Jump to content

Derin Sessizliğin Psikolojisi


Xian

Önerilen Mesajlar

sessizlik.jpg

Sessiz insan seyirci midir yoksa baş rol oyuncusu mu? Neden konuşmuyor? Neden susmayı tercih ediyor? Sessizlik tercih midir? Tepki midir? Ya da tepkisel bir tercih midir? Kaygı veren bir sessizlik… Merak uyandıran, bu sessizliğin uğultuları. Belki bilmediği, bildiği ama bilincinde olunca rahatsız olacağını düşündüğü, kendisini boğan, kendisinden uzak olmasını istediği ama kendisine ait olan sisli farkındalıkları vardır. İçindekileri dile getirirse canının yanacağını ya da canlar yakacağını düşündüğü için susuyordur. Belki konuşmanın mı susmanın mı daha iyi olduğunu düşündüğü için susuyordur. İçinde kendisini zehirleyen bir mikropla yaşamanın mı yoksa sessizliğini bozup içindekileri anlatıp insanların kendisinden uzaklaşmasını seyretmenin mi daha iyi olduğunu düşünüyordur. Yalnız kalma korkusu… Sessizce düşünmek insanı kendisine yaklaştırır mı yoksa hem kendisinden hem de diğerlerinden uzaklaştırır mı?

 

İnsan neden sustuğunu unutur mu? Kırgınlıklarını, kızgınlıklarını, suçlarını ya da suçluları,…. Düşünüyordur elbet. Duygular davranışlarla gösterilir ama düşünce de var olurlar. Konuşmak bir davranıştır, belki de insanın en önemli eylemlerinden birisi. İçindekileri anlatmamak, olayları yaşamamak anlamına gelmez elbet. Olanları yalnız yaşamak, içinde yaşamak sağlıklı değildir. İnsan bir zaman sonra kendi gürültüsünden yorulur. Yorgunluğunu, yardıma ihtiyacı olduğunu belli etmek için vücudu tepkiler vermeye başlar. Anlatmadığı, sessizliğini bozmadığı için kendi düşünceleri birer ok olup vücudunda tahribatlar yapmaya başlar.

Sessiz insan nerede olduğundan bi' haber her yerdedir. En çok da içinde, sürekli tekrarladığı düşüncelerinin, içsel konuşmalarının girdabında. Kendisinde kendiyle boğuşmaktadır. Belki el uzatsa, yardım alacak ama...

 

Alıntı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

" İçindekileri dile getirirse canının yanacağını ya da canlar yakacağını düşündüğü için susuyordur. Belki konuşmanın mı susmanın mı daha iyi olduğunu düşündüğü için susuyordur. İçinde kendisini zehirleyen bir mikropla yaşamanın mı yoksa sessizliğini bozup içindekileri anlatıp insanların kendisinden uzaklaşmasını seyretmenin mi daha iyi olduğunu düşünüyordur."

 

Daha iyi anlatilamazmis saniyorum :) tesekkürler paylasim icin..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...