Jump to content

Opening Of The Key (OOTK) Açılımı (1. operasyon)


homoridens

Önerilen Mesajlar

Aleister Crowley'nin Book Of Thoth'unda bulunan tek açılım olan bu açılım Golden Dawn tarafından kullanılırdı. Tarot'a bir çok açıdan hayat katan bir açılımdır, keza elementler arası ilişkiler ciddi ölçüde buna katkı sağlar, kart sayma ve eşleştirme tekniklerine dayanır, bu yüzden pozisyonların anlamları yoktur. OOTK aslen 4 operasyondan oluşur ve ortalama bir okuma 2 saat sürmelidir, ancak 20 dakikalık bir ilk operasyon bile çoğunlukla karşınızdakine yeterli olacak kadar soruya ışık tutar. Kart sayma ve eşleştirme tekniklerine dayandığı için Tarot Çarkı bu açılımda gerçekten döner.

 

İlk önce bir belirleyici kart seçilir, belirleyici kart kişinin karakterine göre seçilmesi fiziksel özelliklerine göre seçilmesinden çok daha uygundur. Eğer karşınızdakinin karakterini pek bilmiyorsanız güneş burcunu öğrenin. Belirleyici kartı seçmek için sezgilerinizi de kullanabilirsiniz.

 

Eğer kendinizce sebeplerden ötürü belirleyici kartı minor arkanadan seçmeyi daha uygun buluyorsanız doğum tarihini sorun, ilgili burcun ilgili dekanına (her burcu eşit olarak üçe bölen yaklaşık 10 günlük dönemler) karşılık gelen kartı belirleyici kart olarak kullanın.

 

2, 3 ve 4 numaralı kartlar sırayla Öncü burçların 1., 2. ve 3. dekanlarına,

5, 6 ve 7 numaralı kartlar sırayla Sabit burçların 1., 2. ve 3. dekanlarına,

8, 9 ve 10 numaralı kartlar sırayla Değişken burçların 1., 2. ve 3. dekanlarına karşılık gelir.

 

(ör. 1 Şubatta doğan birisi için, Kova Burcunun ilk dekanı olduğu için Kılıçların 5'lisi)

 

 

Belirleyici kart seçildikten ve karıştırıldıktan sonra sıra, desteyi sağdan sola (size göre) Ateş, Su, Hava, Toprak elementlerini gösterecek şekilde ayırmaya geliyor. Bu karşınızdakinin sorduğu sorunun hayatının hangi bölümünde olduğunu bulmak için yapılacak. (Soruyu bilmeyin fakat kartları karıştırırken ve keserken/kestirirken karşınızdaki kişi sorusunu düşünsün, Golden Dawn/A. Crowley geleneğine göre soruyu bilmemek esastır, ancak yine de size kalmış)

 

 

 

http://supertarot.co.uk/img/spread/1card.jpg

 

1 - Belirleyici kartı seçtikten sonra kartları karıştırın, yeteri kadar karıştırdıktan sonra kartları kehanet alanınızın nispeten sağ tarafına koyun.

 

http://supertarot.co.uk/img/spread/2card.jpg

 

2 - Sonra biraz aralık olacak şekilde kendinize göre aşağı yukarı ortadan bölecek şekilde kesip/kestirip sol tarafa doğru koyun.

 

http://supertarot.co.uk/img/spread/3card.jpg

 

3 - Ondan sonra sağdaki kartları aşağı yukarı ortadan bölecek şekilde kestikten/kestirdikten sonra iki bölümün arasına koyun/koydurun.

 

http://supertarot.co.uk/img/spread/4card.jpg

 

4 - En son da soldaki kartları aşağı yukarı ortadan bölecek şekilde kestikten/kestirdikten sonra en sola koyun/koydurun. Kart sütunlarını nicelik bakımından inceleyin. Kartlar sağdan sola Ateş - Su - Hava - Toprak olarak yani Yod-He-Vau-He olarak durmaktadır. Kartları özellikle karşınızdaki kişiye kestirmişseniz, Eğer kişinin endişeleri varsa Hava yığınının gayet şişkin olması muhtemeldir. Eğer Toprak yığını şişkinse fiziksel dünya konusunda problemleri vardır. Ateş yığınındaki kartlar az ise kişinin özgüveni düşük olabilir, işinde sıkıntıları da olabilir. Örnekler çoğaltılabilir.

 

5 - Ve kartların yüzünü çevirin.

 

Not : Eğer kartları karşınızdakine kestiriyorsanız kartları kestikten sonra koyacakları yerleri parmağınızla göstermeniz onlara, bu kararsızlık anlarında, çok yardımcı olacaktır, biraz gergin veya heyecanlı olabiliyorlar.

6 - Belirleyici kartın hangi yığında olduğunu bulun.

 

7 - Karşınızdakinin sorusunun doğası ile uygun mu değil mi öğrenin...

 

Ateş Yığını (size göre en sağdaki) = Majikal, Mistik ve Spiritüel Konuların yanı sıra İş meseleleri

Su Yığını = Evlilik, Aile, Romantik ilişkiler, Sanat ve Duygusal Konular

Hava Yığını = Endişeler, Anlaşmazlıklar, İlişkiler, Arkadaşlık, Çıkmazlar ve Düşünsel Konular

Toprak Yığını = Para, Mal, Mülk, Fiziksel dünya ile ilgili Konular

 

Not : Eğer karşınızdakinin sorusu ile belirleyici kartın bulunduğu yığın uyuşmuyorsa, karşınızdaki kişinin bilinçaltında belirleyici kartı bulduğunuz yığının gerektirdiği konu hakkında daha önemli bir sorusu veya sorunu olabilir. Eğer karşınızdaki öyle bir durum olduğunu kabul eder ve sorusunu bulabilirse bütün süreci baştan alabilirsiniz, ancak kehaneti bir süre (bir kaç saat sonraya veya başka bir güne) ertelemek daha hayırlı olur.

 

8 - Eğer belirleyici kartı bulduğunuz yığın ile karşınızdakinin sorusunun doğası uyuşuyorsa yığını aşağı şekilde görüldüğü gibi açın.

 

http://supertarot.co.uk/img/spread/spr.jpg

 

9 - Belirleyici karttan başlayarak kart sayma ilkelerine göre kartları sayarak ve kafanızda sıralandırarak (kartların sıralanışını asla bozmayın) okuyun. Kart saymayı bilmiyorsanız ilgili konu. (kart eşleştirme de bu linktedir)

 

İlk önce sağa doğru sayın ve daha önce saydığınız bir karta isabet edince durun, eğer gerekli görürseniz bir de sola doğru sayın. Eğer yine gerekli görürseniz bir de serinin başındaki karttan başlayarak sayın. Özellikle sayma yönü konusunda kendi sisteminizi de geliştirebilirsiniz (mesela, karttaki figürün baktığı yöne doğru saymak)

 

Böylelikle hikayenizi oluşturun ve sorunun içine girin, kartların anlattığı hikayeyi özellikle komşu kartlar ile girdiği ilişkiyi göz önünde bulundurarak aktarın. Elementlerin birbiri ile ilişkisi bu açılışta belirleyicidir. Bütün kartları bireysel olarak yorumlamayın, bazıları zaman da belirtebilir, sezgilerinizi kullanın fakat sağlamasını da yapın. Karşınızdaki ile konuşmak okumayı organikleştirmek için belirleyicidir... Karşınızdakinin sorusunu bilmemeniz soğuk okuma veya varsayım yapmanızı engelleyecektir.

 

Not : Tercihinize göre, İki Zar yardımıyla da sayma işlemi yapabilirsiniz, bu durumda kartların sayı değerleri önemsizdir.

 

Sayma yaptıktan sonra eşleştirme işlemi yaparak hikayenizi derinleştirin.

 

Yer yer Uyarlamadır , yer yer orjinaldir...

sirius tarafından düzenlendi
linkler silindi.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...