Jump to content

Boş kağıt ile ödeme yapmak | Manipülasyon


BrandNewDays

Önerilen Mesajlar

Kim ne derse desin günümüzde sahtekarlık, dolandırıcılık hat safhada. İnsanları kandırmak, onların buna (kandırılmaya) ne kadar eğilimli olduğuna bağlıdır. Yani aslında hayatımız boyunca o kadar çok kandırılıyoruz ki bir süre sonra farkına var(a)mıyoruz bile.

 

Alanında gerçekten başarılı olan Mentalist Derren Brown'un Trick or Treat programından alınmış kısa bir video var. Önce buna bir göz atın :

 

 

Bu işlem nasıl gerçekleşiyor?

Adınız ne? Kendi içinizden bu soruya cevap veriyorsunuz. Verdiğiniz cevap tabi ki doğru, size göre. Doğduğunuzdan bugüne kadar size hep Ayşe, Ahmet, Merve, Mehmet... (adınız ne ise) bu şekilde seslendiler. Siz de buna inandınız, inandırıldınız daha doğrusu. Tabi bu zor olmadı çünkü doğduğunuzda beyin çok da aktif değildir. Yani hangi komut gelirse "evet" yanıtını verecektir. Ağaç yaşken eğilir mantığı doğrulanmış olur. Peki ya ağaç kuruduğunda, büyüdükten sonra beyin nasıl yönlendirilir?

Normal bir insan beyni aynı anda en fazla 7 komut, bilgi alabilir. Bu sınır geçildiği durumda beyin mantıksal çalışmayı bırakır ve destek komutlara geçer. Bahsettiğim destek komut da siz oluyorsunuz. Yani siz beyni iflas ettirip ele geçiriyorsunuz. Bu süreçten sonra karşınızdaki kişiye verdiğiniz kağıdın bir fil olduğuna bile inandırabilirsiniz. Aslında bu yapılana hipnoz demek çok da yanlış olmaz.

sirius tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...