Jump to content

Sanal Okültizm Ve Sahte Mantralar


kizginkuzgun

Önerilen Mesajlar

http://www.mistikalem.com/thumbnail.php?file=resimler/mantra_yoga_zikir_933867767.jpg&size=article_medium

Sahte söz dizilerinin ve yalancı mantraların zikrinin, tekerrür edilmesinin etkisi yavaş ama kalıcı olur. Bir parazit gibi ve yapışkandır, sizin bilincinizde aralık bir kapı bırakılmasına yol açar. Psişenize kesinlikle zarar vermeyecek Esma-ül Hüsna'yı öğrenmek, incelemek, tefekkür etmek ve her kutsal ismin ayrı özelliği ile, sayısına göre okumayı tercih etmek yeterlidir.

Hoca, medyum ünvanlı, büyüsel işlemleri, havas dualarını, tılsım örneklerini nette yayınlayarak, müşterilerini bekleyen, hangi büyüleri yapabildiklerini sayfalarında ilan eden, bazen ehil olmayıp, yalnız para odaklı çalışmayı hedefleyen kişilerin bulunması doğaldır.

 

Eskiden tavsiye ile gidilen ve gizlilikle yürütülmeye çalışılan fal, büyü yapma, bozma, korunma, tedavi gibi işlerin uygulayıcılarına, artık internetten kolayca ulaşmak mümkün.

 

İslami dua ve adları kapsayan türden bir Havass, manevi olgunluğu, egoya yenilmemeyi, haksız işlemlerin vebali altıında kalmaktan korkmayı gerektiren ilimdir. Dili arapçadır. Orjinal dilini okumasını, yazmasını bilmedikleri için, müşterilerine fotokopi yolu ile verdikleri tılsım veya muskalar İslami kaynaklı Havas kitaplarında bulunsa da, bir kısmı kökende; Sümer, Kalde, Hint, İbrani büyülerine ait olabilmektedir ve eski tılsm örneklerinin, bilinçsizce kullanımı tehlikelidir, otomatik etkileri de taşıyabilir.

 

Medyumlar yüksek kanallardan bilgi alabiliyorlarsa, insanlık yararı için kullanmalıdırlar. Tabi geçmişte, ruhçulukla ilgili, celseler yaparak transa giren ve bazı kehanetlerde bulunan birçok trans medyumunun sahtekar olduğunun kanıtlandığı günler de görülmüştür.

 

Her ne kadar, zorunluluk arz ettiren durumlarda ve gereksinim duyulmadan gidilmesi düşünülmese de, bazen, spesifik baş ağrılarında, sara türü hastalık belirtilerinde, kayıplarda, sürekli kötü rüya görüp, korkma durumlarında, nazardan şüphelenildiğinde, işler kapandığında hocalara gitmek olağan görülmekte olabilir.

 

Gerçek ilim sahibi olabilmişlerse, böyle sorunlarda zaman zaman olumlu etkiler sağlamaları mümkündür. Çünkü, ilahi anlamda kabul gören duaları okuyup, kişiye de okumasını önererek yardım sağlarlar.

 

Diğer yandan, kişilerin sıklıkla aşk konularındaki belirsizliği bilme gereksinimi ile, ümit besleme ve beğenilme istekleri; fala, hatta büyüye olan ihtiyacı arttırmakta, bu alanda bakım yapan hocaların müşteri bulma sıkıntısını ise azaltmaktadır.

 

Müşterilerini kendisine inandırmaya çalışan, ancak fazla bilgisi olmayanları, diğer ilim sahiplerinden ayıran bazı nitelikler şöyle sıralanabilir:

 

Daha olayı açıklığa kavuşturmadan yüksek miktarda malzeme yazıp, parasını istemesi, benden başkası bunu yapamaz veya çözemez gibi sözler sarfetmesi mümkündür.

 

İlk etapta, her gidene, bakım yapar yapmaz, kötü tablolar çizip, bir düşmanınız var, size büyü yapılmış diyerek, hemen karşı büyü veya kötücül bir işlem yapmayı öneriyorsa, eline önceden yazılmış ve herkese aynisini aldırdığı bir malzeme listesi veriyorsa, türlü problem ve işler için hazırladığı vefkler fotokopiyse, çoğunda Arapça kullanıldığından, bu dilde bir vefki yazamıyor, okuyamıyorsa, insanı kendisine bağlamak ve sürekli ona gitmesini sağlamak için işlemleri uzun aylara yayıyorsa, mekanı, üstü başı yeterince temiz değilse, bir sahtekarlık sezilmesi olağandır.

 

-SAHTE MANTRALAR-

 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, sahte mantra dizileridir.

 

Mantra, aklımızı hayallerin ve otomatik karışık düşünce zincirlerinin, maddi arzuların yoğun itkisinden kurtarmayı hedefler, meditasyonla yüzeyden içe dönerek daha temiz derinlere indirmeyi kolaylaştırabilir.

 

Ancak, enerji frekansınızla uygun olmayan ve hiç bir zaman uygun olamayacak; sahte, üretilmiş, ama başka köklü geleneklere mal edilmiş halde sunulan Mantra önerilerine itibar etmek yersizdir. Bunların zikredilmesi son derece yanlıştır, tehlikelidir.

 

Mantra, merkezi sinir sistemiyle bağlantılı bir girişle kendini bağlar, tekniği uygulayan insan, mantrasını binlerce kez tekrarlamış olduğunda, günler boyunca bir dizi değişikliği tetikler. Bu bir rezonans ve titreşimdir, merkezi sinir sistemini yanlış seçilmiş, sahte bir mantra ile zararlı etkilere boğmak mümkündür. Bunun bioritmik sonuçları hemen veya birkaç yıl sonra da görülebilir.

 

Mutlaka mantra ve meditasyon diyorsak; Kutsal Maha Mantraları, Sanskritçe ve Vedik literatüre ait olanları, Tibet Budizminin iyi bilinen mantralarını seçmelidir. Kesinlikle kendi rahatsız kafalarından, negatif kaynaklı bir şuur etkisi altında kaldığı belli kişilerce üretilmiş ve -şu işiniz için şu kadar okuyun- diyerek önerilmiş mantra dizilerine değer verilmemesi gerekir.

 

Sahte söz dizilerinin ve yalancı mantraların zikrinin, tekerrür edilmesinin etkisi yavaş ama kalıcı olur.

 

Bir parazit gibi ve yapışkandır, sizin bilincinizde aralık bir kapı bırakılmasına yol açar.

 

Yine de son karar, bunları çekinmeden zikredenlere, bir de uydurarak üretenlere aittir.

 

Son olarak; çok aşırı sayılarda zikredilmediği sürece, psişenize kesinlikle zarar vermeyecek olan Esma-ül Hüsna'yı öğrenmek, incelemek, tefekkür etmek ve her kutsal ismin ayrı özelliği ile, sayısına göre okumayı tercih etmek; her iş ve dilek için, sağlık için, kişisel enerjinin bütünlüğü ve yükselmesi için de, yeterli ve güvenilir kaynak olarak önerilmektedir.

 

Ferda Ercan Uyulan - Mistikalem

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...