Jump to content

Cadılıkta Kovan


Hektor

Önerilen Mesajlar

Bu konu hakkında çok güzel bir kaynak olmuş. Yazının tamamını buraya koymayı tercih ettim. Reklam olabileceğini düşünmediğim için değiştirme yapmadım. Değiştirilmesi gereken bir şey varsa modların ilgileneceğini düşünüyorum :)

 

CADILIKTA KOVAN

 

Cadılıkla ilgili pratiklerde bir cadı ciddi bir araştırma yapmalıdır. Konularla ilgili tüm inançlar ve uygulamalar araştırılmalı, konuyla bağlantılı olan birçok kitap okunmalıdır. Zanaatte (craft) bu çalışmaların tümü yetkinlik ve tatmin edici bir kişisel gelişim sağlar. Ancak günümüzde birçok cadı bilgi, öğrenme ve yalnız pratiklerin deneyimsel olarak kendilerine yararlı olmadığına ya da yeterli gelişim gösteremediklerine inanmaktadır. Birçok cadı gerçek anlamda cadılığı “doğru” şekilde öğrenmek için “yalnız” bir yolu seçmek istemez. Gelişimin sadece “niyetle” gerçekleşmeyeceğinin farkında olan cadılar veya cadı adayları kendilerini bir kovanın parçası olarak görmek isterler. Bu yüzden bir kovana üye olmak bu zorlukları kişisel anlamda hafifletmeye ve doğru bilgilenmeye olanak tanır.

 

Bir kovan; sihirli uygulamalar yapmak, ritüeller düzenlemek, sabbat ve esbatları kutlamak için bir araya gelen bireylerin oluşturduğu bir gruptur. Bu insan grupları inançlarını gerçekleştirirken “aynı” anda ve “aynı” yönde, “toplu” bir zihinsel durumun içinde uyumla hareket etmeyi deneyimlerler. Bu benzer inançları paylaşan kişiler kovan sayesinde tanışma, kutlamalar yapma ve birlikte inançlarını gerçekleştirme fırsatı bulurlar.

 

Her kovan, grup yapısı ve üyelerinin beklentileri açısından farklılık gösterir ama merkezde bazı standart uygulamaları izlerler;

Bir kovan üyesi, erkek ya da kadın fark etmeden üye (covener) olarak çağrılır.

 

Kovanın düzenli olarak toplandığı bir yer varsa buraya covenstead (coven-stead; kovan yeri anlamına gelir, ayrıca coven’s tead olarak da kovanın meşalesi manasını taşır) denir.

 

Her kovanın kendine ait bir Gölgeler Kitabı veya Grimoire’ ı vardır ve bu tüm üyelere dağıtılır. Bu kitap kuralları, evrensel yasaları, Cadılığın yasalarını, kovan liderinin nasıl seçildiğini, üyeler arasındaki anlaşmazlıkların çözüm yollarını, kovandaki hiyerarşi sistemini ve inisiyasyon derecelendirmelerini içerir. Bazı kovanlar ayrıca seramoni ve ritüel bilgilerini, esbat ve sabbat kutlamalarını da bu kitaba ekleyebilir.

 

Yeni üyeler kovan içinde inisiye olduklarında kovan üyelerini, kovan sırlarını ve cadılık bilgilerini gizli tutacaklarına dair yemin ederler. Bu yemin genellikle üyelerin sihirli isimlerini ifşa etmemeyi, çember içinde yapılan aktiviteler hakkında yazmama ve konuşmamayı ve herhangi bir ritüel ile alakalı açıklama yapmamayı içerir.

 

Bir kovanın üye sayısı, kovanın bu olguya karşı tutumuna göre değişkenlik gösterir. Birçok geleneksel kovan 13 üye sayısını sınır olarak kabul eder. Bu sayı hakkında birçok yorum vardır fakat en yaygın fikir bir yılda 13 Dolunay olmasından kaynaklandığı bilgisidir. Bunun dışında daha fazla üye sayısı olan kovanlar da olabilir. Kovan sayısı konusu liderlerin kararına kalmıştır.

 

Bir kovanın liderleri; bir başrahip ve bir başrahibedir. Onların görevi ritüelleri düzenlemek ve yönetmek, yeni üyeler hakkında kararlar vermek, inisiyasyon sistemini kontrol etmek. Üyeler arası anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak ve üyelere kişisel olarak yol göstermektir. Bir kovanda başrahip veya başrahibenin belirlenmesi genel olarak üyelerin seçimleriyle gerçekleşir. Bazı kovanlarda üyelerin sırayla ve belirli sürelerle başrahip ve başrahibe oldukları da bilinmektedir. Geleneksel kovanlarda ise kovanın kurucusu olan, deneyim ve bilgi bakımından diğer üyelerden daha birikimli kişiler başrahip veya başrahibe olmaktadırlar.

 

Kovanda 10 yıldan fazla aktif rol almış kişilere Bilgeler (Elders) denir. Bu kişiler başrahip veya başrahibe ünvanına hak kazanmış üyeler olarak bir cadı-öğretmen veya inisiyatör olabilirler ve de genellikle kovanda başrahip veya başrahibenin güvenerek danışabilecekleri yegane kişilerdir. Aynı zamanda kovanın başrahibi veya başrahibesi, kendi yerine bir başka üyeyi seçerek “Bilgeler Meclisine” katılabilir.

 

Diğer kovan üyeleri kendi yeteneklerini attırmak için öğrenme ve çeşitli çalışmaları gerçekleştirmeyle ilgilenirler. Genellikle bir çok üye ritüellere katılır fakat kilit görevlerde yer almazlar.

 

Birçok kovanda üyeler arasında derecelendirme, yani sıralı eğitim sistemi vardır. Adaylar (dedicants), öğrenci cadılardır. Çıraklar (initiates), 1. Derece kovan üyeleridir. Cadılar (witches), bir yıl ve bir günü tamamlamış çıraklardır ve 2. Derece kovan üyeleridir. Kovanda aktif olarak 2 yıl geçiren Cadı ünvanını almış üyeler 3. Derece olan Rahip/Rahibe (priest/ priestess) ünvanını alır. Tüm bu inisiyasyon süresi sonunda başrahip veya başrahibenin uygun gördüğü 3. Derece inisiyeler Cadı-öğretmen olabilirler ve bu kişiler dilerlerse kendi kovanlarını kurup, ana kovanın bir kolunu oluşturabilirler. 3. Derece ve Cadı-öğretmen inisiyelerinin süre ve şartları genellikle gizli tutulur. Birçok kovanda bu derecelendirme sistemi uygulanmakla birlikte farklı bakış açıları ve farklı derecelendirme sistemleri mevcuttur.

 

Bazı gruplar kendileri için kovan kelimesini kullanmak yerine farklı isimleri tercih edebilirler. Yurt dışında bu tarz grupların kullandıkları “sept”, “touta” ve “grove” gibi isimler genellikle tercih edilir.

 

Saygının, birlikte çalışmanın, paylaşımın ve ortak bir bakış açısının ön planda olduğu bir kovanın içindeyseniz, bu grubun bir parçası olmak harika bir deneyim haline gelebilir. Bazen insanların ihtiyaçlarını karşılayan bir kovan bulması zor ve zaman alan bir meseleye dönüşebilir.

 

Eğer bir cadıysanız veya cadı olmak istiyorsanız ve de bir kovanın parçası olmayı arzuluyorsanız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunlar;

 

1) Bir kovanın üyesi olabilmek için önce bir kovan bulmak gerekir ve bu biraz zaman alabilir. Bu yüzden sabırlı davranmak en iyisidir.

 

2) Bir veya birden fazla kovan bulduğunuzda, üye sayısı fazla olduğundan ya da kovana uygun görülmediğinizden dolayı sizi üyeliğe kabul etmeyebilirler. Umudunuzu yitirmeden yolunuza devam edin ya da o kovana girmek istiyorsanız kendinizi geliştirip daha sonra tekrar başvurmaktan çekinmeyin. Evrensel Birlik Kovanı olarak tekrar başvuruları da göz önüne mutlaka alırız.

 

3) Eğer bir kovana kabul edildiyseniz, eğitim almaya başlamadan önce hem iyi bir izleyici, hem de iyi bir araştırmacı olmalısınız. Aklınıza takılan tüm soruları sorun. Bazen kovan ve kişiler arasında görüş farklılığı olabilir ve dolayısı ile kovan size uygun olmayabilir.

 

4) Eğer çalışmalara başladıysanız sadece cadı-öğretmenleri tanımanıza izin verilecektir. Tüm üyeleri bir arada görmeniz mümkün olmayabilir. Bunu saygıyla karşılayın ve eğitiminize odaklanın. Bilin ki belirli bir süre boyunca her şeye dahil olamayacaksınız.

 

5) Size öğretilenler genel olarak inançlar, ruhsal öğretiler ve temel seviyede kovan pratikleri olacaktır. Eğer bunları öğrenmek istemezseniz ve kovandan ayrılırsanız, sonunda bundan rahatsız olup kovana tekrar girmek istediğinizde geri dönmenize izin verilmeyecektir.

 

6) Farklı bir kovana gitmeye karar verdiğinizde, cadılık hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız olun, eğitiminiz ve eğitim süreleriniz baştan başlayacaktır.

 

7) Bir yıl ve bir günlük süre sonunda çalışmalarda başarılı olursanız ve kovana kabul edilirseniz, o zaman kovan içinde gerçekten kucaklanacaksınız ve cadılıkta ileri derecede eğitim için kovan tarafından yönlendirileceksiniz.

 

Tüm bunlar size fazla gelebilir, fakat hepsi gerçektir. Bir kovanın parçası olmak önemli ve ciddi bir durumdur. Ciddiyetsizlik veya kayıtsızlık sizi yalnız bir cadı (solitary witch) olmaktan öteye geçirmez. Kendiniz için doğru bir kovan bulduğunuzda ruhsal ihtiyaçlarınızın karşılanacağından ve yaşamınıza önemi pozitif etkileri olacağından emin olabilirsiniz.

 

Evrensel Birlik Kovanı

 

Alıntı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok güzel ve detaylı bir yazı, paylaşım için teşekkürler. Hayır reklama girmiyor, sadece forum konseptine sahip siteler reklama giriyor, yazıyı yazan grubun ismi hatta yazarın nicki bildirilebiliyor.

 

Böyle bir yazının eksiği vardı hem forumda hemde türkçe kaynaklarda, insanlar daha covenın ne olduğunu bilmiyorlar, bir de coven kurmaya kalkıyorlar. Umarım bu yazı bunun ne kadar "ciddi" ve "deneyim" gerektiren bir oluşum olduğunu onlara gösterir..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Maalesef ülkemizde bu konu henüz oturmuş durumda değil. Söylediğiniz gibi insanlar arkadaş toplantılarıyla, covenı aynı kefeye koyuyorlar. Dilerim daha dikkatli yaklaşmak gerektiğinin farkına varılır. Burada kimseyi hedef almıyorum. Bu işin ciddi olduğunu hepimizin kabul etmesi gerekiyor. En azından kendine cadı diyebilen kişilerin internet üzerinden "hadi coven kuralım" olayına girişmemeleri gerektiğine inanıyorum. Şöyle bir gerçek de vardır; yurt dışında, özellikle de amerikada yozlaşmış bir coven kültürü mevcut. Araştıranlar da bunu görecektir ki, önüne gelen Başrahibe veya Başrahip olmuş, bir coven kurmak her ergenin sıklıkla yaptığı bir şey. Bir araya gelerek sohbetten öteye geçmeyen toplantılar oluyor. Tabi bunlar ne kadar doğru uygulamalar fazlasıyla tartışılacak bir konu. Dilerim ülkemizde de bu yozlaşmaya izin verilmez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evrensel Birlik Kovanı, kendileriyle bir ara iletişime geçmiştim. Form doldurmamı istemişlerdi doldurup göndermiştim. Malesef izmirde olmadığım için katılamayacağımı sadece uzaktan online olarak bilgilendirebileceklerini ki onu da şu aralar malesef yapamadıklarını ve izmire gittiğimde (kalıcı olarak) kendileriyle iletişime geçebileceğimi söylemişlerdi. Şanssızlığım diz boyu =((

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim aklımda soru işaret barındıran bir soru var :( . İnternet üzerinden insanların coven bulmalaları evet hiç iyi bir şey değil buna bende katılıyorum ama birde farklı gözle baktığımızda yaşadığımız bölgede ki covenlar hangileri daha doğrusu var mı bunu öğrenmek gerçekten güç bir mesele . Yola çıkıp oradan geçen birine bu soruyu sorsan '' coven ne ? '' gibi bir cevap alırız veya karşımızdaki kişinin bir cadı olduğunu bile bilemeyebiliriz . Bu yüzden insanlar internetten araştırmaya çalışıyor . Fakat covenlar Türkiye' nin sadece İzmir ilinde çok rahat ve modernleşmiş durumda diğer illerde yaşayan ve cadılığa merak salımış kişiler kendilerine bir coven bulabileceklerini umdukları tek kaynak internet ne yazık ki :( . Benim sorunum maalesef ki bu bir fikriniz var mı ? Yani normal şekilde internetsiz nasıl daha kolay coven bulabilirz ki ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanırım yanlış anlamışsınız. Aslında internetten kovan bulmanın değil, "kovan kurmanın" yanlış olduğunu düşünüyorum. Tabi ki insanlara "hadi gel kovan kuralım" deyince kovan kurulmuyor. Bu güne kadar internette çok örneğini gördüm. Izmir dışında Muğla ilinde de bir kovan var, ama Başrahibine ulaşmak zor. Izmir' deki kovana da girmek çok zor. Bunun dışındaki illerde olan arkadaşların kendi kendilerini geliştirmekten başka bir çareleri yok gibi görünüyor. Elbette bir kovanda eğitim almak hızlı bir gelişim sağlayacaktır, ama bu yolu yalnız yürümek de kötü bir şey değildir. Sonuç olarak Türkiye' de bir kovana girmek konusunda iki şey söyleyebiliriz; ya pılımızı pırtımızı toplayıp kovanın bulunduğu şehre yerleşeceğiz, ya da bu sevdadan vazgeçeceğiz :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanırım yanlış anlamışsınız. Aslında internetten kovan bulmanın değil, "kovan kurmanın" yanlış olduğunu düşünüyorum. Tabi ki insanlara "hadi gel kovan kuralım" deyince kovan kurulmuyor. Bu güne kadar internette çok örneğini gördüm. Izmir dışında Muğla ilinde de bir kovan var, ama Başrahibine ulaşmak zor. Izmir' deki kovana da girmek çok zor. Bunun dışındaki illerde olan arkadaşların kendi kendilerini geliştirmekten başka bir çareleri yok gibi görünüyor. Elbette bir kovanda eğitim almak hızlı bir gelişim sağlayacaktır, ama bu yolu yalnız yürümek de kötü bir şey değildir. Sonuç olarak Türkiye' de bir kovana girmek konusunda iki şey söyleyebiliriz; ya pılımızı pırtımızı toplayıp kovanın bulunduğu şehre yerleşeceğiz, ya da bu sevdadan vazgeçeceğiz :)

 

size bir şey demedim hatta yorumunuzla alakalı değil :) ben interneti kullanmadan nasıl kovan bulabiliriz bunu öğrenmek istiyordum syn hektor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hektor bu güzel, kapsamlı konu için çok teşekkürler. toetje Evrensel Birlik Kovanı'ndan haberim yoktu sayende haberdar oldum ve hemen mail yolladım sana da teşekkür ederim. Yer konusunda sıkıntı çekiyorum, evde hiç rahat değilim annem üzerinde pentagram olan birkaç ritüel eşyam gördü o günden bu yana korku içinde "annecim satanist mi oldun sen" diye sorup duruyor :p eğer bir coven beni kabul ederse buna çok sevinirim, umarım iletişime geçerler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim aklımda soru işaret barındıran bir soru var :( . İnternet üzerinden insanların coven bulmalaları evet hiç iyi bir şey değil buna bende katılıyorum ama birde farklı gözle baktığımızda yaşadığımız bölgede ki covenlar hangileri daha doğrusu var mı bunu öğrenmek gerçekten güç bir mesele . Yola çıkıp oradan geçen birine bu soruyu sorsan '' coven ne ? '' gibi bir cevap alırız veya karşımızdaki kişinin bir cadı olduğunu bile bilemeyebiliriz . Bu yüzden insanlar internetten araştırmaya çalışıyor . Fakat covenlar Türkiye' nin sadece İzmir ilinde çok rahat ve modernleşmiş durumda diğer illerde yaşayan ve cadılığa merak salımış kişiler kendilerine bir coven bulabileceklerini umdukları tek kaynak internet ne yazık ki :( . Benim sorunum maalesef ki bu bir fikriniz var mı ? Yani normal şekilde internetsiz nasıl daha kolay coven bulabilirz ki ?

 

Şu konuda bir yanlış anlaşılma var arkadaşlar Türkiye covenlar cenneti olmadığı gibi Türkiye'de üç adet coven dışında bilinen bir coven yok. Birisi burada adı geçen evrensel birlik kovanı diğeri ise Muğla'da bir çiftin kurduğu gizemli ay kovanı. Bir de yine İzmir'de kadim çember kovan mevcut. Bunlar dışında Türkiye'de var olanlar küçük cadı grupları... O yüzden bulunduğunuz şehirde bir kovan bulma ihtimaliniz nerdeyse yok. Zaten var olan covenlar ciddi boyuttalarsa internetten duyuruyorlar kendilerini. Dürüst olmak gerekirse o küçük gruplarında içinde "düzgün" ve "ciddi" olanlarıda bir elin parmağını geçmez... Haliyle genel olarak solitary ilerlemenizi tavsiye ediyorum öyle bir olanağınız yoksa, belki bir gün kendi şehrinizdeki bir grupla karşılaşabilirsiniz ama o grupla veya herhangi bir covenla karşılaşana kadar kendinizi geliştirmiş olmanız önemli. Eğer kendinizi geliştirmemişseniz yani sıfırsanız zaten öyle bir ortama alınma olasılığınız azalır. Öyle bir oluşuma girmek için en azından inancınızı netleştirmiş, ne istediğinizi bilmeniz ve bu yolda biraz ilerlemiş-bilgi sahibi olmuş olmanız gerekir. Bazıları coven aradıklarna dair mesaj atıyor inancın ne diyorum, "bilmiyorum" diyor, böyle adamı hangi grup kabul eder ki... O yüzden kendinizi hazırlamaya bakın derim ben, zaten olması gerekiyorsa olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

=)) Rica ederim ama asıl teşekkür bu yazıyı paylaşana.. Hiç aklıma gelmemişti aslında böyle bir şey paylaşmak ya da belirtmek.. Şans eseri oldu.. Form gönderecekler sana onu detaylı bir biçimde doldurmalısın kabul edilirse doldurduğun form yüz yüze görüşmeye çağırıyorlar. Onların belirlediği bir yerde ve tarihte gidiyorsun. Ki arkadaşımdan duyup gördüğüme göre İzmir'de ki işlek yerleri seçiyorlar. Bu görüşmelerden sonra seni kovana alıp almayacakları belli oluyormuş. Ve ancak buraya kadar bilgi verebiliyorum. Arkadaşım İzmir'de yaşarken başvurdu. Aradan 1 ay geçti mail geldi şu yer ve zamanda yüz yüze mülakat için ve malesef arkadaşım o sırada yanıma taşınmıştı kibarca (ağlayarak) reddetmek zorunda kaldı.. Kısacası cevap için bekleyebilirsin umudunu yitirme sakın.. :)

Şans seninle olsun... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

zaten olması gerekiyorsa olacaktır.

 

Benim açımdan gayet net... İzmir'e taşınmak gibi bir hayalim de var ama o olmayacak gibi görünüyor :rofl:

 

Güzel paylaşımlardı... Sadece yazıya değil, cevap olarak atılan mesajlara da teşekkür ederim kendi adıma.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

satanizmde de kovan var mıdır?

 

Aslında satanizmde kovan yoktur. Tarihin olgu karmaşası dolayısıyla bir isim sorunu yaşansa da satanist gruplar kovan değildir.

 

Kovan kelimesi avrupada ilk 1500 lü yıllarda literatüre geçiyor. "Üç cadı kovanı birleşerek bir krala ölüm büyüsü yaptılar" tarzında bir cümle olarak geçiyor. Tabi o dönemde cadılık "şeytantaparlık" olarak görülmekte olduğu için, her ne kadar metinde sadece cadılardan bahsetse de, daha sonraki literatür yazıları cadılık ve satanizmi eş tutmuşlardır veya eş tutulmasa da mantık o yöndedir. Bugün dahi hala ibrahimi dinler için cadılar şeytanın işini yaparlar. Bu durum karşısında onların bakış açısı ile kovanlar satanisttir.

Ayrıca özellikle kilise karşıtı ve cadılığı ilgi çekici bulan insanlar da avrupa ve amerikada bu tarz oluşumlar kurmaya çalışmaktalarsa da kovan cadılığa ait bir kavramdır. Cadılık da Paganizm'den beslenir ve onun içindedir.

"Kovan neden cadılığa ait olsun?" diye bir soru belirirse kafanızda yanıtı basit. Tarih boyunca "cadı grupları" farklı isimlendirilmiş olsa da geçmişte ve bugün kovan (coven) kelimesini sadece cadılar kullanmış ve başkaları tarafından da cadıların gruplarını belirtmek için kullanılmıştır. Hristiyanların camisi, satanistlerin cemi, yahudilerin kilisesi kavramları ne kadar mantıklıysa "satanist kovan" da o kadar mantıklıdır. Ama "kullanan var mıdır?" derseniz var. Onlar da öyle uygun bulmuş kendilerince :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O uygun buluşun sebebi de yine içgüdüsel davranışlarımızdan kaynaklanıyor. Asli olarak imgelemede ve düşüncede 'en basite' indirgeyerek hareket ettiğimiz için, nörolojik faaliyetlerimizin genelde 'alışkın' nöronların iletimindeki 'benzerlik'lerden yola çıkması durumunda, ''topluluk'', ''kitle'' gibi kavramlara benzerlikten dolayı bir takım bünyelerin birleşiminden oluşan kısımlara, yine benzer şekilde hitap ediliş şekilleri gayet olağan görünüyor.

 

Etimolojik olarak kelimeleri ve kavramları didik didik incelemediğimiz ve esas köken anlamları hakkında bilgi sahibi olamadığımız için, camiye giden halka yahut bir tarikat-şeriat mensuplarına da ''kovan'' kelimesi kullanılabilir pekala. Bahsedilmek istenen kısımda böyle basite indirgeyerek anlatım yeterli işi görüyor çünkü.

Hektor'un da bahsettiği üzere ele alacak olursak ''coven'' kelimesini; ben sokaktan geçen birine bölgesel bir tasavvuf tarikatının bütününden ''kovan'' diyerek bahsetsem, hiç takılacağını ve ''kovan kelimesi şu şekilde ortaya çıkmıştır, anlamı da esasen şu-dur'' diyerek karşı çıkılacağını sanmıyorum, bilakis hiç umursamadan kabul edecek ve kullandığım ''kovan'' kalıbını "arı kovanı''na teşbih ettiğimi düşünecek ve devam edecektir.

 

Ama yine Hektor'un güzel benzettiği üzere, satanist cemi* gibi benzetmeler, konu ilgili ve bilgilileri için son derece saçma gelecek, bilgisizleri içinse gayet olağan gelecektir. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Coven meselesinin ne kadar önemli olduğunu çok güzel açıklayan bir yazı. Ayrıca 1 yıl 1 günlük kişilere cadı denildiğini de belirten bir yazı. Yani cadı olma kavramının da basit bir şey olmadığını vurguluyor bu. Burada cadılık ve coven kavramlarını, içlerinin dolu dolu olması gerektiğini görüyoruz. Buradan hem cadı olmak isteyen hem de coven bulmak/kurmak isteyenlere önemli mesaj verilmektedir.

Şu başlıkla da birleştirilse güzel olabilir gibi, bkz. http://www.gnoxis.com/coven-ve-solitary-wicca-16351.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu başlıkla da birleştirilse güzel olabilir gibi, bkz. http://www.gnoxis.com/coven-ve-solitary-wicca-16351.html

 

Güzel olmaz zira bazı konualr içerik kalitesi ve emek sebebiyle, ne kadar benzer isimli başlık olursa olsun, tek başlık kalmayı sonuna kadar hak ederler. İçerik çok benzerse ve daha da önemlisi içerik yeterli değilse konuları birleştiriyoruz. Siz buna kafayı takmayın, moderatör ve smodlar ilgileniyor zaten, keyfinize bakın sitede. :))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel olmaz zira bazı konualr içerik kalitesi ve emek sebebiyle, ne kadar benzer isimli başlık olursa olsun, tek başlık kalmayı sonuna kadar hak ederler. İçerik çok benzerse ve daha da önemlisi içerik yeterli değilse konuları birleştiriyoruz. Siz buna kafayı takmayın, moderatör ve smodlar ilgileniyor zaten, keyfinize bakın sitede. :))

 

Aslında araştırmacıların aynı konuya dair bilgileri bir arada bulabilmesi açısından söylemiştim. Öyleyse mesajımda bulunması da aynı işlevi gösterir. Sonra ver elini site keyfi :)

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...