Jump to content

İlişkilerde Juno'nun önemi- juno eşinizin karakterini belirliyor-


roxelane

Önerilen Mesajlar

Juno

 

Juno mitolojide Hera olarak da bilinir. Venüs ile özellikleri benzerdir ama venüs başlangıçtaki çekicilik ve aşık olmayı temsil ederken Juno izlenip izlenmemesi gereken bağlılık hakkındadır. Juno evlilik ve ortaklıkla bağlantılıdır.

http://www.astrofaculta.com/img/juno.jpg

Doğum haritasındaki Juno, evlenilecek ya da evlilik ilişkisinde ihtiyaç duyulan partner tipini belirtir. Bu istediğimiz ya da düşündüğümüz bir partner imajıyla karıştırılmamalı. Çünkü bunu doğum haritalarında ifade eden Mars ve Venüs’tür. Bunun yerine Juno’yu aslında ihtiyaç duyduğumuz ve bir evlilik ilişkisiyle sonuçlandırmamız olası bir partner olarak ifade edelim. Juno hakkında daha fazla detaya girmeden önce şunu açıklığa kavuşturmakta fayda var; Venüs ve Mars haritalarda bizim ideal kadın/erkek eşimiz olarak göz önünde bulundurduğumuz tipleri gösterir. 5. ev romantik ilişkiler kurma eğiliminde olduğumuz insan tiplerini, 7. ev bize ilk evlilik tecrübemizi yaşayacağımız kişinin ne çeşit biri olacağını söyler. (9. ev eğer 2. bir evlilik söz konusuysa bu kişiyi betimler) Juno daha esaslı bir şekilde işlemektedir.

Juno için anahtar sözcükler :

Suistimal edilme (eş tarafından), anlaşmalar, atmosfer, çekicilik, uygunluk, sözleşmeler, boşanma, adaletli olma, terk edilme korkusu, sadakatsizlik, kıskançlık, evlilik, ortaklık, sahiplenme tutkusu, ayrılma, ruh eşi, güven, incinebilirlik, karı(eş) ya da kadın rolü.

Juno Burçlarda :

Juno Koç’ta

Partner çabuk öfkelenme eğilimde ve agresif bir yapıda olacaktır. Aynı zamanda iddialı ve aktif bir karakterdir. Kelimenin tam anlamıyla ayaklarının altında çim bitmeyen tiplerdir.

Juno Boğa’da

Sabit, kararlı ve inatçı kelimeleri kesinlikle bu tip partneri tarif eder.

Juno İkizler’de

Bu konumda asla sessiz bir tiple evlenmemeniz gerekir. Çünkü aslında sizin ihtiyacınız olan, konuşan, sürekli konuşan bir eştir. Eğer bu kişi çok yönlü ve akıllıysa bunun aynı zamanda size yardımı olur.

Juno Yengeç’te

İhtiyacınız olan hassas, duygusal ve size bakıp ilgilenebilecek bir partnerdir. Ama dikkatli olmalısınız çünkü bu konumda eğer juno sert etkiler alıyorsa siz partnerinize bakmak ve sonsuza kadar onun sızlanmalarını çekmek zorunda kalabilirsiniz.

Juno Aslan’da

Juno aslandayken eşinizin şov dünyasında çalışmasına gerek yok ama yinede gösterişe düşkünlük, oldukça oyuncu ve yaratıcı eğilimler gösterecektir. Ama diğer bir şekilde bu kişi kendini beğenmiş, patronluk taslayan, olgunlaşmamış tavırlar içerisinde biri de olabilir. Özellikle Juno sert açılara maruz kalmışsa, her şekilde utangaç ve bir köşeye çekilmiş tiplerden uzak durmalısınız.

Juno Başak’ta

İhtiyaç duyduğunuz partner, verimli, çok çalışkan ve sağlığınızla yakından ilgilenen biridir. Peki tamam, bazen (ya da her zaman :) ) çok eleştirici yaklaşımları da olabilir. Bu durum özellikle Juno’nun bazı stresli kare, karşıt ya da bazı kavuşum açıları etkisinde kalmasıyla güçlenir.

Juno Terazi’de

Gereksinim duyduğunuz eş çekici, sosyal ve sanatsal duygusu olan biridir.

Juno Akrep’te

Partner ihtiyacı bu konumda duygusal olarak yoğun güçlü ve gizemli bir tipe işaret eder ve kesinlikle yatakta iyi olmalıdır(!)

Juno Yay’da

Partner tamamen farklı bir geçmişi olan biri eğilimi gösterebilir. Ya da bir yabancı olabilir. Yay burcu olmasa da, iyi eğitim almış, uzun yolculuklara çıkmayı seven, çok konuşup az dinleyen bir tip olabilir.

Juno Oğlak’ta

Bu konum oldukça pratik bir eşe ihtiyaç duyduğunuzu gösterir. İyi bir organizatör olması size işlerinizde yardım göstermesinin yanında bu kişiden duygularını çok fazla dışarı vurmasını beklememelisiniz.

Juno Kova’da

Hepiniz bilirsiniz ki kova insanı özgürlüğüne fanatik derecede bağımlıdır. Gereksinim duyduğunda kendiyle başbaşa kalabilmeyi ister. Sürekli bir beraberlik yerine, aralarla görüştüğü ve anlaştığı biriyle beraber olmayı tercih edecektir. Bu durum Pallas’ında Kova’da bulunmasıyla daha çok önem kazanacaktır. Kısaca bu konumdaki partner ihtiyacınız tamamen farklı ve anlaşılması güç bir kişiliğe işaret etmektedir.

Juno Balık’ta

Bu belki de hayali bir partnerle tatmin olmaya çalışan birine işaret etmektedir. Eğer bu kişi gerçek biriyle evlenir ya da beraber yaşarsa, kendi hayal gücünü kullanarak partnerinin kusurlarını ortadan kaldırmaya çalışacak ya da hayali bir takım meziyetler ekleyecektir. Bu konumdaki kişilerin biriyle evlenirken çok dikkat etmeleri gerekir çünkü onlar için çok üzülebilir ya da onları fazlasıyla korumaya çalışabilirler.

http://www.astrofaculta.com/img/Junosymbol.jpg

Juno Evlerde :

Juno 1. evde

1. ev basitçe “siz”sinizdir. Burası dünyaya yaklaşımınızı ifade eder. 1. evde konumlanmış bir juno, partnerinizin hayatınızın merkezi olduğunu gösterir. Juno ilk evde aynı zamanda yeni doğmuş bir çocuk saflığı verir. Bu özellikle juno yükselenle 10 derece içinde kavuşum halinde ve aynı burçtaysa doğruluk taşır.

Juno 2. evde

2. ev para, mal mülk ve sahip olunan servetin evidir. Bu konumda muhtemelen evlilikle servetin büyümesi sözkonusudur. Kişiler genellikle eş seçimini bu amaç yolunda yapacaklardır ama tabi ki bu herkes için geçerli değildir. Ama genel olarak şunu söyleyebiliriz ki, bu kişiler çoğunlukla doğru eş seçimi yapmazlar. Evlilikleri kötü gidiyor olsa bile boşanmaktan yana eğilim göstermezler çünkü bu şekilde mahvolacaklarına dair korkuları vardır. Diğer tarafta gerçekten de servet evliliği yapabilirler, bu şekilde zamanlarının çoğunu daha çok birikim yapmak için harcarlar.

Juno 3. evde

Bu evde anahtar sözcük iletişimdir. Burada ilişkiler ya da evlilikler iletişim yeteneğini geliştirmek üzerine olacaktır. Özellikle sextile ve trine gibi olumlu açılar olduğunda bu ihtimal daha da artar. Ama sert açılar bunun tam tersini gösterir. İletişim azalacaktır.

Juno 4. evde

Burada Juno oldukça evcimen ve aile ortamına ve fikrine bağlı bir eş ihtiyacını gösterir. Diğer bir ihtimal ise sizin evlendikten sonra daha evcimen tavırlar içersine girebileceğinizdir.

Juno 5. evde

Evlilik burada yaratıcığı geliştirme yönünde eğilim gösterir. Partner de aynı şekilde yaratıcı özellikler sergileyen, çocuklar, sporlarla, oyunlarla arası iyi çeşitli hobileri olan biridir. Henüz kaygılanmadıysanız devam edin, bu kişiler çok çocukça tavırlar içinde, çalışmak yerine sürekli oynamak ve keyif yapmak da isteyebilirler.

Juno 6. evde

Bu insanlar genelde işleriyle evlenmiş izlenimi verirler zaten büyük çoğunlukla iş arkadaşlarıyla evlenirler. Bu doğaldır çünkü bu evde juno beraber çalışılabilecek bir partner ihtiyacını gösterir. Eğer sert açılar varsa ilişkileri ve iş uyumlu olmaz. Çünkü biri diğerine hükmetme eğilimine girecektir. Eğer eşinizden ayrılmak istemiyorsanız, eşitlik için çaba göstermeniz gerekmektedir.

Juno 7. evde

Juno bu evde tamamen evlilik ya da ortaklık isteğine yoğunlaşır ve bu istek hayatınızın köşe taşı konumuna gelir.

Juno 8. evde

Sizin bir partnerdeki ihtiyacınız sex odaklıdır. Ve 8. evde sert açılar almış Juno bu kişinin sahiplenici olduğuna işaret eder. Evlilik ya da ortaklık sayesinde kendinizi yenileyebilir, dönüştürebilirsiniz. Bu istediğiniz ya da istemediğiniz şekillerde gerçekleşebilir.

Juno 9. evde

Sizin partner olarak ihtiyaç duyduğunuz kişi, beraber uzun yolculuklara çıkabileceğiniz, felsefik konular hakkında tartışabileceğiniz biridir. Bu evdeki Juno aynı zamanda bu kişinin sizden çok uzaklarda doğduğuna ya da farklı kültürden biri olduğuna işaret edebilir.

Juno 10. evde

Bu evde juno kariyerinizde ve sosyal statünüzde eşiniz ya da ortağınız yardımını alacağını gösterir. Eğer sert açılar varsa bu yardım durumu sizin isteğiniz dışında da gelişebilir. Eşinizden hoşnut değilseniz bile boşanamazsınız çünkü en büyük kaygınız sosyal statünüz ve kariyerinizde bir kayıp yaşamaktır.

Juno 11. evde

Juno bu evdeyken ilişki sosyal aktivitelere açık bir yapıdadır. Ya arkadaşınızla evlenir ya da evlilik sonrasında ilişkiniz arkadaşlık boyutuna taşınır.

Juno 12. evde

Juno 12. evde düşmanınız olabilecek bir partnere işaret eder (evlilik yada iş) Büyük olasılıkla, yanlış kişilerin etkisinde kaldığınız için suçlayabileceğiniz tek kişi yine sizsinizdir. Bu durum özellikle Juno ya da 7. evin yöneticisi sert açılar aldığında daha fazla dikkat çeker. Partneriniz iyi bir insan olsa bile kendini bir çok durumda kıstırılmış hissedecek ve sürekli olarak sizden yardım talep edecektir.

Çeviri : Kristin Demirci

 

 

http://www.librarising.com/astrology/tables/juno.html buradan doğduğunuz gün juno hangi burcta olduguna bakabilirsiniz

 

 

 

Juno (Hera), Venüs ile benzer nitelikler gösterir. Ancak Venüs başlangıçtaki çekicilik ve aşkı temsil ederken, Juno izlenip izlenmemesi gereken bağlılık hakkında bilgi verir. Juno, daha çok evlilik ve ortaklıkla bağlantılıdır.

Doğum haritasındaki Juno, haritamızda hayatımıza ortaklık edecek duygusal partner hakkında bilgi vermektedir. Bunu daha alışıldık anlamı ile evlenilecek olan kişi olarak yorumlamak daha doğru olur. Ancak unutulmamalıdır ki, Astrolojik haritada evlilik diye bir kavram yoktur. 1 yıldan fazla bir arada olduğumuz, bir Solar döngüyü birlikte geçirdiğimiz kişilikler hayatımızda baskın enerjiler olarak seçimlerimize dahil olmuş kabul edilirler. Daha kolay anlaşmak adına biz buna evlilik diyelim. Zaman zaman bazı kişilerde ise Juno evlilikten sonra yaşamımızın nasıl şekilleneceği konusunda da bize sağaltıcı bilgiler verebilir,

Juno horoskopumuzda, eğer varsa kaderimizde ileride yaşamımızı sürdüreceğimiz eşimizin/veya eşlerimizin / karakteristik özelliklerini de açıklayabilir. Örneğin eşinizin ana karakteristik özellikleri, evlilik sırasında size davranışları veya evliliğin nasıl bir süreç içinde devam edeceği Juno’ nun diğer gezegenler ile bağlantıları araştırılarak bulunabilir.

Aslında Juno’ nun etkisini, her incelediğiniz horoskopta aynı şekilde göremeyebilirsiniz. Juno 5. evde 7. evde ve 9 .evde etkisini gösterirken 1. ev ve 3. evde etkisi bazen hiç de belirgin olmayabilir . Juno aslında horoskopumuzda Venüs’ ün etkileri ile birlikte incelendiğinde tam anlamıyla anlaşılabilir. Venüs ilişkilerimizin tiplerini ve sevgiye bakış açımızı gösterdiği için Juno ve Venüs her ikisi birlikte incelenerek önemli sonuçlar alınabilir.

Venüs Retrograde konumda iken doğan veya Venüs açıları iyi olmayan bir kişilikte ileride evlilikte olabilecek muhtemel etkileri Juno ile incelediğinizde belki de Venus’ un konumu sebebi ile muhtemel ilişkilerinde kötü yargılara varacağınız bir kişiliğin, aslında ruh eşi ile tanışıp yaşayabileceği önemli bir ilişki fırsatını da öngörmemiş olabilirsiniz. Bu pek çok modern Batı Astrologu’nun farkına varmadan yaptığı bir hatadır.

Juno horoskopumuzdaki partner seçimlerimizi göstermesinin yanında , kadın horoskoplarında kadersel olarak eşin kişiliği hakkında bize fazlasıyla bilgi verir. Erkek horoskoplarında ise bayan iş ortağı veya birlikte çalışılan bayanları temsil eder. Mars ile olumlu açıları var ise , kişi ne kadar zorlanırsa zorlansın, kaderinde duygusal mutluluğa ulaşacaktır gibi anlamları Juno’ya rahatlıkla yükleyebilirsiniz.

Juno ile Jüpiter’in horoskoptaki ilişkileri incelenmelidir. Uzun zaman önce kaybedilen veya unutulan aşkın bir gün gelip yine sizi bulması veya bir türlü kopulamayan ilişkiler bunun yanında da ruh eşi çözümlemelerinde çok fazlasıyla bilgi verir. Juno, kadersel eşi göstermesi açısından önemlidir. Günlük hayatımızdaki gelgeç ilişkileri değil de hayatımızda bizi mutlu edecek kişiliğin gelişini, geliş zamanını veya niteliğini gösterir. Aslında Batı Astrolojisi tarafından hiçbir zaman anlaşılamamış olan Juno, Mars ve Jüpiter ile ilişkilendirilmeli, kadın horoskoplarında ilişki analizlerinde eşin Marsıyla aldığı açıları anlaşılmaya çalışılmalıdır.

Synastry dediğimiz, haritaların karşılaştırılması yoluyla yapılan eş uyum analizlerinde, Juno’ ya etki eden gezegen transitlerinin, karmik karşılaşmaları, geçmiş yaşamdan getirdiğimiz sebebini bilmediğimiz çekimlere sahip eş veya sevgileri göstermesi açısından çok önemlidir. Juno zaman zaman, Jüpiter ve Yay burcu, zaman zaman Mars ve Koç burcuyla birlikte anılırken, unutulmaması gereken şey Terazi burcu ve Venüs ile birlikte anlamlandırılmaması gerekliliğidir. Juno Venüs’ ü ve Terazi burcunu veya 7. evi temsil etmez. Ay ile ilgisi incelenmeli, Ayın evresiyle birlikte yorumlanmalıdır. Horoskoptaki en baskın dişi unsurlardan biri olan Juno, bilhassa erkek horoskoplarında çok daha dikkatli incelenmelidir.

En iyi dileklerimle,

Astrolog Oğuzhan Ceyhan

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...