Jump to content

Sağlıkta yeni tehlike: Su bağımlılığı


apocalypse

Önerilen Mesajlar

Tüm diyet uzmanları “günde 2 litre su için” diye uyarırken, dünyadan çok farklı araştırma sonuçları da bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Belçikalı bilim insanları çok fazla su içmenin zehirlenmeye neden olabileceğini, ”su bağımlılığının”, ”uyuşturucu bağımlılığı” gibi bir hastalık olarak ortaya çıkabileceğini bildiriyorlar.

 

Aşırı su tüketiminin zehirlenme ve ciddi fiziki sorunlara neden olduğunu belirten uzmanlar, su zehirlenmesinin kandaki sodyum oranının düşmesine (hiponatremi), böbrek arıtma yeteneklerinin aşılmasına, hücrelerde aşırı sulanmaya, beyin ödemine yol açtığını belirtti.

 

Günde 4 ila 20 litre su içen kişilerin sinir sistemlerinin etkilendiğini, bu boyutta tüketimin krizlere yol açabildiğini, aşırı su tüketiminden kaynaklanan beyindeki dengesizliklerin komaya ve ölüme sürükleyebildiğini anlatan bilim adamları, ”aşırı susama” (polidipsi) sorununa dikkat çektiler.

 

Polidipsiden kaynaklanan ”potomani” hastalarının günde 4 litreden fazla su içme ihtiyacı hissettikleri, ”su bağımlısı” oldukları üzerinde duran ve bunu ”uyuşturucu bağımlılığına” benzeten uzmanlar, polidipsi hastalarının yüzde 80′inin şizofreni sorunu yaşadığını bildirdiler.

 

Potomani hastalığı, sporcularda, fazla alkol ve kahve kullananlarda, iştahsız kişilerde, diyet yapanlarda, fazlasıyla görülüyor. Bu kişilerin fazla su tüketmeleri ise organizmanın ihtiyacı olan mineralleri yok ediyor. Tedavi gerektiren bir hastalık olan potomani hastalığının nüks etmesi ile su zehirlenmesi gerçekleşiyor ve hasta yoğun bakıma alınıyor.

// alıntı //

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...