Jump to content

Ruhsal Varlıklarla Temas, Ön Koşulları


nevermore

Önerilen Mesajlar

Denilebilir ki dünyada Spiritizma ile meşgul olmak yani bedensiz varlıklarla görüşmek kadar kolay bir iş yoktur. Gene denilebilir ki, Spiritizma'da başarılı bir sonuca ulaşabilmek kadar da güç iş yoktur. Bir üniversite öğrencisi, ilk okullardaki hazırlık devrelerini geçirmek için bir çok sene emek verir. O, böylelikle fikirsel ve zihinsel melekelerini, bir üniversite öğrenimine kendisini hazırlayıcı şekilde geliştirmeye çalışır. Örneğin, ilkokulda yazıp okumasını öğrenir, eşyaya ve kendi maddi varlığına ait ilkel ve yüzeysel bilgileri elde eder. Orta öğrenimde bu bilgilerini yavaş yavaş daha kapsamlı ve serbest bir düşünüş olanağını sağlayıcı alanlara doğru uzatmaya başlar ve sonunda bilimin herhangi bir uzmanlık bölümünde derinleşmek ihtiyacını duyarak bir üniversiteye girer ve orada istediği bilgiyi öğrenmeye çalışır.

Burada hal, şöyle cereyan eder: Temel öğrenim ve hazırlık devresinden, sonuncu uzmanlık bölümüne kadar olagelmiş bütün bu çalışmalar, belirli bir kadro dahilinde, belirli bilgileri kendisine öğretmek için önceden düzenlenmiş bir program dahilinde yapılır. Demek ki burada az çok bir otomatik yürüyüş vardır.

Bundan başka dikkati çeken hal de şudur: Bütün bu hazırlık aşamalarında geçen faaliyetin, ekseri çocuğun veya gencin yalnız fikirsel ve zihinsel gelişimi amacını hedef alır. Bu sırada onu, «Yüksek öğrenime» hazırlayan bütün öğretmenler ve gözeticiler kendisinin duygusal ve ahlaki tarafları ile asla meşgul olmazlar. Demek ki bu anlayışa göre, bir üniversite öğrencisi için ön planda gerekli olan şey, yalnız beyne, yalnız zekaya aittir. His ve moral tarafların ele alınması ve yetiştirilmesi, bu işin, yani üniversite ve [daha] yüksek öğrenim işinin sanki ciddiyeti ile ilgili değilmiş gibi, insan ruhunun bu en önemli taraflarının hazırlanması için ders programlarında bir yer ayırmaya gerek görünmez.

İşte, Spiritizma hazırlığına oranla, üniversiteye hazırlanma alışkanlığının çok daha kolay olması, bu sonuncunun, tek taraflı hazırlıkla yetinmeye uygun bulunmasından ileri gelmektedir. Fakat hemen hemen her zaman görüldüğü gibi Spiritizmaya da hiçbir hazırlık yapmadan girmek mümkündür. Bu hal, elbette bir üniversite öğrenimini yürütmeye yeterli olacak hazırlıktan yoksun olarak oraya giren bir gencin, üniversiteden alacağı başarısız bir sonuçtan daha da başarısız sonuçlarla karşı­laşmaktan kurtulamayacağının açık bir ifadesi olur. İşte Spirtizma'nın kolay olduğu kadar güç olan tarafını bu yorumlar bize anlatmaktadır.

 

Bilgisiz Tutumların, Celselerdeki Doğal Sonuçları

Acaba herkes bedensiz varlıklarla temas kurabilir mi? Elbette, herkes. Fakat acaba herkes, yani her Spiritizma celsesine teşebbüs eden insan, bu işten başarılı bir sonuç alabilir mi? Asla

Örnek mi istiyorsunuz? Çok.

Birçok insanlar, hatta samimi olarak bir şeyler öğrenmek için, ciddi bir ilgi ile Spiritizma uygulamasına giriştikleri halde, ya öncekinden daha bilgisiz ve daha şaşkın olarak bu deneylerden vazgeçmişler veya büsbütün inkarcılığa saparak bu konudan uzaklaşmışlar veyahut da (-bereket versin yüksek himayeler sayesinde, seyrek olmak üzere-) tekamül seviyesi geri bir bedensiz varlığın tasallutuna obsesyon'a) uğramışlardır.

Fakat gene öyle insanlar bu işe girmişlerdir ki onların aldıkları müspet sonuçlar hem kendileri için, hem de bütün çevrelerindeki insanlar için çok faydalı Olmuştur.

Buraya kadar geçen sözlerden anlaşılıyor ki deneysel Spiritizma ile meşgul olmak her şeyden önce bazı hazırlık devrelerinden geçmiş olmayı gerektiren bir meseledir, Bu bakımdan da bir güç ve yetenek işidir. Her rastgele kişinin basit bir iş yapar gibi kolayca becerebileceği işlerden değildir. Buradaki güç ve yetenek de, birbirinden gerekli olan iki yönlü bir çalışma ile elde edilebilir. Bunlardan birisi bilgi, diğeri ise ahlak'tır. Gerek ilmi, gerek ahlaki hazırlığın yetersizliği içinde spatyomla şahsen ve fiilen temasa geçmek yolunu tutmuş olanların acele ettiklerini ve oldukça tehlikeli bir işe atıldıklarını söyleyebiliriz, Çünkü bu konuda ne yazık ki çok acı örnekler gördük ve görmekteyiz de.

Bununla birlikte gene tekrar ediyorum: Bu hazırlık devresini geçirmeden de herkes bedensiz varlıklarla temas kurabilir. Çünkü dediğim gibi, Spiritizma'nın gerçekten bir suyu içmekten daha kolay tarafı da vardır. Yalnız şunu da asla unutmamalı ki, bu taraf o kimseyi kim bilir nerelere götürecek ve hangi bataklığa saplayacaktır! Bunu da önceden kimse takdir edemez.

 

Deneysel Spiritüalizm: Suptil tabiat hadiselerinin ve insan ruhunun şimdiye kadar dokunulmamış taraflarını kurcalayan ve dünya kuruldu kurulalı insanlara ilham, irşat ve ifşa yollarıyla gelmiş bir sürü ilahi tebligatı açık bir şekilde ve bugünkü insan zekasının ve ilmi anlayışının ihata edip kabüllenebileceği tarzda objektif ve subjektif yollardan ve tecrübe yolu ile manalandıran ve kıymetIendiran müsbet bir ilim, felsefe ve ahlak yoludur.Bedri Ruhselman

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bununla birlikte gene tekrar ediyorum: Bu hazırlık devresini geçirmeden de herkes bedensiz varlıklarla temas kurabilir. Çünkü dediğim gibi, Spiritizma'nın gerçekten bir suyu içmekten daha kolay tarafı da vardır. Yalnız şunu da asla unutmamalı ki, bu taraf o kimseyi kim bilir nerelere götürecek ve hangi bataklığa saplayacaktır! Bunu da önceden kimse takdir edemez.

dri Ruhselman

 

Çok doğru , teşekkürler paylaştığın için..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Haklisin ama sitenizde hep uyari var ve bu yazida uyari.

Bize ejderha cagirmak yok melek cagirmak , elf meleginiz , mikail vs mi lazim?

Sitede uyari var rituel yok. Olsada eksik yazilmis :(

Lutfen ban atma elestirdim.

 

Sitemizde uyarı değil bilgi var .. Ve seni temin ederim ritüel yönünden de oldukça zengin bir forum ... Buranın eski yöneticileri buralardan konu alıp site açacak kadar çok konu var .. ben 4 yıldır bitiremedim siz ne çabuk baktınız tüm konulara :) .. Hatta kendi paylaştıgım konular binlerce :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ama bu haksızlık '' sizi bilmiyordum '' '' 2009 yılından beri okuyorum''

 

Üyelik tarihi Mar-2009

Bulunduğu yer Bornova

Mesajlar 10.880

Konular 2525

Memnun oldum geç kalmış tanısmamıza :)

Site adi vermek reklam olur , ben sitenize cerez niyetine giriyordum ama isler degisti :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...