Jump to content

DC comics ? Marvel comics ?


Cynel

DC Marvel ?  

25 üye oy kullandı

  1. 1. DC Marvel ?

    • DC
      9
    • Marvel
      16


Önerilen Mesajlar

Ha bir de ,burdan Marvel film yapımcılarına sesleniyorum : Şu Spiderman'in filmlerine bir çeki düzen verin artık gözünüzü seveyim ... Tamam anlıyorum izleyici kitlenizin büyük bir çoğunluğu çoluk çocuk ama hele bir bakın Batman filmlerine ,nasıl tuttu :) Spiderman karakterinin kendi içindeki Venom'la çatışmalarına daha çok yer vermenizi rica ederim xD:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

DC diyor ulu Lethal hazretleri.

 

Çok çizgi roman okuyan biri değilim. Şimdiye kadar dört-beş tane Marvel ve ona denk DC çizgi romanı bitirdim. İkisi de istediğimi veren türden değillerdi ancak yine de hiçte fena sayılmazlardı.

 

Marvel'ın genel olarak ciddiyetten uzak bir havası var ve neredeyse sokaktan geçen adamı süper kahraman eylemişler. Ancak daha dengeli bir yaklaşımları ve yapabileceklerinin bir sınırı var. Bununla beraber daha gerçekçi senaryolarla, karakterlerle geliyorlar. Fakat karakter yaratmakta çok yaratıcı olduklarını zannetmiyorum. Thor, Iron Man ve el üstünde tutulan pek çok kahraman büyük bir dehanın eseri gibi durmuyor. Ayrıca New 52 çıkışından sonra Marvel DC'nin çok ama çok gerisinde kaldı.

 

DC ise yılların getirdiği bir olgunluğa sahip. Ciddiyetten uzak ve aptalca şeylerden kaçınıyorlar, az ama öz olana yöneliyorlar. Filmleri fiyasko kabul ediyorum ancak kurguları sürekli olarak biraz daha iyi, karakterleri bir kaç tık daha iyi oldu. DC'nin başrol ayırdığı Superman kurguları gerçekten sıkıcı ve pek bir olayı yok. (Red Son gibi arada sağlam bir kaç tane çıkıyor, hakkını yemeyelim.) Ancak bütün karakterlerinin resmen İdol sayılabileceği ve pek çoğunun oldukça ince vurgulara sahip olduğunu görüyorum. Örneğin Gotham City o muhteşem işlenmiş atmosferi, karakterlerin ciddi bir kısmının özgünlüğü beni cezbediyor. Marvel onların yanında G.I.Joe'un askeri dandik filmleri gibi kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dc deki 'c' comics in kısaltması zaten , marvel sayısının fazla olmasından forumda çizgi roman okuyanın pek olmadığı anlaşılıyor , bu listeyi 3e de katlayabilirim.

Deathstroke (1980)

-Deadpool (1991)

Soyadları bile aynıdır , Slade Wilson , Wade Wilson

-Justice League (1960)

-Avengers (1963)

 

-Flash (1941)

-Quicksilver (1964)

 

-Green Arrow (1941)

-Hawkeye (1964)

 

-Darkseid (1970)

-Thanos (1973)

 

-Dr. Fate (1939)

-Dr. Strange (1963)

 

-Green Lantern Corps. (1959)

-Nova Corps. (1976)

 

-Doom Patrol (Haziran 1963)

-X-men (Eylül 1963)

 

-Plasticman (1941)

-Mr. Fantastic (1961)

 

-Superman (1933)

-Gladiator (1977)

Comics dediğimize göre çizgi romanları karşılastırıyoruz , filmlere göre gelmeyin , ki watchmen ve batman the dark knight rises

200_d.gif

üzerine tanımıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dc deki 'c' comics in kısaltması zaten , marvel sayısının fazla olmasından forumda çizgi roman okuyanın pek olmadığı anlaşılıyor

 

DC Comics ifadesi yanlış değil. Kendileri de kendilerini öyle tanımlıyor zaten: DC | Welcome to DC

 

DC Comics'i çizgi roman okuyucularının beğeniyor olduğunu, Marvel'i ise sadece filmleri izleyenlerin beğeniyor olduğunu düşünmek, linux ya da ios sistemlerini bilgisayardan anlayanların beğendiği, ama yüzeysel takılanların Microsoft'u beğendiği algısına benzetiyorum.

 

Marvel, DC Comics'ten karakter "çaldığı" gibi, DC Comics de Marvel'den çalmıştır. Ayrıca karşılaştırılan firmalardan biri bariz bir kalitesizlik ya da tamamen çalıntıdan müteşekkil bir firma değildir, yani yerin dibine gömmeye gerek yok.

 

Çizgi romanlarını saymasak bile (ki sayılabilir, bence gayet güzel), Marvel'in filmlerdeki başarısı da bir başarıdır. Ortada bir başarı varsa da bunu olumsuz olarak değil olumlu olarak saymak gerekir. Bir firma için özgünlük kadar bunu sunması da başarılı bir eylemdir. Ben Marvel'i gayet başarılı ve beğenilecek bir firma olarak görüyorum. DC Comics'in bize karakterleri başarıyla sunamayışını da acıyla izliyorum. Yıllardır Superman ve Batman üzerine giden bir çizgileri oldu bize sinematik sunuşlarında. Her ne kadar avengers düşüncesi DC Comics'ten çıkmış olsa da, Marvel onu da daha önce ve başarıyla sundu bize.

 

En iyisi bizde demek yetmiyor bence.

 

Ayrıca aklıma Megadeth vs Metallica karşılaştırmasını getirdi. Böyle ikisi de çok başarılı iki olguyu karşılaştırmak ve net bir cevap beklemek pek adil olmuyor. Benim için ikisi de başarılı ve ikisini de seviyorum. Her şeyin iyi ve kötü yanları vardır :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...