Türk adını kullanan iş yerlerine uyarı!
-
Similar Topics
-
Telif Haklarına İlişkin Yasal Uyarı
Son yıllarda özellikle internet ortamında -çoğu zaman farkında dahi olunmadan- ihlal edilen telif hakları ile ilgili bir duyuru düşmek farz oldu... Bildiğiniz üzere, oluşturulan bir eserin tüm telif hakları o eseri oluşturan kişi ya da onun bu haklarını devrettiği kişi/kurum ya da kuruluşlara aittir. Bu nedenle eser sahibi ya da telif haklarını elinde bulunduran bu kişi/kurum ya da kuruluşların izni olmaksızın bu eserlerin paylaşılması yasaktır ve kanunlarımıza göre suç kapsamındadır., Yer: Haber ve Duyurular
-
Türk Cadıları; Cazilar..
Anadolu’da, sağlığında üstünden kedi atlamış veya köpek eti yemiş insanların, öldükten sonra hortlayarak cadı olacaklarına inanılmaktadır ANBR 149. Anadolu folklorundan farklı olarak, Doğu Trabzon ve Rize folklorunda cazi/mayisa (Çaykara) motifi, uzaktan gelen korkunç bir yaratık olarak algılanmamaktadır. Köyün içinden herhangi bir kadın cadı olabileceği gibi cadılık eğitim-le başkalarına da öğretilebilir. Aynı evdeki tüm kadınların erkeklerinden habersiz cadı olabileceğine dair sayısız hi, Yer: Neo-paganizm & Wicca
-
Tezer Özlü ; Türk Edebiyatının Lirik Prensesi
Tezer Özlü, 10 Eylül 1943′te Simav’da doğdu. Anne ve babasının görevleri nedeniyle çocukluğu Simav, Ödemiş ve Gerede’de geçti. “Dört bin nüfuslu bir Anadolu kasabasında dünyaya bakmayı öğrendim. Altı yaşındaydım. Dünyanın sonsuz büyüklüğünü hissettim ve gitmem, çok uzaklara gitmem gerektiğine inandım…, Yer: Yazarlar
-
İslamiyet Öncesi Türk Eğitim ve Öğretimi
TÜRKLERİN SOSYAL, KÜLTÜREL, SİYASİ, İDARİ HAYATI VE SANATI Türklerde eğitim ve öğretim hayatı hakkında fikir edinebilmek için Türklerin tarihini, yaşayış tarzlarını, sosyal, yapısını, siyasi ve idari yapısını, sanat ve kültürelhayatını incelemek gerekmektedir. Türklerin tarih sahnesinde görünüşleri çok eskidir. M.Ö. 3-4 bin yıllarına kadar gitmektedir. Bu konuda W. Eberhard "M.Ö. 3. bin yılın ortalarında bile, bir kısım kavimlerin kendilerinden sonraki nesillerin taşıdıkları vasıflara hai, Yer: Dinler ve İnanışlar
-
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.