Jump to content

300 milyon yıllık civata


Guest AnunaKi

Önerilen Mesajlar

Rusya'da 300 milyon yıllık olduğu öne sürülen bir cıvata bilim dünyasını şaşkına çevirdi. İki ay kadar önce, Rusya'nın Kalujsk bölgesinde yapılan arkeolojik çalışmalar sırasında, doğrulandığı taktirde, insanoğlunun tarihini yeniden gözden geçirmesini gerektirecek bir bulgu elde edildi. Silisyum ağırlıklı bir taşın içinde, modern çağ teknolojisinin vazgeçilmez bir parçası olan, bir cıvata ortaya çıktı. Ve atomun parçalanması prensibiyle yapılan yaş testinde, cıvatanın bu taşın içine bundan tam 300 milyon yıl önce sıkıştığı ve yaşının taştan da eski olduğu anlaşıldı.

 

Keşfi yapan Rus arkeolog Dmitriya Kurkova müthiş anı şöyle anlattı:

 

‘Çakmak taşı diye bilinen taşı bulduğumda çok eski olduğunu anladım. Fırçayla üstünü temizleyince bir yüzünde doğal olmayan bir çıkıntı fark ettim. Dikkatli bakınca cıvatayı gördüm. Hemen araştırmaya başladık. Yapılan testler bunun akılalmaz bir keşif olduğunu gösteriyor.’’

 

İçinde cıvata bulunan silisyum taş hızla Rusya'nın bütün büyük bilim akademilerini gezdi. Yapılan analizler, cıvatanın metal özelliğini kaybettiği, çeperini çevreleyen moleküllerin, demir moleküllerinin yerini aldığı ve, asıl önemlisi, cıvatanın ‘‘dinozorlarla neredeyse yaşıt olduğu’’ (Rus bilimadamlarının iddiasına göre) resmen kabul edildi.

 

Röntgenle yapılan araştırmada ise, taşın sathındaki, cıvata olduğu iddia edilen cismin yanısıra, taşın içinde de düzenli geometrik şekiller ortaya çıktı.

 

4 Farklı Teori

 

İnanılması güç bu keşiften sonra şimdi Rus bilimadamları kendi kendilerine aynı soruyu soruyor : ‘‘İnsanoğlunun tarihi yeniden mi yazılacak?’’ Birbiriyle yarışan 4 farklı görüş şöyle:

 

CIVATA UFO'LARDAN DÜŞMÜŞ

 

Bazı bilimadamlarının tezine göre zamanımızdan 300 milyon yıl önce dünyayı ziyaret eden uzay gemilerinden düşmüş bir cıvata sözkonusu olabilir. Kaynağı da, en yakın ihtimal Mars'ta yaşamış ve bugün ya yok olmuş ya da başka bir gezegene göçmüş bir medeniyet.

 

CIVATA UZAY ÇÖPLÜĞÜNDEN DÜŞTÜ

 

Bu ikinci teoriye göre, cıvata, dünyamızdan milyonlarca ışıkyılı ötede bir gezegende kullanılıyordu. Bir kaza sonucu uzay boşluğuna düştü, yahut da atıldığı uzay çöplüğünden düştü. Ve bir meteorla birlikte, bundan 300 milyon yıl önce, dünyamıza geldi.

 

ESKİ BİR DÜNYA UYGARLIĞI

 

Bugünkü uygarlık, inlanoğlunun dünyada kurduğu ilk uygarlık değil. Bundan çok önce, Nuh'un Gemisi hatta dinozorlardan bile önce, Dünya üzerinde çok ileri uygarlıklar vardı. Bunlar teknoloji, bu arada da cıvata kullanırlardı. (Bu teze karşı gelenlerin görüşü ise şöyle: eğer böyle bir uygarlık olsaydı, altyapısının izi de kalırdı. Bu cıvatayı üretecek demir çelik tesislerinin, fırınların, bu parçanın kullanıldığı makinelerin de bir izi günümüze kadar kalırdı.)

 

GELECEKTEN GERİ GELDİ

 

Rus bilimadamlarının üzerinde çalıştığı dördüncü teori ise en çarpıcı olanı. Tam bir kurgu-bilim teorisi. Rus bilim adamları taşın 300 milyon yaşında olduğundan emin. İçindeki cıvata demir özelliğini kaybetmiş olsa da, çevresinde demir moleküllerine rastlandı. Demek ki cıvata gerçekten demirdi ve en az 300 milyon yaşında. Yani yıl hesabında bir yanlışlık yok.

 

Uzaydan gelmediği kabul edilirse, tek izah yolu zamanda geriye yolculuk.

 

Torunlarımızın torunları zamanda yolculuk yapabilecek teknolojiyi geliştirdiler. Ve günümüzden 300 milyon yıl öncesine yaptıkları bir seyahatte bu küçük cıvatayı tüşürdüler. Yani, cıvatayı 300 milyon yıl öncesine gelecek nesillerimizg*türdü.

 

 

 

Yorumlarınızı bekliyorum bilimsel çevreden gelen açıklamaların genelde dünya dışına dayanan cevapları ise ilginç

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

gerçekten çok ilgi çekici bi haber.civatanın dünya dışından geldiğine dair teorilere katılmıyorum.yalnız sonuncu teori çok ilgi çekici.sonuncu teorinin olma ihtimalini yüksek görüyorum.ki görmesemde temennim sonuncu teorinin gerçekleşmesi :)

eline sağlık anunaki.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

karbon testı yada atom dan yapılan testlerın cok saglıklı bılgı vermedıgını dusunuyorum sahsen ımamı rabbanı hz adem a.s bu yana 10 000 yıl gecmedıgını yazmıs mektubatta bence o daha saglıklı bır bılgı(sahsı fıkrımdır ıtıraz etmenız gerekmez)300 mılyon yıllık cıvatada olmaz o zaman

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu tip haberleri bazı insanların Ufolojiye olan inançlarını kullanmak yada kandırıp başka mecralara çekmek amacıyla özellikle Amerikada yayınlanan bazı provakatif dergiler yapmaktadır.Aynı haberin benzeri yıllar önce Meksikada bulundu diyerek yapılmıştı.Maalesef yalan bir haber,hatta ufo kitaplarından birinde de gerçek diye yayınlandı sonra da yalanlandı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayır C14 testi son derece güvenilir bir testtir ve lise seviyesindeki bir öğrenci bile gerekli hesaplamaları neredeyse hatasız olarak yapabilir gerekli bulgular elde edildikten sonra.Temel olarak radyoaktif maddelerin yarılanma süresine dayanır.Ayrıca arkeolog son derece haklı.Bu tip olayların bilim çevresinde kabul görmesi için makale haline getirilip saygın bilimsel yayaımlarda yayınlanması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Buyurun şöyle bir haber de var: Tahta sap ve demir tokmaktan olusan bu çekiç, 1936'da Teksas'ta 400-500 milyon yillik bir kayanin içine gömülü olarak bulundu. Modern bir aletin tarih öncesi bir kaya kütlesinin içine nasil girdigi bir yana, çekiçte kullanilan demirin günümüz demirlerinden bile saf olmasi bilim

adamlarini hayrete düsürdü," diyor ama bu haberi aldığım site bu bilim adamlarının kim olduğunu ve bu haberin kaynağını yazmıyor.

 

Arkadaşlara katılıyorum, bir bulgunun ya da teorinin bilimsel değeri olabilmesi için dergilerde yayımlanması gerekir. Ayrıca "bu civatayı zamanda yolculuk yapan insanlar düşürmüştür" iddiasını ortaya atan bilim adamının hangi üniversiteden mezun olduğunu bilmek isterim doğrusu. (Herhalde Haydar Baş'ın da profesörlük ünvanı aldığı Azerbaycan'daki paralı üniversitelerin birindendir) Genelde bilim adamları açıklayamadığı şeylere "tesadüfen olmuştur" derler, ufo ve zamanda yolculuk kavramları komplocuların işidir, yıllarını okuyarak ve araştırmalar yaparak geçiren bilim adamlarının işi değil! Komplo teoriliriyle ilgilenen insanlar bu civata konusunun her üç-beş yılda bir ortaya çıktığını hatırlayacaklardır zaten. Çizgi romanlara bile konu olmuştu önceden. Ben de daha önce 3 milyon yıllık olduğunu, ve bir mağarada bulunduığunu okumuştum... Martin Mystere okuyucuları da hatırlayacaktır herhalde...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ufoların rosewell olayından beri geldiğini söylersek büyük bir hataya düşeriz zira büyük iskender'in seferleri sırasında bir ufo gördüğü kendi seyir defterinde vardır. hatta iddiasına göre bir savaşta yıkamadıkları bir sur'u görülen bu ufo yıkar ve ordu bu yardım saysesinde savaşı kazanır. çok daha eski kayıtlarda vardır bunun üzerine yazılmış. konuya dönersek; bence de bilimsel bir dergide yayınlanmadıkça inanmayın derim ben çünkü her yer şu "spoiler" denilen haberlerle dolu. ha bu teorik olarak mümkün mü? bence mümkün ama bilim adamlarının ismini görmeden, çalışma bilimsel bir makale hakine gelmeden benim için bu buluş söylentiden ileri gidemez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...