Jump to content

Kabala ve 12 Burç


TethNun

Önerilen Mesajlar

Astroloji ve Kabala hakkında yazdığı son kitabı ‘Kozmik Gezgin’ şimdiden çok satanlar listesine girdi. Gahl Eden Sasson, burçlar ve İbrani alfabesi ile birlikte size yol gösterici detaylar sunuyor.

 

KOÇ - HE: Antik İbranicede He, bir öncünün ve keşifçinin içinden bakarak uzaktaki ufku görebildiği ‘penceredir’. Gözler ruhun pencereleridir. Bu tarz bir görsel meditasyon, sadece yaşamınızı canlandırmayacak aynı zamanda yüksek nefsinizin ihtiyaçlarına ve dürtülerine ulaşmanıza olanak tanıyacaktır.

BOĞA - VAV: İbranice’de Vav, ‘çengel veya ‘çividir’ ve şekil de gerçekten keskin bir çiviyi andırır. Sağlam bir şekilde toprağa oturmuş olan Boğa burcu, bir merdiven veya bir bezelye ağacı gibi ilahi güce yükselir. Vav harfi, ‘ve’ sözcüğü gibi bağlaçtır. Boğa burcu da aynı şekilde iki ayrı şeyi birbirine çiviler.

İKİZLER - ZAYİN: İbranicede Zayin ‘silah’ anlamına gelir, kılıcı akla getirir. Kılıcı nesneleri ikiye bölmek için kullanırız. Bu silah aynı zamanda kılıç ucu seklindeki dil ile de ilişkilendirilir. Dil tabiî ki konuşur; konuşmak ikizlerin varolma nedenidir ve ikizlerin dili bir kılıç gibi belki de daha kesin olabilir.

YENGEÇ - KHET: İbranicede Khet ‘duvar’ veya ‘çit’ demektir. Bu harf yengecin kabuğunu, nüfusu koruyan ve güvence altına alan şehir duvarlarını, aile evinin çevresindeki çiti simgeler.

ASLAN - TET: İbranicede Tet ile başlayan ilk sözcük ‘iyilik’, ‘iyi’ veya güzellik anlamna gelen gelen Tov’dur. Diğer bir deyişle Aslan burcu iyiliği ve iyi niyeti yönetir.

BAŞAK- YOD: İbranicede ‘Yod’ el anlamına gelir. Yod başak burcunun alçakgönüllü enerjisini simgeler. Küçücüktür ve az dikkat çeker. Ama tüm diğer harfler görkem ve şekillerini Yod harfine borçludurlar. Tanrı’nın eli olarak Tanrının işini yapmakla meşguldürler. Başak burçları ayrıntılara dikkat ederek, temiz ve düzenli olarak ve hizmete kendini adayarak görevlerini yerine getirir.

TERAZİ - LAMED: İbranicede Lamed alfabenin tam ortasındadır. Yükseklik sınırını aşan tek şekildir ve en uzun harftir. Tüm arazinin en değerli göbek süsünde dalgalanan bir bayrak gibi her yere tepeden bakan bir dağ zirvesine benzer.

AKREP - NUN: ‘Derinlerin Balığı’ anlamına gelir ve akrebin, duygu ve bilinçaltı okyanusunda derinlere dalma eğilimini simgeler.

YAY - SAMEK: ‘Güvenmek’ veya ‘desteklemek’ anlamına gelir. Yaşama güvendiğinizde, karşılaştığımız eş zamanlılıklarla birlikte aktığımızda doğruyu buluruz. Güven iyimserlik getirir.

OĞLAK - AYIN: Bu harf ‘göz’ anlamına gelir. Kuşkuculuğunu ve gözü görmediği hiçbir şeye inanmadığını anlatır. Derin bir spritüel sır saklar. Yahudiliğin antik alfabesinde göz, tüm evreni simgeler.

KOVA -TZADİK: Bu harf balıkçının balık tutarken kullandığı ‘kanca’ anlamına gelir. Bu işaret nehir kenarında sakin ve hareketsiz bir şekilde oturan balıkçının bilinçaltında içgörü ve aydınlanma için avlanışını belirtir.

BALIK - KUF: Harfin yuvarlak kısmı başın arka kısmına veya hayal gücünü ve hayal kurmayı yöneten bir insan korteksine benzer. Dik çizgi ise buradan çıkan mesajları bedeninin geri kalan kısımlarına gönderen omuriliği simgeler.

- Ünlü astrolog - GAHL SASSON Türkiye’deydi - ^alom Gazetesi nden alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burçlara eskiden inanmıyordum sonra 3-4 aylık bir dönem merakım arttı ve şuan bütün inancımı yitirmiş durumdayım burçlara karşı bana çok saçma geliyor mantıklı bir açıklaması yok bana göre kafadan uydurulmuş şeyler gibi düşünüyorum. Paylaştığın bilgiler hakkında değil bu yorumum sadece kendi fikrimi söylemek istedim paylaştığın yazının içinde burçlara ilgisi olan ve inananlar için güzel bilgiler olduğu konusunda şüphem yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

güneşin dünyanın konumuna ilişik coğrafi etkilerle verdiği 12 farklı enerjik "ortam" ay'ı vardır. ve bu 12 farklı enerjik ortam ay'ın kendi içlerinde farklılıkla etkiler oluşturduğu günleri vardır. belki genel bağdaştırma dünya da 12 çeşit insan mı var diye seni düşündürebilir saçma gelebilir ama güneş'e endeksli enerji bulan yerküremizde 12 farklı enerji ay'ı mevcut ve burda enerjiden bahsediyorum insandan değil. etki eden 12 enerjiyi anladıysan farklı bir örnekle; gezegenlerin ve yıldızların konumlarıyla ayların stabil olan enerjilerini etkileyerek farklılaştırdığı 30 gün vardır. çünkü bunlar hep birbirine etkilidir ve bu 12 stabil enerjiyi farklılaştırıp böler aynıcılıktan çıkarır. net ayrıntıyı doğum haritası analiziyle alabilirsin. gözlemden geçer. ve senin bilginden. inanabilirsin de inanmayabilirsin de.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konu hakkında mod serpentine ile konuşup tekrar bilgilendirir misin bizi? :) Stellarium diye gezegenlerin tarihlere göre sıralamasını gösteren ( ben böyle biliyorum ) bi program söylemişti bana ve burçların değiştiğini söylemişti yani ilk çıktığı zamandan bu yana burçlar kaydı yani şuan burçlarımızı yanlış biliyoruz fakat buna rağmen herkes benim burcum (onun burcu olmamasına rağmen) tam beni anlatıyor diyo :) bu aşamada benim için bütün tabular yıkılıyor doğal olarak :)

 

Bence burçların enerjisi yada doğduğu gün gezegenlerin etkisi değil insan kendi enerjisine göre burçlar yaratıyor mesela yeni doğmuş bir çocuğa hayat boyu burçların tarihlerini vermeden bilgilerini versek ve sen oğlak burcusun desek o çocuk oğlak burcu özelliklerini taşır, öyle bir enerjinin olduğunu ve kendisine etki ettiğini düşünür ve inandığı ölçüde değişime uğrar :) ama doğum tarihi yay burcuna denk geliyorsa aklının yeteceği yaşa geldiğinde etrafındaki kişilerde burçlara ilgiliyse veya etrafında burç hakkında çocuğun burcu hakkında konuşmalar oluyorsa kendisi bakıp "aaa evet ben şu tarihte doğdum ve yay burcuyum o zaman bu burcun özelliklerini taşımalıyım yada taşıyormuyum? " diye sorgulamaya başlar ve inandığı ölçüde yay burcunun özelliklerine adapte olmaya başlar :)

 

Benim düşüncem bu yönde :) umarım kendimi açıklayabilmişimdir bana biraz karışık oldu gibi geldi :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sizin söylemiş olduğunuz tarifi duyuyorum. ve hala çevremden de yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor :) sözünü tarif edercesine duyuyorum. kişiye kalarak heterojen olarak sürekli değişen gelişebilen reklam gibi kullanılabilen bir şey nasıl olsa bazı takım yıldızlar bu ideolojide hayal ürünü?. kişinin dürüstlüğüne kalmış sen başak burcusun ama özelliklerini beğenmiyorsun ve akrep burcunu yükselen burçmuş gibi kendinde güneş burcun gibi gösterip karşıya bir çekim gücü gibi çok çok farklı emeller için kullanabilirsin bunu..kullanmayan yok mu bunu? çOOOoK. şu an yerli ve yabancı sitelerde tarif edilmiş astrolojik tarihler de efektif açıdan çekim için toptan yanlış olabilir.. olamaz mı? kafasına bu olayı yedirmiş bilinçli bir kişi her ne kadar aslan burcunu kabul etmeyip ben başak burcuyum diye yaşayan bir kişinin ne burcu olduğunu görür. sizin de dediğiniz gibi bundan 2 asır önce terazi burcu şu an tarihleri verilen güneş takvimine denk düşmüyordu. kayıyor doğrudur buna bir şey diyemem. sabit nitelikteki burçların insanlarını tanımadığım halde canlı gözümle gözlemleyerek çözebiliyor direk sen şu burcusun diyebiliyorum. o da benim bi özelliğim. dürüstlüğe kalmış bir şey benim inandığım; kişiler bunu karşılarındakilerin kişiliklerine ve davranışlarına göre çözebilir. ben şu burcuyum ve burcum gibi davranmalıyım diye bir şey yok. kimse de öyle bir şeyi iddia etmez. despotluk ayrı hobi ayrı. kendi adıma konuşayım ben burç adına öyle bir şeyi de iddia etmem.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben burçlara inanıyorum şahsen. burcundan haberim olmadığı bir kişinin hareketlerinden hangi burç olduğunu tahmin edebiliyorum mesela. Kimseyede çocukluğundan burcunun özellikleri aşılanmıyor ayrıca. Burcundan haberi olmayan kişiler bile var. enerji meselesi başka konular için geçerli olabilir ama burç için kesinlikle geçerli değil bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

''Astroloji her şeyden önce Bilinçaltı ve Bilinç arasında iletişim kurmaya yardımcı olan bir sembol dilidir. Önemli olan yıldızlar değil arketipler, semboller ve bu tip şeyler aslında. Yıldızlar sadece lham kaynağı olmuştur. Burada "Yukarıdaki aşağıdaki gibidir, aşağıdaki yukarıdaki gibidir." Hermetik ilkesinin uygulaması var sadece'' :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ana karnında yıldızların tesiri altında olmak var sayılan bir teori burçlara gelirsek bunlar bir kozmik saat veya harita olarakda adlandırılır ö bence her burcun farklı özeliklerin olmaması insanların farklı özeliklerinin olmaması kadar yanlıştır ama bu bence şu anlama gelmiyor her burcun belirili özelikleri olduğuna aynı burçtan bir kimsenin çok daha farklı bir özeliği olabilir.

Ben burçların ne kadar doğru ve yanlış olduğunu araştırmaya kalksam tarih hep bunun aksini söyler bu sadece bir deneyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben burçlara inanırım ilimlerimdede işey yarar.Burçların özellikleri felan doğru....Ama arkadaşım adam diyorki yarın biriyle tanışcan donra sevmiyeceksin falan nerden bilion yaw.Madem okadar şey bilion flash tvde işin ne?:D git loto tuttur kurtul şu flashtan.Bu benim düşüncem paylaşan arkadaşa teşekkürler güzel bilgiler paylaşmış

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...