Jump to content

Havva – Sadece Yaratan’ın Elindeki Araçtır


nevermore

Önerilen Mesajlar

Adem ve Havva, doğanın iki gücüdür ki, günahı yerine getirsin diye Yaratan tarafından kandırılmışlardır.

 

 

Genesis (Başlangıç) kitabında, Havva, aldatan, günaha çağıran, kanunları ihlal eden ve kurnaz biri olarak tarif edilmiştir. Adem ise, kadın tarafından cezp edilerek sürüklenmiş, bir tür kurbandır. Bu açıklamadan, dünyamızdaki erkek ve kadın hakkında bir şey öğrenebilir miyiz?

‘Evet’ denecek kadar çekici olsa da, Adem ve Havva, dünyamızın erkek ve kadınını tarif etmez. Adem ve Havva, doğanın iki gücüne işaret eder ki, bunlar ihsan etmek(erkek) ve almak (kadın) olan manevi güçlerdir. Bu da aslında, Yaratan ve yaratılandır. İncil, ikisi arasındaki bağdan bahseder; yaratılan, Yaratan’dan zevk elde eder, bu zevkle dolar ve sonra bir egoist haline gelir. Günah, ruhların bu dünyaya düşüşüdür ve benzeri durumudur.

Başka bir deyişle, Adem ve Havva’nın hikâyesi, erkek ve kadın hakkında değil, en yüksek manevi köklerimiz hakkındadır. Bizler, Adem ve Havva’dan inenleriz, fakat onlar, aşama aşama materyalleşen ve binlerce basamaktan sonra bu dünyaya ulaşan, manevi güçlerdir.

Cennet bahçesinde, Havva diye bilinen kadın kısmı, daha fazla kutsanmış olmak ve daha fazla yükselmek istedi. Dolayısıyla, erkek kısmıyla çiftleşmeyi ve Yaratan’ın seviyesine yükselmeyi diledi. Böyle yazılmıştır ve bu güçlerden - bu ruhlardan – anlaşılan budur. Bu şekilde Yaratan’a, ihsan etmeye, yakınlaşırlar.

Havva, hiçbir şeyi yanlış yapmadı. Herşeyi gelişim haline getirdi. Adem’in kendisi, bu günahı yerine getiremezdi, fakat Havva’nın yardımıyla bu yapıldı. Yaratan tarafından, günahı işlesinler diye kandırıldılar, çünkü tüm olaylar zincirinin bu maddi dünyaya inmesi gerekiyordu. Oradan da, bir kez daha en yüksek manevi seviyeye

ulaşmamız gerekiyor.

 

ALINTIDIR

sirius tarafından düzenlendi
alıntı belirtilmemiş
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

^^^^Herşeyi gelişim haline getirdi. Adem’in kendisi, bu günahı yerine getiremezdi, fakat Havva’nın yardımıyla bu yapıldı. Yaratan tarafından, günahı işlesinler diye kandırıldılar, çünkü tüm olaylar zincirinin bu maddi dünyaya inmesi gerekiyordu. Oradan da, bir kez daha en yüksek manevi seviyeye ulaşmamız gerekiyor. ^^^^

 

^peki bu en yüksek seviyeye ulaşma .. bir amaç mı?

Tanrı nın amacı mıdır ? insanların mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evrenin tekamülü . Ruhun öz benligin ve dolayısıyla gaianin tekamülü . Evrendeki her oluşum titreşimler içinde hayat buluyor . Canlı cansız diye ayırmak bana göre yanlış . Elbette yoruma kendi inancımı ma katıyorum :) sorduğunuz soru , amaç mi ? Evet amaç bütünün parçaları olarak bütüne tekrar ulaşma yolu . Aydınlanma farkındalik gibi konuların temeli . Bu doğrultuda tanrı ve insan kavramlarını birbirinden ayırt edemeyiz . Ne o Bizden farklı nede biz ondan . Burada amaç evrenin kozmik yapısını tekamül ederek algılamak . Ancak böyle asıl hedefe ulaşabiliriz .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yazi güzel tebrikler ama maalesf hepsine katılmıyorum. Hiristiyanlıkta Havanın ilk suç işlemesi oldukca yanlış ve kutsal kitap İncilin bir deforme halinin en büyük kanıtı. Bu yüzden islam dinindeki kuranın açıklamsı bu konu özerine daha olgun ve mantıklı çünkü ikisi aynı anda günahkar kimse diğerinden önce ve sonra bu günahı işlemiyor ikisi suçlu ve fani.

Netice ise bizleriz ; bu açıdan bakarsak tabi bizler onlardan gelmeyiz ve karekter olarak toprağı andıran özelikleri taşıyoruz bazılarımız beyaz tenli soğuk bazılarımız hafif kahverengi ve siyah ve sıcak kanlı ve ya azimliyiz.

Toprak inceleyen insanlar da bu görüşte insanoğlu topraktan yaratıldığına göre toprakta olan elementlerin birçoğu da vücudumuzda yer almakta.

Bu Adem ile hava olayı 3 büyük kitapta yer alan ve her kitapta ayrı ayrı değerlendirilen bir 'durum'

Bunları bu duruma iten peki kim ?

Yaradan mı yoksa Melek mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bkz.“Ben kadını erkeğe, erkeği kadına, şeytanı her ikisinede düşman olarak dünyaya indirdim.”

Kadın erkeğin şeytanı olabilir onu yoldan çıkartır , erkekte kadının şeytanı olur kadını yoldan çıkartır. Dost olmak ile düşman olmak arasında ince bir çizgi var.Uyanık olmak lazım bilakis şeytan ayrıntıda gizli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Adem ve Havva, dünyamızın erkek ve kadınını tarif etmez. Adem ve Havva, doğanın iki gücüne işaret eder ki, bunlar ihsan etmek(erkek) ve almak (kadın) olan manevi güçlerdir. Bu da aslında, Yaratan ve yaratılandır.

 

şayet ki adem erkek havva da kadın ise ben ademle başlayan bu üstünlük gücünün meryemle kadın'a da tanrı tarafından haksızlık olmasın diye verildiğine inanıyorum.

 

ve bunlara ithafen farklı bir bakış açısıyla bağdaştırılmasına ithafen benim inandığım bir bakış açısı var onu ifade etmek istiyorum.;

 

meryem'i bu iki güç arasında nereye koyuyorsunuz? ben meryem'in de adem'den bir farkı olmadığına

inanıyorum.(bunu da böl ve yönet zihniyetine ilişkin sormuyorum) ayrıca ilgili arkadaşlar mevcutsa özellikle bu iki güç'e karşılık tekamülde bulunan meryem kıssası hakkında tarafsız olarak bir fikir beyan etmelerini samimiyetle beklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Erkeğin verici kadının alıcı olduğu tartışılmaz oysa kadının tek görevi var gibi oda dünyaya çocuk getirip ona insan vasıflarını öğretmek ama diğer yandan bazı kadınlar erkekler safında mücadele vermiştir buna Meryem de dahil bence o kadınlığı simgeleyen bir misal olarak konulabilir. Onun cesur iffetli oluşu en zor durumda bile taviz vermeyişi ve ilerde bir nebinin annesi olması sıfatını kazanması olsa olsa bize bir öğretidir. Kadının azmiyle meleklerden üstün olabileceğinin kanıtıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Erkeğin verici kadının alıcı olduğu tartışılmaz oysa kadının tek görevi var gibi oda dünyaya çocuk getirip ona insan vasıflarını öğretmek ama diğer yandan bazı kadınlar erkekler safında mücadele vermiştir buna Meryem de dahil bence o kadınlığı simgeleyen bir misal olarak konulabilir. Onun cesur iffetli oluşu en zor durumda bile taviz vermeyişi ve ilerde bir nebinin annesi olması sıfatını kazanması olsa olsa bize bir öğretidir. Kadının azmiyle meleklerden üstün olabileceğinin kanıtıdır.

 

bunu ahlaki değerler çerçevesinde açıklamanız güzel tabi tanrı'nın varlığına iliştirmenizde ayrı bir olası bu bilinen bir şey. fakat(!) bunların dışında ilahi spiritüelizm i karıştırmadan adem'in yerküredeki kurumsal üstünlüğe ithafen meryemin erkeksiz bir ilişikle biyolojik(ahlaki norm biyoloji içerisine giremez girerse ilahiyatçıların aldığı şekilleri görüyoruz) olarak bir erkek(!) doğurabilmesini ve meryem bir havva ise nasıl bu güç'e sahip olduğunu açıklayabilir misiniz? veyahut meryem de adem gibi tarihe tekerrür eden tekamül velinimeti miydi velinimetse insanlardan gizlenen nedir ve neden?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bende bu adem havva 'hikayesine' inanmıyorum. sadece bazı şeyleri açıklayabilmek için ortaya atılmış yalan gibi geliyor bana. şimdi mantıklı mı 2 kişiden dünya nüfusunun oluşması. şu şekilde mantıklı olur ancak. adem ve havva derken erkek ve kadın kavminden söz edilmek istenmiş olabilir. adem erkek kavmini havva ise kadın kavmini temsil ediyordur.

aslında kanıtlanmamış ve sadece kutsal olduğunu düşündüğümüz kaynaklardan yola çıkarak tartışıyoruz.

peki gerçekten anlatılanlar doğru mu?. buna meryem'in erkeksiz hamile kalmasıda dahil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Anlaşılmayan konu bir dişinin erkeksiz bir şekilde erkek dünyaya getirmesimidir? Evet Meryem de bana göre bir ademdi ve onun durumu kesinlikle tekerrür eden bir ilahi velinimettir. En başta şüpheci yaklaşımlarımızı ortadan kaldırmalıyız ki gerçeği anlayabilelim. Ki ilahi güçün bizden istediği en önemli şey(!) bizim onun kudretini anlamamız. Biyolojik fiziki kimyasal hiçbir taş yok ki yerinden oynatılmasın. İlahi bakış açısını bilimden ayıramıyorum ayrıca benim ilahi bakış açımın içinde kainat ve bu düzenin işleyişi var. Yani su molekülünü oluşturan normal şartlarda birbiriyle temasında alev alması gereken atomlar nasıl oluyorda bir araya gelip hayat kaynağımız suyu bir araya getiriyor.

Bunca şeyi yarattı dediğimiz yaratıcı hemde ders veren ve yöneten bir yaratıcı niye uygun bulduğu bir dişinin rahmine bir erkek üreme hücresi yaratıp koyamasınki. Özellikle bu hareketiyle milyarlarca insana bu şekilde ulaşabilmişse:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yüksek manevi erliğe ''tekrar'' ulaşabilmemiz için öncelikle aşağıya inebildiğimizce inmemiz gerek. İnsanlık tarihi için bu kaçınılmaz son.

 

Çünkü yükselebilmek için önce dibi görmemiz gerekiyor. İnsanlık isterse ne kadar derinlere inebilir, ne kadar aşağılık olabilir, önce bunu farketmeli, bu farkındalığa göre de kitaplarda ve mitlerde bahsedilen yükseliş gerçekleşmeli. Bu yükseliş çoğu yerde ''gümüşten altın kaba, altın kabtan gümüş kaba dolmak'' olarak anlatılmış, bu tarz sembolik anlatımlarla aslında biz yeni ve son jenarasyonlara bu yükseliş, kıyamet adı altında çeşitli anlatımlarla söz edilmiş. Mitlerde ve kitaplarda anlatılanlar ve kıyamet olgusu, bizlere sembolik anlatımlarla aslında geleceği ve geçmişi göstermek için yazılan şeyler, aslında tekrar yükselişi anlatan şeylerdir.

 

Bu konu için ayrı bir başlık açacağım, umarım bildiğim bazı şeyleri görüşlerimle sentezleyip anlaşılır bir şekilde anlatabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim Görüşüm ; Adem ve Havva ikilisi zamanında insanların uydurduğu dinlerle birlikte "İnsanlar nasıl oluştu peki ?" sorusuna cevap bulmak için yaratılmış,tasarlanmış hayali karakterlerdir.Sırf "Biz böyle bir din yarattık ama insanlar sonradan sorgulamaya kalkarsa bir açığımızı yakalamasınlar" diye düşünerek ilk insan olarak Adem ve Havvayı düşünmüş isim bulmuş ve bize sunmuşlardır...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim Görüşüm ; Adem ve Havva ikilisi zamanında insanların uydurduğu dinlerle birlikte "İnsanlar nasıl oluştu peki ?" sorusuna cevap bulmak için yaratılmış,tasarlanmış hayali karakterlerdir.Sırf "Biz böyle bir din yarattık ama insanlar sonradan sorgulamaya kalkarsa bir açığımızı yakalamasınlar" diye düşünerek ilk insan olarak Adem ve Havvayı düşünmüş isim bulmuş ve bize sunmuşlardır...

 

O değil de birşey soracam eğer evrim teorisi gerçekse ademle havva maymun muydu la? Ciddden soruyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O değil de birşey soracam eğer evrim teorisi gerçekse ademle havva maymun muydu la? Ciddden soruyorum..

 

İnsanlar maymundan gelseydi şimdi maymun olur muydu ? :D evrim teorisi çürümüş oldu sanırım. Detaylarıyla bilmiyorum ama mantıksız. Maymundan gelsek neden maymun olsun hepsi insan olurdu. Bana göre Ademle Havva da yok ama uyduranlar da insan olarak düşünmüş. Onların da birlikteliği sonucu tüm insanlık. Benim düşüncem :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...