Jump to content

Pagan Tılsım ve Sembolleri


sirius

Önerilen Mesajlar

http://www.spelwerx.com/image/alchemy.gif

simya ile ilgili bir sembol. SEmbol dört elementi de içinde barındırıyor

 

http://www.spelwerx.com/image/ankh.gif

 

Ankh: Bir mısır sembolü. Ayrıca cadı tanrıça İsis ile de bağlantısı olan bir sembol. Ruh dünyasını temsil eden başlatmanın ve bilgeliğin sembolüdür aynı zamanda kadınlar tarafından kısırlığa karşı bir tılsım olarak kullanılırdı. Bütün mısır tanrıları bir ankh taşır halde resmedilmiştir. Ankh, batı toplumlarında bir ölümsüzzlük sembolü olarak hala kullanılmaktadır. Bunu yaşam ve bilgelik sembolü olarak kullanın

 

http://www.spelwerx.com/image/circledot.gif

En basit sembollerden biridir. Güneşi sembolize eder. Halka ruhu ve bütün kozmosu yani var olan herşeyi temsil eder. (Ayrıca halka Mu'da Yaratıcı'nın sembolüdür En kutsal sembollerden biridir. Bu yüzden güneş Mısır da önemliydi) Nokta ise sayısız biçimde verilen yeni yaşam tohumudur. Bu güçlü bir hırs, kariyer, başarı, enerji, haraket ve hayalleri gerçekleştirme sembolüdür.

 

http://www.spelwerx.com/image/dreamcatcher.gif

 

Dreamcatcher: aslında bu bir sembol değil bir alettir. Her yerde satılıyor. Kızılderili inancıdır. İnanca göre kötü kabusları evden içeriye sokmaz. Bunun için pencerenin kenarına asarsınız. Tavsiye kendinizin yapmasıdır ve kristallerle, tüylerle süslemenizdir.

 

http://www.spelwerx.com/image/elvenstar.gif

 

elven star: septagram yada yedi köşeli yıldız. 7 güçlü ve büyülü bir rakamdır. Ve septagramda bu rakamın enerjisini taşır. 7 harika vardır, 7 nota vardır, 7 katman vardır, cehennemin ve cennetin 7 seviyesi vardır, 7 çakra vardır, bir haftada 7 gün vardır. Kısaca bu sembol hepsinin bir uyumunu içerir. Cennetten, dünyaya enerjilerden maddiyata kadar 7 ve 7 nin geometrik tezahürü septagram bunların birleşimini harmonisini içerir. Bu açıdan bu sembol güçlüdür.

 

http://www.spelwerx.com/image/hecateswheel.gif

 

Hecate'nin çarkı: Hecate karanlık bir yunan tanrıçasıdır. O yer altı dünyasının ve yolların (labirent, dört yol, kavşak, dönüm noktası) efendisidir. (Ayrıca cadıların en çok bahsettiği ve en çok kullandığı tanrıçadır)

 

http://www.spelwerx.com/image/lucifersigil.gif

 

Lucifer'in sigili (mührü, tılsımı): Modern satanistler tarafından kullanılır.

http://www.spelwerx.com/image/manofico.gif

Mano Fico: Kem gözden koruduğuna inanılır. Parmak ve bilek hareketi antik olarak temsil ettiği şey cinsel birleşmedir. (Tabi bizde farklı bir anlamı var :p)

 

http://www.spelwerx.com/image/pentacle2.gif

 

pentacl: cadılar ve wiccalar tarafından çok kullanılır. Koruma amaçlı olarak kullanılır. Çoğu ritüellerinden bu sembolü ayırmazlar.

 

http://www.spelwerx.com/image/seax-wicca.gif

 

Seax wica: Anglo_saxon amblemidir. ayı, güneşi ve 8 sabbatı sembolize eder.

 

Olabildiğince eklemeye çevirmeye çalışacağım daha dolu sembol var. Eline sağlık belfalas

sirius tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bazı büyülerde tanrıça sembolü

bazılarında 3lü tanrıça sembolü yazıyo

 

2 side aynı dimi??? yani 1 tane tanrıça sembolümü var?

 

tanrıça sembolü kültürden kültüre, oldukça fazla sembol içermektedir. yukarı bakan hilal, bir tanrıça sembolüdür, venüs bir tanrıça sembolüdür. örnekler çoğaltılabilir.

 

üçlü tanrıça sembolü, eğer yanlış bilmiyorsam aşağıdaki semboldür (genelde üçlü tanrıça değil de tanrıça sembolü denir, genel anlamda dişi gücün tüm özelliklerini taşıdığı için)

 

http://i214.photobucket.com/albums/cc42/stacy2483/wicca.jpg

 

bu sembol üç hilal ve bir dolunay'ın sembolüdür. tanrıça üçlemesi ni temsil eder (bakire(saflık), hamile (ya da verimlilik) ve kocakarı (bilgelik) )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

senin verdiğin linktekini üçlü tanrıça sembolü zannediyodum..

 

google ın resim bölümüne üçlü tanrıça sembolü yazmayı denesene

dediğim şey çıkıyo.

 

çok fazla tanrıça sembolü varmış (:

seninki kesinlikle doğru olan 3lü tanrıça

 

benimkinden hala emin diilim..?

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/76/Triple-Goddess-Waxing-Full-Waning-Symbol.png/180px-Triple-Goddess-Waxing-Full-Waning-Symbol.png

 

eğer dediğin buysa bu da üçlü Tanrıça sembolü :) kenardaki hilallarden bir tane yukarıya doğru bakar şekil de tek tanrıça sembolü.

ancak bu üçlü tanrıça sembolleri, ayrıca, sadece Tanrıça sembolü olarak da geçer. çünkü "Tanrıça" konseptinin tümünü içeren bir anlam taşıyor. o yüzden büyülerde Tanrıça sembolü ya da 3lü Tanrıça sembolü denen yerlerde bu sembolü ya da yukarda verdiğim sembolü kullanman yeterli bence:)

 

bu arada psiozzy, küçük psişik ilginize çok teşekkürler beğendiğinize sevindim:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ANKH-EBEDİYETİN SEMBOLU

 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e1/Croix-ansee.svg/600px-Croix-ansee.svg.png>mısırlı; 'yaşam çarmıhı'dır kadın ve erkeğin birlikteliğini simgeler ve evrensel yaşamın çekiciliği olarak ele alır. nil'in anahtarı olarakta bilinir.

>Şekil olarak neyi temsil ettigi egyptologlar tarafindan hep tartisilmis sembol.

kimileri, seklinin insan vucudu oldugunu soyler. en yaygin kanilardan biri de budur, cunku ankh, olumun ardindan yasamin sembolu, onun anahtaridir. sekil itibariyle cift cinsiyetli oldugu soylenir ki, bu da kadin veya erkek ayirt etmeksizin, kole irk haric butun insanlari temsil eder.

kimileri ise seklinin nil nehri oldugunu savunur. dogdugu yer ince ucu, dokuldugu iskenderiye deltasi yuvarlak basi, saga ve sola acilan kollar ise nil'in dogu ve bati yakasidir.

bir baska teoriye gore ise, olum ile bir tutulan carmih'in ust bolumu yuvarlanmis seklidir. bilinmektedir ki carmiha germe, yalnizca romalilar tarafindan degil, o donemde gerek yunanlilar, gerekse misirlilar tarafindan surekli uygulanan bir cezalandirma yontemiydi. bu hac seklinin tepesinin yuvarlanip bir elips/halka sekli olusturmasinin sebebi ise, sonsuz bir donguyu isaret etmesi, boylece olumden sonra yasami sembolize etmesidir.

tabii bunlar uc farkli teoridir.

>eski mısırdaki hemen hemen tüm tanrı ve tanrıça tasvirlerinde tanrı veya tanrıçalar bu işareti ellerinde tutar ya da başka bir yerde bulundururlar.ayrıca ölümsüzlük için.

>ankh, mısır hiyeroglifinde en çok kullanılan işaretlerden biridir. hristiyan hacına benzer. bu yüzden ankh' a "croix ansee" denirdi. kaynağı hakkında birçok teori vardır. isis'in düğümü gibi bir çeşit oku betimler. aslında ankh, büyük ihtimalle sembolik ve dinsel anlamlar taşıyan bir düğümdür.

kökeni bir bilinmeyen olsada anlamı çok açıktır: "yaşam". çoğu mısır firavununun ve bazı tanrıların bu işareti taşımasının nedeni de bu anlamıdır. ankh yaşam veren elementler olan hava ve suyu temsil eder. sıklıkla firavunun dudaklarına sunulan, yaşam veren nefes olarak simgelenirdi.

>türkçesi " can " olan ama ingilizce olarak bir karsiligi olmadigi icin ingilizce de yasamli ad tamlamalariyla anlatilmaya calisan misir sozcugu. >en bilinen anlamı nil nehri + ölüm + yaşam+ iskenderiye deltası olan, anubisin elinde tuttuğu yeniden doğuşun anahtarı.

alıntı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar, belfalas'ın dosyasını buldum lakin sadece zip dosyası içinde anlamların olmadığı semboller var. Açıkçası düzenli bulmadım o yüzden aynı sembolleri anlamlarıyla birlikte resim şeklinde burada sunuyorum.

 

9306d1350310511-rapor-eden-sirius-pagan-symbolssgnoxis.jpg

 

http://a1210.hizliresim.com/12/h/dz178.jpg

 

Bunlarda gezegensel semboller;

 

http://a1210.hizliresim.com/12/h/dz1b7.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burada verilen pagan sembolleri ne kadar eskiye dayanıyor ?

Bazılar eski mısır ve hermetik kökenli gözüküyor bazılarıysa çok daha yakın zaman hatta bazılarıda biraz uydurma gibi duruyor.

İnsan figürlü Bakire, anne ve kocakarı sembolleri eski üçlü tanrıça sebolüyle uyumlu görünsede bunlar eski sembollermi ?

Ruhsal farkındalık sembolünün kristal küre ve altlığına benzemesi bu eski bir sembolmü ?

Öpücük sembolüyle ceza sembolünün ilişkisi, ceza sembolüyle bu günkü dolar işaretinin ilişkisi ne?

 

 

Bunların yanında tanrıçanın ismiyle tanrının ismi sembolleri uyumlu görünüyor. Tanrıçanın ismi yuvarlak hatlara sahipken tanrının ismi aynı şeklin daha köşeli hali.

 

Tanrıçanın ismiyle para sembolünün şekilsel olarak ilişkili olması para sembolü aslında bereket bolluk anlamına gelmesi gerekmezmi.

 

Şifa sembolü bugünkü tıptada kullanılan hermetik kadüs şeklinin alt kısmıyla benzerliği.

 

 

 

İlginç olanlar aşk sembolünün kalp şeklinde olması ( kalp şekli kelimeside ağızlara oturmuş ayrı bir muamma kalp bu şekilde değildir.)

uykuya neden olma sembolünün bugünde özellikle çizgi romanlarda “zzzzzzzz” şeklinde uykuyu belirtmek için kullanılıyor olması ( uyurken horlasak dahi böyle bir ses çıkmaz ama bu şekilde uykuyu belirtmek için kullanılıyor.)

kış sembolünün çince ve japonca yağmur ve rüzgar kelimeleriyle benzerliği.

 

 

Not: yazdığım semboller sirius 'un eklediği semboller üzerineydi bazılarını kaldırmış görünmüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hangisinin eski hangisinin yeni olduğu sembole göre değişir. Burada ki bazı semboller insanlık tarihi kadar eskiyken, bazıları tahmin edeceğiniz üzere oldukça yenidir. Zaten bu sembolleri derleyenler de neo-paganizm (ben bu akımı desteklemiyorum, benim paganizm anlayışım daha gelenekselcidir.) akımından etkilenenlerdir. Bu nokta oldukça önemli. O yüzden ben neo-pagan unsurları ve "modern" sembolizmi kesinlikle desteklemiyorum, bunu da belirteyim. Sorunuzu "kişisel" bir soru değil, "genel" olarak alacağımı

 

Burada verilen pagan sembolleri ne kadar eskiye dayanıyor ?

Bazılar eski mısır ve hermetik kökenli gözüküyor bazılarıysa çok daha yakın zaman hatta bazılarıda biraz uydurma gibi duruyor.

İnsan figürlü Bakire, anne ve kocakarı sembolleri eski üçlü tanrıça sebolüyle uyumlu görünsede bunlar eski sembollermi ?

 

Hayır tabi ki yeni formüller... Dürüst olmak gerekirse üçlü ay şekli bile " )0( " moden bir semboldür =) Peki tanrıçanın eski sembolizmi ne, çok basit; el, vajinai ellerini havaya kaldırmış kadın ve spiral... bu üç sembolün hiyeroglif şekilleri tanrıçanın asıl sembolizmini içerir. El zaten her kültürde tanrıça ile direk temas halinedir, tabi ki spiralde. Ben vajina sembolü üzerinde durmak istiyorum. isa'nın sembolü olarak gösterilen "balık" sembolü aslında dik çevrildiğinde, vajina yeni doğumu meydana geldiği kutsal kase sembolüdür. Haliyle aslında bu dik balık sembolü en eski tanrıça sembolerinden biridir. Spiral ise ona keza eski duvar yazıtlarında bile tanrıçanın sembolü olarak geçer. (tabi kültürden kültüre değişir mesela antik mısırda tanrıçayı i knot sembolize eder)

 

 

Ruhsal farkındalık sembolünün kristal küre ve altlığına benzemesi bu eski bir sembolmü ?

Öpücük sembolüyle ceza sembolünün ilişkisi, ceza sembolüyle bu günkü dolar işaretinin ilişkisi ne?

 

HAyır bu da eski değil, yeni bir semboldür. Kristal küre (yansıyan yüzey falı) avrupa wiccanları tarafından ruhsal farkındalığın sembolü olarak kabul edildiği için modern bir sembol olarak bu sembolizm içinde yerini almıştır...

 

Dolar işaretlerini sembolizme katan kişi ise bizzat gardner'ın kendisidir... Temel olarak ceza, öpücük (sevgi) yan yana kullanarak kendi çapında "zıtlığı" yani dualiteyi temsil etmeye çalışmıştır. Geleneksel değildir, wicca tradisyonuna gardner sokmuştur (Üçüncü seviye pentaclında geçer)

 

 

Bunların yanında tanrıçanın ismiyle tanrının ismi sembolleri uyumlu görünüyor. Tanrıçanın ismi yuvarlak hatlara sahipken tanrının ismi aynı şeklin daha köşeli hali.

 

Tanrıçanın ismiyle para sembolünün şekilsel olarak ilişkili olması para sembolü aslında bereket bolluk anlamına gelmesi gerekmezmi.

 

para sembolü rünik talismanlar içinde geçer ve cidden geçmiş zamanlarda bereket için kullanılagelmiştir. Yani oldukça eski bir semboldür.

 

Tanrıçanın ismi sembolünün para sembolüyle bir ilişkilendirilmesi olduğunu sanmıyorum. Varsa da bilmiyorum çünkü önceki mesajımda da dediğim gibi tanrıçanın ismi kadim bir sembol değil

 

Orada

 

Şifa sembolü bugünkü tıptada kullanılan hermetik kadüs şeklinin alt kısmıyla benzerliği.

 

Doğrudur... Ben size ondan daha eski bir şifa sembolü söyleyeyim; su damlası... su damlası şekli, antik medeniyetlere şifa sembolü olarak geçer.

 

İlginç olanlar aşk sembolünün kalp şeklinde olması ( kalp şekli kelimeside ağızlara oturmuş ayrı bir muamma kalp bu şekilde değildir.)

uykuya neden olma sembolünün bugünde özellikle çizgi romanlarda “zzzzzzzz” şeklinde uykuyu belirtmek için kullanılıyor olması ( uyurken horlasak dahi böyle bir ses çıkmaz ama bu şekilde uykuyu belirtmek için kullanılıyor.)

kış sembolünün çince ve japonca yağmur ve rüzgar kelimeleriyle benzerliği.

 

Sadece onlar değil; kadeh, altar, athame, şenlik ateşi, süpürge, kazan vs.. gibi sembollerde şekli benzeterek üretilmiş modern şekillerdir. Uykuyu temsilen Z, sevgiyi temsilen modern kalp şekli gibi bu saydıklarımda nesnelere benzeyen şekillerden üretilmiştir.

 

Not: yazdığım semboller sirius 'un eklediği semboller üzerineydi bazılarını kaldırmış görünmüyor.

 

hayır hiçbirini kaldırmadım =) Ek olarak, bu sembollerin bir kısmı (Zaten yakında paylaşacağım), scott cuningham'ın wicca ile alakalı kitabında geçer. Bu sembollerin bazılarını (özellikle modern olanları) cadılar kullanmazlar, o yüzden zaten "pagan" sembolleri dedim, "cadı" sembolleri değil =) Bazıları dışında (eski ve antik olanlar), modern sembollerin majikal bir değeri -bize göre- yoktur... Zaten o modern sembolleri , paganların türetmelerinin amacıda majikal değer katmak değil, wicca ve paganizme sembolik bir dilde katabilmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu sembollerin bazılarını (özellikle modern olanları) cadılar kullanmazlar, o yüzden zaten "pagan" sembolleri dedim, "cadı" sembolleri değil =) Bazıları dışında (eski ve antik olanlar), modern sembollerin majikal bir değeri -bize göre- yoktur... Zaten o modern sembolleri , paganların türetmelerinin amacıda majikal değer katmak değil, wicca ve paganizme sembolik bir dilde katabilmektedir.

 

Sorularımda belirtmeye çalıştığımda buydu, okültizmle ilgilenen biri olarak ilgilenen diğer kişiler gibi sembollerin önem derecesi eskiliğiyle doğru orantılıdır. sembol nekadar eskiyse gerek içerdiği bilgiyle teorik, gerekse pratik kullanımı o ölçüde artar.

semboller paylaşılırken hangisi eski hangisi yeni bunlarında belirtilmesi daha bilgilendirici olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kutsamalar ve nereden bulabileceğimiz vs ?

 

Sizde bu tılsımları yaptıgınıza göre yani bulundurdugunuza göre bize de yol gösterirsiniz herhalde .

 

bunları kolye olarak kullanabilirsiniz gümüşçülere gidip istediğiniz tılsımın modelini gösterip yaptırabilirsiniz

 

bunlar için kutsamaya gerek yok

taurus tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bunları kolye olarak kullanabilirsiniz gümüşçülere gidip istediğiniz tılsımın modelini gösterip yaptırabilirsiniz

 

birkaç tane kutsama var araştırmam lazım kutsamayıda bulursam ekleyeceğim

 

Gümüşçüler mi :D bi ton dolusu para istiyor:D , siz yaptırıyor musunuz yoksa yurtdışı sipariş falan mı veriyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burada paylaşılanların hepsinin satıldığı bir yer var linki de bu

 

Newspirit Onlineshop

 

Sol taraftan Esoterisches Zubehör sekmesine tıklayın ve gelen sayfadan yine soldaki Amulette & Talismane sekmesine tıklayın hepsini göreceksiniz.

[TABLE=class: menue]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2]Bu linki vermeyi uzun zamandır düşünüyordum. Yurtdışı gönderimi var mı bilmiyorum ama Sipariş vermek isteyenlere yardımcı olabilirim. Fiyatlara ucuz diyemem ama yine de bakın derim. Sayfanın sol tarafındaki listeden *Hexenutensilien, Athamen, Altarzubehör sekmesine tıklayın gerçekten güzel şeyler var. [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=class: menue]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burada paylaşılanların hepsinin satıldığı bir yer var linki de bu

 

Newspirit Onlineshop

 

Sol taraftan Esoterisches Zubehör sekmesine tıklayın ve gelen sayfadan yine soldaki Amulette & Talismane sekmesine tıklayın hepsini göreceksiniz.

[TABLE=class: menue]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2]Bu linki vermeyi uzun zamandır düşünüyordum. Yurtdışı gönderimi var mı bilmiyorum ama Sipariş vermek isteyenlere yardımcı olabilirim. Fiyatlara ucuz diyemem ama yine de bakın derim. Sayfanın sol tarafındaki listeden *Hexenutensilien, Athamen, Altarzubehör sekmesine tıklayın gerçekten güzel şeyler var.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=class: menue]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=colspan: 2][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

teşekkürler ,site almancaymış . isviçre ye gidip geliyorum , oraya gittiğim zaman artık sipariş ettiririm belki bu sömestrde gidebilirim , isteyen olursa getirtebilirim =)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Harika tam aradığım şey:thumbsup:

Acaba daha fazlasını da bulabilir misiniz?Çok ihtiyacım vardı saolun:D

 

Rica ederim ama dilerim link verdiğim için uyarı almam :confused: Resimleri görünce dayanamadım işte.

Bu ürünleri satan çok yer burada var ama hepsinin websitesi yok. Siz ne arıyorsunuz tam olarak?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rica ederim ama dilerim link verdiğim için uyarı almam :confused: Resimleri görünce dayanamadım işte.

Bu ürünleri satan çok yer burada var ama hepsinin websitesi yok. Siz ne arıyorsunuz tam olarak?

Elemental çalışmalarda bana yardımcı olabilecek birşey arıyorum.Paylaşılanlar arasında var "elemental kuvvet" için olanlar ama yinede en iyisini siz bilirsiniz.Eğer o bana yardımcı olabilecekse sizi yormak istemem.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tek bir sembole has yeni başlık açmak istemedim. Bu sembolün anlamını biliyor musunuz? Sümer döneminden kalma sanırım.

 

Necronomiconların bir çoğunda geçen bir pentacl sembolü. (call of cthulu, kutulu'nun çağrısı). Sembol üç gözcünün (enlil, enki ve anu) mühürlerinin birleştirilmiş hali... Bazıları tılsımı sümere dayandırıyor, ama necronomicon kitaplarının "sözde" ortaya çıkışı 1500 ile 1600 arasında değişiyor. yani evet enlil enki ve anu sümer tanrıları lakin bu tılsımlara sahip oldukları şaibeli. Ortada dolaşan necronomicon kitaplarının yazıldığı 1500lerde iddia ediliyior ama çok daha yeni olabilir. Çünkü Aslında ilk "necronomicon" terimini, kutulu'nun çağrısı isimli öyküyü yazan şahıs lovecraft. Haliyle literatüre ilk bu terimlerin 1900lerde girdiğini görüyoruz. Bir takım okültistin genel inancı ise, Lovecraft'ın bu öyküleri, terimleri ve "necronomicon"u kafasından uydurup yazmadığı, eski kitaplardan görüp kaleme aldığı yönündedir. Bu yüzden 1500lerde ki ortaya çıkışın doğru olduğu inancındalar.

 

Tarihçesini bir kenara bırakırsak ve Büyüsel açıdan incelersek bu pentaklın kullanımı önerilmez, o yüzden bu sembolden uzak durmanızı tavsiye ederim. Biraz karanlık, belirsiz bir konudur. sizin için, zarar verici ve yıkıcı olabilir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cevap için teşekkürler Sirius. Bir arkadaşımın defterinde gördüğüm bir sembol, facebook üzerinde de paylaşımını yapmış. Ne olduğunu merak etmiştim.

 

anladım... cadılar ve paganlar tarafından kullanılan bir sembol değil, onu da belirteyim. Dediğim gibi biraz karanlık ve çok işlevli de değil. Yani (bence) aşırı bir gücü veya etkisi de yok... Gerçekten çok daha eski tılsımlar, mühürler mevcut...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Böyle bir kolyem var aldığım yerde adam ejderha dişi demişti ama emin değilim ne olduğundan bir anlamı olabilir adam o tür bir şey söylemişti ama hatırlamıyorum diş yada tırnak (pençe) olabilir.Üstünde şekillerde var.Bir fikri olan var mı ?

 

http://s15.postimage.org/6xgjxnjdn/DSCF4923.jpg

picture sharing

 

http://img254.imageshack.us/img254/537/dscf4926r.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...