Jump to content

Dünyada İlk Kafa Nakli (Vladimir Demikhov)


paranormalfikir

Önerilen Mesajlar

Vladimir Petrovich Demikhov (Kulini, 18 Temmuz1916 - Moskova, 22 Kasım1998) Sovyet bilim insanı ve transplantasyon öncüsü. 1930'larda ve 1950'lerde yaptığı çeşitli organ transplantasyonlarıyla, özellikle de köpek başı transplantasyonu ile tanınmıştır.

 

vladimir-demikhov03.jpg images.jpg

 

Bir köpek yavrusunun başını,ön ayaklarıyla birlikte yetişkin bir köpeğe naklederek çift başlı köpek elde etmiş ve köpekler 1 aydan az yaşamışlardır. Nakledilen köpek yavru olduğu için yetişkin ev sahibi köpeğin kalbi iki başa da yeterli kanı pompalayabilmekteydi. Her iki baş da ayrı ayrı süt içebilmekte, hatta birbirlerinin kulaklarını ısırabilmekteydi. O günün şartlarında yeni bir organı bedenin hemen kabul etmediği ve bağışıklık sisteminin yeni organı vücut kabul edene kadar geçici olarak zayıflatıldığının bilinmediği düşünüldüğünde yapılan operasyonun tarihi bir öneme sahip olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Köpekler daha sonra tıp tarihine Frankeştayn'ın Köpekleri olarak geçmiştir. Bu çalışmalar Amerikalı cerrah Robert J. White'a ilham vererek Dr. White maymunlarda baş naklini gerçekleştirmiştir. Uzun çalışmaları sonucunda bir maymunun başı başka bir maymunun gövdesine nakledilmiş ve hayvan bu şekilde yaşayabilmiştir. Gelecekte insanların ciddi vücut yaralanmalarında uygun beden bulunana kadar geçici olarak bu yönteme başvurulabileceği öngörülebilir. Başka bir alternatif de; birden fazla organı hasar görmüş veya felç geçirmiş insanların başlarının, sağlam bir vücuda nakledilebilmesidir.

 

Dr. Demikhov çalışmalarına bir köpeğe yapay kan pompalayıcısı takarak başlamıştır. Ardından bir köpeğin göğsüne ikinci bir kalp takarak devam etmiştir. İkinci kalp için akciğerin bir bölümünü çıkarmıştır. İkinci kalp ritmini koruyarak orijinal kalpten bağımsız atmaya devam etmiştir. Sürekli denemelerin ardından iki kalpli köpekler iki buçuk ay yaşayabilmeye başlamıştır. Bazen orijinal kalp çalışmayı kesiyordu ve sonradan nakledilmiş kalp durana kadar vücudu idare ediyordu.

 

4475E2AFD02C58AAD58F6B2FB13CD.jpg

Dr. Demikhov'un bir başka çalışması kesilen bir köpek başına takılan yapay kalp ve akciğerle kesik başı vücutsuz bir süre hayatta tutabilmesidir. Kesik baş yapay aygıta bağlı haldeyken refleksleri çalışıyordu, ışığa ve sese tepki verebilmekteydi.

 

image22.jpg

 

15 yıl boyunca, 19 kez bu deneyleri farklı hayvanlar üzerinde denemiştir. En uzunu 1 ay yaşamıştır.

Kaynak: Vladimir Demihov - Vikipedi

İlgili Deneyin Videosu; 1.10'ndan itibaren bu köpekleri görebilirsiniz.

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kim bilir çöllerde, kutuplarda, dağların altında kurulan gizli bölgelerde ne deneyler gerçekleştirilmiştir. İleride sadece, kafanın bir makinaya bağlı olarak yaşamaksı, belki de mümkün olacak. Dünyaya karşı aşırı bağımlılık bakalım daha neler yaptıracak bizlere... Konuyu okuyunca aklıma ninja kaplumbağalardaki Crank karakteri geldi. :) Crank>> ninja-kaplumbağalar-daki-krang-karakteri_212575.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...