıları biliniyor sadece çünkü zaten bunlar çok eski kitaplar . mesela abra-melin in yazarının abraham oldugu biliniyor. diğer yazdıklarımdan bilnen yok the greater key of solomonda sadece bi söylenti var ve kral süleymana atfedilmiş durumda .bunların bir cogu şuanda british museumde sergilenmekte ama gregor mathersin ingilizce çevirileri internet üzerinde mevcut . yalnız grimoireler kolay değildirler . yazan formülleri uygulamak yetmez. semboller içerirler ve cok karışıktır . zaten bu dediğimin dogrulu aleister crowley gibi büyük bi okültin yaptıgından da belli oluyor . eğer grimoireleri her eline alan bşeyleri başarsaydı .. :)

aleister crowleyin golden dawnda en yüksek derece olan ipssissmusa ulaşmış oldugunu söylemekte buyuk fayda var . kendisinin ne kadar büyük bir okült oldugunun en büyük ispatı ve sırf bu kitaptakileri uygulamak için tapınak yaptırması bana boş bi iş gibi gelmiyor .

star67 cok düz mantık ile yaklastıgını düşünüyorum . kim ölü diriltmiş kim doga olaylarına karısmıs demişsin ama bunlara karısan zaten ben bu olaylara karıstım ölü dirilttim ben büyücüyüm diye ortada dolanmıyor tabiki de :)

gizli tutuluyor her şey . bu tarz okült grupların özellikle amerikada oldugu düşünülüyor.hatta bazılarının varlıgından emin olunulmuş durumda.hatta türkiyedede 1987 yılında kara büyü ayinleri yapan okült bir gruptan haberdar olunuldu.okduugum kadarıyla onlar gerçekten karanlık bir okült gruptu ve isimlerinin duyulmasından rahatsız olmuşlardı.medyada gördüklerimiz ise şarlatanlardan başka bir şey değil . gerçek bir büyücünün para için bu işlere girmediğini hepimiz biliriz . amaçları ün olanların hepsi şarlatandır .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

türkiyedeki okült grubu bnde okumustum bi dergide gizemliler baya..o müzeye gidip görmek isterdim kitapları ama ele alıp baksakta bişey yapılmıyor demek..:)

 

kitaplar internet alemindede mevcut . acıklayayım tamamen .

ilk bulunan orjinalleri britisch museumda mevcut. amazon.comdan kitap halinde getirtme olanagın var. (hepsi var mı bilmiyorum)

internet ortamındada e-book halinde var . bende de var hatta . kitaplara ulaşmak istersen yardımcı olabilirim .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

mrk ediyrm sadece ama büyü yapmak için uğraşmam :no:

 

eheh zaten o kadar kolay da değil :) yani her yapmak isteyen bu işe giripte yapabilseydi şimdiye bu okült konular kıyıda köşede kalmazdı :)

nicholas flameli bilirsin belki . ünlü bir simyacıdır ve felsefe taşına sahip oldugu söylenir. nicholas flamel bir parşömen bulur ve yahudi asıllı abraham adındaki bir majisyene ait oldugunu görür . hayatını bu parşömeni çözeye adar . tek düşündüğü bu parşömeni çözmek olur. gece gündüz demeden üzerinde çalışır . 20 yıl boyunca bu parşömen üzerinde kafa yorar ve 13 şubat 1382'de gümüş yapmayı başarır. 25 nisandada altın yapar. bazıları ise yaşam iksirini bile yaptıgını iddaa eder . 17.yüzyılda onu gördüğünü söyleyenler vardır.1761de operada görüldüğü söylenir.

 

hikayeyi anlatmamın sebebi okült konuların bu kadar kolay olmadıgıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yapmam demedim ztn arkdaslar yapmak için uğraşmam dedim dinimden kaynaklı yasak o açıdan bakarsanız daha iyi anlarsınız :)

--------------------

zordur tabi illaki ama çok basit bi büyü olsada denemem ama mrk ediyrm oluşumu tarihcesi fln :rolleyes: bilgiler için tskrler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yıllardır araştırıyorum, sonunçta anladım ki ben bu işler için uygun değilim, herşeyi yapmayı denedim. Hiçbirşey olmadı, ben onlardan değilim :) kabullendim ama inanmaktan asla vazgeçmedim. Ancak merak ediyorum, bu işte başarılı olan, deneyen ve sonuç elde eden var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Grimoire bir kara büyü kitabıdır, bir büyücü için gerekli tüm bilgilerin olduğu, ruh çağırmak ve büyü yapmak için gerekli olan herşeyi içeren bir kitap Fakat Griomoirler ağır ve neredeyse anlaşılmaz kitaplardır, genellikle ölü lisanlarda yazılırlar ve çok gizli bilgiler içerirler. İşe yaraması için büyücünün, formülleri ezbere okuması ve devamındaki ayinleri doğru bir şekilde yapması gerekir. Bazı batıl inançlara göre Grimoirler kırmızı mürekkeple, el ile yazılmalı, siyah renge ya da insan derisine sarılmalıdır.

 

En ünlü iki grimoire Solomon’un Anahtarı yada Büyük Anahtar ve Küçük Anahtar ya da Lemegeton olarak bilinir. Bazıları bu kitapların Kral Solomon’un kendisi tarafından yazıldığını bazıları da iblisler tarafından yazılıp krala verildiğini öne sürmüşlerdir. Solomon zamanının en zeki, güçlü büyücüsü olarak ve iblisleri kontrol etmekteki eşsiz yeteneğiyle bilinir. Uzmanlar bir çok versiyonun Rabbi Abognazar tarafından yazılan kitaptan alınma olduğunu söylemişlerdir.

 

Başka bir grimoire olan Grimoire of Honorius düşen meleklerle ilgili bir katalogtur ve onların nasıl diriltileceğini anlatır. Kitap hristiyan kutsamaları ve formülleriyle doludur. “Kitap, rahipleri sadece demonoloji sanatı hakkında eğitmemiş, neredeyse onlara, işlerinin bir parçası olarak iblisleri diriltip, kontrol etmelerini öğrenmeleri emredilmiştir.”

 

İki kitapta da yaratıcının gizli isimlerini taşıyan pentegramlar kullanılmıştır : Tetragrammaton, Eheyt, Eloha, Adonaï gibi.

 

Garip bir, yahudi, eski roma ve hristiyan karışımı formülle, bu kitaplar ikinci nesil grimoirlerin doğmasını sağladılar. Bilinenleri “Le Dragon Rouge” (Kırmızı Ejderha) “La Poule Noire” (Siyah Tavuk) “The Greater Ettelia” (Büyük Ettelia) “Le Grand Albert” ve “Le Petit Albert” (Büyük ve Küçük Albert). Kitaplar “kızlar nasıl çıplak dansettirilir” gibi aptallıklarla doludur.

 

1801’de Eliphas Levi’den ço ketkilenen Francis Barret “The Magus” adlı, içinde bir çok büyü formülü olan kitabı yazdı.

 

En sonuncusu, 30 yıl kadar önce Lovecraft’ın yazdığı “The Necromicon”, M.Ö 700’de yaşamış kara büyücü Abdul Al-Hazred’i anlatıyor.

 

John Dee tarafından tercüme edilen kitap Al Azif ve İblislerin Fısıltıları olarak da biliniyor. Bugün The Necromicon’un büyülerinin, Solomon’un Anhatarı gibi eski grimoirelardan derlendiğini biliyoruz.

 

Daha az bilinen kitaplar ise Ludvig Prinn tarafından yazılmış olan “De Vernis Mysteriis” (Solucanın Gizemi) ve Junzt tarafından yazılmış olan Unaussprechlichen Kultin (İsimsiz Kültler). İki yazarın da kaderi da Alhazred’in yaşadığı gibi çok kötü olmuştur. Çılgın Arap, Mecca’da görünmez bir yaratık tarafından yutulmuş, Ludvig Prinn yakılmış ve Junzt da tek başına bir odada kilitliyken bir canavar tarafından boğazlanmıştır.

 

Bahsetmeye değecek birkaç çalışma daha. The People of Monolith (Monolitin İnsanları) Justin Geoffrey tarafından yazılmış rahatsız şiirler. Kendisi bir akıl hastanesinde çığlıklar atarak ölmüştür. Howard; Cthulhu in the Necronomicon, ana karakterin yazdığı 5 bölümlük roman : "The Trail of Cthulhu;" (Dr. Laban Shrewsbury tarafından yazılmış) ve daha önce bahsedilen Junzt tarafından yazılan isimsiz bir roman. Ama bu isimsiz roman artık yok, adam öldürüldüğü zaman somanı yazıyormuş ve kitabın sayfaları yırtık bir şekilde Junzt’un cesedinin yanında bulunmuş. Yakın bir arkadaşı kitabın parçalarını toparlayıp okumuş sonra yakmış ve intihar etmiş!!

 

nottttttttt:::: “Gölgeler Kitabı” da şahsen bir modern neo-pagan cadı tarafından el ile yazılmış bir kitap. İçinde ayinler, büyüler, bazı fikirler ve cadılık hakkında düşünceler yer alıyor.

 

http://www.thedarkpaladin.com/images/Fhorse.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

http://img124.imageshack.us/img124/2166/zl4oblbitmappp2.gif

 

http://img159.imageshack.us/img159/8998/v01ni7.gif

http://img124.imageshack.us/img124/1272/v02pv3.gif

http://img240.imageshack.us/img240/5382/v03nr0.gif

http://img124.imageshack.us/img124/1421/v05ix6.gif

http://img240.imageshack.us/img240/5166/v06wm2.gif

--------------------

http://img159.imageshack.us/img159/2494/v08ml5.gif

http://img124.imageshack.us/img124/6029/soldat1js5.gif

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Türkçeye neden çevrilmiyor bu kitaplar:(

bir de bu siteye e-kitap bölümü eklenmeli kitap çeviri bölümleride olabilir

 

Grimoire kitaplarının dili çok ağır ve karmaşık. Kitaplar Türkçe'ye çevirilmiş olsa dahi, metinlerin orjinalinde yabancı dillerden ( Fransızca, Latince, İngilizce vs. ) kelimeler var içlerinde, ek olarak Enochian dili ve günümüzde yaşamayan alfabelerden kelimeler, cümleler de var. Çeviri yapabilmek için yüksek Okült terim bilgisine sahip olmak lazım. Sanırım bu yüzden ve oldukça tehlikeli bilgiler içeren kitaplar oldukları için bulunması bu kadar güç. Yabancı sitelerden parça parça bulduğum bölümler var elimde fakat onların da değişime uğrayıp uğramadığından şüpheliyim çünkü Paganizm'de en büyük sorun bilginin/kaynağın doğru olup olmadığını anlamaktır bu da ancak ve ancak tecrübe ile ve deneyerek teyit edilebilir. Hoş denemeye de korkulabilir ama, eksik bir cümle yanlış bir telaffuz ve korkunç sonuçlar. Bu kitaplar ile uygulamalarda bulunan Yüksek Rahip ve Rahibeler var ancak onlarla iletişime geçme şansınız olursa kesin fikirler edinebilirsiniz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...