Jump to content

Açlık Oyunları Serisi


masal perisi

Önerilen Mesajlar

Açlık Oyunları

'Bu kitaba o kadar bağımlı kaldım ki, yemeğe çıktığımda bile kitabı yanımda taşıdım ve masanın altında okumaya devam ettim. Hikayesi beni birçok gece uykusuz bıraktı çünkü bitirdiğimde bile, yatakta bu kitabı düşünmeye devam ettim. Açlık Oyunları kesinlikle büyüleyici.'

—Stephenie Meyer

 

'Elimden bir türlü bırakamadım… Bağımlısı oldum.'

—Stephen King

KAZANMAK ÜN VE TALİH, KAYBETMEK İSE KESİN ÖLÜM ANLAMINA GELİR. BU OYUNUN GALİBİNİN KARNI DOYACAK KAYBEDEN İSE ÖLÜMLE TANIŞACAK… AÇLIK OYUNLARI BAŞLASIN..

Bir zamanlar

Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır.Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır.Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır.Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır.Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır.Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır.

On altı yaşındaki Katniss Everdeen annesi ve 12 yaşındaki kızkardeşi ile yaşamaktadır.Oyunlarda kızkardeşinin yerine geçerek ölüm cezasını üzerine alır.Ancak Katniss daha önce de ölüme çok yaklaşmıştır ve bu kez kızkardeşi için ikinci kez hayatta kalma mücadelesi verecektir.Gerçekten ne anlama geldiğini bilmeden bir yarışmacı olmuştur.Eğer bu mücadeleyi kazanırsa hayatta kalma seçeneğini başlatmış olacaktır.

Peeta ile Katniss büyük bir aşk yaşar.Kazanmak ün ve talih anlamına gelir. Kaybetmek ise kesin ölüm. Açlık Oyunları başlasın!

 

http://www.dr.com.tr/DNR_Folders/00000002731/0000000273196_3_1.jpg

 

Ateşi Yakalamak

Her şeye rağmen, Katniss Açlık Oyunları'nın galibi oldu. O ve 12. Mıntıkadan arkadaşı Peeta Mellark hayatta kalabilmeyi başarabildiler. Her şeyden sonra Katniss, ailesine ve en yakın dostu Gale'e geri döndü. Gale ona karşı soğuk davranmaktadır. Peeta ise ona tamamen sırtını dönmüştür ve Capitol'e karşı bir isyan olduğuna dair dedikodular dolanmaktadır. Bu isyanda Katniss ve Peeta'nın da payı olmuş olabilir.

Şok içinde olan Katniss, büyük bir kargaşayı ateşlemiştir ve bu kargaşayı durduramayacağından endişelenmektedir. Katniss ve Peeta'nın Capitol'ün zalim Zafer Turu için mıntıkaları dolaşma zamanı yaklaşırken, bahisler oldukça yüksektir. Eğer birbirilerine olan aşklarını kanıtlayamazlarsa, sonuç korkunç olacaktır.

http://www.dr.com.tr/DNR_Folders/00000002898/0000000289834_3_1.jpg

 

Alaycı Kuş

 

Bütün engellere rağmen, Katniss Everdeen Açlık Oyunları'ndan iki kez sağ çıkmıştır. Ama şimdi kanlı arenadan sağ çıkmayı başardığı halde hâlâ güvende değildir. Capitol kızgındır. Capitol rövanş istemektedir. Uğradıkları bozgunun bedelini ödetmek istedikleri kişi kimdir? Katniss. Daha da beteri, Başkan Snow başka hiç kimsenin de güvende olmadığını açıkça belirtmiştir. Ne Katniss'in ailesi, ne arkadaşları, ne de 12. Mıntıka halkı. Suzanne Collins'in gerilim romanı Açlık Oyunları üçlemesinin bu güçlü ve heyecan verici finali yılın en çok sözü edilen kitabı olmayı vaat ediyor.

 

"En heyecanlı yerinde kesilen mükemmel kitap okurları üçüncü cilt için feryat ederken bırakacak."

- Kirkus reviews

 

"Edward'ı ya da Jacob'u unutun... okurlar taraf tutacak: Peeta mı, yoksa Gale mi?"

- Publishers Weekly

"Katniss ustalıkla öldürürken, Collins vurucu yeteneğiyle yazıyor."

- Time dergisi

 

"Kusursuz ilerleme hızı ve heyecan verici bir dünyanın inşa edilmesi."

- Booklist

 

"Ardında yeterince yanıtlanmamış soru bırakarak okurları kıvrandırıp ümitsizce bir sonraki bölümü beklemelerini sağlıyor."

- School Library Journal

http://www.dr.com.tr/DNR_Folders/00000003215/0000000321573_3_1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Masal perisi aynı tür kitapları seviyoruz sanırım.. :p

Ben kitaba, akrabalarımın önerisiyle başladım. Zaten Stephenie Meyer beğendiyse okumamak iyi olmazdı benim için.

İlk kitabı bambaşkadır. İki günde bitirilecek kitap. İkincisi de çok hoş... Ancak üçüncüsü sarmadı beni yarım bıraktım ..

İkinci kitabın ortalarında çıkmaya başlayan isyanlar, kargaşalar, kitabı asıl konusundan uzaklaştırdı bence. Öyle de devam etti. 13. mıntıka falan...

Ama kitap hala bende, sonraları güzelleşiyor derseniz tekrar başlarım

Her şeye rağmen yarın filmine gideceğim :p

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok iyi bir kurgu,filminin çıkması isabet olmuş.Kitabı okurken katnissi daha çirkin bakımsız hayal ediyordum,ama filmde jennifer lawrancenin oynadığını görünce farklı oldu tabi,aynı şekilde gale için de biraz abartı bir oyuncu bulmuşlar.Dün iki sinema dolandım ama gidemedim filmeç

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk 2 kitabı 3 günde bitirdim. 3. kitabı almadım daha ancak muhteşem bir seri. Sinemasınada geldiği gün gittim. Bir filmin uyarlandığı kitabına bu derece sadık kaldığı başka bir sinema görmemiştim şahsen. Kontrol odasını göstermeleri güzel bir jest olmuş :) Sadece muttalarda (Chimera, kimera, insan hayvan karışımı canlı) beklediğimi bulamadım. Kitap o kısmı çok iyi yansıtmıştı. Filmde basit bir sahne olarak kaldı ve duygusallıktan uzaktı. Capitol halkının rengarenk saçlar ve kıyafetleriyle göstererek güzel bir şekilde modern toplumla dalga geçmişler. Sinemaya gidecekseniz önce kitabı okumanız tavsiye olunur.

 

Film ve kitapla ilgili rakamlar ;

FİLM

Açlık Oyunları ABD içi ilk üç gün hasılatı : 155 Milyon Dolar (Tüm zamanların en iyi 3. açılışı olarak ilk 3'e girdi.)

ABD dışı ilk üç gün hasılatı: 59,25 milyon dolar.

Toplan Hasılat: 214.3 Milyon dolar.

 

KİTAP

An itibariyle tüm dünyada 80 milyonu aşan satış rakamına ulaştı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Filmde, Peeta'yı görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadım şahsen. Daha farklı bir tip oluşturmuştum gözümde . Ancak daha sonraları gözüm alıştı biraz :rolleyes:

Ve dikkatimi çeken bir nokta oldu, sanki kitabında Alaycı kuşu iğneleyen kardeşi değil de başka bir kızdı :blink:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Muhteşem bir kurguydu... Genelde roman tarzı kitapları okumayı sevmem ama bu yazarın hayal gücü beni de kendisine esir etmişti :) 1,5 - 2 hafta içinde üç kitabı da neredeyse yemek bile yiyemeden bitirmiştim.

 

2 hafta boyunca yemek yemedin mi ? yoksa ben mi yanlış anladım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Filmde, Peeta'yı görünce büyük bir hayal kırıklığı yaşadım şahsen. Daha farklı bir tip oluşturmuştum gözümde . Ancak daha sonraları gözüm alıştı biraz :rolleyes:

Ve dikkatimi çeken bir nokta oldu, sanki kitabında Alaycı kuşu iğneleyen kardeşi değil de başka bir kızdı :blink:

 

Evet belediye başkanının kızıydı. Arkadaşı olan. Sanırım Madge idi adı. Ayrıca onu pazardan falan almıyordu. Peeta'yı bende daha farklı bi tip bekliyodum ama sonradan gözüm alıştı. Katniss tam oldu daha iyi olamazdı. Moda uzmanı arkadaşta beklediğim tipte değildi. Effie Trinket tam beklediğim şekildeydi. Kardeşi ve anneside öyle.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

apocalypse; "hiç yemek yemedim" dersem fazla sallamış olurum da yediğim şeylere yemek denir miydi orası tartışılır :rofl: resmen kitabı elimden düşürmeden tüm insani ihtiyaçları minimuma çekip bir an evvel olayların sonucunu öğrenmeye odaklamıştım kendimi :) Bu arada tabi net hatırlamıyorum ama muhtemelen oturup uzun uzadıya güzel lezzetli yemekler pişirmeye vakit ayırmamışımdır :)

 

Bu arada kitabını okuduğum bir şeyi film olarak izlemek beni sinirlendiriyor :) Benim hayalimde herkes daha derli toplu oturuyor rolüne çünkü... Ama filmi de merak etmiyor değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...