Jump to content

Birden Fazla İnanca Ait Yöntem Uygulamak


dzyan

Önerilen Mesajlar

Evet , başlıktanda anlayacağınız gibi. Atıyorum eşya kutsamak için, hem İslamda yer alan bazı duaları kullansak, hemde sirius'un bahsettiği kutsama yöntemlerini kullansak sorun olur mu? Veya evi kötü enerjilerden korumak için hem pentagram ritüelleri yapmak hemde İslamdaki duaları okumak sorun olur mu?

 

Kısacası esas sorum şu: Bir insan birden fazla inanca ait yöntemleri uygulayabilir mi, etkisi yine tek bir inanca sahipmiş gibi aynı olur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

her inançta bu tür şeyler var istersen hepsini yapabilirsin sana engel olan yok :) ama yine her inanışta bazı şeyleri yapmak için bazı şartlar ister. Bu şartlar çatışmıyorsa yapabilirsin. Ama yine de tavsiyem kendine net bir yol belirlemen. Yani bir parça ondan bir parça bundan olmasındansa bir bütün olarak kendini bir yola adamanı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konu hakkında yorum yapmaktan çekinirim :) ettiğin dua seninle yaratan arasında buna ben kabul eder etmez diyemem. Amma velakin ben havvas ile uğraşıcam diyorsan orda bu şekilde başı sağlıyamayacağını yazmış bu işin üstadları. Karar senin. İstediğini yapabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Başlangıçta kesinlikle tavsiye edilmez çünkü kavram karmaşasının yanı sıra "bilinçaltı" dediğimiz bir olgu da vardır. Bilinçaltı yeterli bağlantıyı kuramadığı için ve iç inancınızı yaratmanızı engellediği için karmaşık çalışmalarınızda başarısız olmanıza neden olacaktır. Yani ne demek istiyorum; sen thor'a karşı bir inanç taşımıyorsan thor ile ilgili bir dua etmenin pek manası olmayacaktır, eğer Allah kelimesi sende daha derin duygular uyandırıyorsa, enerjiyi harekete geçirmek için daha etkili olacaktır.

 

Bir müslümanın Yehova demesiyle Allah demesi bir değil, müslümanın bilinçaltı düzeyinde Allah kelimesine yüklediği bir çok anlam var ve Allah derken bilinçaltı doğrudan o enerjiyi yaratmaya muktedir. Lakin Yehova dediğinde, bilinçaltı o kelimeyi tam olarak tanımlamadığı için yeterli enerji yaratımını desteklemeyecektir.

 

Buna verdiğim çok klasik bir örnek var; evinde peri var dediğim sizin vereceğiniz tepkiyle, evinde cin var dediğimde vereceğiniz tepki apayrıdır. Cin tabiri peri tabirine göre daha korktucu gelir çünkü yaşadığımız kültür dolayısıyla daha çok korku dolu anlam yüklü. Öyleyse siz cin çağırırken çok daha derin bir bilinçaltı manasına sahip olduğunuz için ritüel daha başarılı geçecektir, peri çağırımında ise havada kaldığı için başarısz olma ihtimali artacaktır. Tam tersi Avrupa gelenekleri içinde geçerli...

 

O yüzden majisyenler tarafından önerilen:

 

1-önce kendi kültürünüzün unsurları ile başlayın

2-Terimleri anladıktan sonra istediğiniz her yola girebilirsiniz ama yine ilk başlangıçta tek bir gelenekte yürüyün.

 

Tavsiyem, o yüzden tek bir geleneği baz alman ve başlangıçta o gelenekte yürümendir. Zaten belli bir seviyeye geldiğinde bilinçaltında bu sınırlar kalmayacağı için her kültürün her inancın her tür büyüsünü ve çalışmasını yapar hale geliyorsun çünkü o enerjiyi nasıl yaratman gerektiğini öğreniyorsun. ( yine de ilerleyen zamanlarda farklı kültürlerin çalışmalarını yaparken bile o kültürün geleneğini yine baz almalısın. eğer sana namaz kıl bu uygulamadan önce diyorsa, gidip yoga yapamazsın, o kuralları uymak yine de önem arz ediyor o bilince girebilmek için)

 

Başlangıçta karma bir sistemde yürümeye çalışmak, sadece bilinçaltı kaosu yaratacak ve odaklanmanı zorlayacak, seni yavaşlatacaktır =) Tabi bu illa yapma manasına gelmiyor, yine yolunu ve yöntemini seçecek olan sensin.

 

 

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

insan mantıken BİR şeye inanır. dolayısıyla inandığın şeye göre yap kutsamalarını falan. he gidip islami falan sanıp da havas ilmini öğrenmeye kalkma da... bildiğim kadarıyla havas ilmi şirke giriyor. ama olmayadabilir. şu an biraz araştırdım. sanırım şirk değil

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...